van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 1.6.21 17:41
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Rychlé pikantní králičí ragú

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.2.18 14:49

Mně vyšlo něco úplně jiného. Rozhodně to nevypadalo takhle. Ale to bude tím, že jsem vypustil tu dusivou fázi. Králičí hřbety přes noc naložené a na kousky o velikosti sousta nakrájené, pokud se dají restovat na pánev, jsou do dvou minut měkké a šťavnaté. Nechápu, proč bych je měl ještě dusit, natož trápit v papiňáku. Leda by to někdo dělal ze zadních stehen, ale to mi nepřijde jako vhodná surovina.

Závitky z králičího masa

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.2.18 16:04

Nejdřív jsem moc nechápal, proč mám dělat plátky masa, když je pak budu krájet na kousky. Ideální je pro tento recept zadní stehno, které se dělí tak nějak samo. Maso má výbornou konzistenci, je šťavnaté a vůbec není vysušené. Chuťově je to trochu mdlé, přecejen majoránka není zrovna typické koření na maso. Ale druhý den je to o něco lepší. Vyloženě rušivé je ale to rajče. Tři rajčata jsou rozhodně moc. Postačí jedno nebo žádné. I cibule bych dal méně.

Králík na hořčici pro Nera

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.2.18 15:57

Dobré to bylo, zkoušel jsem přední nohy. Místo kroket byl knedlík, přecejen k omáčce se hodí víc. Omáčku jsem měl poměrně hustou a vzhledově nebyla nic moc, ale chutnala dobře. Maso naložené v hořčici už není třeba solit.

Petrželový krém se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.2.18 17:39

Chuťově to není špatné, ale mixérem se mi nepodařilo rozmixovat petržel úplně dohladka, takže konzistence připomínala spíše zeleninovou kašičku pro mimina a barva taky. Největší předností této polévky je, že nepotřebuje ani zrnko soli či pepře. Pro diabetiky (a mimina) ideální. Druhou předností pro mě bylo, že jí byly jen tři porce a netrápil jsem se dlouho. :-)

Jehněčí kuličky na špízu s cizrnovou rýží

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.1.18 21:30

Trochu barbarsky jsem udělal karbanátky, protože listy citroníku jsem neměl a smažit kulatou věc na špejli mi přišlo nepraktické. Chuťově je to zvláštní, protože oči říkají, že jíte karbanátek, a ono to chutná jinak. Je to ale dobré. Cizrnu jsem z hotové rýže nakonec zbaběle vybral.

Hrachová polévka s klobásou 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.1.18 21:20

Nenáročná a bezproblémová polévka. Chemokostku jsem samozřejmě nahradil drůbežím vývarem. Polévka je hodně hustá, vývaru to schlamstlo opravdu hodně. Klobásu doporučuji napřed opéct.

Květákový krém se sýrovými knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.1.18 15:59

Velmi dobrá polévka. Másla stačilo do zavářky 50g, strouhanky jsem dal také méně. Pojem 1 tavený sýr může znamenat prakticky jakékoliv množství, já jsem dal 2 trojúhelníčky. Nebránil bych se zavářku něčím dochutit, ale i bez toho byla dobrá. Hlavně byla opravdu nadýchaná. Hodně zvětšuje objem. 1 květák je asi na 2,5 l vývaru.

Pikantní indické kuře

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.12.17 15:04

Jedním slovem nijaké. Přiznávám, že můj koriandr už žadonil o utracení, a tak byl hodně nevýrazný. Přemýšlím, jestli byl záměr, že v celém receptu není zrnko soli. Pokud se to osolí, pak to chutná velmi dobře. Pod grilem bylo maso opravdu za 5 minut hotové tak akorát. Rozdíl mezi nebem a propadákem je jen v té soli.

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.12.17 09:32

Nerad dupu po rodinné tradici, ale za sebe tu nic tak extrovního nevidím. Je to dobrá zelňačka, od ostatních se však nijak neliší. Prostě brambory, zelí, klobása. Jestli je klobása trhaná zleva doprava o půlnoci za úplňku, je úplně jedno, žádný chuťový vliv to nemá. Prostě normální chutná polévka.

Kachní prsíčka s pomerančovou šťávou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.17 16:20

Výborné. Kombinace zázvoru s koriandrem je znamenitá. Přidal jsem asi dva cykly potřít-péct navíc, protože kůže byla stále silná. Dokřupava se mi ji vypéct nepovedlo, ale i tak byla dostatečně tenká a chutná. Šťávy jsem dal jen z půlky pomeranče a nebyla příliš znát, asi jsem měl dát opravdu z celého. Doporučuji více slaniny, přecejen se dost speče. Množství koření vypadalo, že je na tři celé kachny, ale opravdu tam všechno patří. Jedna lžička soli stačila.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.12.17 19:51

Jednoduché, chutné, osvěžující. A s prostorem pro variace koření.

Rychlá koprová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.11.17 16:27

Ač jsem tomu původně nevěřil, je to dobré. Dopustil jsem se však malých úprav. Jelikož si myslím, že brambory v teplém mléce nejsou polévka, ale prostě brambory v teplém mléce, dal jsem jen čtvrt litru mléka a základem byl vývar z brambor. Proč taky vylévat zeleninový vývar a nahrazovat ho podravkou? Taktéž smetana stačila jen jedna. Umělá dochucovadla nepoužívám, příště bych zkusil brambory uvařit přímo s trochou koření. Ale i bez něj to chutnalo dobře.

Jehněčí po římsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.17 17:56

Tak na olivy jsem samozřejmě zapomněl, ale i bez nich to bylo výborné. Druhý den po odležení to bylo ještě lepší. Na konci vaření osolit.

Canederli – tyrolské knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.11.17 16:30

Z uvedeného množství jsem nadělal 18 poměrně velkých knedlíků. Tyroský špek jsem nesehnal, nahradil jsem jej schwarzwaldskou šunkou. Osobně bych asi nepoznal v knedlíku rozdíl mezi tyrolákem a dobrou slaninou. Mouku jsem nepotřeboval vůbec, protože jsem to musel nechat odležet celý den a krásně se to spojilo. Jako materiál jsem použil pšenično-žitný chléb. Petrželku jsem neměl a asi to byla chyba.

Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.11.17 15:23

Vynikající! Ten bílý pepř s tou šalvějí se báječně doplňují. Kysané smetany jsem dal jenom půl a omáčka byla báječně sladká. Neváhal bych ji označit za švestkovou.

Dušený králík s křenem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.17 12:34

Velmi chutná úprava. Vlastně je to velmi jednoduchý recept, ale ten čerstvý křen udělá své.

Výborný pečený králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.10.17 14:26

Nevím, čím to je, ale ten králík chutná jako ryba. Nicméně to není na závadu, mně to chutnalo.

Zeleninová polévka s vývarem z uzeného kolene

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.10.17 14:02

Chutnalo to, byť jsem tomu zpočátku nevěřil. Strouhaná zelenina ani kroupy nejsou moje oblíbené vložky do polévek. Ale podpořil jsem to 250g cikánského šálu a bylo veselo.

Konfitovaný králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.10.17 18:18

Králíka jsem marinoval klasicky, tedy s trochou oleje, rozemletým kořením a přiměřenou dávkou soli. Upečené v oleji je to skvělé, maso není vysušené a zbylý olej má fantastickou vůni.

Brokolicová krémová polévka s parmezánem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.10.17 12:30

Vyzkoušeno. Mléka polovic a smetany jen trochu, aby to nebylo moc těžké. Jinak postup dodržen. Úplně nejoblíbenější polévka to asi nebude, ale propadák taky ne.

Stránka:  « Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz