van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 7.5.21 16:16
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Cibulová polévka zapékaná se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.6.19 16:01

Vcelku chutná polévka. Na mě trochu kyselejší, ale záleží na víně, které se použije. Mimochodem… název polévky je zavádějící, na té polévce není zapékaného zhola nic.

Kuřecí stehna se zázvorovým máslem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.6.19 14:01

Má to něco do sebe, je to zajímavé ozvláštnění pečeného kuřete. Másla by jistě stačilo méně.

Kulajda s houbami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.5.19 23:13

Prostě kulajda. Je to chutné, z lesních hub by byla lepší, ale měl jsem jen žampiony. Rozmíchat mouku ve smetaně jsem si netroufl, tak jsem ji rozmíchal ve vodě a smetana šla zvlášť. 5g mouky je asi překlep, dal jsem 50. Nad jinými kulajdami ničím nevyniká, prostě kulajda.

Kuřecí stehna na kari s mandlemi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.5.19 13:26

Jablka s mandlemi jsou zajímavou kombinací, kterou jsem na talíři po chvíli vyloženě vyhledával. Poměr surovin není uváděn, můj výsledek byl chuťově mdlý, ale asi je to jenom o cviku.

Okurkové gazpacho s avokádem a čerstvým sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.5.19 19:20

Tak tohle zelené bláto nikdy nebude Hynečkovo oblíbené. Avokádo s česnekem dobrý, syrová okurka taky dobrý, ale dohromady to prostě nechutná nijak a nepomůže tomu ani vagon estragonu. Zamítám jako zhůvěřilost pomateného zelináře.

Ledový salát s kuřecími prsíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.5.19 18:57

Vyzkoušeno. Vinný ocet má něco do sebe, ale na zálivku jsem použil jen šťávu z kuřete, která vznikla grilováním na pánvi a pečením v troubě. Slanina pustila spoustu sádla, které se do tak zdravě vypadající věci vůbec nehodilo. Takže jsem ho tam nedal. Celkově mi to připadalo trochu nesourodé, nespojité. Prostě suroviny vedle sebe.

Fazole podle našeho mamouse

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.5.19 18:22

Jsem z toho takový rozpačitý. Chuťově to je dobré, ale ke stejnému výsledku by se jistě dalo dojít kultivovanějším způsobem. Každopádně hanba lajdákovi, který ten recept psal. V postupu je spousta ingrediencí, které v seznamu surovin nenajdete. A ty, co tam najdete, se zase nedostaly do postupu. Tohle by se na Labužníkovi stávat nemělo. Vařit fazole v litru vývaru je nesmysl, zejména když voda, ve které se fazole vaří, se nekonzumuje. Lépe je uvařit fazole ve vodě a omáčku pak udělat z decky vývaru, který se vlije do jíšky. A z vývaru si udělejte polévku.

Langoše dlouhotrvající

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.4.19 20:13

Já asi někde udělal chybu. Těsto sice krásně vykynulo, ale že by ty langoše byly nějak extra nadýchané, to se říct nedá. Dobré byly, ale čekal jsem víc. Odpočívaly asi 6 hodin, ale ne v lednici.

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.4.19 20:09

Nejsem odborník na italské rizoto, vlastně rýži nemám moc rád, takže to byl můj první exkurz. Dělal jsem jen z poloviny, protože jsem chtěl dvě porce, místo čtyř. Stejně jich mám šest. Jaké porce, lidi, jíte, že kbelíku rýže říkáte čtyři porce? Postup jsem téměř dodržel, jen citron jsem nedal. Brokolici jsem musel nahradit žampiony. Chuťově je to moc dobré, jen jsem to popohnal orestovaným vepřovým masem, aby tam člověk taky potkal zvířátko. Bez toho by to byla trochu nuda. Jen mi bylo divné, že v té Itálii nejsou nějaké čerstvé bylinky. Chutnalo to velmi, doporučuji.

Panenka v těstíčku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.4.19 23:48

Mně se asi něco nepovedlo. Všichni máte na fotkách nějaké těstíčko, ale to moje maso je úplně holé. Dvě lžičky škrobu zahučely ve vajíčku jako nic, stále to vypadá jako vejce se sojovkou, o těstíčku se mluvit rozhodně nedá. Opečené maso vypadá prostě jako maso hozené do sádla, nikdo by nepoznal, že se to dvě hodiny válelo v nějakém vajíčku. Chutné to je, taky vyrobit z panenky něco hnusného musí dát práci, ale rozhodně to není maso v těstíčku. Brambory jsou dobré, na můj vkus zbytečně moc sýra. A rozhodně nepoznám, jestli je třetina Parmezán a třetina Oštiepok. Myslím, že to zbytečně prodražuje bez chuťového efektu.

Květákový karbanátek se sýrem a šunkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.19 20:51

Celkem dobrá věc. Čekal jsem, že s tím budu zápasit, ale nakonec to chutnalo dobře. Ten sýr tomu dodá příjemný šmrnc. Šunky jsem dal dvakrát tolik, ale příliš to nevytrhla. Na tloušťce karbanátků příliš nezáleží, jsou dobré tenké i silné.

Žampiony plněné parmazanem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.3.19 14:52

Jednoduché, rychlé, chutné.

Králík s rajčaty a fenyklem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.3.19 15:25

Tak já nevím. Tentokrát opravdu nevím, jestli mi to chutnalo, nebo ne. Na první ochutnání nic moc, později asi ano. Vzhledově to žádná krása není, vlastně se na kousku talíře válí unavená zmuchlaná zelenina a po celém talíři se vám rozlije voda, která se ke zbytku pokrmu nijak nehlásí. Tak nějak to nepatří k sobě. Možná jsem měl zeleninu nakrájet na menší kousky a olivy přepůlit, vodu nějak vydusit..... snad příště. Rozhodně to ale netvoří omáčku, stále jsou to jen ingredience vedle sebe. Chuťově k celkově mdlému králíkovi přibyla úplně stejně mdlá zelenina. Fenykl ztratil svou fenyklovou chuť, což je v pořádku, tymián se ztratil úplně, a že jsem ho tam dal požehnaně. Ale je pravda, že nakonec to k sobě nějak pasuje a celkem to chutná. Návštěvě bych se tímhle ale asi nechlubil.

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.3.19 13:14

Velmi chutné. Bál jsem se, že játra zhořknou, ale nestalo se. Ale nedusil jsem je, jen jsem směs trochu orestoval. Nedávat příliš vysoký kopec směsi, aby se v tom ten žampion neztratil. Čerstvé bylinky byly bezva, měl jsem jen tymián a saturejku, ale stačilo to. Sýr byl neuzený, Madeland. Moc dobré.

Špagety s pečenou červenou paprikou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 22:12

Vynikající. Teplé papriky jsem sice nikdy neměl rád, ale tohle nádherně voní a skvěle chutná. Pozor při pečení paprik, vypeče se hodně šťávy. Omáčku jsem nakonec popohnal kousky kuřete.

Treska po italsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 22:09

Jednoduché, chutné, rychlé. Jenom bez těch sardelek by se to obešlo. Jsou rušivé, samotná treska s bylinkami je lepší.

Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 11:39

Vynikající věc. Postup jsem dodržel skoro úplně, jen rozinky jsem neměl. Ale nijak mi tam nechyběly. Hrušky jsou ke kachně úžasné, až se divím, že je nepoužívám už dávno. Kůže se sice dokřupava nevypekla, ale vůbec to nevadilo, k masíčku byla moc chutná. Piniovou pastu jsem dal jednak na kachnu, tam udělala krustičku, jednak vedle, tam se rozplizla ve šťávě. Piniové oříšky jsou tu vlastně jen „nositel česneku“, žádnou zvláštní chuť nemají. Možná by se daly nahradit něčím levnějším. Za mě dokonalé.

Králík Marengo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 10:57

Za mě to žádná velká sláva není. Žádné bylinky, žádné koření, jen protlak a víno. Takže ve výsledku je to jen kyselé, což je škoda. Prostor pro vykouzlení nějaké zajímavější chuti zůstal nevyužit. Nemůžu říct, že by mi to přímo nechutnalo, ale čekal jsem víc.

Zadělávaná slepice s chřestem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:54

Chutná to dobře, použil jsem ale čerstvý chřest a žampiony.

Cibulová polévka z Cardaillacu

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:42

Jakmile nějaké jídlo označíte za francouzské, okamžitě je považováno za delikatesu. Přitom tohle je jen osmažená cibule zalitá vodou, do které musíte nacmrndat maggi, aby to vůbec nějak chutnalo. S opečenou bagetkou a sýrem to není chuťově špatné, ale nesmíte myslet na to, že jíte ochucenou vodu.

Stránka:  « Předchozí 1 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz