van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 16.04.19 20:11
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Hlíva na smetaně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.06.15 13:31

Jednoduché a dobré. Samozřejmě by tomu slušela ještě půlka kuřete jemně orestovaného s bylinkami, ale vegetariáni jsou holt taky lidi, ikdyž divný.

Krémová hlívovo-pórková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.05.15 11:03

Nechápu, proč se v každé druhé polévce musí všechno krásné, dobré a barevné rozdrtit na padrť, zazdít smetanou a přetvořit v univerzální hnědou kaši. To nemáte zuby, nebo co? Když to uděláte z poctivého, silného vývaru, vynecháte nesmyslnou smetanu a zahodíte mixér, bude to na pohled nádherná a lahodná polévka, kde vidíte kousky pórku i hlívy, které každý nějak chutnají a vzájemně se doplňují. Je to moc dobré. Všem ostatním: Blátu zdar!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Fougasse - provensálský plochý chléb

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.05.15 10:55

Nejsem si jistý, jestli to dopadlo, jak mělo. Ale i tak to byla náramná lahůdka. Z obrázků jsem nabyl dojmu, že to má být nadýchané, což u mě nebylo, protože po rozválení placky a vytvarování už se to podruhé nezvedlo. Budu to trénovat. Mouku jsem použil polohrubou.

Karamelizované telecí ledvinky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.05.15 10:51

Je to rozhodně zajímavé. Podávat okamžitě, nenechávat do druhého dne. Karamelizovaný povlak se vlivem vzdušné vlhkosti rozpouští. Před úpravou jsem ledvinky spařil. Sherry ocet jsem nahradil obyčejným červeným vinným.

Mrkvová polévka s pomerančem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.05.15 13:26

Tak tohle by bohužel nešlo. Čerstvé se to ještě dalo, ale do rána pomeranč tak nějak zhořkl. Dlužno dodat, že jsem vynechal ten sirup, možná by to s ním bylo trochu jiné.

Zelný salát s jablky a datlemi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.05.15 15:12

Jedlé to je, nicméně poloviční dávka by úplně stačila. A je tam málo masa. :-)

Dušené ledvinky v pomalém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.05.15 15:07

Upřímně, nic nového pod sluncem to není. Je pravda, že nemám pomalý hrnec, možná se ten zázrak skrývá v tom. Ale jinak jsou to docela obyčejné dušené ledvinky, ve kterých zcela zbytečně zahučela klobása.

Babičin kmínový chléb

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.04.15 12:40

Domácí pekárnu nemám, tak jsem se do toho pustil růčo. Udělat z toho chleba dle mých představ, se úplně nezdařilo. Ne že by to nebylo k jídlu, ale v pekárně bych si něco takového nekoupil. Zkusil jsem ale z těsta dělat rohlíky a to už bylo o mnoho lepší.

Netradiční ledvinky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.04.15 12:32

Je to opravdu velmi zvláštní. Ta konzistence je trochu tužší, než jak je člověšk u ledvinek zvyklý, ale je to dobré. Poloviny ledvinek mi připadají hodně silné, možná by neškodilo udělat jenom třetiny.

Smetanová fazolková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.04.15 12:25

Zařazení receptu mě velmi pobavilo. Pravuji s dětmi dvacet let. Prošly mi rukama stovky dětí a mohu bezpečně prohlásit, že něco takového by žádné dítě nesnědlo, ani kdyby mu hrozilo to největší násilí a zánik facebooku. Do většiny dětí nedostanete nic, v čem je kopr, většina dětí by nepozřela polévku, kde je kysaná smetana, a fazolové lusky většina dětí do deseti let ani nedokáže pojmenovat, ale rozhodně vám je nebudou jíst. :-))) Nicméně polévka je to velmi dobrá. Jen škoda, že se nedá do zásoby namrazit.

Uzená polévka se smetanou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.03.15 13:50

Ale jo, jíst se to dalo. Jen té smetany bylo opravdu hodně. Příště stačí jen lehce obarvit.

Chléb Pide z Turecka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.03.15 06:23

Bohužel ani napodruhé se výsledek nezdařil dle mých představ. Těsto sice nakynulo dobře, ale po upečení to připomínalo spíš škvarkové placky. Rozhodně se nedalo hovořit o nějaké nadýchanosti. Receptu jsem se držel striktně, ale nic platno.

Žampiony s celerovo sýrovou náplní

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.03.15 18:25

Ne že by to bylo úplně top, ale povedlo se. Je pravda, že netuším, co jsem tam dával za sýr. Možná s jiným by to bylo lepší. Taky plynová trouba to trošku vysušila. Zajímavé by to určitě bylo se slaninkou nebo s kuřecím masíčkem. Každopádně oceňuji rychlost. Je to opravdu za moment hotové.

Guláš z divočáka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.03.15 14:12

Bohužel díky slabé plotýnce se mi nepodařilo maso osmahnout, ale hned se začalo dusit. Tím to všechno nabralo vlastní směr a žilo si vlastním životem. Rovněž jsem podlehl iluzi nutnosti marinování masa předem, takže se mi z lahodného masíčka stal kyselý žvanec, ve kterém byste nerozeznali divočáka od sojového bobra. Ale jinak je to moc dobrý recept, někdy si ho vyzkouším znovu.

Ardénské ledvinky za chvíli na stole

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.03.15 14:04

Moc dobrá mňamka. Ledvinky a houby já můžu ve všech úpravách, takže bezva.

Hříbky a celer – krémová podzimní polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.03.15 14:18

U vegetariánských jídel mám jednu zásadu: Nesmí to vypadat jako bláto. Jelikož máme od přírody zafixováno, že hnědé a čvachtavé věci se nejedí, trvalo mi celý den, než jsem se odhodlal nabrat si porci. Stolovník by měl mít při podávání buď obrovský hlad nebo tmu. Nicméně chuťově jde o velmi zajímavý počin. Zázvor společně s kořením dodává polévce příjemný říz. Doporučuji část hub dát před mixováním stranou a nechat je v polévce celé, případně je mixnout jen krátce, aby v té hnědé beznaději bylo na co se těšit. Jinak to bude opravdu unisono hnědé bláto. Ozdoba zelenou petrželkou je nezbytná, samozřejmostí je nahrazení vody poctivým drůbežím vývarem.

KFC salát Coleslaw

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.03.15 09:52

Opět důrazné varování: 1 menší hlávka zelí = plná vana salátu! Ale na chuť je to dobré. Nevím, jestli je to stejné jako z KFC, protože tam jsem ho ochutnal jednou před léty a od té doby se mu vyhýbám, nicméně tato verze je celkem dobrá. Chybí tam maso, ale to se salátům stává často.

Ledvinky s rýží

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.03.15 09:47

Je to prostě úplně normální recept na ledvinky, jaké jíme od dětství. Ničím nepřekvapí.

Červená čočka - polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.03.15 09:44

Udělal jsem dvě verze. Jednu podle receptu z vody, ta byla trochu bez chuti. Druhá byla z pořádného kuřecího vývaru a ta byla docela dobrá.

Zelný salát, co rychle zmizí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.03.15 13:35

Vyzkoušeno. To rychlé mizení vůbec nefunguje. Musí se to buď sníst nebo vyhodit ručně, jako každý jiný salát. Jde to ztuha, přecejen zelí a skořice není tak atraktivní kombinace jako pivo a kachna. Většinu jídel je jednodušší sníst než vyrobit, u tohoto salátu to neplatí.

Stránka:  « Předchozí 1 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz