tuso

Registrován od: 17.03.05, naposledy on-line 30.03.19 17:47
Počet příspěvků v diskusích: 99 Ostrava
 
tuso
99 příspěvků 25.01.11 09:52
Veselé umění kuchařské

Více méně se chci jen pochlubit, protože mám neskutečnou radost: objevil jsem na internetu jeden antikvariát a zakoupil knihu od Eduarda de Pomiane: Veselé umění kuchařské /Radio-Cuisine- v originále/. Včera dorazila. Skvělé čtení i recepty.

Diskusní téma - Kniha Veselé umění kuchařské
tuso
99 příspěvků 25.01.11 09:49

Tak jsem ji dostal na Vánoce. Nádherná kniha. A hlavně plná neskutečně chutných a jednoduchých receptů. Jediné, na čem může našinec pohořet, je kvalita u nás zakoupených surovin.Provence je prostě Provence.

Diskusní téma - Kniha Provence - Škola provensálské kuchyně
tuso
99 příspěvků 19.10.10 10:34
babi píše:
tuso, zde mas cely recept, je to vlastne urcite nudlove testo…

Kde je ten recept?
Jinak won tonové těsto jsem ještě nedělal. Momentálně mám od tchýně půjčený strojek na těstoviny a ujíždím na raviolách a podobné italské havěti. :lol: . Ale bude i čínská varianta. Hned jak se vyblbnu.

Diskusní téma - Jak nahradit wan-tan těsto?
tuso
99 příspěvků 27.09.10 09:03
Provence Škola provensálské kuchyně

Nemá někdo z Vás zkušenost s touhle knížkou? Provence

Našel jsem ji v kníhkupectví, ale neměl jsem čas na podrobnější zkoumání. Tak narychlo se mi líbila, ale zdání může klamat.
Děkuji za odpovědi.

Diskusní téma - Kniha Provence - Škola provensálské kuchyně
tuso
99 příspěvků 21.09.10 23:39
Pro adminy

Není potřeba se omlouvat. Labuzník je skvělý. Připomínky píšu, protože chápu, že všechno se uhlídat nedá.

Diskusní téma - Nový Labužník - testovací verze
tuso
99 příspěvků 21.09.10 21:29
Uvařil jsem

V dobré víře jsem zadal hodnocení několika receptů, některé i s fotkama a v přehledu to vypadalo, jakoby jsem to všechno vařil právě teď. Je to jenom kosmetika, ale možná by nebylo špatné to nějak učesat.
A mrzí mě, že už nemám oblíbené recepty ve „svých“ kategoriích.

Diskusní téma - Nový Labužník - testovací verze
tuso
99 příspěvků 26.07.10 19:33
...

Výborný je bezový Yo. A potom ještě nějaký origo francouzský, v hranaté láhvi. Stál něco nad 100Kč. Koupil jsem ho v Hypermarketu Albert. Měli jsme, tuším, lesní směs a byl fakt skvělý.

Diskusní téma - dobrý sirup
tuso
99 příspěvků 09.07.10 11:13
wonton-esmeralda

Já jsem taky líný, ale vzhledem k tomu, že v Ově je neseženu, tak lenost opadává a udělám si je sám.

Diskusní téma - Jak nahradit wan-tan těsto?
tuso
99 příspěvků 09.07.10 08:36
@esmeralda

Mockrát děkuji za recept. Já jsem to začal hledat na netu, ale v podstatě jsem nepomyslel na jinou variantu názvu- won-ton. Ještě jednou děkuji. Předpokládám, že když to hotové uzavřu do vakuových sáčků a zmrazím, tak mi to nějakou dobu vydrží stejně jako koupené.

Diskusní téma - Jak nahradit wan-tan těsto?
tuso
99 příspěvků 08.07.10 22:10
Jak nahradit wan-tan těsto?

Nevíte, čím by se dalo nahradit mražené těsto wan-tan? Nebo kde se dá sehnat v Ostravě a okolí? Napadlo mě jako náhražka listové těsto. Je to alespoň trochu podobné?

Diskusní téma - Jak nahradit wan-tan těsto?
tuso
99 příspěvků 14.06.10 08:58
...

Recepty na klokaní maso jsou tady: "http://australskeprodukty.cz/

Diskusní téma - Scháníme recepty na atypickou zvěřinu
tuso
99 příspěvků 03.06.10 15:53
...

Zkus toto: "http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=3503

Diskusní téma - Paella
tuso
99 příspěvků 26.05.10 12:54
...

S tým počítám. Ale ako stará kozerva varím na plyne.

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 25.05.10 23:40
...

Tak s týmto si ma dostal. Už teraz som si našiel asi 10 kúskov. Pravdepodobne si urobím výlet do Prahy.

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 25.05.10 17:59
...

@jolana: vďaka za odkaz. Už študujem.

@manana: máš super stránku. Bude ma to stáť hodiny než ju preskúmam

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 25.05.10 14:36
...

Aby som to vysvetlil. Ide mi o panvice, ktoré majú 90% medi - vonkajšia vrstva a 10% nerez oceľ vo vnútri. Našiel som niekoľko firiem, ktoré ich vyrábajú- Nemecké, Talianske, Francúzske. Tie z Frankreichu som odpísal hneď- naozaj si nemožem dovoliť dať za jednu panvicu 10k. V podstate ide o to, že niečo podobné som videl za 4300 aj za 5500. Vzhľadom na to, že pri tejto cene je mi každá ušetrená stovka dobrá, som chcel nejaké praktické skúsenosti. V podstate ide o to, že som sa neskutočne sklamal v teflonových aj titanových panviciach. Ale nechcem zase šliapnúť vedľa. A ešte za tie peniaze.

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 24.05.10 20:25
...

Fakt inteligentná odpoveď. Netušil som, že puberťáci sú aj na fóre o varení.

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 24.05.10 20:11
Medený riad.

Ahojte.
Chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s medeným riadom- ide mi hlavne o panvicu. A ak áno, ktorá značka? Na českom trhu sa dá zohnať v rozmedzí 2500-10000. Ide o investíciu na celý život, takže nebudem zbytočne šetriť, ale zase nechcem platiť len za značku. Ďakujem

Diskusní téma - Medený riad.
tuso
99 příspěvků 24.05.10 19:39
...

Sklenená a plastová doštička na krájanie je vhodná pre každého kto vlastní nože za 100 Kč. Celkom typicky KDS. Používať tieto materiály na kvalitné nože je barbarstvo. Vhodné sú drevené alebo bambusové. Existuje ešte jeden materiál- nejaká umelina, ktorá je vraj k ostriu šetrná, ale 3000 za doštičku nedám. Nespomeniem si ako sa to volalo.

Diskusní téma - Skleněné prkénko
tuso
99 příspěvků 24.05.10 19:35
...

No pozri. Sú to anglické potraviny /resp. britské/ a vzhľadom na to, že anglická kuchyňa nestojí za nič, tak by som presne tak charakterizoval aj Marks&Spencer. Skúsil som od nich viacero jedál, ale v podstate je to tak ako píšeš- absolútne nič ma nezaujalo. A asi ani nezaujme. Ale je to vec chuti a názoru.

Diskusní téma - Potraviny z Marks & Spencer

Zobrazit všechny příspěvky uživatele tuso »

Napsat uživateli tuso zprávu   Přidat uživatele tuso do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz