suma

Score: 0 Registrován od: 13.09.05
Počet příspěvků v diskuzích: 114
 
suma
114 příspěvků 20.7.09 18:15
...

Trochu od věci ale osvědčené. Již pár let místo věnců používám toto: při ořezávání česneku řežu asi kolem 50 cm od hlavice česneku. Po vysušení vložím česnek do velké sklenice nebo vázy palicemi nahoru. To je vše. Vydrží do příští sklizně, občas i o několik měsíců déle. Neustále mi dělá parádu na mrazničce.

Diskuzní téma - Česnekový cop
suma
114 příspěvků 15.3.09 21:02
Bylinky

pěstuji na zahradě, pro ty, kteří chtějí pěstovat na balkoně doporučuji koupit hotové sazenice u zahradníků - ne v supermarketech. Po nákupu ihned pře:,–(it do většího květináče a dobré zeminy. Potřebujete jich pár a to se nevyplatí se s tím piplat. Nasít se vyplatí pouze kopr brzy z jara, ostatní koupit.
Nepoužívejte t.zv. petrželáky, nejsou k ničemu.

Diskuzní téma - Pěstování rostlinek...
suma
114 příspěvků 18.2.09 19:54
Baklažán

Nevím jak na jihu, ale zde na severu zá:,–(ně skleník a důležité je: pěstovat jako rajče - na jeden výhon a nechávat průběžně 2-3 plody, pak budou velké.

Diskuzní téma - Baklažán
suma
114 příspěvků 17.9.08 12:50
rostlina

jde to, ale vidím to poprvé - nevím.

Diskuzní téma - Zná někdo tuto rostlinu?
suma
114 příspěvků 21.7.08 19:39
Moravské zelí

Do moravského zelí se přidává i jíška na cibulce. Onu zmíněnou kyselost já dělám tak, že přidám nálev ze sladkokyselých okurek, je to lepší než samotný ocet.

Diskuzní téma - Moravské zelí
suma
114 příspěvků 17.7.08 13:29
ryhlokvašené okurky

řekla bych že trochu více soli a pro rychlejší kvašení trošičku cukru.

Diskuzní téma - rychlokvasene uhorky
suma
114 příspěvků 10.2.08 13:19
váha

Nejedná se jen o nepovedenou várku droždí - zkuste si převážit sáček mouky! Ona minusová tolerance se pečlivě dodržuje všude.

Diskuzní téma - Za korunu droždí ?????
suma
114 příspěvků 17.1.08 18:14
pekárna

Přesně jak píše Lydie, vymazat trochou oleje na ubrousku nebo papírovém kapesníku. Aby se případně nezapékaly háky, tak na ně dávám trochu oleje z předepsaného množství.

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
suma
114 příspěvků 17.1.08 14:59
pekárna

Pekárnu je dobré občas vymazat olejem a zá:,–(ně ji nemýt saponátem. Háky, pokud nezapomenu, vyndávám. Podívej se na tabulku pekárny a vyndávají se těsně před pečením, asi tak 90 minut před koncem. Chleba po upečení v pekárně nenechávám, zdá se mi, že vlhne.

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
suma
114 příspěvků 10.1.08 09:37
fleky

Zkuste žlučové mýdlo, k dostání třeba u Rossmanna.

Diskuzní téma - mastné fleky
suma
114 příspěvků 28.10.07 07:35
...

oprava „dětství“

Diskuzní téma - bramborák s jablenym pyréé
suma
114 příspěvků 28.10.07 07:31
placky

Znám trochu jinak - bez koření, jen trochu soli, usmažit menší packy - asi tak 3 na pánev. Na talíři se polije studenou omáčkou, my jsme mívali pikantní džem rozmíchaný smetanou ke šlehání. Připomělo mi to děrství.

Diskuzní téma - bramborák s jablenym pyréé
suma
114 příspěvků 23.9.07 17:47
Houskový knedlík

Vyzkoušej: „Knedlík, který se povede“, opravdu vždy dopadne dobře.

Diskuzní téma - Houskové knedlíky
suma
114 příspěvků 11.7.07 12:47
mospilan

ochraná lhůta 28 dnů, bazalku mepoužívat.

Diskuzní téma - Potvory na bazalce
suma
114 příspěvků 3.7.07 07:05
tabák ne

Dávno používané nedopalky se dnes nedoporučují, jsou velmi škodlivě, horší něž postřiky. Na bazalce máš pravděpodopbvně mšice, molice jsou drobné bílé létavé něco jako velmi malé mušky. Použít buď postřiky, na vosičky je asi už pozdě nebo opravdu ten černý pytel - dokud ti to nezaleze na ostatní.

Diskuzní téma - Potvory na bazalce
suma
114 příspěvků 17.3.07 13:04
pohanka

Myslím si, že došlo k záměně tmavá=neloupana. Tmavá i světlá jsou obě loupané, jedna taplem, druhá mechanicky. Rozdíl je však v jejich úpravě - ta tmavá se musí déle vařit, kdežto světlou stačí spařit a dát jako rýži do peřin.

Diskuzní téma - pohanka
suma
114 příspěvků 12.3.07 11:47
ještě dodatek

stránka recepty nejde stáhnout, mají tam asi nějaký provlém.

Diskuzní téma - Chleba z domácí pekárny
suma
114 příspěvků 12.3.07 11:42
chleba

Dobrý je chleba od Romany:
Voda 325 ml, ocet 1 lžíce, olej 2 lžíce, sůl 2 lžičky, kimín 2 lžičky, hladká nouka 250 g, žitná mouka 250 g a droždí 1 lžička. Nevím, jakou máš pekárnu, ale pokud chci tmavou kůrku tak peču na stupeň 3, jinak o cvilku prodluž pečení.

Diskuzní téma - Chleba z domácí pekárny
suma
114 příspěvků 26.2.07 00:45
pohanka

Nevím to přesně, ale mám ten dojem, že tady došlo ke spletení pojmů - existuje pohanka loupaná celá a dále pak pohanková lámkanka - zrna jsou rozdrobená. Jsou menší a dříve hotová. Dále mají ještě pohankovou krupici a mouku. Pohankové slupky se taky prodávají, užívají se jako náplň do polštářků na krční páteř, určitě se nejedí.

Diskuzní téma - pohanka
suma
114 příspěvků 15.2.07 06:00
citronová tráva

sušená v čajovnách, nebo www.milota.com, semínka bambusarium, živá údajně u Vietnamců, někdy i v květinářských prodejnách

Diskuzní téma - dotaz

Zobrazit všechny příspěvky uživatele suma »

Napsat uživateli suma zprávu   Přidat uživatele suma do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz