salgo

Registrován od: 12.06.10, naposledy on-line 13.12.14 16:29
Počet příspěvků v diskusích: 146

Pocházím z Moravy, přesněji řečeno z Brna, ale miluju hlavně kraj kolem Znojma, odkud pochází moje rodina.
Mezi moje záliby patří vaření a hlavně pečení (a to jak sladkých, tak slaných koláčů, dortů, buchtiček) a vše co s tím souvisí. Od vyhledávání nových receptů, brouzdání po internetu a nákupu kuchařek až po pořádání mejdánů, abych se mohla řádně uplatnit.
Kromě toho miluju zahrádkaření ( i když jsem v současné době bez zahrady) ale vyřešila jsem to tak, že se staram o „předzahradku“ před naším panelákem. A mam s ní veké plány.
Navíc jsem propadla nové vášni - šití patchworku. Nikdy by mě to nenapadlo, ale už se stalo, a je z toho vášeň stejná jako vaření (a navíc se po tom netloustne!!). Takže jsem našila deky svým dětem, a dětem všech mých přítelkyň a teď se vrhám na něco většího, prostě mě to drží.

Zdravím všechny Labužníky
Klára

 
salgo
146 příspěvků 26.02.08 22:06
No to je rána

Já už sem moji milí labužníčci moc často nechodím, není zatím čas, jsou malé děti, práce po nocích a navíc držíme takovou žaludeční jak doma říkáme blivajzovou dietu (zádný moc cukr, žádné koření, jen vaření a dušení, no blivajzy), ale čas od času sem zabrousím. A hlavně žiju s vědomím, že moje labužnická rodina tu stále je. Byla by to pro mě rána, kdyby najednou zmizela. Navíc si slibuji, že sem po čase pověsím všechny svoje pracně vyzkoušené dietní recepty.Když jsem s tím před rokem začínala, jíst se to nedalo, ale už to umím moc dobře (a nebo jsme si zvykli???)
Každopádně, kdyby se něco stalo, tak Vás všechny zdravím a doufám, že za nějakou dobu se tu s Vámi budu zas častěji a pravidelně setkávat.
Vaše Salgo

Diskusní téma - když písmenka...
salgo
146 příspěvků 22.12.07 11:26
Ksádné svátky

plné pohody, dárečků, a dobrůtek a všechno nej nej nej v novém roce všem Labužníkům

přeje Salgo

Diskusní téma - Vánoce
salgo
146 příspěvků 31.05.07 12:54
Co takhle zkusit

mandlový marcipán? Používám ho na baleni i zdobení dortů bežně a jikdy mě ještě nezklamal. Ale je samozřejmě dražší, než ten mléčný.

Diskusní téma - Snese se krém na dort s marcipánem?
salgo
146 příspěvků 31.05.07 12:42
taky mám potíže

s připojením na labužníka. Vždycky mě to mrzí a stává se to často a trvá to vždycky dlouho. Moc počítaččům nerozumím, ale nechápu, proč by byla chyba na straně mého připojení (mám ADSL), když na všechny jiné stránky se dostanu, jen na labužníka ne???? Vysvětlí mi to někdo počítačově gramotný?? díky

Diskusní téma - Problémy s pripojením na stránku
salgo
146 příspěvků 04.01.06 15:11
měďěné nádobí

Dostala jsem od Ježíška krásnou měděnou bábovku a moc ráda bych v ní něco upekla. V návodu píšou, že u měděného nádobí stačí menší teploty, ale nepíšou jaké, ani jestli je nějaké omezení, teplota, která se nesmí překročit. Máte pro mně někdo ze zkušenejších labužníků radu? Předem díky

Diskusní téma - měďěné nádobí
salgo
146 příspěvků 31.12.05 10:05
...

Jenže čím je nižší příkon, tím horší pěnu udělá a hůř našlwhá mléko. Když ecpresovač, tak s co nejvyššíl příkonem!. Já měla siemens, nevím jestli stejný co píšeš, a byla jsem s ním moc spokojená.

Diskusní téma - který kávovar byste si koupili?
salgo
146 příspěvků 11.12.05 19:01
...

Máš pravdu, že Labužník jsou stránky pro všechny, ale i tady proběhla diskuse a myslím, že jsme dospěli ke konsensu, že budeme uvádět zdroj receptů, tedy pokud to jde… a navíc, tohle je diplomová práce a ta má sva pevná pravidla a na to jsem reagovala. Nicméně, kdyžjsem si ji jestě jednou prohlédla, zjistila jsem, že je opatřena poznámkovým aparátem, který ovšem, bohužel pro všechny, nebyl na webu zveřejněn.

Diskusní téma - Staročeské kuchařství
salgo
146 příspěvků 11.12.05 16:12
Pampeliško, pomoc!!!!!!

Milá Pampeliško, zkoušela jsem tvvuj recept na anglicke zazvorky a nekde se stala chyba. Vsechno se rozteklo do placek. Chutnaji sice vyborne, ale nejsou hezke. Kde jsem udelala chybu? Mela se vajicka, cukr a maslo naslehat do peny, nebo jen smichat (ja udelala to prvni) a bylo to strasne řídke testo. Prosim porad, jsou vyborne a chtela bych je jeste zkusit. Diky.

Diskusní téma - Pampeliško, pomoc!!!!!!
salgo
146 příspěvků 23.11.05 21:27
Milá babi, marmelado, Sněhurko

děkujeme za krásné uvítání! Je to od Vás moc milé. Zuzanka s mámou (Salgo)

Diskusní téma - Pomůže někdo
salgo
146 příspěvků 22.11.05 15:46
Děkuju všem

za rady a životní zkušenosti. Už je nebudu potřebovat, ale určitě pomůžou někomu dalšímu. Ta moje žaludeční nevolnost se teď v říjnu proměnila v krasnou holčičku. A podle toho, jak ráda baští, je to zaručeně přístí labužnice.

Diskusní téma - Pomůže někdo
salgo
146 příspěvků 03.08.05 11:02
Milá Lindo

Nemám pro tebe žádnou radu, jen vyjádření soustrasti a podpory. Nic si z toho nedělej a vlasy holkám už moc nestříhej, stejně to nepomůže. Moji synovci, (taky žijí v Dánsku, asi je to nějaké skandinávské specifikum) mají vši s malými pauzami už několik měsíců. Bojovali s nimi celé prázdniny a zřejmě přijdou zavšivení i první školní den. A když ne, tak je tam zase chytí. To, jak líčíš svůj boj, různé šampony a nakonec vždycky dvě tři malé mršky…jako bych poslouchala svou sestru a její stesky. Taky dostávájí holky ve škole na ruku razítko, že mají vši???? Nebo to dávají jen prvňákům???Přeju moc úspěchů v boji!!!!

Diskusní téma - POMÒÒÒC
salgo
146 příspěvků 01.08.05 11:31
Díky,

všechno jsem to znovu prostudovala a tak to zkusím. I když se trošku bojím. No ale kdo neriskuje,…Tak mi držte palce.

Diskusní téma - Zavařování v troubě
salgo
146 příspěvků 28.07.05 10:44
Díky, to mi spadl kámen ze srdce,

já se v tom fakt nevyznala a v profilu Florentynka nemá napsáno jméno, tak jsem se fakt bála nejhoršího!!! A už jsem chtěla na Apetit zanevřít. Tak ted můžu jen blahopřít Flo k úspěsné kariéře! Drž se, dál zkoušej recepty a tak vůbec. Jsi šikulka.

Diskusní téma - Apetit
salgo
146 příspěvků 27.07.05 16:28
to aftic

???? To myslíš vážně????

Diskusní téma - Staročeské kuchařství
salgo
146 příspěvků 27.07.05 11:16
spanny!!

Díky za tip, teď jsem na těch stránkách byla a vypadají úžasně, zas hodiny a hodiny budu vysedávát u webu, proč jen můj muž jí málo a muj syn jen špagety s kečupem, nebo „jídlo jako od babičky“, českou klasiku v tom nejklasičtějším pojetí.

Diskusní téma - Apetit
salgo
146 příspěvků 27.07.05 11:07
omlouvám se

jsem asi ještě přiblblá po ránu, a bez své renní kávičky, ale psala ten článeček o ceesecake Florentynka, nebo ne? A pokud z něj v redakci vycházeli, byť s jejím souhlasem, neměli by ji citovat????? Přemýšlím o tom, co se mi dostalo zmíněné číslo Apetitu do ruky a ať mám ten časopis sebevíc ráda (sem tam se jim něco nepovede,to je lidské a na našem trhu je urřčtě nej), tak vykrádání a necitování receptů a zdrojů informací profesionály v odborném periodiku mi příjde trochu silná káva. To se prostě nedělá. Hawk

Diskusní téma - Apetit
salgo
146 příspěvků 20.07.05 10:15
díky marmelado

zítra se do nich znovu pustím a zkusím se držet všech tvých rad (mezitím jsem si upekla pár táčů, štrůdlu a muffin, abych si spravila sebevědomí!!!!!!!!!!!!). Dám vědět, jak jsem dopadla.

Diskusní téma - Jak na koláče
salgo
146 příspěvků 20.07.05 10:10
a co zelenina??

Chtěla bych zkusit zavařování v troubě tak jak to píše Pampeliška, ale nevím, jestli pro okurky a česnek etc. platí stejné časy a teploty jako pro ovoce . Při klasickém sterilování v hrnci se každá věc dělá jinak. Máte s tím zkušenosti?? Od té doby co mám novou krásnou kuchyň s digestoří mám problém, aby se mi hrnec vešel i s teploměrem na plotnu! Díky

Diskusní téma - Zavařování v troubě
salgo
146 příspěvků 18.07.05 08:31
Prosím, prosím::Sterilované okurky a nakládaný česnek

Prosím, pomožte, kdo víte. Ochutnala jsem německé česnekové okurky a česnek nakládaný v pikamtním oleji a propadla jsem jim. Totální závislost. Neznáte, prosím, někdo recept??? Zkoušela jsem i hledat na webu, ale Knoblauchgurken, jak se to jmenuje v originále, jsem tam našla jen ve slanokyselém nálevu a to, co jsem ochutnala byl sladkokyselý, něco jako znojemský, ale hodně sladší. Lahev jsem zbaštila na posezení. Možná by stačilo i jestli někdo máte recept na takový nálev i bez česneku) (Chtěla jsem použít klasický na znojemské, ale je hodně kyselý). Stejně tak uvítám recept na slatz gill gurken (chutnají trochu jako babiččiny rychlokvašky).
A jakékoliv rady na nakládání česneku do oleje.
Všem moc děkuju a přeju příjemné zavařování!!!!!

Diskusní téma - Prosím, prosím::Sterilované okurky a nakládaný česnek
salgo
146 příspěvků 12.07.05 10:49
Diky Marmeládo,

zkusím kynutí v troubě, i když myslím, že mi to vykynulo dost (a nechala jsem to kynout dvakrát). Ale možná jsem to strčila do moc horké trouby. Při kolika stupních to proímtě pečeš???

Diskusní téma - Jak na koláče

Zobrazit všechny příspěvky uživatele salgo »

Napsat uživateli salgo zprávu   Přidat uživatele salgo do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz