Ranger

Registrován od: 27.08.04, naposledy on-line 28.10.11 01:50
Počet příspěvků v diskuzích: 5
 
Ranger
5 příspěvků 11.1.11 20:51
Zelí - otřesný smrad

Koupili jsme kyselé zelí ve sklenici od Rapa Bzenec - kupujeme ho naprosto běžně, protože nám obvykle chutná. Tentokrát se ovšem po otevření sklenice z ní začal linout naprosto nesnesitelný smrad (pomalu horší než výkaly). Ochutnali jsme trochu a i chuť byla otřesná. Trvanlivost byla až do roku 2013 a sklenici šlo otevřít standardně těžko, takže asi předtím otevřená nebyla, aby se to třeba tímhle způsobem zkazilo. Netušíte někdo, čím to mohlo být? Nikde jsme nenašli, že by si ještě někdo stěžoval. Snad to byla nějaká náhodou zkažená sklenice nebo várka, nechci myslet na něco horšího…

Diskuzní téma - Zelí - otřesný smrad
Ranger
5 příspěvků 10.7.07 23:23
Jak vypeckovat broskve?

Máme letos zvláštní broskve, které se nedají normálně vypeckovat. Ještě jsme nikdy takové neměli. Pecka je do broskve totálně vrostlá, broskev nejde ani rozpůlit. Chceme broskve zavařit.

Existuje nějaký tip, jak broskve vypeckovat? Něco ve stylu „nechte chvíli v horké vodě“ apod.? Za každou radu díky

Diskuzní téma - Jak vypeckovat broskve?
Ranger
5 příspěvků 25.3.06 20:08
Jak připravit sázená vejce?

Asi to bude směšný, ale máme doma problém dobře připravit volský voko. Někdy se na něm vytvoří „igelitová“ vrstvička, naposledy jsme na nich měli podivnou hnědou sklovinu. Pánev máme snad kvalitní a vejce domácí, takže tím to snad nebude.

Můžete mi prosím někdo podrobně popsat postup přípravy sázeného vejce? Díky.

Diskuzní téma - Jak připravit sázená vejce?
Ranger
5 příspěvků 29.8.04 19:41
...

Tak půlka těsta je v ledničce, protože ji zpracujem už zítra, tak by asi stejně nemělo smysl to zmrazovat. Druhá půlka už ale leží v mrazáku, tak nevím, co z toho bude…

Diskuzní téma - Dá se těsto na pizzu použít i druhý den?
Ranger
5 příspěvků 29.8.04 18:18
Dá se těsto na pizzu použít i druhý den?

Zkusili jsme si doma udělat pizzu (podle http://www.labuznik.com/recipe.php?…), bohužel s tou vodou je to tam napsaný hodně nešťastně a asi jsme to špatně pochopili. Nakonec jsme museli přidat tolik mouky, že máme těsto skoro na 3 pizzy. Myslíte, že to těsto můžeme dát třeba přes noc někam „uležet“ a druhej den si ještě jednu pizzu udělat, nebo se to může rovnou vyhodit, protože se to do zítra zkazí?

Díky všem labužnickým odborníkům

Diskuzní téma - Dá se těsto na pizzu použít i druhý den?

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Ranger »

Napsat uživateli Ranger zprávu   Přidat uživatele Ranger do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz