PITRYS

Registrován od: 18.09.06
Počet příspěvků v diskusích: 86 Praze

Jen k tomu zaměstnání :-)
Vše je dle poučky že : Když někdo něco umí, tak to dělá (fáze 1)
Když to neumí dělat, tak to učí (fáze 2)
Pokud neumí ani učit, tak to řídí (fáze 3), aktuální,
Pokud není schopen ani řídit nezbývá, než aby se vrhnul na politiku

Práce: fáze 3.

 
PITRYS
86 příspěvků 09.08.06 21:14
Jo, olej ve spreji

mívali v Hypernově. Ovšem díky nuvěřitelně pitomým supermanagerům, kteří nemají o obchodu ani potuchy, už ho nevídám a potřeboval bych ho taky. Každej žid v krámku v ulici věděl, že když mu zmizely z regálu nějaké sušenky, je třeba je hned objednat. Ale dnešní „mladí schopní manageři“ se zajímají jen o jedno, jak donutit zákazníka, aby si koupil něco, co nechce. Pátrám dále, jak objevím, dám vědět.

Diskusní téma - Kde V Praze koupit "Misra pekaře" ?
PITRYS
86 příspěvků 22.06.06 09:23
Hlavně to nesmí být

„pravý vídeňský noček“ jak tvrdil Jiří Kodet v kultovním filmu Pelíšky.

Diskusní téma - Vídeňský knedlík
PITRYS
86 příspěvků 01.06.06 13:05
Pro ty, co nemají přístup k domácí slanince

což je handicap politováníhodný - kdekoliv chcete použít praženou slaninu, doporučuji Oravskou slaninu - kupuji ji v Intersparu, možná ji prodávají i jinde. Vyrábí to http://www.kmaso.cz/ a je to docela dobré. Když jsem to jednou přinesl vyškvařené k Eurestovským hnusným haluškám (slaninku i bryndzu), byl to chutný oběd.

Diskusní téma - Zachtělo se mi halušek,
PITRYS
86 příspěvků 01.06.06 12:46
Já považuji wok za geniální zařízení

vařím v něm kromě speciálně pro něj určené recepty například guláš nebo polévky - u všech těchto jídel začínám poměrně malým množstvím (cca 2 osoby) ale nějakým mně neznámým kouzlem či přírodním jevem vařeného guláše, kapustnice nebo bramboračky neustále přibývá (což není na škodu), takže díky rozměrům woku nedojde k žádnému disasteru. Je to nádobí k nezaplacení. Vaření, smažení prakticky cokoliv (tedy například palačinky jsem z toho ještě nevyndaval, například). Doporučuji wok s poklicí, ta se náramně hodí.

Diskusní téma - recepty na pánev wok
PITRYS
86 příspěvků 29.05.06 20:10
Tak to se omlouvám

Nikoliv, všichni táboráci nejsou prasata. Ale ti, co vyrábějí vepřové konzervy, nepochybně jsou. Tu vepřovou jsem koupil dvakrát - poprvé a naposled. Takže první, na co se dívá, je místo původu. Příště zvolím nějakou pozornější metodu psaní.

Diskusní téma - pro PITRYS
PITRYS
86 příspěvků 23.05.06 21:03
V Karlíně

na Karlínském náměstí vedle pošty je Pivnice Pod úrovní (je to označení polohy, jde se dolů po schodech, v letním horku k nezaplacení). Tam dělají jak kolena, tak žebra. Některé speciality je třeba objednat den předem, jako např. kachničku.

Diskusní téma - Pečené koleno v Praze?
PITRYS
86 příspěvků 18.05.06 07:49
Kde koupit prasátko ?
Diskusní téma - Grilované sele
PITRYS
86 příspěvků 18.05.06 07:44
Díky possum a esmeraldě

už ji sekám jak Baťa cvičky :-) A taky se tu někde tím chlubím. Já tu jíšku potřebuju na tu polívku zapraženou kmínovou. Jinak, když dělám třeba falešnou gulášovku resp. frankfurtskou, tak začínám tuk+cibulka, zavlnit asi 2min, pak pridat mouku a ostatní ingredience a za občasného promíchání vlnit cca 10 min.

Diskusní téma - Prosím odbornice na MW
PITRYS
86 příspěvků 18.05.06 07:34
Přesně jak říká esmeralda

takhle dělám jíšku já, světlá je za 1 min, zhruba, hlavně se mi ještě nepodařilo ji připálit :-)

Diskusní téma - Instantní jíška - Jaqueline
PITRYS
86 příspěvků 10.05.06 12:32
Prosím odbornice na MW

máte nějaký ověřený způsob, jak udělat v mikrovlnce jíšku ? Proč se ptám. S postupujícím věkem se vracím k „lahůdkám z dětství“, kde nezastupitelnou úlohu má kmínová zapražená polévka, jejíž hlavní ingrediencí je jíška, kmínový vývar a nudle. Nebo se mám pustit do pokusů ? :-)))

Diskusní téma - Prosím odbornice na MW
PITRYS
86 příspěvků 09.05.06 21:06
Proboha ne !!!

Zejména, je-li městem původu Tábor, tam jsou zvlášť velká prasata a potom, NEDEJTE SE obalamutit, kdo má z dávných dob zažité obaly tzv. číského vepřového a luncheonmeatu - jaký si podvodný podnikavec teď vyrábí děsivou napodobeninu, co o čínském vepřovém ani neslyšelo !!! Hnus fialovej.

Diskusní téma - Vepřová konzerva
PITRYS
86 příspěvků 09.05.06 20:53
Tož zatím děkuji všem :-)

experimentování pořád probíhá, takže bude další :,-(a pokusů.

Diskusní téma - Bramborové smažené placičky
PITRYS
86 příspěvků 06.05.06 21:31
Bramborové smažené placičky

Nemá náhodou někdo z pamětníků recept (alespoň přibližný) na pochutinu, prodávanou kdysi v podnicích zvaných Smaženka. Bylo to za starého bolševika a stála jedna tuším 50 hal, takže 4 ks a pivko byla celkem dobrá studentská sváča. Bylo to asi z vařených brambor, baba Smaženka to vždycky házela do hrnce s olejem a ony se tak krásně nafoukly. Zkoušel jsem už všelijaké pokusy a nemohu to trefit, např. těsto na škubánky apod.

Diskusní téma - Bramborové smažené placičky
PITRYS
86 příspěvků 27.04.06 14:38
Tady je normální cena

http://www.bionaire.cz/rival/index.htm obchod internetový je přímo na stránce

Diskusní téma - Slow-cooker, crock-pot, pomalý hrnec
PITRYS
86 příspěvků 05.01.06 18:11
Ahoj Flo i ostatní labužníci

No Silvestr - klasika, samé nezdravosti. Ovárek a tradiční žlučníkový test - na kolečka rohlíků pomazánka ze strouhaného sýra, majonézy a hoooodně třeného česneku. Ale to až po líbačce :-)
Kupodivu, nějak jsem podcenil dávky, ani mi nebylo zle :-)

Diskusní téma - Silvestrovské vaření - pochlubíte se?
PITRYS
86 příspěvků 12.12.05 20:24
Ani ne tak mimo mísu, řekl bych

spíš pro ty, kteří si nemohou (díky mládí) či nechtějí (díky nějaké deviaci) pamatovat a kteří ještě nestihli zakoupit dárky pod stromeček :
http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?…

Diskusní téma - Ani ne tak mimo mísu, řekl bych
PITRYS
86 příspěvků 09.12.05 13:52
Ja zase koukam

na kabelovce na TV paprika. Jsou tam i tematicke porady jak tema druhu jidla, tak temata zemepisna
Jinak http://www.tvpaprika.cz

Diskusní téma - Španělská televize
PITRYS
86 příspěvků 07.12.05 15:25
Rada asi k ničemu

stejně jako triss mám starou Etu a neznám lepší robot na světě !!! Ta mašina by snad zvládla půl kubíku betonu, pravé bytelné míchací háky, žádné zakroucené drátky. A těsto třeba na chleba ? Dokonalé. Jen sehnat ho už nelze. Ale snad i jo :-)))
http://www.rezny.cz/novy/index.php?…

Diskusní téma - Zadělávání těsta v robotu
PITRYS
86 příspěvků 07.12.05 15:06
I já se připojím :)

všechno pěkné :-)

Diskusní téma - Všem Labužníkům...
PITRYS
86 příspěvků 22.11.05 20:32
Připomnělo mi to dávnou dobu

kdy naše babička dělala rýžové víno. Když ho pak stáhla a nechala bez dozoru nacucanou rýži, nasypali jsme ji ještě s jedním klukem slepicím. Ten obraz slepic, padajících na zobák s roztaženými křídly vidím ještě po 5O letech :-))

Diskusní téma - domácí martiny,cinzano nebo cora

Zobrazit všechny příspěvky uživatele PITRYS »

Napsat uživateli PITRYS zprávu   Přidat uživatele PITRYS do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz