Pink

Score: 0 Registrován od: 16.08.05, naposledy on-line 11.6.16 21:41
Počet příspěvků v diskuzích: 109
 
Pink
109 příspěvků 10.11.12 19:53

Fajn, takže teď místo jednoho brouka v hlavě, mám 2 :)
Ale já si kupuju zrnkovou kávu ve speciálce, tak tam mi snad neprodají chemický mix…
Když se teda instantní kávy dochucují - proč to není uvedené ve složení??? Otázky, samé otázky :)

Diskuzní téma - Jak se vyrábí instantní melta?
Pink
109 příspěvků 10.11.12 17:52

Děkuju za odkaz, svoji meltu jsem našla: http://www.chemievjidle.cz/…ava-kavoviny
Nicméně mě pořád není jasné tvrzení, že většina instatních káv se chemicky aromatizuje. Na těch stránkách jsem se dívala na instantní kávy a nic nenašla…

Diskuzní téma - Jak se vyrábí instantní melta?
Pink
109 příspěvků 9.11.12 22:27
Jak se vyrábí instantní melta?

Prosím víte někdo jak se vyrábí instantní melta, znáte technologii výroby? Je výroba podobná výrobě instantní kávy? Jde mi o to, jestli se také chemicky aromatizuje jako většina instantních káv. Moc děkuju za odpovědi.

Diskuzní téma - Jak se vyrábí instantní melta?
Pink
109 příspěvků 26.1.12 18:19

Lidl patří mezi mé oblíbené supermarkety, protože jsem tam objevila některé fajn výrobky (např. 18% zakysaná smetana) a navíc u nás je to čistý obchod s čerstvou zeleninou (dneska bezvadná červená řepa) a neuvěřitelně rychlé pokladní. Jinak zhoršení kvality potkávám i u jiných značek. Třeba mě moc mrzí choceňský jogurt Max - začala jsem z něj cítit plast.

Diskuzní téma - Cottage Pilos - Lidl
Pink
109 příspěvků 31.8.11 08:36

Děkuju za perfektní odkaz (já gůglila, ale evidentně špatně). Ten tříprstový okraj vypadá jednoduše, dneska se o něj pokusím. Ještě z Tvého odkazu se mi líbí tyto stránky http://www.recipetips.com/…st-edges.asp
Lístečkový okraj je moc pěkný, pro mě další level:-)

Diskuzní téma - Jak vytvořit pěkný okraj na koláči?
Pink
109 příspěvků 11.8.11 22:28
Jak vytvořit pěkný okraj na koláči?

Potřebovala bych poradit jak vytvořit nějaký pěkný ozdobný okraj na jablečném koláči. Vyválím polovinu těsta, vložím do pečící formy, pokladu jablky, přikryju vyválenou druhou půlkou těsta a spojím těsta. Chtěla bych vytvořit ozdobný spoj. Prosím nemáte někdo obrázkový, nebo „blonde friendly“ návod? Líbí se mi třeba toto: http://www.lunch.com/…-224880.html?…
Děkuju.

Diskuzní téma - Jak vytvořit pěkný okraj na koláči?
Pink
109 příspěvků 30.7.11 13:40

Moc děkuju za vysvětlení. Přeji hezký zbytek víkendu.

Diskuzní téma - Jak správně dopékat moučník se sněhem
Pink
109 příspěvků 29.7.11 21:28
Jak správně dopékat moučník se sněhem

Jak se správně dopéká moučník se sněhem?
V kuchařce mám tyto pokyny: těsto zapéct, potřít ušlehaným sněhem a dopéct dorůžova.
1. V jaké fázi se přidává sníh-když je moučník skoro upečený, nebo dřív?
2. Se sněhem potom snížit teplotu a spíše dosušit? Např.moučník peču při 150 st., se sněhem dopéct na 130st?
3. Já vlastně ani nevím jaký má být výsledek! Dopekla jsem dorůžova a sníh byl vevnitř měkký, pružil. Nebo má být křehký jako pusinky? Nebo záleží na složení moučníku - dnes jsem mezi těsto a sníh vkládala půlky broskví, tudíž by se asi nepovedlo sníh dosušit?
Předem díky za Vaše rady.

Diskuzní téma - Jak správně dopékat moučník se sněhem
Pink
109 příspěvků 20.3.11 21:10
ČERNÝ CHLÉB - hledám recept

Prosím nemáte někdo recept na černý chléb? V tabulkách se uvádí, že černý chléb má nízký glykemický index. Bohužel se mi nedaří najít recept. „Obyčejný“ celozrnný chléb to není, protože celozrnné pečivo je potravina se středním GI. Také to nemůže být dobarvované sladem apod. - to by zvyšovalo GI. Děkuji

Diskuzní téma - Černý chléb - hledám recept
Pink
109 příspěvků 23.9.10 11:56
Zmrazování šnytlíku a jiných aromatických potravin

Prosím Vám nemáte nějaký fígl jak zmrazit šnytlík aniž bych neovoněla celý mražák? Já dám šnytlík do skleniček uzavřu šroubovacím víčkem, dám do silnějšího pytlíku a stejně mi je z mražáku cítit. Teď se blíží doba sklizně polévkové zeleniny, tak bych uvítala radu - aby mi vůni pažitky nepřebil pórek :-)

Diskuzní téma - Zmrazování šnytlíku a jiných aromatických potravin
Pink
109 příspěvků 20.6.10 20:01
Chuť višňové omáčky

Prosím o Vaše zkušenosti a názory jestli je možné, že by višňová omáčka na zmrzlinový pohár měla zkvašenou pachuť, teda spíš višně-po rozkousnutí jsem cítila jako by byla zkvašená nebo pachuť plísně? Obsluha mi sdělila, že višně jsou v pořádku, ale v receptu je alkohol a ten višním dodává onu chuť. Alkohol při vaření používám, ale ještě se mi nikdy nepodařilo dosáhnout této „chuti“. Musím přiznat, že jsem nepič a možná proto mi ty višně nechutnaly?. Klasický rum to nebyl, ten poznám. Jednalo se o zmrzlinové trubičky s višňovou omáčkou v ceně 69,– (+kopeček umělohmotné šlehačky).

Diskuzní téma - Chuť višňové omáčky
Pink
109 příspěvků 5.10.09 19:24
Dlouhodobě jsme moc spokojení zde:

http://restaurace.vnuk.cz/kontakty.html
Když si vzpomenu na jejich jehněčí kotletky, tak se mi sbíhají sliny , připravují výbornou kávu, pro burčák si prý pan majitel jezdí osobně …

Diskuzní téma - Dobrá restaurace v Hradci Králové
Pink
109 příspěvků 31.10.08 00:09
...

Bože já klikla nahoru místo dolů! Omlouvám se to patřilo k rozinkám. Nejde to nějak vymazat?

Diskuzní téma - Díky
Pink
109 příspěvků 31.10.08 00:07
Díky

A ještě jedna podotázka-proč se mají omývat před naložením?

Diskuzní téma - Díky
Pink
109 příspěvků 30.10.08 12:55
Rozinky v rumu

Dost často se mi stává, že odkládám recept, protože jsem si zapomněla naložit rozinky do rumu. Tak by mě zajímalo, když bych si je nechala stabilně naložené v rumu, jestli se nezkazí.

Diskuzní téma - Rozinky v rumu
Pink
109 příspěvků 1.6.07 12:23
Děkuju za odpovědi

Podívám se teda po italské značce. Balzamico ocet mám taky italský a chutná nám.

Diskuzní téma - Vinný ocet - jaký?
Pink
109 příspěvků 29.5.07 00:28
Vinný ocet - jaký?

Včera jsem dělala rýžový salát. Patří do něj zálivka, do které se dávají 3 PL vinného octa. Dala jsem jen jednu a stejně jsme se s manželem shodli, že ocet salát zkazil. Mám obyčejný Bzenecký ocet kvasný-bílý-vinný. Není to poprvé, co nám vinný ocet nesedl. Jaký používáte Vy? Koukala jsem se v obchodě, ale je tolik druhů a výrobců… Díky za rady a zkušenosti

Diskuzní téma - Vinný ocet - jaký?
Pink
109 příspěvků 9.2.07 16:30
Light výrobky

zpravidla nekupuju. Kdysi jsem slyšela mluvit ředitele Boneca v rádiu na F1 a ten otevřeně řekl, že light majoneza obsahuje méně oleje, který má zároveň funkci konzervantu. Tudíž když je ho tam méně, tak se musí nahradit umělými konzervanty. Jak psala Buraci raději si majonezu odlehčím jogurtem. To samé platí u ostatních výrobků třeba jogurtů-dám si jeden kvalitní smetanový než 3 light, které mně osobně nechutnají, protože jsou plné škrobu a sladidla… Zkrátka méně je někdy více

Diskuzní téma - Věříte "lehkosti" Hellmanns light
Pink
109 příspěvků 4.1.07 05:14
¨..

Já si koupila Bosh MUM 4655 EU. U mně byla priorita, aby utáhl těsto z 1 kg mouky. A tento typ byl loni jediný, jinak mi všude nabízeli profivýrobky za dost peněz. Robota jsem kupovala i našim a jsme spokojeni. Dokonce v něm zadělávám těsto na štolu z kila mouky a utáhne to v poho (a že je to těžké těsto). Má různé nástavce v základu je krouhání, strouhání, mletí masa, mixér… ale navíc se dá dokoupit spousta dalších věcí jako je mlýnek na mák atd. Kdysi jsem tu o něm básnila a kupovala si ho tuším andyw v Německu-prý tam vyjde levněji.

Diskuzní téma - Robot?
Pink
109 příspěvků 22.11.06 10:02
Marme,

já myslím, že si konec receptu upravili. Nejsem si jistá, že by se mouka „uvařila“ v páře. Jinak ten receptík vypadá nachlup přesně co jsem viděla v telce, takže při nejbližší příležitosti vyzkouším (samozřejmě se zapečením)

Diskuzní téma - Bramborová příloha

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Pink »

Napsat uživateli Pink zprávu   Přidat uživatele Pink do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz