Hovězí oháňku běžně nakupuji v Intersparu a není lepší
vývar !! Cena je průměrně 109,– Kč/kg.
phansen
Počet příspěvků v diskuzích: 19 Praha
- Oblíbené recepty
- Kde diskutuji
- Založená témata
- Disk. příspěvky
nechat přejít varem až se vysráží bílkoviny a dát do nové vody.Druhá možnost a nejlepší je vařit v „pomalém hrnci“ - naprosto čistá polévka.
radši budu kanibal než vůl!
Jednou za čas musím zajít až do tajemných
koutů kulinářství a jak říká moje žena „udělat nějakou prasárnu“.
Moje žena by nesnědla ani hov.jazyk, protože už ho měl někdo v hubě.
Jediné co bych nepozřel jsou brouci apod.
děkuji, sice se zpožděním za perfektní navigaci na bejčí koule. Kamarád mi jich dneska přivezl celou tašku a podle velikosti jsou asi z mamuta. Hned jsem je očistil a šoupl do mlíka, ale nevím kdy se k nim dostanu, protože celý víkend makám, tak asi většina půjde do mrazáku. Mám několik zaručených(ale nevyzkoušených) receptů od klasických smažených až po guláš. Až to nějak dopadne, tak dám vědět. Petr
bydlím na Skalce, což je skoro na trase a mám ovoce výborné, specielně
jahody a maliny. Asi to dělají ty spalovací procesy.
no vidíš a moje zmlsaná pusa už jinam pro maso a uzeniny nejezdí než na
„čerňák“ do Globusu. Naopak soukromníci, kteří nemají svůj dobytek a
musí maso nakupovat(mají diametrálně jiné nákupní ceny než markety), tak
moc nehledí na kvalitu, ale spíš na kvantitu. Dva řezníci v rodině a
stejně jezdím na „čerňák“.
.....kde v Praze kupujete „bejčí koule“. Já už mám nohy ušoupané,
jediné vysvětlení je, že už je bejci nemají, ale potom jsou to
volové.
zdaleka nejlepší taloše v poslední době jsem koupil na Černém mostě v Globusu. Platí to i pro špekáčky.
ale kdyby byl profík ve svém oboru, tak nedělá při vaření takové obrovské přehmaty a hlavně se tím živí a neprodává lyže !!!
Teď jsem si ho přivezl plnou tašku z Mallorky. Roste to tam v kažné zahradě i na ulici.
Nevíte někdo, kde se prodává „svatojánský chléb“, ale
nemletý. Mletý mají v každé zdravé výživě.