petra1

Score: 0 Registrován od: 18.04.10, naposledy on-line 25.2.12 13:32
Počet příspěvků v diskuzích: 86 Ostravě

Přemýšlela jsem, co napsat o sobě, ale nic podnětného mě nenapadlo. Vaření je pro mě záliba, které ovšem rozhodně nedávám veškerý svůj čas, takže stránky labuznik.com pro mě znamenají naprosto úžasnou inspiraci. U nás v rodině jsem dostala nálepku „dortařky“. Peču pouze pro nejbližší rodinu a to většinou jen pro děti. Nejsou to žádné profi výrobky, ale zjistila jsem, že se dá v podstatě udělat cokoli. A tak už děti dostaly mašinku, slona, psa, postavičku z Teletubies, telefon, berušku, stonožku, klasické auto, džíp (s dvěmi výfuky a přívěsným vozíkem plným dobrot - to bylo speciální přání synovce), mobilní telefon, aktovku, měšec plný ovoce, panenku, nádraží a dort ve tvaru sýra, kterou koušou myšky. I na dospělé se dostalo :-).
Poslední dobou se cílem mých experimentů stala domácí pekárna na chleba. A tak momentálně testuji co všechno se v ní dá upéct a věřte..........je toho dost.

 
petra1
86 příspěvků 6.8.08 12:10
gmp - ještě tě doplním

v Místku v Penny marketu má svou prodejnu Makovec z Prostějova, maso i obsluha jsou výborné. Slušné uzeniny vyrábí také Vladimír Hájek H+H, ten má prodejny různě po Frýdku-Místku.
A ještě pro doplnění pro Iva - v Dobré u FM se ten řezník jmenuje Carbol a je opravdu moc dobrý.

Diskuzní téma - Sehnat dobré uzeniny je skoro nemožné
petra1
86 příspěvků 27.7.06 15:07
ve mlýně

já jezdím pro chlebovou mouku přímo do mlýna. Jsem z Ostravy a v Kunčičkách u Bašky je malý mlýn, kromě celozrnné žitné (tu nemají) tam kupuji celozrnnou pšeničnou a taky pšeničkou i žitnou chlebovou. Zkus se podívat i na Mlýn Korunka, pokud vím, hodně lidiček bere mouku od tama. A nebo se nejprve skutečně rozhlídni ve svém okolí jestli tam není taky nějaký menší mlýn.

Diskuzní téma - chlebova mouka....
petra1
86 příspěvků 23.3.06 10:12
Oprava - samozřejmě Ondráš

omlouvám se

Diskuzní téma - Restaurace Odnráš ve Sviadnově u Frýdku-Místku
petra1
86 příspěvků 23.3.06 10:11
Restaurace Odnráš ve Sviadnově u Frýdku-Místku

Vřele doporučuji - jídlo naprosto mňamkové, velké porce, šikovná obsluha. Moc příjemné

Diskuzní téma - Restaurace Odnráš ve Sviadnově u Frýdku-Místku
petra1
86 příspěvků 23.2.06 08:43
pro SIM

Medovník jsem vyzkoušela hned jak vyšel a vřele doporučuji. Je velmi jednoduchý (pro mě malinko sladký), ale u nás zmizel hned a když jsem ho vzala do práce na ochutnání, tak se mohli utlouct a budu muset upéct další

Diskuzní téma - Apetit
petra1
86 příspěvků 14.2.06 08:14
mno,

nevím, jak ji dělá tvůj řezník, ale já dělám doma něco podobného vepřové konzervě. Nakoupím bůček, většinou ve větším množství, většinu tučných částí zkrájím a zeškvařím na škvarky, kosti nezbavuji nijak výrazně masa, protože je upeču a to co mi zbyde - čili tak půl na půl libové a tučné nakrájím na drobné kousky, osolím, opepřím, přidám trošku vody a vařím. Až je maso hodně měkké, tak ho buď „rozšťouchám“ vidličkou nebo přímo šťouchadlem na brambory, směs nacpu do sklenic a zavíčkuju. Je dobré to zavařit, pokud to chcete uchovat dýl.

Diskuzní téma - Vepřová konzerva
petra1
86 příspěvků 8.12.05 14:08
má zkušenost

Taky jsem trpěla na popraskané paty. Navštěvovala pravidelně pedikůru a trápila se trápila a nic nepomáhalo. Až jsem objevila krém Sholl na popraskané paty a milé dámy - po týdnu používání (poctivě jsem večer a ráno přejela paty) jsem měla paty jako miminko a už to tak zůstalo - po 14-ti dnech jsem začala mazat pouze večer a stačí to. Vřele doporučuju

Diskuzní téma - Osvedcena babska rada
petra1
86 příspěvků 8.4.04 07:20
přidávám se

ke chvále Penzionu Pod přehradou. Loni jsme tam s firmou strávili „malý víkend“ a opravdu jsme si to užili. Pan majitel je fantastický a přesně ví, co hostům nabídnout.

Diskuzní téma - Penzion pod přehradou na Horní Bečvě
petra1
86 příspěvků 6.10.03 08:36
Pro Gigerin

Sloní žrádlo je takový salát, recept je i zde na Labužníku, zadej si ho hledání Sloní a objeví se ti hned tři verze - já používám tu pod názvem Sloní mls (i když u nás se tomu říká žrádlo).

Diskuzní téma - Budeme slavit 50!!
petra1
86 příspěvků 3.10.03 09:18
má troška do mlýna

Naprosto souhlasím s Ejou, my ještě na takové oslavy kromě kuřecích rolád pořizujeme také rolády bůčkové a dokonce nic nezkazíte i sekanou, ovšem musí být dobře udělaná (uvnitř třeba páreček nebo kousek masíčka a zabalená a pečená v bránici). A taky vždycky vyrobím nějaký ne moc složitý, ale upravený aspik. Mám formu od Tuperware, ale když toho dělám víc, tak to nalifruju do bábovkových forem a také do srnčích hřbetů. A pak nikdy nechybí nějaký ten salát, jak zelenina, tak taky nějaká kalorická potvora s majolkou (ovšem samozřejmě velmi opatrně). Dost chutná Sloní žrádlo a taky obyčejný čočkový, kam kromě neslané čočky mrsknu trošku okurek, hodně malinko salámu a majolku a malinko osolím či okořením. Nejlepší je až na druhý den, kdy se proleží. A co se osvědčilo 100%, ale na to potřebujete pomocníka jsou malé řízečky. Dopředu osmažit, pak si půjčit tak dva friťáky a dvě pomocnice a už to frčí. I když pomocnice stačí jedna. A ty jdou ani nestačí zkusit.
Každopádně vás obdivuji, že chcete obsloužit 100 hostí. To je opravdu docela velké sousto. Klobouk dolů.

Diskuzní téma - Budeme slavit 50!!
petra1
86 příspěvků 29.8.03 06:56
Pampeliško,

čekala jsem, že napíšeš tu dietu čtrnáctidenní a nic. Tak nevím, jestli náhodou není někde jinde. Moc prosím, docela by mě to zajímalo. Děkuji Petra

Diskuzní téma - Dietka podle Žanetky
petra1
86 příspěvků 2.7.03 13:03
Opravdu zajímavé

Tento článek jsem četla, je opravdu velmi zajímavý, vřele doporučuji.

Diskuzní téma - Jedy v jidle
petra1
86 příspěvků 26.5.03 05:45
děkuji

moc Pampelišce za radu, už si to budu pamatovat a Pepíčkovi za opravu mého zmotaného názvu.

Diskuzní téma - Oprava receptu
petra1
86 příspěvků 26.5.03 05:40
Skořepo cha, cha, cha

Je to normální mamlas, který provokuje, když takový skvělý, měl by si založit a udržovat svůj server, ovšem to viditelně neumí a nikdy umět nebude, takže kašleme na něj a jdemem psát naše recepty, které neodpovídají moderní gastronimii, ale jsou mňam.

Diskuzní téma - Fanclub Jiřího Skořepy
petra1
86 příspěvků 23.5.03 13:18
Oprava receptu

Moc prosím Pepíčku, jak opravím název receptu. Poslala jsem propadlý koláč a omylem se mi místo č dostalo do koláče e. Ale nějak neumím recept opravit. Díky za pomoc.
Petra

Diskuzní téma - Oprava receptu
petra1
86 příspěvků 27.3.03 09:45
Hrnec - Kopretinko

Píšeš, že rýže z tohoto hrnce je moc dobrá, co je podle tebe dobrá rýže ? Někdo má rád takovou tu naducanou, měkkou, případně lepkavou a někdo raději sypkou, nelepivou. Já sama mám ráda opravdu nelepivou, sypkou, rýži před vlastním vařením opražím na oleji a potom zavařím a nechávám dojít a rýže je podle mé chuti ňamisková. Jaká je tedy rýže z toho hrnce, mezi náma ta cena je relativně vysoká (záměrně používám slovo relativně).

Diskuzní téma - Hrnec na rýži
petra1
86 příspěvků 27.3.03 09:45
Hrnec - Kopretinko

Píšeš, že rýže z tohoto hrnce je moc dobrá, co je podle tebe dobrá rýže ? Někdo má rád takovou tu naducanou, měkkou, případně lepkavou a někdo raději sypkou, nelepivou. Já sama mám ráda opravdu nelepivou, sypkou, rýži před vlastním vařením opražím na oleji a potom zavařím a nechávám dojít a rýže je podle mé chuti ňamisková. Jaká je tedy rýže z toho hrnce, mezi náma ta cena je relativně vysoká (záměrně používám slovo relativně).

Diskuzní téma - Hrnec na rýži
petra1
86 příspěvků 6.1.03 09:34
Obávám se,

že pro tyhle recepty platí - přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně. Ta placka se smažila na pánvi na oleji nebo na sucho na plotýnce ?

Diskuzní téma - Placky
petra1
86 příspěvků 23.10.02 23:53
www

Milé dámy, firma Fiala má svou web stránku a ta funguje:
www.ingfiala.cz a ty formy najdete pod odkazem speciality.

Diskuzní téma - Formy na pečení s teflonovým povrchem
petra1
86 příspěvků 23.10.02 07:21
Teflonový povrch

Pravda je taková, že ne každý teflonový povrch je skutečně teflonový. Asi to opravdu chce investovat větší peníze do něčeho kvalitnějšího. Já sama mám bábovkovou formu teflonovou, stála hafo peněz a na vymazání používám opravdu jenom obal od tuku. Na plechy a chlebíčkové hranolové formy používám pečící papír. Který vymazávám pouze v případě velmi choulostivých těst, tj. těch, kde v původním receptu je napsáno: velmi dobře vymazat a vysypat.

Diskuzní téma - Formy na pečení s teflonovým povrchem

Zobrazit všechny příspěvky uživatele petra1 »

Napsat uživateli petra1 zprávu   Přidat uživatele petra1 do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz