parles

Ikonka uživatele parles
Registrován od: 16.02.08, naposledy on-line 24.2.20 15:13
Počet příspěvků v diskuzích: 303 Děčín
 
parles
303 příspěvků 25.7.14 14:46

Už to tady kdysi bylo, ale nevzpomínám si, kde to hledat. Tak přikládám jen úryvek z hodnocení tuků na webu Kalorické tabulky:

Z výživového hlediska byl nejlépe hodnocený olej řepkový. Za ním následoval olej olivový. Na třetím místě skončil olej sójový, vzhledem k nízkému obsahu nasycených mastných kyselin a relativně vysokému obsahu mastných kyselin řady n-3.

Jako nejméně vhodný pro lidskou výživu vyšel kokosový olej, vzhledem k extrémně vysokému obsahu nasycených mastných kyselin a téměř nulovému zastoupení nenasycených mastných kyselin.
Abych byl objektivní, tak musím dodat, že dále je tam uvedeno, že kokosový a palmový olej je vhodný na smažení. Vzhledem k obsahu lahvičky to bude asi dost drahé smažení. Možná, že by se tím dal mazat řetěz motorové pily?! :mrgreen:

Diskuzní téma - Kokosový olej
parles
303 příspěvků 24.2.13 10:31
Kur domácí na paprice

Slepici vařím zvlášť, kuře rovnou dusím. Kuře je dost rychle hotové, ale se slepicí je tohle jídlo lepší! A co se týče maďarské papriky - proti všem ostatním paprikám to je nebe a dudy! Je jedinečná, v chuti, vůni i barvě! Věřím, že mančaft vycítí něco mimořádného už při příchodu do blízkosti kuchyně! :)

Diskuzní téma - Babicovy dobroty - Kuře na paprice
parles
303 příspěvků 16.5.12 13:38

Tak admini už v tichosti opravili chybu v novém názvu mého receptu! To mne ale neuspokojuje a velmi naléhavě potřebuji vědět, proč se můj recept nesmí nazývat SULC SVÁTEČNÍ a musí to být VEPŘOVÝ SULC. Můj Sulc sváteční se totiž dost podstatně liší postupem výroby i výsledným produktem od normálních vepřových sulců. Proto jsem ho v názvu odlišil. Ve smyslu téhle logiky by se mohly upravit všechny názvy receptů třeba na guláš a měli bychom tu desítky gulášů hovězích a další desítky gulášů vepřových. A Glamo, k Tvému přecházení z ignorace do ignorance bych přidal ještě aroganci…

Diskuzní téma - Nazov receptu.
parles
303 příspěvků 13.5.12 08:25
Úprava názvů do češtiny

Když už se tady admini tak ( na oko) snaží vylepšovat vzhled a fungování dříve dobře fungujícího Labužníka, tak žádám o vysvětlení, proč změnili název mého receptu. Vložil jsem recept pod názvem SULC SVÁTEČNÍ a teď jsem zjistil, že se jmenuje VEPŘOVÝ SULCE! A to prosím není překlep! Pěkná úprava do češtiny! To je přímo úprava češtiny. A mimochodem, když už bych chtěl název změnit (a to rozhodně nechci), tak bych napsal Sulc vepřový, kvůli lepšímu vyhledávání. Navíc ve vkládacím formuláři je stále název původní. A to není všechno, když už jsem tady, tak ještě toto: při vyhledávání receptů podle národních kuchyní mi u Thajské kuchyně stále vyskakuje jen první stránka, ať klikám na stránky jak chci. V oblíbených jdou odstranit jednotlivé recepty, ale nejde odstranit kategorie, z vyhledávače lezou stále ještě nesmysly atd. Čili pro adminy práce dost, ale to Vám vážení moc nejde, menit názvy receptů je jistě snadnější. :pocitac:

Diskuzní téma - Nazov receptu.
parles
303 příspěvků 26.2.12 17:44

Alis, vzhledem k tomu, že původním tématem jsou krutónky do polévky, jsem dělal mrtvého brouka. Mám je rád na Vánoce do rybí polévky, ale jinak si na ně ani nevzpomenu,odborně bych tudíž diskuzi neobohatil. A v hrachovce mám raději nakrájené všechno, co zbyde po vykostění v polévce uvařených vepřových nožiček!
Ale s tvými sedmi módnímí vlnami vřele souhlasím!!! A i s tím dovětkem,to by se dalo tesat! A tak nějak mne to nakoplo a dovolím si ještě tři módní vlny přidat, aby z toho bylo desatero:

  • osmá módní vlna - biopaliva. Pole se sice krásně žlutí, ale přináší to


zmenšování ploch pro pěstování potravinových produktů. Čímž dochází ke
zdražování potravin a ještě nám ten sajrajt zhoršuje kvalitu paliv.

  • devátá módní vlna - obnovitelné zdroje energie. Opět další zábor obrovských


zemědělsky využitelných ploch a navíc vysoké zdražení elektřiny, které se
samozřejmě promítá mimo jiné i do cen potravin.

  • desátá módní vlna - větší komfort pro slepice chované v klecích. Těm


chudinkám se klece zvětšily o pár centimetrů. Ale stálo to miliardy a teď
jsou ta šťastná vejce skoro dvakrát dražší, pokud vůbec jsou k dostání!
Je to prostě bordel! Ale teď, když jsem to vychrlil na Labužníky, tak se mi dočasně ulevilo! :mavam:

Diskuzní téma - Krutónky do polévky
parles
303 příspěvků 24.1.12 09:38

Taanko, tak si to přečti…

Diskuzní téma - Škodlivé rostlinné tuky
parles
303 příspěvků 17.1.12 14:18

JaroslaveS, není v tom nic osobního, ale podle mne se tímto rádoby profesionálním způsobem matení pojmů živíte a jste zkušenější, než Hraška Lady, která to ale jistě absolvováním několika dalších kurzů dožene. Vy jste tady toho napsal hodně,ale vůbec nic nového. Ty vaše grafy, vyšší pravdy a úkroky stranou od jednoho tuku k druhému, souhlasy a nesouhlasy, úniky k nadměrnému požívání tuků a přednáška o tom, co je zdravé a abychom si nemysleli…, je to prostě sranda to číst! Takže jste se složitou cestou dopracoval k tomu, že všeho s mírou a pak je skoro jedno, jaký tuk se použije a že nejlepší by bylo vůbec nesmažit.
Asi to ještě nečetl Wolfg, protože by asi zareagoval na tuhle parádní ukázku vaší demagogie. On napsal toto: Závěrem nevědecky tvrdím, že palmový tuk i olej, stejně tak kokosový, mají vysoké procento nasycených mastných kyselin a proto jsou nejškodlivější ze všech běžně vyráběných rostlinných tuků.
A vy toto: V diskusi k Hrašce uvedla Hraška lady: Palmový olej má obdobné složení jako sádlo nebo máslo, proto se nedoporučuje mazat na chleba nebo přidávat do vaření. Tzn. totéž jako labužník Wolfg. :think: To je podle vás totéž? Závěrem vám navrhuji,abyste si uvědomil, že tady se pohybujete na Labužníku, tedy na stránkách, kde se sdružují lidé, které vaření baví a něco o něm vědí! Tou vaší teorií tady moc neohromíte, zkuste sem dát pár dobrých receptů! :mavam:

Diskuzní téma - Škodlivé rostlinné tuky
parles
303 příspěvků 15.1.12 13:04

Ano, s tím souhlasím a bez výhrad to podepisuji!

Diskuzní téma - Škodlivé rostlinné tuky

Zobrazit všechny příspěvky uživatele parles »

Napsat uživateli parles zprávu   Přidat uživatele parles do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Chilli con carne Chilli con carne
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz