Padre

Score: 0 Registrován od: 27.05.04, naposledy on-line 7.7.20 09:24
Počet příspěvků v diskuzích: 194 Bílovci

ICQ: 305661119
Práce: barevný
Koníčky: Vaření, rodina ( manželka + 2 dcerky ), pivečko v příjemném prostředí, grilování za letních podvečerů, hudba, knížky, klid a mír…

 
Padre
194 příspěvků 4.4.12 08:31

Milá glamo, děkuji za Tvé návrhy. Jogurtové řízky dělám často, častěji než řízky klasické, jsou výborné. Ostatní recepty jsou lákavé, do oslavy zbývá měsíc a něco, takže bych mohl udělat zkoušku a vyhodnotit. Děkuji a měj se hezky!

Diskuzní téma - Pohoštění pro 20 hostů
Padre
194 příspěvků 3.4.12 09:08
Pohoštění pro 20 hostů

Dobrý den všem, obracím se na Vás s prosbou o radu. Za pár týdnu budeme mít oslavu, na které bych chtěl připravit jídlo pro cca 20 lidí. Rád bych připravil něco, co jde snadno a rychle servírovat, každá porce je zhruba stejná atd. Napadlo mne připravit zdejší recept Prezidentská kotleta, který už mám vyzkoušený a je dobrý + nové brambory. Ale přesto se obracím na Vás, nenapadá Vás něco dalšího? K dispozici budu mít 2 trouby, takže bych upřednostnil něco, kde je mohu využít např. pro zapékání atd. Na 2 plechy si mohu naskládat potřebný počet plátků masa a pak společně péci. Práce bude dost, takže bych nechtěl např. předem maso osmahnout na pánvičce. Pokud mi poradíte, budu moc rád. Hezký den všem lidem dobré vůle přeje Padre.

Diskuzní téma - Pohoštění pro 20 hostů
Padre
194 příspěvků 28.12.09 09:46
Chléb cottes

Ahoj všichni, prosím Vás o radu. Děti si v poslední době oblíbily ořechový chléb cottes, který občas kupujeme v Hyperalbertu ( 49,90 ). Prosím, nevíte někdo, jak by se dal připravit a upéct doma? Děkuji Vám za rady a přeji všem krásný den!

Diskuzní téma - Chléb cottes
Padre
194 příspěvků 16.11.09 08:53
ivo

Ano, to je hezké, ale i brutální ujíždění na Medvídkovi Pú by mohlo vypadat docela zajímavě…Měj se hezky!

Diskuzní téma - Prznění mateřského jazyka
Padre
194 příspěvků 16.11.09 07:54
...

Asi už fakt stárnu a jsem křupan, že mne překvapují stále další výrazy…
Např. mám něco rád, něco mi chutná nebo něco se mi líbí = „brutálně na tom ujíždím“.
Posledně jsem to zaslechl jako hodnocení párků, tyčinky snickers a Medvídka Pú.
Ale „ve finále“ je to všechno „v poho“.
Hezký den všem!

Diskuzní téma - Prznění mateřského jazyka
Padre
194 příspěvků 21.9.09 18:01
...

Milá babičko Vali, všechno nejlepší, hodně zdraví, štěsí, lásky a pohody přeje Jirka a holky.

Diskuzní téma - Vali dnes slaví narozeniny!
Padre
194 příspěvků 10.9.09 07:43
...

Ahoj, taky mne občas něco překvapí. Např. řečnická otázka moderátora: „A co že uslyšíme dále?“
Taky chápu, že třeba kniha může být např. o zločinu a trestu, nebo taky o něčem jiném. Ale nějak jsem nepřišel na chuť tomu, že hodně událostí či věcí bývá hodnoceno: „To je o ničem“, nebo: " To je o něčem jiném". Ale kdyby mne trápilo na světě jenom tohle, byl bych šťasten…
A protože hodnocení „supr“ je také in, přeji Vám všem supr den!

Jirka

Diskuzní téma - Prznění mateřského jazyka
Padre
194 příspěvků 20.7.09 22:06
Tak o tom vůbec nepochybuju,

Aničko, že je Libuška schopná žena - stejně jako o Tobě! Ještě jednou díky všem za rady, i když těch receptů se prozatím nesešlo tak moc co do počtu - ale jeden dorazil několikrát, tak asi bude opravdu dobrý a vyzkoušený…Pokud Vás ještě něco napadne a dáte mi vědět, budu jen rád…
Děkuji a přeji krásný den!

Diskuzní téma - Ó kolena, kolena
Padre
194 příspěvků 17.7.09 08:00
...

Milá Jenoféfo, Esme, Jandule, Aleno - děkuji Vám za Vaši ochotu podělit se se mnou o Vaše zkušenosti. Protože s oslavou mám ještě nějaký pátek čas, mohl bych si něco zatím vyzkoušet „nanečisto“. Přeji Vám krásný víkend!

Diskuzní téma - Ó kolena, kolena
Padre
194 příspěvků 16.7.09 07:48
Ó kolena, kolena

Dobrý den všem,
můžete mi prosím, milí labužníci, poradit, jak nejlépe připravit pečené vepřové koleno, aby chutnalo pokud možno přinejmenším tak dobře, jako pečená či grilovaná kolena, která připravují v restauracích? Z těchto stránek jsem zkoušel ohnivé vepřové koleno od Vlaďky http://www.labuznik.com/recipe.php?…, je opravdu dobré. Ale rád bych vyzkoušel další. Recepty i příspěvky v diskuzním fóru jsem prostudoval, ale jedná se mi o doporučení těch, kteří je opravdu vyzkoušeli.
V rámci rodinné oslavy bych pro tentokrát upřednostnil pečení v troubě, kolena bych raději zřejmě vykostil, abych je před podáváním mohl případně nakrájet na plátky.
Poslední dobou jsou k dostání kolena téměř nebo úplně hotová, prodávají se i s výpekem a chutnají výborně, ale rád bych připravil něco vlastního. Nuže rcete prosím: Jaká je Vaše odpověď, jaké jsou Vaše rady teď?
Budu se na ně těšit! Zatím zůstávám s úctou a přáním krásných dlouhých letních dnů a klidných nocí.
Díky!
Padre

Diskuzní téma - Ó kolena, kolena
Padre
194 příspěvků 9.1.09 07:05
...

Milá Vlaďko, s křížkem po funuse, ale přece - všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí, lásky a radosti z rodinky a tak vůbec Ti přeje
Jirka

Diskuzní téma - Penda
Padre
194 příspěvků 29.8.08 21:16
ivik 12

krásné stránky, mám co zkoumat - děkuji moc!

Diskuzní téma - něco na oslavu
Padre
194 příspěvků 29.8.08 18:47
lydia

Moc děkuji za ochotu a ten recept na dobrou sekanou bych taky rád přivítal, sekaná je v naší rodině oblíbená. Budeš hodná? Pěkný podvečer přeji!

Diskuzní téma - Ražničí, špízy....
Padre
194 příspěvků 29.8.08 13:24
lydia

Díky moc, ano hnízda nám moc chutnala, i dětem a navíc jsou hezká. Za recept budu rád, když se Ti bude chtít, tak ho napiš a pošli. A taky děkuji za přání, je to hrůza, jak to letí…Hezký den a víkend!

Diskuzní téma - Ražničí, špízy....
Padre
194 příspěvků 27.8.08 07:22
Bono

Děkuji za Tvůj návrh - mám tento recept dokonce v oblíbených, ale v té záplavě receptů jsem se k němu ještě nedostal. A oslava by mohla být dobrou příležitostí. Možná si ho vyzkouším ještě předem na menším množství, ať vím, co a jak. Děkuji za radu a přání - vyřídím! Měj se hezky, zdraví Tě Jirka

Diskuzní téma - Ražničí, špízy....
Padre
194 příspěvků 26.8.08 09:39
...

Líbilo, Ewičko, líbilo… Tohle by připadalo v úvahu. Díky

Diskuzní téma - Ražničí, špízy....
Padre
194 příspěvků 26.8.08 08:26
Ražničí, špízy....

Ahoj, tak se zase sešel rok s rokem a opět budeme slavit narozeniny - tentokrát krásné patnáctiny naši milé mladší dcerky - a já opět sháním nějaký dobrý recept. Poadíte mi, prosím? Sejde se nás asi tak 16 - 20 lidí, nejmladší bude právě naše oslavenkyně, takže se toho sež… sní poměrně hodně, to si dovedete jistě představit. Kromě nějakého studeného pohoštění bych jako teplé jídlo rád připravil něco, s čím není moc práce, šoupnu to do trouby a můžu se účastnit také všeobecného veselí ( o které mimochodem ta hlavní určitě moc nestojí a raději by se někde zatoulala se svým chlapcem…). Takže mám představu, že bych udělal nějaký špíz, ražničí, co si můžu předem hezky napíchat na špejle podle počtu zúčastněných. Ale není recept jako recept, můžete mi nějaký Váš oblíbený doporučit? Jako přílohu bych asi zvolil čerstně upečený chléb, bylo by tedy dobré, kdyby k tomu byl nějaký dobrý sosík, šťáva, omáčka, dresink… Samozřejmě jsem studoval zdejší recepty, ale třeba mi ještě něco doporučíte.
Moc se těším na Vaše rady a všem přeji krásné babí léto!
S úctou Padre

Diskuzní téma - Ražničí, špízy....
Padre
194 příspěvků 19.2.08 12:01
sigrid...

… ano, snad jsem pochopil, že se omlouváte za to, že jste v původním příspěvku omylem nenapsala ve správném tvaru ono " stížnosti vyšuměly" ( zřejmě stížnost podle vzoru kost, ale je to už přece jen pár let, co jsem opustil školu, tak mě omluvte, kdyby něco ). Jazyk není sice mým chlebem, ale dušený vepřový a k tomu čerstvý chléb mám moc rád… Také ta „hrůza hrůz“ byla zřejmě jen Vaší přísnou sebekritikou, bohužel to však omylem na sebe vztáhl p. Klima, který netušil, že se vlastně omlouváte jemu a ostatním labužníkům za drobnou chybu. Hezký den přeje Padre

Diskuzní téma - GASTRONOMIE KONČÍ 20 km ZA PRAHOU
Padre
194 příspěvků 24.1.08 09:59
Manano,

… děkuji, konkrétně v té mojí brožurce se s tím moc nemazlili, možná nepředpokládali, že prostý chlapec jako já nebude všechno znát. Ale to nevadí, já dělám pokusy s vařením rád a když to budu během přípravy zpočátku dost hlídat, tak toho snad moc nezkazím… Naštěstí se tady najdou lidi ochotni se podělit o své zkušenosti a poradit. Po včerejším úspěšném grilování jsem z toho měl hřejivý pocit u srdce i v žaludku ( díkymasu i štamprličce slivovice, kterou jsem to završil ).Dík za radu ohledně využití kombinace MW a grilu, aspoň vím, k čemu je to vhodné a můžu to využít. Měj se hezky!

Diskuzní téma - Mikrovlnka s grilem a horkým vzduchem
Padre
194 příspěvků 24.1.08 07:13
Papajo...

… děkuji, při pohledu na Tvůj stroj mi proběhla hlavou zlatá slova Bohúška Stejskala z filmu Dědictví aneb… : „Ku…, to je parník!“ Krásná mikrovlnka, taky jsme se na ni dívali, ale vybrali jsme si podstatně obyčejnější, ale moc hezkou ETU. Včera jsem zkoušel ta plněná prsíčka, nechal jsem gril asi 10 min. rozehřát, jak radil zdravý rozum a Kltko a pak se to ugrilovalo v pohodě a bylo to výtečné, tak jsem byl rád. Doposud jsme asi 13 let měli klasickou mikrovnku bez grilu a horkého vzduchu, tak se vyptávám i na další možnosti. Nová mikrovlnka má vlastně 3 kombinace: MW + gril, MW + horký vzduch a gril + horký vzduch. Narozdíl od Tvé a Panasonicu od Ivy nemá různé automatické funkce, co se dá dělat… Vím, že z velké většiny slouží mikrovlnky k ohřevu, ale rád bych využíval i ostatní možnosti…Přeji krásný den!

Diskuzní téma - Mikrovlnka s grilem a horkým vzduchem

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Padre »

Napsat uživateli Padre zprávu   Přidat uživatele Padre do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz