Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
10.1.15 14:41
dosud jsem vařila knedlíky hrníčkové, ale ty se nehodí úplně ke všem
jídlům, proto jsem se rozhodla vyzkoušet klasické houskové knedlíky, na
které jsem si předtím nikdy netroufla. A tyto se opravdu povedly skvěle na
první pokus. Chce to jen trochu trpělivosti a hlavně se toho nebát celé rodině moc chutnaly, byly opravdu
nadýchané. Podle autorčiny rady jsem je potřela rukou namočenou ve studené
vodě a opravdu nepopraskaly.
Při zpracování těsta jsem nejprve přidala trochu vlažného mléka navíc,
aby bylo těstíčko trošku řidší, spíše se mi na začátku lepilo a ty
houstičky by do toho nešly tak dobře zapracovat a pak jsem zase po troškách
přidávala hrubou mouku, aby se nelepilo a šlo zpracovat do šišek. Ty jsem
nakonec vyrobila 3, protože jsem v diskuzi četla, že všem při vaření
hodně nabyly a až tak velký kastrol nemám, jak jsem nakonec při vaření
zjistila ale délku vaření jsem nechala
stejně dlouhou jako při 2 šiškách a nerozvařily se, takže se nemusíte
bát udělat 3 kousky. Určitě tento recept můžu doporučit a zase ho někdy
zopakuji