milionka

Score: 0 Registrován od: 20.01.07
Počet příspěvků v diskuzích: 8
 
milionka
8 příspěvků 18.2.07 05:19
několik dotazů na časování malého hrnce rival z bionaire

Ahoj moji milí přátelé.
Tak od pátečního večera už vařím v pomalém hrnci.
Dělala jsem hovězí na slanině a bylo báječné!
Keli, nebo kdo jste to zkoušel na můj popud to rizoto, nemůžete mi dát receptík?
Zatím jsem dělala na tom dlouhém programu. V některých receptech zde na labuznikovi je ale uvedená extrémně dlouhá doba přípravy 10 hodin 20 hodin!
Proč je tomu tak?
Mě se i po osmi uvařilo hovězí maso do přímo rozpadající se konzistence.
Pokud bude nutno zachovat tak dlouhé varné časy, jak to mám v malém hrnci udělat?
Mám až dojede osmihodinový program jen vypnout a zase hned zapnout pomalý program a hrnec začne vařit nanovo od nuly do osmi nebo čtyř hodin?
Až skončí pomalý malý rival vaření, sám temperuje? Nebo se úplně vypne?
Rozhodně budu hodně zkoušet klasická jídla české kuchyně.
Přístroj je to opravdu velice bezpečný.
Jen když dusíte maso na cibulce tak je nutno to pak promixovat - myslím tu šťávu, protože ta cibule se nerozvaří, ale zůstane tam taková t vrdá na kousky krájená.
Ale kdo má tyčový mixér, má to vlastně hned v jedné míse možnost promixovat.
Nebo jak to děláte u guláše, kde je maso na kostky, abyste měli hladkou šťávu?jsem ráda, že už pomalý hrnec máme doma.

Diskuzní téma - několik dotazů na časování malého hrnce rival z bionaire
milionka
8 příspěvků 16.2.07 11:33
rychle raďte Potřebuji recept hovězí maso na slanině dušené v pom

Ahoj všichni majitelé pomalého hrnce!
Konečně jsem se dočkala večer sestra přiveze ten zázrak!
Ráda bych udělala zadní hovězí špikované na slanině na takové šťávě. Základní cibulová s nějakým kořením a žampióny.
Mohu nechat kilový blok masa špikovaný slaninou dělat v celku a až po udušení rozkrájet na plátky?
Hovězí bývá někdy pěkně tvrdé, kolik mu mám dát vody? tak asi aby bylo ponořené do poloviny?
Ráda bych aby bylo ke každé porci i dost šťávy ale nechci z toho udělat zrovna polívku!
Jdu hledat nějaká ta moudra do receptů, ale mám obavu, že můj první oběd bude v pomalém hrnci rychlý debakl.
Pište nejpozději do zejtra, ať můžu ráno vařit. móc prosím!

Diskuzní téma - rychle raďte Potřebuji recept hovězí maso na slanině dušené v pom
milionka
8 příspěvků 2.2.07 13:20
...

Jé! Keli, proč to neuvaříte s manželem teď přes noc, ráno to jen vypnete necháte v hrnci a do oběda to bude ještě teplé. Zapněte si to na pomalo a ráno u snídaně to jen vypnete a hurá do města. Nevíte, kde je recept na to slibované rizoto? Mám ještě pár otázek, tak mi to prosím vysvětlete.
Velký hrnec má časování, tedy může natáhnout dobu vaření. Proč je nutno tuto dobu prodlužovat? Malý hrnec má buď vaření 4 hodinové nebo 8 hodinové a je asi tedy dostačující. Proč je tedy dobré ještě dobu prodlužovat? Teď budu kupovat malý hrnec. Velký bych i přes jeho lepší výbavu pro dva nevyužila. Nebo si myslíte, že by pro dva vařil dobře i velký hrnec kdyby se do něj dávalo malé množství teda tak půlkilo masa? Děkuji za odpovědi.

Diskuzní téma - ...
milionka
8 příspěvků 28.1.07 10:02
děkuji moc všem a otázka

Ahoj všichni spolubesedníčci.
Děkuji za snahu všech vás a vypadá to, že si asi pořídím tedy v Brně ten malý rival od Bionaire. Jiné značky jsem na českém trhu stejně neobjevila.
Vaření zdar

Diskuzní téma - děkuji moc všem a otázka
milionka
8 příspěvků 27.1.07 09:17
pár dotazů

Ráda bych věděla, kde najdu to božské rizoto co zkusila tento týden jedna naše diskutující?
Marmeladko
děkuji za popis časovací zásuvky a jak s ní, hodně mi to bude pomáhat ze začátku než si zvyknu.
Opravdu nikdo milí přátelé nenašel malý hrnec i s odloženým startem a možností programování délky vaření?
Pokud o něčem takovém víte dejte mi to vědět ať si to dobře koupím.
Ten Bionaire hrnec se po těch čtyřech respektive osmi hodinách sám už jen temperuje? Nebo se vypne úplně do stavu klidu?
Jsem na ten recept rizota nesmírně zvědavá, zvlášť jak mám řesně odvážit vodu, abych neuvařila z rejže kaši. To bude první co udělám. Jsem ráda, že to tu některá z vás děvčata vyzkoušela. Zdravím a prosím kdybyste někdo věděl o malém programovatelném hrnci tak napište.

Diskuzní téma - mám koupit z bionaire nebo jiný?
milionka
8 příspěvků 27.1.07 05:26
pár otázeček.

Dobrý den. Mám ještě několik dotazů.
Housenko kam jsi dala receptík na ryzoto, které jsi si tak pochvalovala?
O hrnci Rival z Bionaire se píše, že vaří buď 8 hodin nebo 4 a půl nebo tak nějak. Potom vypne sám? Nebo vaří dokud ho nevypnete?
Dosud jsem na malou verzi hrnce, který má také programování doby vaření a odložený start na českém trhu nikde nenarazila. Prosím! Pokud takový je, v malé verzi, nedali byste mi teda vědět, kde si takový objednat?
Ikdyž ten šestilitrák od Bionaire má odložený start, myslím si, že vaření v něm pouze pro dva bude neekonomické, proto pátrám po co nejlepší verzi technicky vymakaného malého hrnce, aby mi komfort odloženého startu a volitelnosti doby vaření umožnil. Samozřejmě, pokud český trh takové možnosti výrobku nenabízí tak koupim co je, ale jde o to, abych se rozhodla dobře, hlavně v souvislosti dobrá technická obslužitelnost.
Ucitelasi! Jaký prosím máte hrnec, že jej můžete tak přesně programovat? Předpokládám, že máte asi nějakou větší verzi pomalého hrnce a ještě navíc k mé smůle do české republiky nedováženou.
marmeládko!
Moc děkuji za ten popis s časovací zásuvkou. Pokud nezbyde nic jiného a budu příští týden vlastnit bionaire, hrnec, tvůj návod si přilepim v kuchyni protože mě to taky nebylo jasný jak to mám se zásuvkou vlastně dělat.
Příští týden to tedy vyřeším konkrétní objednávkou.
Prosím! Kdo máte pro mne nějaké typy, kde objednat technicky co nejlepší malý pomalý hrnec, napište mi to sem. Zdravím a přeji hezký víkend s krásnými vůněmi z pomalých hrnců.

Diskuzní téma - pár otázeček.
milionka
8 příspěvků 21.1.07 02:26
A je malý hrnec s odloženým startem někde k dostání?

Tak asi to bude muset být jen ten bionaire já nic jiného nemohu nikde objevit a zdá se, že ani nic jiného k prodeji nebude. Nebo snad někdo někde našel malý hrnec s odloženým startem? Jestli ano, napište mi ten odložený start by nebyl k zahození. Jinak když se nic s odloženým startem nenajde tak to bude bioner.
A ještě otázka. Jde v hrnci vařit rizoto? S kým se mohu radit až poprvé začnuv hrnci vařit?Nějak mi není jasné, když mám ráda v jídle dost omáčky jak to udělat když se nemá dávat moc vody. Doufám, že mezi vámi najdu dobrého rádce do začátečnických pokusů.

Diskuzní téma - mám koupit z bionaire nebo jiný?
milionka
8 příspěvků 20.1.07 10:20
mám koupit z bionaire nebo jiný?

Přeji příjemné dny a jdu k vám na poradu. Jsou rozdíly v jednotlivých značkách těchto hrnců co se týká kvality? Proč stojí hrnec z Bionaire 1800 korun a jiné přes 3 tisíce? Je to jen o designu nebo v čem to vězí že je bionaire laciný a jiné skoro jednou tak drahé? Jdu ho příští týden kupovat tak ať nenaletim. Stačí mi ten menší typ. Mimo Bionaire je možné ještě se někde v Brně podívat po jiné značce? Prosím dejte vědět do pondělka, ať dobře koupim. Chci ho kupovat v klasickém - kamenném obchodě či firmě, internetovému nakupování moc nevěřím.

Diskuzní téma - mám koupit z bionaire nebo jiný?

Zobrazit všechny příspěvky uživatele milionka »

Napsat uživateli milionka zprávu   Přidat uživatele milionka do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz