meisje

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 23.8.12 05:04
Počet příspěvků v diskuzích: 580 Prahy
 
meisje
580 příspěvků 27.6.12 07:29

Alis, tak to je fajn ze to pro tebe ma cenu…ja kdyz jsem zila v NL a jezdila jsem autem tak jsem si vozila i maso. Dnes ziju 9000km od domova a cenu to pro me nema :(. Teda ono to cenu ma, kdyz to hodi v Ruzyni na vahu a zahlasi 30 EUr za kazde kilo navic…tak to cenu pak fakt ma :twisted: :lol:

Diskuzní téma - Češi ve Francii
meisje
580 příspěvků 26.6.12 08:25

Mozna, ze neni slana natolik aby znatelne ovlivnila konecnou chut. Ale pri vyrobe ricotty se do ni pridava sul, kdezto u tvarohu ne. Z toho duvodu taky pisu „s ricottou opatrne“. Nenapsala jsem…„nepouzit z duvodu slane chute“.

Diskuzní téma - Čím nahradit ve Francii tvaroh?
meisje
580 příspěvků 26.6.12 07:49

Sice neziji ve Francii, ale delam to stejne jako anka22…nema cenu tahat to z CR.

Diskuzní téma - Češi ve Francii
meisje
580 příspěvků 26.6.12 07:47

Ted jsem si jinde precetla, ze zijes ve Francii odmalicka…tak to preci musis vedet, ze tam mate mekky tvaroh a urcite nebude pro tebe problem najit syr na strouhani jako nahradu za tvrdy tvaroh :mavam:

Diskuzní téma - Čím nahradit ve Francii tvaroh?
meisje
580 příspěvků 26.6.12 07:36

Ja sice ziju na uplne druhem konci sveta, nevim jak je na tom Francie s tvrdym tvarohem, ale vim, ze je zcela bezne v Francii k dostani mekky tvaroh. „Fromage frais anebo Fromage blanc“.
Do Francie se hodne dovazi mlecne produkty ze sousedni Belgie a belgicky tvaroh koupis pod jmenem: Kwark a nebo Quark. S tou Ricottou do kolacu opatrne, protoze je jak pises slana, coz tvaroh vubec neni. Oni tam ale urcie budou mit nejaky neslany „syr“ ktery bude mozno pouzit na kolace. Sem chodi hodne kucharinek co ziji ve Francii, ty ti urcite poradi ;)

Diskuzní téma - Čím nahradit ve Francii tvaroh?
meisje
580 příspěvků 24.1.12 06:35

taky delam v mikrovlnce podle Esme…

Diskuzní téma - Jak oloupat slupku lískových ořechů?
meisje
580 příspěvků 19.1.12 15:29

Jeste dodam,ze ja pouzivam vsechny tri jak vinny kamen, tak Prdopec a i sodu a sodu pouzivam v naprosto stejnem mnozstvi jako Prdopec ci vinny kamen.

Diskuzní téma - Ako nahradit sodu bikarbonu
meisje
580 příspěvků 19.1.12 15:26

Zkus nahradit vinnym kamenem.

Diskuzní téma - Ako nahradit sodu bikarbonu
meisje
580 příspěvků 3.10.11 11:44

Ja mam adresu qrimo na „Mankuv Rybi restaurant“…qred qar mesici jsem u nej hledala jak se nakladaji ryby, ale nenasla.Mozna jsem nehledala dostatecne a nekde to u nej na strankach je. On urcite bude vedet qoradit. :-) Esme…ted me naqadla treska,ale to je asi ryba jen severnich mori…nevim jestli je u nas a nebo u vas.

Diskuzní téma - Rybí salát
meisje
580 příspěvků 2.10.11 13:51

Esme diky za tenhle qrisqevek a ostatnim za „navod jak na to“…to urcite vyzkousim. U nas se nic takoveho jako je rybi salat nedostane a ja bych se qo nem utloukla. Ja bych to asi zkusila ze sola…Esme co myslis? Neqouzivas ho v kuchyni?Ten u vas je taky urcite k dostani…si myslim nebo ne? Jakou jinou rybu? :think: Nema nekdo jeste navod jak na klasicke rybicky v remulade? :wink:

Diskuzní téma - Rybí salát
meisje
580 příspěvků 22.9.11 14:36

…taky neloupu :-) a zdravim Wydri :-D

Diskuzní téma - Loupat nebo neloupat houby?
meisje
580 příspěvků 11.6.11 05:35

Vymenim za metr krkovicky! :mrgreen: Ja ji nepouzivam moje kava musi byt jako noc…horka a cerna a i horka (s hackem nad „r“). Ale muj manzel bez toho kafe nevypije, miluje je… karamelovou a oriskovou…nevim kolik stoji v juesej, ale tady je to docela darda pac je to import vyjde na 270 kc a maji i klasiku v prasku ta je o chlup levnejsi 210 Kc za 200 gr.

Diskuzní téma - Coffee mate
meisje
580 příspěvků 10.6.11 14:29

A Indie jich je plna :-D

Diskuzní téma - Coffee mate
meisje
580 příspěvků 28.3.11 13:22

Ja uz roky pouzivam pouze elektricke fondue. Fondue, ktere mam ja ale ma regulovatelny prikon elektriny - coz ja povazuji za nejvetsi vyhodu el. fondue. Jak jsem se divala ale na vas odkaz, tak toto fondue regulator vykonu nema. A myslim, ze je u el. fondue i ta vyhoda, ze clovek nemusi porad myslet na to zda ma doma lihovou napln a nebo ne…

Diskuzní téma - Fondue a raclette v jednom - zná někdo?
meisje
580 příspěvků 10.12.10 04:59

U nas se ta seminka z tobolek nevyndavaji. Do pokrmu jdou cele tobolky cerneho kardamomu.

Diskuzní téma - Kardamom
meisje
580 příspěvků 7.12.10 07:44
kardamom

U nas cerny na ochuceni: ryze, spenatoveho pyre, ke kuzlecimu, ruzne „curry-zeleninove omacky“…dopurucuji pred servirovanim kardamom vyndat. Na skus je velmi trpky :-( A urcite to nejsou drobna seminka, cerny kardamom jsou „tobolky“,ktere se cele vhazuji do pokrmu.

Diskuzní téma - Kardamom
meisje
580 příspěvků 7.12.10 07:35

Seminka jak prazime a nebo pouzivame powder. Jeste me napada k tem knedlickum, besanova mouka strasne rychle starne a ztraci na svych kvalitach. Moje kucharka i kdyz donese cerstvou z obchodu tak ji okamzite cucha a chutna ji, jednou ji sla vracet…tak jestli jsi treba nemela nekvalitni. Muze to byt i tim, ze ten besan je moc suchy a nenatahne potrebnou vlhkost pro testicko a pak se to rozpada…
Tak at ti "Fenugreek " chutna. :lol:

Diskuzní téma - Fenugreek
meisje
580 příspěvků 5.12.10 13:45

Wydri..ja te zklamu, ten recept neni muj na ty knedlicky. Ja sem od jisteho casu neprispivam,nerada ztracim cas nesmyslnymi dohady.Zpatky k tem knedlickum…cetla jsem,ze se ti z toho stala „kejda“ a hned me napadlo, jestli ten jogurt co jsi pouzila nebyl moc vodnaty. Nevim, jestli fotka u toho receptu je original od autorky a nebo si ji nekde vypujcila z indicke kucharky. Protoze pokud je to varene v Indii tak byl pouzit jogurt z vodniho buvola,ktery ma uplne jinou hustotu a obsah tuku a to na to muze mit vliv.

Diskuzní téma - Fenugreek
meisje
580 příspěvků 5.12.10 11:39

Wydro…ja myslim, ze kdyz ti nic nedela „certovo lejno“ tak tohle zmaknes levou zadni :-D . Ja mam certovo lejno v kuchynske skrince, v dobre uzavrene nadobe…skrinku otevru a citim to. Takze do toho fenugreeku klidne jdi! Me spis vadi chutove a to vylozene v tom besanovem testicku kdyz se smazi.Kdyz jde do besanu, tak se u nas nenamaci a ani nesmazi. Do ostatnich jidel ho u nas smazi predem a vzlast, nikdy ne dohromady s jinym korenim.

Diskuzní téma - Fenugreek
meisje
580 příspěvků 5.12.10 06:56

Ano, u nas se dava do mnoha jidel. A i do smazenych, kdyz se dela besanove testicko - davaji ho do toho testicka, rikaji ze diky nemu se smazene lepe travi. My ho tam ale nedavame, pac nam vadi jeho chut. Jinak kdyz jde do curyy apod. tak se nejprve prazi v „tadce“ (spec.panev na prazeni koreni) samostatne, neprazi se pohromade s jinym korenim. A ve vetsine se pouzivaji cela zrnicka.

Diskuzní téma - Fenugreek

Zobrazit všechny příspěvky uživatele meisje »

Napsat uživateli meisje zprávu   Přidat uživatele meisje do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz