Labužník Zuzik

Score: 0 Registrován od: 13.09.10, naposledy on-line 28.3.15 17:10
Počet příspěvků v diskuzích: 286 na Kuklích (je to u Svitav)

Co jsem objevila Labužníka, stala jsem se vášnivou příznivkyní internetu.
Mám 2 děti, holku 24a kluka 28 let, dostavěli jsem s manželem domeček a tak teď máme fůru starostí se zahrádkou a na vaření a experimenty nezbývá moc času.

Koníčky: Hrozně ráda čtu, ráda něco vyrábím - miluju vánoce - to si vyzdobím celý byt, no a samozřejmě ráda vařím a peču a ještě raději jím dobrá jídla.

Jsem pokročilý kuchař
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 24.3.13 07:34
Ozdobná tlačenka

Kolegyně mi jednou ukazovala fotku, jak k padesátinám dostal příbuzný tlačenku ve vepřovém žaludku, dozdobenou jako kohouta. Byl to bezva nápad, ale bohužel foto ztratila. Nevíte někdo jak na to, případně nemáte alespoň foto něčeho podobného. Našla jsem na netu tlačenkové dorty a tlačenkovou slepici, ale ta byla jen takovým slabým odvarem toho kohouta.
Díky za případný tip.

Diskuzní téma - Ozdobná tlačenka
Labužník Zuzik
286 příspěvků 4.2.13 17:17
díky,

Tenhle odkaz jsem prostudovala, ale stejně bych chtěla refence od někoho dalšího. A kdyby tak bydlel poblíž trasy Hradec Králové - Litomyšl - Moravská Třebová a byl ochotný se se mnou podělit o zkušenosti, tak to by bylo úplně super. Ale stejně díky moc.

Diskuzní téma - Kuchyňský robot Kenwood
Labužník Zuzik
286 příspěvků 3.2.13 13:56
Kuchyňský robot Kenwood

Milí labužníci, nemáte někdo zkušenost s robotem Kenwood cooking chef KM 070?
Uvažuji o koupi pořádného robota a tenhle přístroj mne dost zajujal. Vzhledem k ceně bych ale ráda zjistila, zda je opravdu tak dobrý, jak vypadá na reklamních filmech. Nevím, zda třeba to, že je to robot a zároveň přístroj k vaření není na závadu.
Moc díky za Vaše názory.

Diskuzní téma - Kuchyňský robot Kenwood
Labužník Zuzik
286 příspěvků 15.1.11 19:57
stejný problém

nechci být Labužník Zuzik, ale zase Zuzik, jako když jsem se přihlásila poprve. Snad do té doby odsud nezmizí Ti, jejichž recepty mne inspirovaly.

Zdravím

Zuzik

Diskuzní téma - Nový Labužník - chyby, náměty
Labužník Zuzik
286 příspěvků 30.11.10 18:20
rohlíčky

z Labu jsem do tradičního cukroví zařadila Plněné ořechové rohlíčky od Blanky z Velvar - jsou vynikající
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

veselé pečení přeje Zuzik

Diskuzní téma - Vas najoblubenejsi recept na vinaocne kolaciky z Labu
Labužník Zuzik
286 příspěvků 17.11.10 19:10
bruselský dort

Zdravím všechny Labužníky,

hledám recept na zákusek, který se u nás dříve prodával běžně v cukrárnách a jmenoval se Bruselský dort. Bílý piškot, žlutý krém (určitě ne máslový) a vrstva šlehačky a nazdobeno dílky mandarinek. Jde mi o ten žlutý krém, nechutnal po tvarohu, ale spíše jako puding, ovšem bez té typické pudingové chuti. Ráda bych ho upekla manželovi, který na něj rád vzpomíná, ale všechny pokusy ztroskotaly na tom krému. Nikdy to nebylo to pravé.
Díky za radu. :-)

Diskuzní téma - Bruselský dort
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.8.10 18:08
preglejka

U nás lze vyrábět v jakémkoliv množství tzv. preglejku (česky překližku), což jsou dortové oplatky (obdélníkové, v neprůhledném papíru zabalené) naplněné krémem z celého másla a 1l pudingu - což by mělo vystačit na 3 balíky oplatků - natírá se slabě. Cukr dle chuti (nevážím) a hodně kakaa. I když se krém srazí nebo jsou v něm hrudky, v tomto případě to nevadí, protože je to v cuku letu snědené. Po naplnění je třeba nechat zaležet v ledničce až jsou krásně gumové a to je to nejlepší. Lze dát i do mrazáku, ale my jsme zvyklí spíše na tu gumovitou konzistenci. Dobrou chuť…

Diskuzní téma - Neslazené dortové oplatky
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.7.10 06:04
těsnění do mlýnku na ovoce

Dobrý den,
ještě stále vyrábíme marmelády doma, nakoupila jsem odštavňovač i nástavec na elektrický mlýnek na ovoce ale nic se nevyrovná klasickému ručnímu lisu na ovoce, který bez problémů namele rybíz. Jenže rozpadlo se mi v něm těsnění, které zabraňuje protékání šťávy ven v zadní části mlýnku u kliky. Pokud ještě někdo máte funkční těsnění doma a strojek už nepoužívát, nebo víte kde se dá sehnat, prosím o informaci. V obchodě u nás mají různé díly, ale toto těsnění ne a firma Porkert která mlýnky vyráběla údajně zkrachovala.

Děkuji

Diskuzní téma - těsnění do mlýnku na ovoce
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.7.10 06:04
těsnění do mlýnku na ovoce

Dobrý den,
ještě stále vyrábíme marmelády doma, nakoupila jsem odštavňovač i nástavec na elektrický mlýnek na ovoce ale nic se nevyrovná klasickému ručnímu lisu na ovoce, který bez problémů namele rybíz. Jenže rozpadlo se mi v něm těsnění, které zabraňuje protékání šťávy ven v zadní části mlýnku u kliky. Pokud ještě někdo máte funkční těsnění doma a strojek už nepoužívát, nebo víte kde se dá sehnat, prosím o informaci. V obchodě u nás mají různé díly, ale toto těsnění ne a firma Porkert která mlýnky vyráběla údajně zkrachovala.

Děkuji

Diskuzní téma - těsnění do mlýnku na ovoce
Labužník Zuzik
286 příspěvků 5.4.10 10:06
ahoj,

mám mezi svými recepty jeden na jednoduché krémeše. Ty z cukrárny mám taky ráda ale s tím, ale tyhle jsou chuťově dost podobné a není problém je nahoře přiklopit plackou z upečeného listového těsta a potřít cukrovou polevou (buď rumovou nebo citronovou). Recept najdeš na http://www.labuznik.com/recipe.php?….

Každý recept, co sem dávám mám ověřeny vlastním použitím a opravdu jsou moc dobré. Poprvé jsem je jedla na návštěvě, pak je vyzkoušela a teprve potom vložila na lab.
Zdravím a doufám, že některé řezy si určitě vybereš

Diskuzní téma - Žloutkové řezy
Labužník Zuzik
286 příspěvků 24.3.09 19:06
babica

je pořad pro pobavení - když ho takhle berete, tak nejste zklamaní. A pár věcí jsem zkoušela - a bylo to dobré - je fakt, že jeho nejčastější úprava je smažení - bohužel my milujeme vše, co je smažené (vyprážené). Takže Babicovy dobroty je třeba brát jako zabávu nebo raději vypnout.

Diskuzní téma - Babicovy dobroty
Labužník Zuzik
286 příspěvků 16.2.09 18:56
no krásné téma

úklid miluju, když se uklízí u sousedů. Vzhledem k tomu, že žijeme s manželovou maminkou, která jako jediný smysl života má lítání s hadrou a zalomení se do záhonku s čímkoliv, tak je to hrůza. Vzhledem k tomu, že její zdraví je zralé spíše na rehabilitační pohyb, tak si umíte představit jak to je příjemné.
Sním o tom, že příjdu domů, pohledem přelétnu lehce zabydlený obývák a svalím se s kávou do křesla. Bohužel skutečnost je taková, že neustále s manželem musíme číhat, kde se vyrojila jaká práce, která je pro několikrát operované maminčiny klouby zhouba a kterou s oblibou vykonává, jakmile za námi zapadnou dveře - např. štípání dříví, odhazování závějí mokrého sněhu, navození několika desítek koleček kompostu na naši nemalou zahradu, atd. Ač ve všem běžném spolu vycházíme, už spolu žijeme přes deset let, tak úklidové práce jsou jablkem sváru. Naprosto mi nevadí ladně rozhozené časopisy na gauči, boty seřazené dle doby příchodů a ne dle velikosti atd. Bohužel obvykle své věci nenajdu tam, kde jsem je odložila, abych se k nim za hodinku vrátila nýbrž pečlivě uložené někde, kde bych to nečekala. Ale možná se z toho brzy zblázním, a bude mi to jedno.

Ale ono to vždycky nějak přejde a zase je fajn. Jenže jsou dny.....však to určitě alespoň někdo znáte. Prostě úklid mi nevadí, ale čeho je moc, toho je příliš.

Diskuzní téma - Domácí práce
Labužník Zuzik
286 příspěvků 12.2.09 16:38
přidávám

se k zástupům těch, co na smažák chodí do hospody. Všichni okolo si dají něco spešl a já vždy a neomylně smažák. Doma ho dělám jen málo a zá:,–(ně sýr ještě obalím velkým plátem šunky, ta alespoň něco zachrání. A pak docela se daří hermelín. Pokud tedy není už přezrálý. Tak čauky

Diskuzní téma - Jak na smažený sýr...
Labužník Zuzik
286 příspěvků 27.11.08 19:42
potvrzuji

že marcipán od Kovandů je kvalitní, a dostane se dnes koupit i v Kauflandu, před vánocemi nabízejí bílý i barevný a je opravdu chutný.

Diskuzní téma - Pravý mandlový marcipán
Labužník Zuzik
286 příspěvků 27.11.08 19:38
můj nej,nej

je tvarožník-úžasná dobrota od Pampelišky, dokážu ho skoro celý sníst sama, no a pak musím říct, že co jsem dělala z labužníka, nikdy nedopadlo špatně. (Spíše vždy velmi dobře.) Poslední dva roky díky dojíždění do práce a bydlení ve vlastním domečku s velkou zahradou jsem na labu tak málo, že je mi to líto, ale všechny Vás tímto alespoň zdravím. Občas na Vás nakukuju, hlavně když hledám dobrý tip nebo radu. Papa zuzik

Diskuzní téma - Najlepší recept
Labužník Zuzik
286 příspěvků 30.4.08 14:01
prosba o pomoc

prosím, zda nějaká Labužnice (okolí Svitav, Chocně, Pardubic) nemá ve skříni ještě nějaké oblečení ve stylu Pomády nebo Šakalích let. Dcera by nutně potřebovala něco na školní akci, bohužel to spěchá - do 5. 5. bych to musela vyzvednout. Velikost L.
Labužnická rodina mne totiž napadla až teď´. Zdravím všechny a za případnou nabídku zapůjčení děkuji a ozvu se.

Diskuzní téma - prosba o pomoc
Labužník Zuzik
286 příspěvků 23.3.08 14:59
vynikající

je na pečení cukroví - více plechů najednou a je takové jakoby nadýchanější, ale jinak protože mám troubu kombinovanou, tak maso raději peču na klasiku a buchty, řezy a ostatní sladké na horký vzduch, opravdu je to asi o 20°C méně než u klasického pečení.

Diskuzní téma - Teplovzdušná trouba
Labužník Zuzik
286 příspěvků 22.2.08 15:56
doporučuji

pokud zavařujete ve velkém. Pořídila jsem na netu nerezový a je to fajn. Protože mám sklokeramickou desku, tak jsem měla strach na ni stavět těžký zavařovací hrnec a zavařování v troubě se nám moc nedařilo. Navíc v zimě občas děláme tlačenku a prejt a k tomu je třeba povařit větší množství masa - a zase s tou deskou mám strach tam postavit hrnec s 10 kg masa a ještě vodou. Takže to teď vaříme v elektrickém hrnci, protože je nerezový, tak to jde krásně umýt. Doporučuji koupit ten co má ovládání teploty i času a vypouštěcí ventil. No a pak se tedy připravit na větší spotřebu elektřiny. Ale jsem s ním spokojená - jen je to kapku neskladný kus nádobí a do paneláku nedoporučuji.
Snad z toho budeš moudrá.
Ahoj Zuzik

Diskuzní téma - Elektricky zavarovaci hrnec - doporucujete?
Labužník Zuzik
286 příspěvků 10.2.08 13:15
a taky

jsem tato nekonečná vejce pro gastronomii párkrát zahlédla v nabídce Makra

Diskuzní téma - vejce bez žloutku...
Labužník Zuzik
286 příspěvků 8.2.08 19:36
Prosbička

Přestože je na Labužníku spousta receptů několikrát, ráda bych si tam přidala i všechny svoje, protože mi můj sešit dosluhuje. Nebylo by možné uzpůsobit sekci moje recepty tak, aby se daly označit a nezařazovaly se ke zveřejnění. Zároveň, pokud by někdo chtěl prohlížet v mých receptech, tak nechť je má přístupné.
Spoustu receptů mám stejných, jako tu již jsou, jenže mám tam třeba podrobnější postup, teploty trouby a jiné poznámky. Prostě by bylo fajn využívat Labužník jako inspiraci a zároveň jako svou kuchařskou knihu.
Možná i ostatní by takové vylepšení přivítali.

Diskuzní téma - Prosbička

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Labužník Zuzik »

Napsat uživateli Labužník Zuzik zprávu   Přidat uživatele Labužník Zuzik do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz