Labužník milda02

Score: 0 Registrován od: 08.06.04
Počet příspěvků v diskuzích: 50
 
Labužník milda02
50 příspěvků 12.1.08 19:11
...

Jak vybrat nože?
Všechny vás zdravím a prosila bych vás o radu jak vybrat kuchyňské nože ve veliké nabídce, která se jeví pokud člověk zabrousí na internet a zadá do vyhledávání „nože“. Nabízí se značkové, švýcarské. japonské, keramické atd. Potřebovala bych provést doma obnovu tohoto náčiní a mám představu, že bych nejraděli pořidila nějakou :,-(u, cena může být uměrná jakosti. Prosím, poraďte..

Diskuzní téma - ...
Labužník milda02
50 příspěvků 24.12.07 14:59
uskladnění vnoční štoly

Letos jsem poprvé zkusila popisovaný způsob ukladnění a zdá se mi, že je štóla přece jenom lepší čerstvě upečená a konzumovaná.
Příliš mi to rozležení nenadchlo.

Diskuzní téma - Uskladnění vánoční štoly.
Labužník milda02
50 příspěvků 15.11.07 13:07
škvarkové plačičky - slaďáky

U nás se jim říkalo slaďáky a maminka je dělávala (byla také z plzeňska) tak, že vzala asi 1/2 kila mouky, 1 vejce, trochu mléka, sůl, škvarky a sádlo. Těsto zadělala, naposledy přidala škvarky a rozehřáté sádlo a těsto několikrát přeložila a rozválela, a to mělo za následek, že placky po upečení trochu listovaly. Udělala placky, které nožem nahoře ozdobila mřížkou (aby se moc nenafoukly) a myslím , že je potom dávala na plech rozpálený z trouby. Pokouším se o něco podobného, ale asi tomu chybí to domácí sádlo a hlavně škvarky, které byly tak měkoučké a rozplývaly se atd …

Diskuzní téma - Škvarkové placičky
Labužník milda02
50 příspěvků 14.11.07 19:56
...
Diskuzní téma - Škvarkové placičky
Labužník milda02
50 příspěvků 11.7.06 14:44
smažení v troubě ?

schválně jsem udělala otazník, protože asi nepůjde o smažení jako takové, ale prudčí pečení v troubě zapnuté na nejvyšší stupěň. Ale blíže k věci: občas podobně peču například karbanátky, tyčinky z mletého masa, určitě jsem už tak pekla i rybí filé. Postupuji tak, že normální plech na pečení vyložím pečícím papírem, někdy trochu omastím např. olejem a karbanátky (nebo cokoli jiného) položím na papír a peču na vyšší teplotu (může se použít i horký vzduch) a kontroluji průběžně. Peče se to dobře, a to hlavně zdola od plechu. Několikrát obrátím. Možná znalec pozná, že to není usmaženo obvyklým způsobem, ale mně to připadá docela dobré a má to několik výhod. Není to nasáklé tukem, tuk ušetříme, nemusíme stát u pánve a půl hodiny intenzivně pracovat!!

Diskuzní téma - Řízky smažené v troubě
Labužník milda02
50 příspěvků 4.7.06 13:59
...

Ahoj, tyto kuličky, jako náš oblíbený moučník, kupuji také balené zmražené. Někdy v pojízdné prodejně Familly frost (nepamatuji si přesně pravopis) a někdy v některém supermaketu.

Diskuzní téma - Šlehačkové kuličky
Labužník milda02
50 příspěvků 22.6.06 14:22
vídeňský knedlík

také jsem se naučila vařit knedlíky vídeňské, nyní je nazývám pouze žemlové. Původně jsem je začala vařit podle sešítku receptů na dietu „žaludeční“ (syn měl od mládí žaludeční vředy) a postupně jsem jimi nahradila knedlíky vůbec, kromě bramborových. I to šetrné vaření v ubrousku jsem později nahradila vařením rovnou ve vodě, většinou je vytvaruji jako kulaté menší knedlíky. Jak je vidět mají něco společného s dietou potažmo i lázněmi.

Diskuzní téma - Vídeňský knedlík
Labužník milda02
50 příspěvků 5.4.06 09:15
rybí maso v polévce

napadlo mi jestli to nemohla být soljanka. její vzhled by mohl připomínat boršč a vaří se jak z masa, tak i z ryb. Jednou a poprvé jsem ji jedla v bývalé NDR, to bylo právě s rybami a byla velmi dobrá (myslím, že to bylo v Roztoku). Příprava soljanky je také na těchto stránkách asi v 6 verzích, ale vždy je to s normálním masem.

Diskuzní téma - Boršč a rybí maso
Labužník milda02
50 příspěvků 4.4.06 13:41
Pohanka...

na internetovém obchodě Vltava.cz je v nabídce kuchařek titul „Pohanka ve mlýně a v kuchyni“, autorem je Zdeněk Šmajstrla.

Diskuzní téma - Pohanka
Labužník milda02
50 příspěvků 4.4.06 08:21
balkon

Já jsem se chtěla jenom pochlubit, že jsem v těchto dnech vystavila na balkon (lodžii) několik petrklíčů, které vždycky v bytě po páru dnech zvadnou. Zatím jsou velmi pěkné a vypadá to, že jim nevadí ani nižší teplota. Ještě jsem přidala macešky a těm se také daří.

Diskuzní téma - Už jste něco letos vyseli?
Labužník milda02
50 příspěvků 29.3.06 13:41
Taky ráda,

podobné sulce a huspeniny. Ale nezapomínám přitom na jednu epizodu z knížky (bohužel už si nepamatuji název a autora), kde se vždycky doktor loučil s pacienty, podal jim ruku řka" a nikdy nejezte sulc".
Zdar

Diskuzní téma - HUSPENINA
Labužník milda02
50 příspěvků 11.1.06 16:04
čínské nudle

chtěla bych jenom poznamenat, že „skleněné“ rýžové nudle když prostudujete složení výrobku tak zjistíte, že jsou z fazolové mouky .....

Diskuzní téma - Čínské nudle
Labužník milda02
50 příspěvků 7.12.05 16:35
omlouvám se,

že tímto příspěvkem moc nepomůžu, ale nedá mi, abych nevzpomněla na recept (z televize) na šťouchané brambory nebo spíš bramborovou kaši s mrkví (originál je z holandské kuchyně. Dáme vařit oloupané brambory jako na kaši, přidáme mrkev nakrájenou na větši kusy (na běžné množství asi 2 střední mrkve), cibuli na větši kousky a vaříme s kostkou zeleninového bujonu. Po uvaření se brambory scedí, přidáme máslo a trochu smetany a rozšťoucháme (já to dělám šlehačem), samozřejmě osolíme. Mrkev zůstane v menších kousíšcích a je to tak dobré .........moc. Takže to je spíš na uplatnění mrkve.

Diskuzní téma - Co s nadúrodou - tentokrát mrkve
Labužník milda02
50 příspěvků 7.12.05 16:23
salajka

jestli mi neopustila paměť, tak dříve se cukrářské droždí prodávalo také v drogerii pod názvem Salajka. Vzpomínám z dětství, když to měla maminka v zásobě, že to brzy vyprchalo.

Diskuzní téma - amonium...
Labužník milda02
50 příspěvků 25.11.05 13:45
zadělávání těsta

Také nedělám jinak než šlehačem nebo lépe hnětačem. Pokud je nemám poruce, tak to raději nedělám vůbec. Protože mám trochu potíže s klouby na rukou, snažím se používat stroj i na práce, které jsem dříve dělala ručně, např. zadělání těsta na těstoviny, vymíchání polevy apod. Myslím, že postup je stejný jako při ručním zadělávání. Moc se s tím nemazlím, stejn mi připadá, že pečení se dlouho zkouší a pokud někdo nemá vysloveně talent tak nic moc. A najednou v určitých letech (pozdějších) se to nějak zlomí a je to už k jídlu.

Diskuzní téma - Zadělávání těsta v robotu
Labužník milda02
50 příspěvků 19.10.05 15:52
dieta.....

Je to trochu k věci a trochu mimo. Už během roku se objevil v některém z příspěvků pojem EMULIPS, což má být přípravek - potravinový doplněk, který působí jako emulgátor tuku, dále jako antioxydant atd. Tedy jako přípravek na hubnutí a srovnání některých problémů se zažíváním. Máte, prosím, někdo zkušenost nebo ohlas na tento prostředek?

Diskuzní téma - dieta s omezením tuků
Labužník milda02
50 příspěvků 17.10.05 08:24
čokoládko,

už předminulý týden jsem poslala formičky na uvedenou adresu?Došlo to, a je to něco co jsi potřebovala?

Diskuzní téma - čokoládko,
Labužník milda02
50 příspěvků 3.10.05 16:20
našla jsem!!!

pár kousků starých formiček, co dále s tím, kam to mám poslat??

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
Labužník milda02
50 příspěvků 27.9.05 10:21
svíčková-maso

Na základě poznatků ze stránek na „labužníku“ postupuji při pečení nebo dušení masa tak, že většinou ho připravuji v troubě (pekáč přiklopím) nebo na sporáku, a to tak, že počáteční prudčí var hned snížím na minumum (v el. troubě třeba na l20 °) a pomalu vařím třeba 2-3 hodiny. Většinou to ani nepotřebuje moc kontrolovat, maso je měkké, je to poměrně bez práce, výborná sťáva-omáčka. Prostě všechno chce svůj čas.

Diskuzní téma - Svíčková omáčka
Labužník milda02
50 příspěvků 26.9.05 09:35
...

Vzpomněla jsem si, že někde doma mám formičky, které jsem zdědila po manželových rodičích a ty by mohly odpovídat Tvému přání.
Podívám se a uvidím!, jestli jsem to nevyhodila (taková hrůza) , jsou to police a krabice ve špajzu, kam už dlouho nezabloudila lidská ruka!

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Labužník milda02 »

Napsat uživateli Labužník milda02 zprávu   Přidat uživatele Labužník milda02 do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz