Labužník marus02

Registrován od: 18.03.04
Počet příspěvků v diskuzích: 58
 
Labužník marus02
58 příspěvků 14.12.07 15:07
...

Tržnice na Libuši funguje, kamarádka tam byla a koupí se tam prý i nemožné:) také je tam vietnamská restaurace. Osobně jsem navštívila vietnamskou tržnici v Malešicích. Tuším že je to ulice Tiskařská (jezdí tam i autobus). Na tržnici se krom klasického vietnamského „aušus zboží“ najdou i obchůdky s potravinami a zeleninou, kterou znám právě z vietnamu (mají i takové ty různé listy, které dusí a dávájí ke všemu:). Taky je tam vietnamská restaurace, kde vaří výborné pho a jarní závitky s nudlemi… a vynikající silnou vietnamskou překapávanou kávu s kondenzovaným mlékem. doporučuju!

Diskuzní téma - Vietnamská tržnice Libuš
Labužník marus02
58 příspěvků 14.12.07 00:02
...

…ten je úúúžasný ! i do trouby se mi vejde

Diskuzní téma - Pekáč na husu ?
Labužník marus02
58 příspěvků 13.12.07 18:24
Pekáč na husu ?

Prosím, máte někdo tip, kde koupit pekáč s víkem na husu a jaký je nejvhodnější?
Asi by stačil klasický „plecháč“? moc nemám v oblibě nerez, protože se připéká… Máte někdo zkušenost a tip kde a co koupit v Praze?
Zatím jsem narazila jen na malé pekáče, velký na husu nemohu sehnat :(
Předem díky.

Diskuzní téma - Pekáč na husu ?
Labužník marus02
58 příspěvků 28.4.07 19:35
Parní trouba - zkušenosti ?

Máte prosím někdo zkušenosti s parní troubou ? Vybírám nyní nové spotřebiče do kuchyně a byla mi velmi vychválena parní trouba (zatím ale jen výrobcem:). Zajímalo by mě, zda potraviny v ní jsou opravdu tak dokonale a rychle uvařené, resp. upařené a popř. jakou značku zvolit.

Diskuzní téma - Parní trouba - zkušenosti ?
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 22:25
Koktejlíky !!!! mňamková svačinka !

Hrnek kefíru nebo podmáslí rozmixovat s vrchovatou lžicí zmraženého černého rybízu, přidat trochu cukru (záleží jak dietně to chceme:)..rozmixovat.....:) - pak nalít buď přes sítko anebo bez do sklenice (rozmixovaná zrníčka jsou dobrá na střeva)
Možno dělat i z mléka, ale kefír je lepší na trávení.

Diskuzní téma - Zmrazený rybíz
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 22:15
TIP !

mimochodem, Marsi111, co ty děláš na Labužníkovi? - to je pro tebe snad masochismus, ne? :)

TIP! tedy pro ty, co přeci jen chtějí zhubnout:)

  • dostala se mi do ruky knížka docela dávající chuť do hubnutí. Hanka Kynychová - Tajemství životního stylu. Obsahuje moc sympatický inspirativní jídelníček na 6 týdnů + cvičeníčka a samozřejmě povídání „jak baštit a žít“. Součástí je taky dvd s pár ukázkami cviků - dobrý i pro necvičící, kteří pohledem na moc moc pěknou ženskou H.Kynychovou alespoň získají motivaci něco změnit :)
Diskuzní téma - Jak začííít !!!
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 12:46
Super, díky!

je to ta „šoldra“ :) [já si říkala, že by na labužníku chyběl nějaký recept?:] mno, u babičky v Beskydech si to tehdy prostě nazvali jinak. Bezva, na velikonoce to zkusím - je to fakt moc dobrý! škoda jen, že je to z kynutého těsta - to bude bojovka. aspoň bude legra:)

Diskuzní téma - Recept na PLECOVNÍK ?
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 12:29
...

…taky si myslím, že si tu z nás někdo dělá prdel.. :) co, Marsi111 ?
ne vážně. Jak to tak čtu, nejpřihloupější na tom je, že se sama sebou asi přespříliš zabýváš. A možná taky moc čteš Elle atp a vzhlížíš se v těch nablejskaných fotečkách a fancy věcičkách, který přeci „patří jen vyhublým modelkám“ :/ blbost. Hoď se do pohody. Choď hodně ven, mezi lidi, sportuj, a zajdi si s kámoškama na cafe late a třeba dobrej pořádnej štrudl,… a vůbec nezabývej se tak moc sebou, radši se více rozhlídni kolem sebe:) Ostatní tě budou mít ještě víc rádi a sebe taky budeš mít ještě víc ráda :))) nemysli, nepíšu ti to jako ňáká nakynutá tlusťoška, která si přes svý sádlo nevidí na špičku nosu. Pravda, při svých 165cm a 57kg mám trochu větší zadek, ale to neřeším. Okolí mě má rádo takovou jaká jsem, a asi bych všem šíleně lezla na nervy, kdybych řešila jen diety a ani si s nikým nepřiťukla nad dobrým jídlem. btw. víš, že láska prochází žaludkem? :)

Diskuzní téma - Jak začííít !!!
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 08:14
Neni to jen problem po zimě?

Alis, a nemáš tento problém vždy v zimě? Já jsem vypozorovala, že vždycky v zimě a brzy na jaře se mi vlasy dost zhorší. Vypadají jako bych je hodně často vysoušela horkým fénem, což sámo není pravda. A nehty mám hnusný a ruce suchý a popraskaný:( ale naštěstí fakt je, že s teplým počasím se vždy všechno srovná do parády:) …a přitom v létě trápím vlasy častějším mytím, sluncem… přesto vypadaj lépe. Takže- možná je to suchým vzduchem v bytě? Anebo je to tím, že v zimě piju hodně víno, zatímco v létě pivo? :)) …jinak vitaminy nic nezkazíš. Mě v lékárně doporučili Panthenol v kapslích, tak uvidíme…

Diskuzní téma - nehty a vlasy
Labužník marus02
58 příspěvků 28.3.07 08:04
Recept na PLECOVNÍK ?

Prosím - vlastníte někdo recept na velikonoční plecovník? - jedná se o těsto (není myslím kynuté, ale jen s práškem do pečiva), do kterého se zabalí točený salám nebo uzené a uzené… a upeče se. Po upečení to vypadá jako menší veka, ale uvnitř je ta náplň… Baští se studené. Peče /či peklo/ se to hodně na Moravě o Velikonocích. Díky předem za infa!

Diskuzní téma - Recept na PLECOVNÍK ?
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:58
...

Ivinko, v usa jsem nějaký čas žila. All purpose mouka je téměr na všechno - snad vyjma kynutých knedlíků - ty fakt ne, ale stejně se po nich tloustne. Ale palačinky, koláče s práškem do pečiva, štrůdl, tvarohové a bramborové knedlíky… všechno v pohodě. Nemáš v okolí obchůdek řetězce Trader Joe? - super obchod s mezinárodním sortimentem, nízké ceny a kvalita (hodně produktů „organic“). Mívali tam i italskou hrubou mouku, ale nezkoušela jsem (je myslím moc hrubá).

Diskuzní téma - Varime v USA
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:51
dobrá polívka

na oleji zpěním cibulku, přidám česnek, trochu masala curry prášku, trocha kurkumy, uvolní se vůně, zaleju vodou, přidám zeleninový bujon v kostce a propláchnutou červenou čočku a tak trochu rozvařím (za 20 min to je). Může se jíst hned, ale exkluzivní je ještě propasírovaná přes sítko, na závěr pro hubené zjemněná trochou másla a ozdobená lístky bazalky z mražáku. (to hrubé co zbyde na stíku se pak použije na karbanátky). RYCHLOVKA, TUTOVKA.

Diskuzní téma - Červená čočka
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:44
...

Já koupila malý wok v tesku za 70,– Kč :-))) na občasnou asii super, zatím drží :-))

Diskuzní téma - Koupě woku
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:42
...

V Makru na čerňáku v Praze. Většinou ho mají (jsou to takové větší pytlíky s německými nápisy). V Delvitě v květináči ho mívají zřídka, a stejně stojí za houby, to je lepší mražený, který mají např. v Tescu v Letňanech (bílé krabičky se zeleným uzávěrem).

Diskuzní téma - Čerstvý koriandr
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:40
...

V Makru na čerňáku v Praze. Většinou ho mají (jsou to takové větší pytlíky s německými nápisy). V Delvitě v květináči ho mívají zřídka, a stejně stojí za houby, to je lepší mražený, který mají např. v Tescu v Letňanech (bílé krabičky se zeleným uzávěrem).

Diskuzní téma - ...
Labužník marus02
58 příspěvků 12.1.06 15:34
...

Jiti, prosím, kde jsi sehnala ústřice? Jde mi o tip na opravdu dobré ustřice? :-) - žiješ-li ovšem v ČR, nejlépe v Praze. :-) Já teď byla ve Venezuele a od chlapíka jsme si na pláži koupili čerstvě vylovené, v ledu nachlazené s limetkou úúúúúžasnééé tak bych si to ráda někdy zopakovala, jenže např. v jedné pražské restauraci je neměli tak dobré (moc zrosolovatělé a byly až moc cítit…) mno, s tím grilováním JSI TO DOUFÁM NEZKOUŠELA! - to mně přijde jako zločin

Diskuzní téma - Ústřice
Labužník marus02
58 příspěvků 15.11.05 17:20
...

jejda, to je z prahy vážně z ruky :-( ale díky! :-)

Diskuzní téma - ...
Labužník marus02
58 příspěvků 15.11.05 11:31
...

…fajn, dotaz sice nebyl vznesen na jeho kvalitu… ale aspoň vím, že se tady tipů nedozvím :-) jasně, otevírání beaujolais taky není labužnický zážitek, ale prostě příležitost jít zapařit, setkat se se známýma… asi tak jako burčák, …a když jdu do hospody, tak taky není vždycky pivo jak má, ale když jsou tam lidičky co mám ráda… chňápete? tak kdybyste přeci jenom měli tip, třeba z loňska - předem dík! btw. ne vždycky je B. tak špatný,prostě má jiný charakter - spíš ovocité, lehounké - to je jako moravskému taky musí člověk tak trochu jinak porozumět… :-)

Diskuzní téma - Kam na beaujolais nouveau ?
Labužník marus02
58 příspěvků 14.11.05 23:08
Kam na beaujolais nouveau ?

Nevíte prosím někdo, kam letos v Praze na beaujolais nouveau? Kde se bude otvírat?

Diskuzní téma - Kam na beaujolais nouveau ?
Labužník marus02
58 příspěvků 17.6.05 14:42
...

Esmeraldo, díky za radu! - odvážila jsem se a zkusila jsem! ostatně, vyšla jsem z tvého receptu na thajský salát s hovězím masem :-) jen vypustila mátu a zelí (protože nemám) a přidala rýžové nudle a trochu na nudličky ledového salátu troufám si doporučit ! (jen hovězí jsem měla na můj vkus dost tuhé, ale ve formě tenoulinkých plátků to zas tak nevadilo) Jinak, určitě nebudu sama ráda za další tvoje thajské recepty, jsou super!

Diskuzní téma - Zálivka na thajský salát s rýžovými nudlemi?

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Labužník marus02 »

Napsat uživateli Labužník marus02 zprávu   Přidat uživatele Labužník marus02 do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz