Labužník Mahony02

Score: 0 Registrován od: 18.09.04, naposledy on-line 20.12.11 17:16
Počet příspěvků v diskuzích: 39
 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 30.11.09 09:28
...

Přesně co říká Manana, měl jsem též takový problém, Teflonovou pánev jsem vyměnil za železnou. Pokud používám teflonovou, nechám dojít v troubě nebo smažit tenší maso!

Diskuzní téma - smažení
Labužník Mahony02
39 příspěvků 25.3.09 06:38
Brambory v Papiňáku

Mohu jenom doporučit, nakrájet na tenká kolečka, někdy dávám na cibulku, někdy ne. Hlavně měním pří:,–(y: jednou na česneku, jindy přidám mletou papriku nebo: grilovací koření, žampiony, pórek, pažitku, dokonce vařené fazole aj. ...... zkuste to!

Diskuzní téma - Brambory vařené bez vody v Papinově hrnci
Labužník Mahony02
39 příspěvků 15.3.09 07:30
...

Omlouvám se, špatně jsem tento příspěvek umístil, patří do vázání cibule a česneku.

Diskuzní téma - Česnek ve váze II.
Labužník Mahony02
39 příspěvků 15.3.09 07:23
Česnek ve váze II.

Potvrzuji goralku, již několik let „skladuji“ česnek (paličák) v kuchyni ve váze. Vydrží bez problémů až do nového čeneku. Ten ve sklepě nebo ve spíži je už dávno, jak říkáme, „vyšuškaný“.

Diskuzní téma - Česnek ve váze II.
Labužník Mahony02
39 příspěvků 11.2.09 06:09
Smažák

Housenko, já dělám smažák následovně a výsledky jsou velmi dobré.
Koupím kvalitní sýr, sýr obalím 2× (do vyšlehaných vajíček nedávat žádné mléko, ani jinou tekutinu, jen lžičku bramborového škrobu) a dám nejméně na 2 hodiny do mražáku. Rozpálím na pánvi větší množství oleje a smažím. Toto jsem někde vyčetl, možná, že i na těchto stránkách a platí to, zkus.

Diskuzní téma - Jak na smažený sýr...
Labužník Mahony02
39 příspěvků 20.11.08 06:33
Louskání ořechů

Vážení Labužníci, potřeboval bych poradit. Začíná doba, kdy je potřeba louskat ořechy. Ale chyba, ty co mám doma nejdou pořádně od skořápky. Znáte nějaký fígl jak na to, děkuji za odpovědi.

Diskuzní téma - Louskání ořechů
Labužník Mahony02
39 příspěvků 21.3.08 05:27
Souhlas

Souhlasím s Karmínkem, na Tescomu nesázet, nože nejsou kvalitní, jeden nůž jsem reklamoval dokonce 4×. Láme se ostří! Investovat do kvalitnějších.

Diskuzní téma - Broušení nožů
Labužník Mahony02
39 příspěvků 5.1.08 05:23
...

Ano, mám stejné problémy, občas se na tyto stránky nedostanu, hlavně v odpoledních hodinách.

Diskuzní téma - Můj Labužník
Labužník Mahony02
39 příspěvků 8.11.07 05:44
Rostlinka

Dá se někde sehnat rostlinka, díky.

Diskuzní téma - Steviana - 100 %přírodní extrakt z rostliny steviana rebaudiana j
Labužník Mahony02
39 příspěvků 28.10.07 05:32
Zelené papriky II.

Děkuji všem, kteří odepsali, hlavně děkuji Esmeraldě . Zelené papriky jsem nechal v bedničce na balkoně, přidal jsem babány a rozkrojené jablko. Papriky sice červenaly, ale velmi pomalu, neboť bylo velmi chladno. Asi po týdnu jsem se rozhodl tak, že jsem papriky dal do dvou velkých tmavých sáčků, do každého jsem dal 2 banány a nechal v kuchyni na podlaze. Denně jsem konroloval a promíchával. Výsledek byl vynikající, asi po týdnu se stalo to, že téměř všechny papriky byly červené. Papriky jsem rozkrojil napůl, očistil a napíchal na pevnou nit, teď se suší. Po usušení je pomelu na prášek. Otázkou je, jaká budekvalita.

Diskuzní téma - Zelené papriky
Labužník Mahony02
39 příspěvků 14.10.07 05:53
Zelené papriky

Vážení Labužníci, poraďte co se zelenými paprikami, existuje nějaký recept, aby zčervenaly (uzrály), když to nezařídí sluníčko, které není už tak intenzivní. Jelikož hrozí mráz, tak jsem je otrhal, jedná se o variantu papriky na mletí.

Diskuzní téma - Zelené papriky
Labužník Mahony02
39 příspěvků 27.9.07 05:40
Čištění

Už jsem to tady jednou prezentoval, silně znečištěné houby od písku a hlíny je dobré dát do vody s hladkou moukou. Nečistota se nalepí na částečky mouky a pak hodně propláchneme pod tekoucí vodou. To platí jen pokud chceme houby dusit, např. na omáčku, smaženici, guláš atd.
Na sušení, smažení a vaření ve vodě (do mrazničky či zavařování) houby neperu, případně jen otřu.

Diskuzní téma - Čistenie hríbov ?
Labužník Mahony02
39 příspěvků 16.10.06 05:45
Zapečená bramborová kaše

Zkuste tento recept: Do vychladlé bramborové kaše zamíchat 1-2 vejce, strouhaný sýr, nakrájenou uzeninu a nějakou zeleninu (hrášek, kukuřici, vařený květák …) Nechat zapéct, výborné!

Diskuzní téma - Bramborová kaše
Labužník Mahony02
39 příspěvků 29.7.05 16:16
Silikonové formy - ú

Ptám se Vážených Labužníků, kteří používají slikonové formy, jakou údržbu upřednostňují, obyčejný Jar nepomáhá. Já používám s úspěchem několik forem, ale den ode dne jsou černější a mastnější. Co používáte Vy, jak to napravit, co na to!? Děkuji za odpovědi.

Diskuzní téma - Silikonové formy - ú
Labužník Mahony02
39 příspěvků 15.6.05 15:50
Čištění hub moukou

Ještě bych chtěl Labužníkům poradit, jak řádně očistit houby před vařením od drobných nečistot. Já s úspěchem používám postup, který jsem odkoukal (německá televize). Již očištěné houby ještě před vařením dám na chvíli do misky s vodou a moukou (hladká nebo polohrubá, asi 3-4 lžíce). Řádně několikrát promíchám, nečistoty se nalepí na částečky mouky. Nakonec houby opláchnu v sítku pod tekoucí vodou. Zkuste.

Diskuzní téma - Jak sušit nebo jinak konzervovat houby
Labužník Mahony02
39 příspěvků 13.6.05 16:59
Do sušených hub pepř

Ještě bych chtěl poradit Labužníkům, že do sušených hub přidávám pepř (celý nebo mletý) nebo bobkový list, u nás v činžáku máme pořád nejakou havět, která se nám dostává do skladujících potravin (mouka a pod.), takto nemají šanci. Zkuste to.

Diskuzní téma - Jak sušit nebo jinak konzervovat houby
Labužník Mahony02
39 příspěvků 13.6.05 16:53
Nakládání do soli

Manku, prosím pošli přesnější návod, děkuji.

Diskuzní téma - Jak sušit nebo jinak konzervovat houby
Labužník Mahony02
39 příspěvků 13.6.05 16:18
Jak sušit nebo jinak konzervovat houby

Zdravím Labužníky. Co vy a houby. Jsem vášnivý houbař, uvítám jakýkoliv příspěvek jak sušit nebo jinak uchovávat houby, nakládat, zavařovat …
Jak já suším houby? Dobře očištěné houby nakrájím a nechám asi 2 dny zavadnout na ručníku, poté dosuším rychle v sušičce (asi 1 hod.) Dále mrazím houby, které předem povařím asi 5 min v osolené vodě, dalé nakládám houby do okurkového nálevu. A co vy, poraďte jiné a lepší recepty, předem všem děkuji.

Diskuzní téma - Jak sušit nebo jinak konzervovat houby
Labužník Mahony02
39 příspěvků 1.5.05 10:40
Aftic - odpověď

Vynikající a vtipná odpověď, přečtěte si jeho živitopis, pana Klímu znám Z TV Prima, nebo se mýlím? Již tam na mě udělal dojem děkuji a zdravím ODBORNÍKA na našich stránkách.

Diskuzní téma - Broušení nožů
Labužník Mahony02
39 příspěvků 16.2.05 17:18
...

Výborně, jen tak dál! M.

Diskuzní téma - Pepíčku...

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Labužník Mahony02 »

Napsat uživateli Labužník Mahony02 zprávu   Přidat uživatele Labužník Mahony02 do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz