Na Markíze vysílají obdobný pořad jako na Primě Prostřeno! Zajímavé
srovnání úrovně dvou téměř totožných pořadů.
V archívu Markízi jsou všechny odvysílané epizody, obzvláště hned ta
první je mimořádně pikantní.
Labužník housenka02
Počet příspěvků v diskuzích: 609 Kostelci u Holešova
ICQ: 461 000 792
Skype: natasa.tresnakova
Práce: osazovačka plošných spojů
Koníčky: vše co se týká vaření, ručních prací
- Moje recepty
- Oblíbené recepty
- Kde diskutuji
- Založená témata
- Disk. příspěvky
- Články
tento víkend jsem vyzkoušela tvé portugalské kuře - trochu mě sice
zarazilo množství citronové šťávy, ale množství jsem dodržela
i ostatní ingredience - a musím přiznat, že nemělo chybu, kuře bylo
vynikající a krásně šťavnaté, určitě ho zařadím do narozeninového
menu, ikdyž do té doby ho zcela určitě ještě několikrát zopakuji, jen
pro klid své duše asi přidám více cukru.
Drobkovu kuchařku znám, je pro mne nekonečným zdrojem inspirace.
Mě spíše v mé prosbě šlo o to jaké kdo má vyzkoušené recepty a
vychytávky, neboť zastávám názor, že co je jednou vyzkoušené k úplné
spokojenosti, je také i dobré, v tomto případě je mi příkladem např.
Danda se svými obrázky a recepty v deníčku.
Co se týká počasí tak tady strach opravdu nemám, neboť oslava se bude s největší pravděpodobností odehrávat na přelomu května a června a to už je počasí celkem přijatelné, 2/3 posezení a prostoru kolem krbu je zastřešené a pokud by opravdu hrozně pršelo pak mám k dispozici celé volné přízemí, kde se dá vytvořit dlouhý stůl pro všechny přítomné včetně mini parketu k tanci.
A na závěr bych chtěla jen dodat, že k domácí oslavě mne vedla vzpomínka na oslavu padesátin, kdy jsem nebyla naprosto spokojena se servisem i nabídkou menu v nejmenovaném podniku. Tehdy jsem dospěla k názoru, že co si nepřipravím sama tak to nemám. A to i tehdy oslavě předcházela poměrně dlouhá debata včetně sestavování menu, kde toho polovina potom chyběla a o kvalitě toho zbytku snad ani nechci psát.
Nicméně všem zúčastněným této debaty děkuji, tobě milá
Esmeraldičko, zvlášť.
Housenka
děkuji za typy, určitě vše vyzkouším a pak ti určitě napíši jak to
chutnalo, hlavně to portugalské kuře a česneková bageta mě obzvláště
zaujaly.
Fígl se zamražením marinovaného masa mám snad stokrát vyzkoušený,
opravdu to funguje a maso je k nepoznání od čerstvého - občas to dělám
úmyslně že naložím vždy o pár kousků více, pak je zamrazím a protože
grilujeme v sezoně opravdu často - nejméně 2× týdně, tak se mi zhruba za
měsíc takto nastřádá několik druhů masa, to pak sesypu do jedné mísy,
nechám pomaličku v lednici rozmrazit a pak bys měla vidět jak si všichni
pomlaskávají… Občas to dělám úmyslně, když vím že má k nám
přijet v určitý čas větší společnost a pak se jen v koutku pýřím a
tetelím radostí…
Nevím, zda jsem v tom správném tématu - ale přesto:
můj partner oslaví příští rok 60. narozeniny, rozhodla jsem se proto, že
mu uspořádám velkou zahradní párty s grilováním, studenou kuchyní,
zhruba asi pro 20 lidí, včetně oslavence. Chtěla bych se proto na ostatní
labužníky obrátit s prosbou o pomoc : máte vyzkoušené nějaké prima
recepty které se přímo dotýkají tohoto tématu? Přijmu jakýkoliv návrh
či nápad na studenou kuchyni - pomazánky, jednohubky i vychytávky na
naložení a marinování masa, saláty ap. ( stačí i odkazy, samotné
recepty si dohledám už sama).
Píši s ročním předstihem proto, že si chci všechno pořádně promyslet
, utřídit a hlavně také nenápadně vyzkoušet aby oslava proběhla
k naprosté spokojenosti všech zúčastněných a aby se na ni v dobrém
dlouho vzpomínalo.
Pomůžete mi ? Všem předem moc a moc děkuji…
… jenom ne rovnou na studené dlaždice… už vidím tu sklenici praskat, sádlo se rozlije, je fakt že pak tuhne rovnou před očima, ale kdo to má uklízet… jo, jo, to mi bylo krásných 19 let, čerstvě vdaná a tak naivní, ale kdeže ty mladé sněhy jsou…
hodně zdraví a pohody, též hodně kulinářských zážitků tvému páníčkovi přeje Raďas.
o smůle na posledním srazu bych mohla asi vyprávět já nejvíce - 300 m
před dojezdem na místo srazu jsem vlastní nepozorností a neskonalou blbostí
totálně odrovnala auto - bylo tak na odvezení na šrotiště, což se
posléze i stalo, naštěstí jsem z auta vylezla po svých a na místo srazu
došla skoro po svých. Po celý zbytek soboty jsem neustále přemýšlela co
bude potom takže jsem ani neměla myšlenky na souvislou konverzaci,
nedokázala jsem pozřít skoro žádné jídlo a tak jsem ani téměř
neochutnala žádnou z pochoutek které byly připraveny ostatními
labužníky.
Když jsem se rozhodla že místo autem s Pekařkou ( Dano promiň) pojedu
vlakem s Karmínkem, tak jsem u pokladny na nádraží ve Frýdlantu zjistila
že nemám sebou po zaplacení odtahu auta a noclehu dostatek peněz abych
dojela domů - Karmínek můj problém okamžitě vyřešil zacož si u mne
vydobyl neskonalou úctu a obdiv - Karmínku ještě jednou díky.
Z celého srazu jsem si odvezla sice pochroumanou tělesnou schránku ale 100%
posilněné sebevědomí že ještě na světě existují dobří lidé.
jeden rok jsem jich nanosila domů tolik, že můj partner je nemohl vidět syrové natož upravené k jídlu - a tak jsem je pokrájela na větší kousky, na sítu jednoduše usušila a pak je pomlela na masovém mlýnku - dala je do sklenice s dobrým víčkem a postupně je používala jako koření do jídel - dávají pokrmům krásnou lahodnou houbovou chuť i aroma.
máš to hezky napsané, ale už se vidím jak se blížím k Frýdlantu a
žhavím telefon, neboť zázrak bude když se dostanu k Tescu k té
čtyřproudovce. Doufám, že je to dobře značené neboť můj orientační
smysl je vycvičen pouze k jízdě po Brně.
Už se těším až se uvidíme. V koutku duše doufám, že umíš dobře
navigovat. Ahojík Nataša
nevím jak ostatní ale já solím zemáky pokud je oloupu, pokud je vařím ve slupce tak sůl nedávám a solím až při oloupání a zpracovávání.
A proč? Maminka mne tak naučila, nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela.
tady se probírá kdo a kam s kým a na čem, ale nějak se zapomíná na naše labužnická bříška - co s tím?
dobrý nápad, hele mám ve skříni takové dva malinké batůžky, co kdybych je vzala s sebou?
já bych ten Milošův plán aktivit nebrala až tak vážně, po shlédnutí fotografií ze všech proběhnuvších setkání labužníků se stejně začne i skončí u jídla a konverzace kolem něj…
i já se přidávám k dlouhému štrůdlu gratulantů a ať máš ze svých vnoučků alespoň takovou radost jako já z té mé jedné. GRATULUJI!!!!!!
…ač s hodně velkým zpožděním ti i já přeji hodně zdraví, štěstí a taky trochu té člověčenské lásky.
( Zpoždění bylo způsobeno mou nepřítomností v ČR.)
… tak já se tedy taky hlásím a jak jsem ti už jednou slíbila, přijedu ikdybych se měla připlazit s kapačkou v zádech…
…milý Nero, vyřiď svému páníčkovi vše nej, nej, nej k jeho
svátku, hlavně zdraví a chuť k jídlu, to je snad nejdůležitější…
Z celého svého psího srdce Vám i za paničku přeje Raďas.
uvař koprovku tak jak ti radí lvice, jde to a je dobrá. Také ji takto vařím a vlastně všechny omáčky, kam by se mělo dávat mléko nebo smetana. Je fakt, že jsou trochu chuťově odlišné než ty smetanové, ale zase na druhou stranu riskovat pak poblémy se žaludkem se nechce ani mě. Mám stejné problémy jako ty - po sice celkem úspěšné léčbě jiných zdravotních problémů mi zase zůstal jiný problém - nesnáším mléko a mléčné výrobky všeobecně a tak jsem je prostě vyřadila z jídelníčku , a na ty omáčky bez smetany a mléka si rodinka celkem rychle zvykla ( ono jim stejně nic jiného nezbylo - vařit si sami se jim moc nechce).
… makrely je dobré naložit na 3 dny do solného roztoku : rozpustit sůl ve vodě, dělám to od oka tak 2-3 KL do 1l vody, pak ponořit makrely a dát přilryté do lednice. Pak osušit, posypat kořením a mohou se grilovat.
V deníčku mám vypsaných pár grilovacích směsí, zhruba tak polovičku mám i odzkoušených, tak se tam mrkni, třeba ti něco padne do oka.
Na grilování mám vyzkoušené všechny druhy masa, všeobecně nejkratší dobu trvají ryby, pak drůbeží maso, včetně křidélek ( u těch odsekávám konce a pak je v kloubu zlomím, jsou pak ploché a pěkně se opečou i u kostí a kloubků), poté vepřové maso podle kvality, nejvíce se mi osvědčila krkovička, není pak suchá a případné tučnější kousky odřežu. Na hovězí se hodí též kvalitní zadní, ale je třeba ho déle nechat v marinádě, aby dobře prosáklo olejem a nebylo pak suché.
Co se týká délky marinování, pak jak jsem již psala - nejdéle se marinuje hovězí, klidně i 24 hodin, pak vepřové - tomu stačí 3-4 hodiny, drůbežímu masu stačí nejdéle 3 hodiny a ryby občas nemarinuji vůbec, pouze je posypu kořením na ryby a potřu olivovým olejem. Také jsme grilovali pštrosí steaky, ty jsem marinovala přes noc a též žraločí steaky, ty jsem upravovala jako makrely. Steaky z lososa jsem marinovala zhruba 3 hodiny.
Tolik mé zkušenosti, jenom bych asi přihodila ještě jednu celkem důležitou věc a to, že pokud budeš grilovat na dřevěném uhlí, pak vkládej maso až tehdy až jsou uhlíky povlečeny takovým bílým popelem, ono to vypadá, že už moc nehřejí, ale hřejí až moc dobře, taky ještě jedna moje rada na zkoušku teploty uhlí - pokud udržíš ruku těsně pod roštem nad uhlíky a nepálí tě to, tak je nejvhodnější doba na grilování, maso se pěkně pomalu propeče a nevzniknou ti na povrchu masa takové ty černé příškvarky… Je to jen moje zkušenost, třeba ti někdo poradí něco lepšího.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz