Labužník Bibi

Score: 0 Registrován od: 20.03.08
Počet příspěvků v diskuzích: 47 Kanade

ze zivot je obvykle krasny

Koníčky: Cteni, kampovani, rypani se v zahradce, vareni, jidlo a piti - proste zivot

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 17.3.06 02:27
Manana

I love you!!!

Diskuzní téma - spenatova nadivka v listovem teste?
Labužník Bibi
47 příspěvků 14.2.06 23:38
...

Nechci byt za chytrou, ale ty "fazolove nudle " jsou celofanove nudle, nikoli ryzove.

Diskuzní téma - Čínské nudle
Labužník Bibi
47 příspěvků 20.1.06 22:33
Mikrovlnku nebrat

prijde mi to barbarstvi. Ale proti gustu… Osvedcil se mi cinsky parak, ale i ten na knedliky je fajn. Jeden hrnec s vodou(osolenou) na to cinsky parak (to je parak z bambusu, urcite se da v CR sehnat) a do paraku zeleninu. Da to par zkouseni, nez odhadnes, jak se ktera zelenina pari dlouho, ale da se tak pripravit prakticky cokoliv. Ale napr. fazolky pak musis ponorit do studene vody, aby se zastavil var!! No a pak podle chuti - fazolky s maslem, nebo nacerveno, kapusticky, kale, bok choy - ja tak delam cokoliv.

Diskuzní téma - vařená přílohová zelenina
Labužník Bibi
47 příspěvků 19.1.06 02:05
Jen ne Crisco

Souhlasim s Yvette - crisco je spis ztuzeny tuk. Taky jsem s tim zapasila a po vlastni zkusenosti to vidim asi takto (ziju v Kanade, takze za rohem:-)
a) maslo je dost rozumna varianta, i kdyz asi tlusci - zato zdravejsi nez margarin
b) mne jako srovnatelna nahrazka nasi Hery prijde margarin Imperial. Urcite ho vedou i v USA. Prodava se v kelimcich - to nebrat, anebo v kostkach o vaze cca 1,2 kg nebo tak neco - jsou to tusim 3 lb. Uvnitr je to naporcovane na 12 jednotlive zabalenych kostek. Pouzivam to i na vanocne cukrovi - zatim s uspechem. Pripajim jejich web page - nikdy jsem na ni nebyla , to mne jen tak napadlo - a to co pouzivam je ta krabice na uvodni strance (ne ze bych jim chtela delat reklamu, ale zatim se mi jako jediny!!!!!! osvedcil. Hodne stesti
http://www.imperialmargarine.ca/english.html

Diskuzní téma - Čím nahradit Heru v USA?
Labužník Bibi
47 příspěvků 6.1.06 21:09
Miluju nudle

Zalezi na tom, k jakym nudlim se dostanes.
1.) Tenke nudle (neco jako kdyz koupis cinske polivky) se uvari, scedi a nechaji vystydnout. Pote se osmazi ve woku na oleji do krupava. Podavaji se s jidlami, ktere jsou „vlhke“ takze trosku na sebe nabali.
2.) Sklenene nebo celofanove nudle se bud uvari nebo jenom spari - opravdu zalezi na navodu a pak se ve woku rozpali olej (nejlepe arasidovy) dobre scezene nudle se na to hodi a zacnou smazit - prilejes podle chuti sojovku a trosku sezamoveho oleje a nechas chvili smazit, ale nesmi byt rozblemcane. Nebo si pripravis nalev - sojovka/sezam olej/oyster sauce.
3.) nebo si udelas cinu dle chuti - vlhkou, ktera ma dost omacky (zelenina, sojovka, oyster sauce nebo i maso) a tesne pred podavanim do toho pridas nudle, ktere chyti chut od omacky.
4.) nebo jenom osmazis na oleji
Na upravu ciskych/japonskych/korejskych nudli je asi milion receptu, kdyz reknes jake nudle mas na mysli, muzu pridat dalsi (autenticke)navody. Hodne stesti

Diskuzní téma - Čínské nudle
Labužník Bibi
47 příspěvků 29.12.05 18:45
Jeste jsem zapomela

urcite pojisteni (cestovni) a ockovani neni potreba. Pozor na vodu - nepij z vodovodu, ale v kazdem rezortu maji velke nadoby s vodou - ta je OK. Bud pripravena na to, ze uvidis hodne bidy - s nasim socialistickym Ceskoslovenskem absolutne nesrovnatelne. Ale neco je taky zivotni styl - nelituj je ze naji okna a koberce - to je kvuli klimatu - nikoliv kvuli bide - to by tam asi nevydrzeli horkem. Lide jsou pratelsti, ale dost se zebra a dost neodbytne - to predtim nebyvalo a dost to dokaze obtezovat, ale kdyz nedas - nic se nedeji. Ja sebou vozila bonbony a zvykacky pro decka - ale pak je problem se jich zbavit - nebo jak kde. Jesli zbydou finance - zkuste vylet na katamaranu - delaji to skoro vsude cca 40 USD/osoba, myslim ze to stoji za to a jak uz nekdo zminil - urcite snorchlovani - ale vybavu (i kdyz ne nejlepsi ) maji v kazdem rezortu. Obvykle i lekci potapeni v bazenu (jednou zdarma).
Bueno suerte!

Diskuzní téma - KUBA 2006
Labužník Bibi
47 příspěvků 29.12.05 18:20
Cuba,Cuba,Cuba

a jenom par dalsich drobnosti (kdybych se opakovala tak sorry, necetla jsem vsetky prispevky) - psala jsi ze si kurak, urcite si nevoz sebou cigarety - daji se tam koupit i na ceske pomery pomerne lacino - cervene holywood jsou prijatelne stoji kolem dolaru - vyhni se popularkam- jestli nejsi dobrodruh - cerny tabak, stejny jako do cigar. Neco asi utratis na tipech (dyskach) - my to resime 1convertible peso pro pokojskou/den a 1convertible peso/bar/den nebo podle obsluhy - ale pro mne je to asi trosku unosnejsi (litame tam z Kanady). Letos jsem vezla spoustu satu a levne kosmetiky a nejakych veci pro skolni deti - ale je trosku „tricky“ komu to dat - kdo to potrebuje nejvic. Takze jsme obdarovali spis zahradniky a udrzbare nez barmany, kteri si na sve prijdou a veci pro decka do skoly jsme dali nasemu pruvodci v horach. Ale to zalezi na tobe, zda se chces s necim tahat. Letos jsme byli v Trinidadu, tam jsou lide chudsi, ale na Varaderu a okolim uz nad oblecenim ohrnuji nos a chteji jenom dolarky. Kuba je urcite nejbezpecnejsi zeme v oblasti Karibiku - defacto se muzes podivat kam chces a nic se ti nestane. Urcite zkus veceri u nekoho doma, neni to zakazane, Fidel uz povoluje drobne podnikani. V obycejnem kramu nekoupis nic, a tim myslim nic - za vsetko musis platit v dolarech, takze kdyz jsem kupovala vodu 1 l za cca 1,25 USD, tak se mi protaceli panenky - to je skoro i na mne dost. Neutrat vse - p[otrebujes 25 convertible pesos na osobu a vyjezd ze zeme a nestratte turistickou kartu - to by byl problem.
Ochranny krem urcite - ja jsem dost neopatrna, ale na tohle si davam pozor - u more obvykle fouka, takze sse to ani nezda a pak knucis jako pes. Doporucuju zivocisne uhli - muze a zpravidla se hodi. Taky mozna neco proti paleni zzahyNeni to tim, ze by jidlo bylo zavadne- ale ze „turisto stupido“ do sebe natlaska cokoliv a pak mu je blbe. Dalsi vec - pina colada je mnamka, ale kokosove mleko a kokos vubec je laxativum! (takze lehky prujem se muze objevit). Letos jsem se drzela mojita - tradicni napoj - a bylo to dobre - ale zzas toho cukru.
Kubanci uz nahodili svetove ceny - takze opravdu mozna jen malinky suvenir - treba masku a zkus smlouvat. Jinak - rum, rum, rum - ale jak psal habana - pouze hnedy - to je slunce v lahvi a chutna i samotny. Rumu muzes vyvazet kamion, je jim to jedno - zalezi co pak v Cechach - ale ti asi maji jine starosti nez se krkat o 2 flasky rumu. Pozor na cigara - muzes vyvazet!!!!! kolik chces ale musis na to mit papir - pokud nemas - tak pouze max 24kusu! Na tohle jedine si dej pozor - doporucuju koupit neco oficialne (ceny priserne) a pak neco potaji na plazi - ale s tim, ze to ochutnas predem nez to koupis - obvykle to neni problem - ale pozor na ochranku - obvykle vetsi problem pro domaci nez pro tebe. Co jeste - uzij si to, bude se ti to libit. Hasta luego

Diskuzní téma - KUBA 2006
Labužník Bibi
47 příspěvků 8.7.04 20:35
Pro Pampelisku

Nejak jsem driv nemela casu si k tomu sedenout a odpovedet - byl tady "long weekend tak jsme se valeli na Killbearu(provincni park). Taky doufam, ze si Te tento prispevek najde - resp. Ty jeho. Pokusim se jit na chat - treba se tam objevis - ale pak budu muset cvalat do prace. Dekuju za mile slova - ale ac mi je to velice lito, asi se nezname. Ja jsem celkem nove prichozi (jsem v Kanade jenom tri roky)- privdala jsem se sem. Zminovala si Masaryktown -ver nebo ne, prave tam bydlime. Zminovala si taky Prague Restaurant na Masaryktownu - ver nebo ne, tak tam prave v teto chvili pracuju (neschopna najit praci v oboru)- jaka nahoda - taky v kuchyni. Ale jenom part time-neb stale doufam a verim ve sve schopnosti, ze driv ci pozdeji nejakou tu praci najdu.
Jo,jo - na Ceskoslovenskem dnu v Kanade jsem byla - pracovala jsem v restauraci - tentokrate na place. Byl to poradne perny den. Strasna spousta lidi - pry vic nez obvykle. Dokonce se tam opekalo prasatko a vecer byl taborak. Co se hospod tyka - U Marusky snad stale existuje, plus jeste nejaka dalsi hospoda nekde u Keel Str. Pak jsem taky slysela o nejake ceske hospode, kterou koupili Cinani, a cinanka tam pry vari svickovou - ale nebyla jsem tam, dokazu si mnoho veci odrict .
Zminovala si taky, ze se chystas do Toronta - tak to doufam z celeho srdce - ze se potkame. Ze zajdes do hospody na Masaryktownu (V pondeli a utery zavrino) anebo ze se potkame jen tak. Pro jistotu pridam e-mail - kdyby cokoliv - nebo jen na kus radku: bronkam@yahoo.ca
Mej se prekrasne a vsichni labuznici taky, ja se urcite ozvu (nekde)

Diskuzní téma - Pro Pampelisku
Labužník Bibi
47 příspěvků 29.6.04 18:53
Angrest pro Pepicka

Jak jsem jiz zminovala - ziju v torontu, ale na podzim se chystame do SF, tak ze bych ti pul kila angrestu privezla? Soused ho ma na zahradce a nikdo ho neji . Za chvili bude sklizen, tak ze bych ho soupla do mrazaku? Ale jinak moje svgrova (zijici tady) se po nom muze taky utlouct, na jare jsem ji kupovala kerik a tudle se chlubila, ze bude taky sklizet (uz ma asi 5 kerik). Klidne bych ti kerik dodala, ale budu rada kdyz do te ameriky pusti mne - natoz kerik. Na hranicich jsou totiz hlupci - a prvne(a posledne kdyz jsme tam jeli delali problemy - idioti). To European deli vypada zajimave - jenomze ma cenu pri navsteve SF koukat na to, co uz clovek zna. Kazdopadne si vsak vemu adresu, abych ukazala nasim kanadskym paratelum zijicim v SF, co je poradne jidlo. Jo, zapomela jsem zminit, ze v Torontu je dokonce i Prague deli vedeno Cechy - se spoustou (vetsinou)ceskych veci - mimo jine i s laskonkami, vetrniky, drstkovou etc. Takze jestli nekdo potrebujete prasek do perniku nebo tak - dejte vedet, poslu par pytlicku v obalce - snad to paranoidni US officer nebude povazovat za provokaci.

Diskuzní téma - Tezky zivot mimo CR
Labužník Bibi
47 příspěvků 29.6.04 18:33
Jeste mouka a jine

Ja se domnivam, nebo jsem si jista, ze all purpose mouka je hladka. Ale prilis nepecu, takze to s ni nejak koulim bez problemu. Knedliky, ktere delam asi tak jednou za rok, delam z receptu na labuzniku a jsou fajn. Knedliky nahrazuju gnocci (kupovanymi, ktere jsou za minutu hotove)Jinak my tady v kanade jsme asi diky „multikulturalizmu“ stastnejsi - aspon pokud se jidla a piva tyka. V mistnim Liquer storu maji spousty ceskeho piva (staropramen, plzen, radegast budvar(pod znackou czechvar) etc. Dokonce i becherovku, ale to mi je fuk, neb ji nepiji. Zatim mi nic nechybelo a radeji nez k polakum jdu k cinanum - je to preci jenom vetsi exotica. Tudle jsem z masa (resp. odrezku)od Cinanan delala skvarkovou pomazanku a vsichni se mohli utlouct. Hodne zkousime nove veci - sushi udelane evropanem je preci jenom vetsi svanda nez vepro-peco.Ale to jen tak aby rec nestala. Preju hodne uspechu s ceskou kuchyni

Diskuzní téma - Tezky zivot mimo CR
Labužník Bibi
47 příspěvků 1.6.04 19:13
...

Nevim, ve kterem meste bydlis - ale pokud je to trosku vetsi mesto, zkus najit polsky obchod, vetsinou se da mouka koupit u nich. Ja bydlim sice v Kanade, ale myslim ze ten problem je vsude stejny. Polaci jsou vsude a mne se jejich mouka celkem osvedcila. Zkus Maka Krupczatka (neco jako nase hruba mouka) a kdyz mne zabijes, tak jak se jmenuje ta polohruba nevim - ale to uvidis. maji taky koreni, ktere jsou podobne, ne-li stejne jako nase a ten nas polsky obchod tady v Toronte ma obcas i ceske veci. S tvarohem nevim - nejvic podobny je asi cottage cheese, jenze mnohem hnusnejsi - jestli na buchty - tak to nevim.

Diskuzní téma - Tezky zivot mimo CR
Labužník Bibi
47 příspěvků 3.12.03 21:44

Diky, tak nejak podobne jsem ho snad delala, ale byl jak voda. Asi bude chyba ve mne. No tak ja to zkusim letos do tretice. Diky

Diskuzní téma - Jak na Vajecny konak?
Labužník Bibi
47 příspěvků 2.12.03 02:38
Jak na Vajecny konak?

Uz dva roky se mi docela povedl, ale byl nejaky ridky Mozna mam blby recept, surovimy, nebo delam neco spatne. Uvitam proto jakekoliv rady a porady - nejlepe recepis.
Diky Bibi

Diskuzní téma - Jak na Vajecny konak?
Labužník Bibi
47 příspěvků 28.11.03 19:47
Hmm,

vlastne nectu pozorne. Videla jsem ted recept na krocana s povidly. Udavas jenom slanou vodu na marinovani, coz je obvykly recept. Tak prilozim do receptu - our turkey, ktery se nam osvedcil. Ten Tvuj zni zajimave, budu o nem premyslet na letosni Vanoce (ovsem, nejsem si jista, zda chci experimentovat zrovna ve chvili, kdyz mame pozvano asi 10 hostu:-)

Diskuzní téma - Všem krajanům v USA...
Labužník Bibi
47 příspěvků 28.11.03 18:48
A co jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a kanadsky Thanskgiving? Dobra, dobra - uz je po nem a je treba se pripravovat na Vanoce. No a protoze na Tebe dam (teda na Tvoje recepty) - mas nejaky specielni recept na marinovaneho krocana? (brine). Ja jsem si teda upravila asi 6 receptu do jednoho, ktery se mi uz po treti osvedcil - ale necham se poucit, jestli mas neco lepsiho. Dik Bibi

Diskuzní téma - Všem krajanům v USA...
Labužník Bibi
47 příspěvků 18.6.03 21:53

Irena - diky moc. Tady je to trosku problem, stravovat se pres ulici. Momentalne bydlim v Kanade a stanovat jezdime do dost odlehlych koutu, kde nezkopnes o nic (nebo maximalne o hamburgra)., takze ani o obchod. Asi to vyresim zamrazenim a ono to nejak dopadne. Ale stejne, diky moc.

Diskuzní téma - Jak na sterilizovani nebo konzervovani masa?
Labužník Bibi
47 příspěvků 11.6.03 20:09
Jak na sterilizovani nebo konzervovani masa?

Nebo hotovych jidel. Chystame se kempovat a protoze nehodlam travit dny varenim rada bych neco pripravila predem. Ovsem i kdyz to uvarim, tak to asi neprezije to horko, ktere tady mame. Poradite mi nekdo jak zasterilizovat hotove jidlo? Predem diky

Diskuzní téma - Jak na sterilizovani nebo konzervovani masa?
Labužník Bibi
47 příspěvků 23.5.03 19:15
ja nevim,

to snad ani nemuze byt pravda. Kdyz pominu gramatickou stranku prispevku a zamyslim se nad obsahem, tak pan Skorepa je uplny v..! Nicmene mne to dava aspon prilezitost ocenit tyto stranky s kteryma se radim skoro kazdy den. Ale asi je pravda to, ce se rika, ze kdyz je neco spatne, clovek zareaguje daleko rychleji, nez kdyz chce nekoho pochvalit. Takze diky za fajn stranky, sama se s nimi chodim radit skoro kazdy den A to se povazuju za excelentni kucharku )a tady v daleke Kanade mne napriklad zachranili zivot, kdyz jsem potrebovala vytvorit knedliky z „all purpose“ mouky. /A propo, severoamericka kuchyne(puvodni) je pomerne fadni a mohla by se od ceske poucit - tady v Torontu je ovsem vyhodou, ze kazdy den muzete prakticky jist kuchyni jine zeme (jedna z mala vyhod multikulturalizmu)
Nevim jestli je pan Skorepa uplne omezeny, odkud pochazi a jak vari nebo ji, ale na strankach je prima prave to, ze tu najdu „babicciny“ recepty stejne jako moderni a malo pouzivane, nebo malo zname slozky potravy (zrovna se jdu radit o snekach - snecich?). Ceska kuchyne je vynikajici a co je hlavne na fajn, ze prijma do sveho rozsahu i mezinarodni prvky. Ja sama varim vse od svickove, pres cinu (opravdu cinskou ) az po lobstra a sneky a artycoky cokoliv. A i kdyz se malokdy(nikdy) drzim celkove receptury, kterou najdu mam moznost porovnat a doladit podle sebe, nebo aspon najit zakladni rady. Stranky jsou fantasticke a docela rada bych nekdy s jejich autorem povecerela, nebo „povarila“.
P.s.taky se chystam poslat par kousku do receptu, jenom porad neni cas

Diskuzní téma - Fanclub Jiřího Skořepy
Labužník Bibi
47 příspěvků 5.12.02 12:55
Pecenace-kdo zna recept

Prosim, prosim, smutne koukam - po Vanocich vzdy zbyde dost smazeneho kapra, s kterym se uz nikomu nechce potykat. Obvykle jsem ho nakladala do koreneneho nalevu a pak z neho byly vynikajici penecane. Momentalne vsak prebyvam v zahranici a nemam zadnou sanci se k receptu na nalev dostat. Neznate ho prosim nekdo?Budu vdecna! Diky

Diskuzní téma - Pecenace-kdo zna recept

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Labužník Bibi »

Napsat uživateli Labužník Bibi zprávu   Přidat uživatele Labužník Bibi do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz