kanda

Score: 0 Registrován od: 29.07.04
Počet příspěvků v diskuzích: 11
 
kanda
11 příspěvků 16.5.05 14:22
zdobení stran dortu

Máte prosím někdo nějakou vychytávku, jak ozdobit dort po stranách? Dosud jsem nepřišla na to, jak docílit rovnoměrného rozmístění namletých oříšků nebo jakéhokoli jiného sypání.

Diskuzní téma - zdobení pro necukrářky (a necukráře)
kanda
11 příspěvků 25.4.05 09:53
Eleen,

tak ted teda nevim… Ja vzdycky ty nabobtnale platky vymackam, a pak je rozpustim ve vode. To, co vymacka, vyleju. Takze to delam spatne a jen diky nejakemu nedmernemu stesti mi vyrobky vzdycky ztuhly? Safra, safra…

Diskuzní téma - želatina
kanda
11 příspěvků 14.4.05 15:30
želatina

…byla mou noční můrou, než jsem přišla na to, že potřebuje ke ztuhnuti opravdu dost času, hlavně, přidává-li se ke smetanovým krémům. To je opravdu potřeba nepropadnout panice, když se z krásně ušlehaného krému stane polévka.:) Teď už s úspěchem používám plátkovou i práškovou, kromě Vitany jsem snad zkusila už úplně všechny.
Eleeen, nic jen ty se neboj, plátková želatina se ti rozpustí na úplně čirou hmotu, nic jako popisujes s agarem.[;-
Mám pocit, že jeden balíček želatiny (třeba té od Oetkra)odpovídá asi šesti plátkům? (S těmi mi ztuhne krém z 0,5 l smetany.) Ale ještě to o víkend zkontroluju, někde to mám napsané.
Držím palce při příštím pokusu

Diskuzní téma - želatina
kanda
11 příspěvků 12.1.05 14:30
Barus,

obcas je vidam v Tescu, u tortil. Jsou v takove pomene male sklenicce, nakrajene na kousky.

Diskuzní téma - Jalapeno
kanda
11 příspěvků 22.11.04 11:31
...

Tak se zacinam obavat, jestli nas jen hezky nenavnadili a tim to hasne

Diskuzní téma - La Cucina Italiana
kanda
11 příspěvků 8.11.04 10:26
...

Luciiku,
muj osvedceny recept je svarit bile vino s celym peprem (na litr tak alespon 10 kulicek) a cukrem. Je to moc dobre, prijemne, silne, zapotis se, ale do druheho dne byvam ok. Uzij si to

Diskuzní téma - Hlasivky
kanda
11 příspěvků 8.11.04 10:14
...

cokolino, jestli mas nekdy cestu do nebo pres Plzen, tak tady je maji v nekolika starozitnictvich. Takove ty mosazne nebo co, do tech se tluce jedna radost

Diskuzní téma - hmoždíř
kanda
11 příspěvků 26.10.04 16:06
Rosničko,

nutno podotknout, že ty punčocháče se vyrábí dodnes, jen už se asi tolik nevytahávají, takže dětem už neplandají špičky půl metru před nimi. A tu natřepávací metodu je občas taky ještě možné někde zahlédnout.

Diskuzní téma - zajímavá anketa - co si pamatujete z minulosti
kanda
11 příspěvků 26.10.04 15:50
...

Přidávám se do klubu obdivovatelů. BTW, zkoušel už někdo z vás podle LCI něco uvařit? Doporučujete něco?

Diskuzní téma - La Cucina Italiana

Zobrazit všechny příspěvky uživatele kanda »

Napsat uživateli kanda zprávu   Přidat uživatele kanda do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz