kamilio

Registrován od: 08.12.04, naposledy on-line 8.10.19 19:23
Počet příspěvků v diskuzích: 551 Přerov

změnil jsem přezdívku, dříve to byl „kamilac“

Skype: kamil.kry
Práce: - nepracuji! Už jsem pracoval až až a dobře mě tak.
Koníčky: počítače, internet, kolo, chata, fotografování, houbaření, vaření

 
kamilio
551 příspěvků 30.4.11 10:12
politikové - to je něco!

Hned vypínám cokoliv, když zaslachnu z úst našich politických červů slova: předjímat nebo vnímat

Diskuzní téma - Roztomilá anketka - Sto nejstupidnějších slov
kamilio
551 příspěvků 25.10.10 09:58
DĚKUJI

všem Labužníkům za pěkná a milá přáníčka!!!!!! :-D :-D :-D

Diskuzní téma - Kamilio oznamuje,
kamilio
551 příspěvků 19.10.10 20:42
babi,

přání od Tebe si cením dvojnásob. Díky moc!!!! :-)

Diskuzní téma - Kamilio oznamuje,
kamilio
551 příspěvků 17.10.10 23:24
Kamilio oznamuje,

že dne 16.10.2010 bojoval ve finále kuchařské amatérské soutěže vyhlášené Receptářem a konané na výstavišti v Českých Budějovicích a vybojoval pro sebe a i pro náš milý labuznik.com 6-té dělené místo. Kdy se to objeví ve vysílání televize Prima nevím, ale snad někdy v listopadě. :-D

Diskuzní téma - Kamilio oznamuje,
kamilio
551 příspěvků 30.6.10 23:06
Znáte to někdo?

Děkuji za informace. Já jsem byl aktivním členem zabijačkového teamu, takže zabijačku po moravsku ovládám. Bílá polévka je vlastně pracovní tekutina z kotle, ve které se to celé odehrává a část se dává bokem a může se zamrazit. Na závěr se přidá krev a kroupy, okoření česnekem a majoránkou a máme černou polévku - prdelačku. Ta se roznese po sousedech vč. jitrnice, jelita a ovaru.
Osobně ji mám nejraději upravenou tak, že se v ní uvaří na kostky nakrájené brambory.
Ale OVAREK nebo OGAREK je údajně jakási oravská zabíjačková tekutá hustá specialita.

Diskuzní téma - Znáte to někdo?
kamilio
551 příspěvků 27.6.10 22:59
ještě něco ...

Taky jsem se mohl přeslechnout a třeba to byl OGAREK.

Diskuzní téma - Znáte to někdo?
kamilio
551 příspěvků 27.6.10 18:51
Znáte to někdo?

Byl jsem na výletě na jižní Moravě a bavil jsme se s jedním Slovákem o jídle a ten mi řekl, že má rád OVAREK. Prý je to oravská specialita vařená z prasečích vnitřností, snad něco jako hustá polévka či guláš či tak nějak. Ale pro mě je to naprosto neznámá věc. Kdo mi poradí?

Diskuzní téma - Znáte to někdo?
kamilio
551 příspěvků 10.6.10 07:53
pozdě!

U nás v povodí Bečvy už samosběr proběhl. Zvládly to dvě povodně za sebou. Tak před týdnem se ještě pár jahůdek dalo vylovit podběrákem u Lanžhota, ale rybičky byly určitě rychlejší.

Diskuzní téma - samosběr jahod
kamilio
551 příspěvků 15.5.10 23:01
Bryndza po moravsku

Již dlouho dělám bryndzovou pomazánku takto: 200 g bryndzy, 100 g smetanový tavený sýr (light nee), 50 g másla, 2 PL pažitky. Ten šmirkas se podle mě dost kyselý a to teda nemusím.

Diskuzní téma - Šmirkas
kamilio
551 příspěvků 2.4.10 23:52
Pepíčku, prosím prosím,

smaž tu celou naprosto nic neřešící a nebetyčně zbytečnou diskuzi z oddílu - mimo mísu - váš názor.
Díky Kamil

Diskuzní téma - Pepíčku, prosím prosím,
kamilio
551 příspěvků 1.4.10 21:55
Nechápu!

Už před 4 dny jsem psal stížnost přímo na ředitele rádia a co udělal? Kulový, přátelé kulový, ani neodpověděl. Zbytečně plýtváte česem. Ryba smrdí od hlavy. Labužníkovi ZDAR!

Diskuzní téma - Váš názor.
kamilio
551 příspěvků 31.3.10 15:40
DOPORUČUJI!

Slanejcukr, Hanys, Longr - jako obvykle anonymní pisálci. Nemá cenu plýtvat čas a něco psát pubertálním anonymům, to je jak sypat perly sviním. Nechejme diskutování, zbytečně to zahlcuje tento web.

Diskuzní téma - Váš názor.
kamilio
551 příspěvků 31.3.10 11:52
Názor - Kabát

Obtloustlý, obhroublý, všeználek, mistr světa - to je vizitka současných mladých rychlokvašek tzv. „celerbrit“. Mě je osobně jedno, co kváká do rádia, osobně ho zá:,–(ně neposlouchám. Ale mělo by to zajímat majitele radia Kiss, protože takovým způsobem prudce snižuje sledovanost tohoto rádia a majitelé kvůli němu mají nižší příjmy. Takže z podnikatelského hlediska je to škodná v mediálním revíru.

Diskuzní téma - Váš názor.
kamilio
551 příspěvků 29.3.10 15:39
Hustota omáček - zlomax

Zahušťovat se dá máslovou jíškou, sádlovou jíškou, hladkou moukou napřímo, rozkvedlanou hladkou moukou ve vodě nebo v mléce nebo ve smetaně, ve vodě rozmíchaným bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Při zahušťování chlebovýma kůrkama nebo jiným pečivem se pokrm rychle kazí a musí se hned sníst. Dá se zahušťovat i suchými jíškami (nic moc) a dá se zahušťovat sušenou bramborovou kaší, tak jak to dělá Keith Floyd. A jistě existují i jiné způsoby. Osobně jsem zastáncem nezahušťování a radějí dát více zeleniny, cibule, slaniny atd. a pak to pečlivě rozmixovat ponorákem.

Diskuzní téma - Hustota omáček.
kamilio
551 příspěvků 24.3.10 21:08
Karmínek

Je mi to líto, chlape drž se. Kamil

Diskuzní téma - Dneska večer,
kamilio
551 příspěvků 5.3.10 16:26
Henessy

Ve skladbě Černá kronika od gipsy.cz se to tak nějak zpívá, ale je to trochu obhroublé.

Diskuzní téma - ....a dámám Hennesy....
kamilio
551 příspěvků 24.2.10 09:54
Falešná svíčková - taanka

Falešná svíšková je velmi dobrá surovina. Musíš ji však prošpikovat slaninou, okořenit, osolit a hlavně koupit pobřišnici (síťku), do ní ji zabalit a pak péct. Nemá to chybu!

Diskuzní téma - Falešná svíčková??
kamilio
551 příspěvků 19.2.10 16:50
Tykání

Myslím, že nick nickovi by měli tykat. Pokud jde o osobní setkání na srazech, tak tam je také tykání normální a nikdo to nikdy neřešil. A komu to nějak vadí, ať si prohlédne spousty fotek ze spousty srazů (v tomto směru hluboká poklona Mankovi za organizační přínos) a zjistí, že se jedná o supernormální lidičky, kteří se dovedou perfektně bavit, kteří občas nejsou ani vidět za hromadami jídla a na nějaké „von“ si nehrají.

Diskuzní téma - Tykání-vykání?
kamilio
551 příspěvků 27.1.10 22:28
Grilovací kámen - Lemieux

Pár roků jsem na kameni na chatě griloval. Především kámen je obvykle žulový, tloušťka 2 - 3 cm, když má kolem dokola vybroušený žlábek, je to super. Zdroj tepla byl normální lávový plynový gril a kámen ležel na grilovacím sítě. Kámen se musí tak 15 min. nahřívat, pak se na něj kladou naložené plátky masa. Bacha, musí být možnost kámen zakrýt, protože rozehřátý kámen a krátká přeháňka způsobí popraskání kamene. Na otáčení je bezva nerezová zabroušená špachtle. Ke konci grilování je možno kolem kamene naklást krajíčky chleba a máme přílohové topinky a po odebrání masa prsknout na kámen vajíčka a udělat volí oka. Vejce se ochutí zbytky těch šťáviček z masa. K tomu zeleninový salátek, mlask! Sakra, kdy už bude léto!!!!

Diskuzní téma - Pečící-grilovací kámen
kamilio
551 příspěvků 20.9.09 14:35
Vaříte brambory - trochu jinak

Já jsem okopíroval od jedné zkušené kuchařky fintu na vaření brambor na salát. Ona je syrové párkrát propíchne dranžírovací vidličkou a vaří je v zeleninovém vývaru z kostky. Moc dobře chutnají.

Diskuzní téma - Vaříte brambory...

Zobrazit všechny příspěvky uživatele kamilio »

Napsat uživateli kamilio zprávu   Přidat uživatele kamilio do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz