Julina

Score: 0 Registrován od: 11.06.05
Počet příspěvků v diskuzích: 30
 
Julina
30 příspěvků 1.8.05 21:24
šlehačka ručně

DanoJ, když jsem kdysi šlehala šlehajdu u babičky, tak mě upozorňovala, že se musí šlehat stejnoměrně, jinak z ní bude máslo.

Diskuzní téma - Slehacka
Julina
30 příspěvků 1.8.05 21:00
mám ji také z r.1988

Vypadá už příšerně-rozpadá se a je dost popsaná (ano, jsem barbar, píšu si poznámky do kuchařek). Souhlasím s ivou - kynuté těsto jsem se naučila z této kuchařky. Kynuté knedlíky mám pěkně „nabucané“, vánočky super. Na tehdejší dobu to byla dost dobrá kuchařka a myslím, že pro začínající kuchařinku je dobrá už jenom pro pochopení základů i dnes. I když dnes je náš jídelníček dost odlišný než byl za bolševika. Všichni si jistě pamatujeme jak vypadala zelenina v zimě, v masnách 15-ti centimetrový bůček.....

Diskuzní téma - vase nazory na Kucharka nasi vesnice
Julina
30 příspěvků 27.7.05 19:14
Nejlepší rajčata jsou na jihu

Na dovču se těším už právě pro ty rajčata. Jezdíme zpravidla na jih a tam jsou sice nevzlednější, ale výborná-aromatická, plná slunce. Doma je také pěstuju - nehnojím chemií, nestříkám - buď vyrostou, nebo si je půjdu koupit. V zimě kupuju „větvičkové“-sice nic moc, ale lepší než za bolševika- to nebyly žádné.
Loupání si myslím záleží jak komu to vadí. Mě nebaví je loupat (pouze vyjímečně), takže my jíme rajčata se všímvšady.

Diskuzní téma - rajčata - loupání, zbavení jadřinců
Julina
30 příspěvků 27.7.05 19:04
Dřív to uměli také

Když jsme čistili studni, na dně bylo dost velké množství větví ze švestek. Ptali jsme se souseda-dřív se do studní zavěšovali větve se švestkama a vydrželi prý do vánoc.

Diskuzní téma - uchování čerstvých švestek
Julina
30 příspěvků 26.7.05 21:50
Gabi

Fajn. Já jsem zase „ulítlá“ na glutasol. Od té doby co se narodily děti snažím se nekupovat nic, co obsahuje glutasol. Prostě jsem si řekla, že to musí být příšerný driják, když to nesmí děti do 3 let. Drží mě to poměrně dlouho-už nemám děti, ale haranty puberťácký

Diskuzní téma - tekvice,cukety
Julina
30 příspěvků 25.7.05 23:28
Cukety

Prosím Gabi přimlouvám se za Vali. Snažila se pomoct, píše pouze svoje zkušenosti. Já jen tiše závidím, protože já takovou fantazii na vaření nemám. Ach jo.
Co se týká cuket dost často používám knížku z nakladatelství DONA „Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová“ od Jany Štěpánkové (herečka). Na zaváření tam jsou: cuketový salát s cibulí, cukety v oleji, steril.cukety s paprikami, pikantní cuketový salát, sterilované cuketové zelí, cuketové močáky, cukety po čínsku. Pokud budete mít zájem o některý písněte na mail.

Diskuzní téma - tekvice,cukety
Julina
30 příspěvků 22.7.05 19:52
Struhadlo "haluškovadlo" tip Apetitu

Pořád kolem něj chodím a nevím jestli ho mám koupit. Máte s ním nějaké zkušenosti? A jaké konzistence má být těsto? Jo a docela mě zarazil recept na „pravé“ slovenské halušky z vařených brambor! Já se je učila vařit na Slovensku, ale teda ze syrových!

Diskuzní téma - Apetit
Julina
30 příspěvků 5.7.05 18:44
To Irena

Já si do mražáku dávám uzené maso. Prý se nemá mrazit. Já ho ale potřebuju-pokud vařím např.špagety se sýrovou omáčkou, posypu to na kostičky nakrájeným uzeným, protože manželovi to musí alespoň trošku „smrdět masem“. Takže ho nakrájím na plátky, ty prokládám potravinovou folií, zamrazím a pak si odloupnu tolik plátků, kolik potřebuju. Velký mražák odmražuju tak 3× do roka a někdy tam najdu zapomenutý balíček uzeného masa-takže odhadem mě uzenina vydrží zamražená tak půl roku.

Diskuzní téma - POMÓÓÓC - co s tím...
Julina
30 příspěvků 5.7.05 18:29
černý rybíz

také ještě před vařením mi želíruje.

Lucianko, nedáváte cukr ani do rybízové marmelády? A marmelády teda bez cukru vaříte jinak přesně podle návodu na Gelfixu? Já ho používám moc ráda(3:1), protože se ovoce nemusí dlouho vařit-marmelády mají nádhernou barvu.

Diskuzní téma - Džem bez cukru
Julina
30 příspěvků 5.7.05 18:20
Díky Di

Já si ten zákon četla, ale vůbec jsem tomu nerozuměla, nepochopila to. Až donedávna jsem myslela, že jsem slabomyslná, ale když jsem v rádiu slyšela mluvit odborníka z mého oboru a ten prohlásil, že si zákon resp. odstavec musí přečíst několikrát, aby rozuměl tomu, co tím chtěl zákonodárce říci - není to se mnou zase tak špatný.

Diskuzní téma - Co to je strojově oddělené maso?
Julina
30 příspěvků 3.7.05 15:19
Já to tušila!

Díky. Já tušila že tam ještě něco mimo masa bude! Hlavně že to je levný

Diskuzní téma - Co to je strojově oddělené maso?
Julina
30 příspěvků 3.7.05 10:16
Co to je strojově oddělené maso?

Na sekanou si melu maso sama-abych věděla co jím. Ale nedávno jsem študovala v Makru krůtí drcené maso a ve složení bylo cca půlka ručně a půlka strojově odděleného masa. Nevíte jaký je v tom rozdíl? Navíc nechápu co v tom je nadrcené když 1kg stojí 40Kč-kupujete to?

Diskuzní téma - Co to je strojově oddělené maso?
Julina
30 příspěvků 21.6.05 23:00
Já slyšela samou chválu

Pivo prý moc dobré. Ovšem ty hlášky nemají chybu. Např. donesli vodu na stůl a přitočí se k oušku dámy a pronesou: „ne abys to chlastala-to je na ruce“ atd. Toto říct návštěvníkovi aby neodešel naštvaný je umění

Diskuzní téma - stredoveka krcma v detenicich
Julina
30 příspěvků 21.6.05 22:56
Souhlas

Taky ji mám ráda, zvláště když je v provozu zahrádka. Jsou tam obr stromy a pěkně se tam sedí a pizza je výýýýborná. A lazaně taky a špagety taky.....

Diskuzní téma - Pizzeria Santa Maria v Hradci Králové
Julina
30 příspěvků 21.6.05 22:49
Dají se i koupit

Já občas koupím v Hypernově už hotové (mají je v chladících boxech s ještě dalšími druhy). Nejsou špatné. Když vím že budu mít fofr tak je koupím a jen ohřeju, smíchám s uvařenými těstovinami, posypu ohřátým na kostičky nakrájeným uzeným (aby to manželovi „smrdělo po mase“) a petrželkou a „mám uvařeno“.

Diskuzní téma - Sýrové omáčky
Julina
30 příspěvků 20.6.05 20:57
Bingo :o)

Byl to reveňový rosol s jahodami!!! Moc díky. Má to i další kladné stránky-při hledání jsem si uklidila pracovní stůl (a zařadila všechny výstřižky).

Diskuzní téma - Jahodová ňamka.
Julina
30 příspěvků 19.6.05 22:31
Jahodová ňamka.

Na tento víkend jsem si plánovala „jahodovou ňamku“, ale nemůžu najít recept. Vůbec nevím jestli jsem si ho vystřihla nebo uložila do počítače. Pamatuju si pouze dvě ingredience: jahody a škrob. Nějak se to krátce povařilo… Prostě mělo to být hned hotové. Neznáte to náhodou někdo? Díky. (Ať žije skleroza)

Diskuzní téma - Jahodová ňamka.
Julina
30 příspěvků 11.6.05 20:42
Už to mám

Šmankote už jsem to našla a zjistila jsem že jsem nožový barbar

Diskuzní téma - Tajemství je v ostrém noži
Julina
30 příspěvků 11.6.05 20:06
Návod k použití ocílky

Já mám ráda taky ostré nože, ale brousím je na obyčejném brousítku, takže mám na nich po čase vroubky. Mohl byste mi někdo napsat jak správně používat ocílku? Už jsem ji měla několikrát v ruce, ale když nevím jak ji používat…

Diskuzní téma - Tajemství je v ostrém noži
Julina
30 příspěvků 11.6.05 19:55
...

My měli doma z Bulharska takovou „odstředivku“. A jeden čas jsme ji docela dost používali. Před pár lety jsem dostala od tchýně odšťavňovač, kdy jsem nevěděla v které nádobě je šťáva a v které odpad-prostě hrůza. Šťávy málo, odpadu hodně. Zřejmě byl někde v akci. Mám ho od té doby ve sklepě. Takže pokud už budete nějaký kupovat, dávejte si pozor a určitě bych ho kupovala u odborníků (ne v supermarketu)

Diskuzní téma - Odšťavňovač

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Julina »

Napsat uživateli Julina zprávu   Přidat uživatele Julina do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz