jezevec

Score: 0 Registrován od: 10.04.06, naposledy on-line 19.6.20 13:43
Počet příspěvků v diskuzích: 159 předměstí Prahy

Na stará kolena mne baví vaření (velmi vzácný úkaz na tomto serveru), četba,( hlavně detektivky), ba i děti, když už je nemám doma.

ICQ: 480467433
Skype: staryvlada
Práce: teď už jen když se mi chce

 
jezevec
159 příspěvků 8.6.09 11:10
Helcok,

napsala jsi to i za mně, „budeme se soustředit“ dráždí i zbytky mého sluchu…Já mám problém i s nově vzniklým „nárazovitým větrem“, když jsme doposud vystačili s nárazovým…Meterologům tedy doporučuji i bouřkovitý mrak, přívalovitý déšť…Další patvary si jistě vymyslí sami, radši už mlčím, než se toho chytnou…

Diskuzní téma - Prznění mateřského jazyka
jezevec
159 příspěvků 19.3.09 15:24
Pro daga (u)

Pozdlž je slovensky podél…

Diskuzní téma - Prosím, poraďte se zelnými listy.
jezevec
159 příspěvků 2.3.09 13:24
Ejo,

nejsem chemik, ale chci věřit, že bakterie a plísně udělají svou práci, když se jedná o přírodní látku. A spalují se tu (oficiálně) podstatně horší svinstva (včetně nás). Pokud by měl Bursík pocit, že, je potřeba s tím něco dělat, ať do mé vesnice přistaví cisternu, já tam s tím olejem budu chodit…Odpad také třídím a nemám s tím problém. Myslím, že ten olej skoro všichni lejou do kanálu (a tam si s ním čističky a příroda také poradí)…

Diskuzní téma - Vylévání oleje
jezevec
159 příspěvků 2.3.09 12:49
Bůh a Bursík mi odpusť,

já ho nacmrndám na uhlí ve kbelíku a spálím, nebo (v létě) vyleju do kompostu, kde se (jak pevně doufám) rozloží. Do sběrného dvora s ním chodit odmítám, mám to trochu z ruky…Asi to není až takový ekologický problém, jinak už nám na olej vymysleli zelení nějakou daň (určitě mastnou, když jde o olej)…

Diskuzní téma - Vylévání oleje
jezevec
159 příspěvků 19.2.09 10:33
Aničko,

doplním Ti vzdělání. Ve zmačkaném tričku můžeš klidně mezi lidi…Tričko se za chvíli vyvěsí, téměř vyrovná, zatímco vyžehlená trika opečovaná vzornými manželkami (partnerkami) se částečně zkrabatí. Vím o čem mluvím, zažil jsem obojí…Co se uklízení týče, napadá mně věta Miloše Kopeckého: Život je příliš krátký na to, aby se pořád uklízelo…

Diskuzní téma - Domácí práce
jezevec
159 příspěvků 6.2.09 10:57
Ovoce - jolano

Vladka to, když své příspěvky mazala, vysvětlila…Jednalo se myslím o autorská práva. Chtěla recepty postupně přepsat, ale má teď asi jiné (a hezčí) starosti.

Diskuzní téma - Ovoce - jolano
jezevec
159 příspěvků 26.11.08 14:51
Ty nešťastné žaludky

Terrinko, pokud někdo napíše o SVÉM receptu, že je „fakt super“, v dalším svém příspěvku, že je to „moc prima jídlo“, budí dojem, že je samožer. A když obhajuje, že je škoda nevytáhnout tento recept (to by měl udělat někdo jiný!), zdá se mi, že je zcela nesoudný. Těším se na hodnocení „milovníka žaludků“ jkpupaka, předpokládám, že z jiné IP adresy!

Diskuzní téma - Ty nešťastné žaludky
jezevec
159 příspěvků 5.11.08 13:37
Jak psát recepty

V pravém spodním rohu titulní stránky rozklikni „Napsat recept“, objeví se formulář pro psaní receptů. V jeho pravém horním rohu rozklikni „Jak psát recepty“a najdeš, co hledáš.

Diskuzní téma - Nadpisy receptů
jezevec
159 příspěvků 14.10.08 05:56
Mrtvolko, omyl.

Blbcem jsem nazval sebe (to je doufám přípustné), protože jsem svůj příspěvek poslal jinam, než jsem chtěl…Jinak pokud vím, nikdo nikomu nenadával. Pokud bys změnila názor, nevrátila se do hrobu a chtěla s námi (dosud trochu živými) ještě „pobejt“, přeji zdraví, dobrou náladu a „slunce v duši“!

Diskuzní téma - Milá mrtvolko, přesouvám naši neplodnou diskuzi sem, kam patří, t
jezevec
159 příspěvků 14.10.08 05:13
Blbec na netu

Ach jo, tak jsem datloval trochu vedle. Omlouvám se.

Diskuzní téma - Milá mrtvolko, přesouvám naši neplodnou diskuzi sem, kam patří, t
jezevec
159 příspěvků 14.10.08 04:57
Souhlas

Dando, pod všechno, co jsi napsala se podepisuji, byla jsi rychlejší a „tupláků“ je tu už i tak dost. Nepatřím do Terrinčina fan klubu, na mé gusto je to příliš snaživý „Hujer“, ale to je věc gusta. Ale co se tady teď děje… Pokud by se osazenstvo tohoto serveru rozhodlo, že „chrastění hnátem“ už není „in“, navrhuji aby další tabu bylo „slintání do klávesnice“. Místo toho uvařit a NAPSAT, jaké to bylo, co jsem udělal(a) jinak a lépe…

Diskuzní téma - Souhlas
jezevec
159 příspěvků 9.9.08 08:25
Listy kari

Listy kari (curry leaves) jsou listy keře kari (murraya koenigy), používané v asijské kuchyni. K nám (ČR) se dovážejí sušené. Zdroj: internet.

Diskuzní téma - Curry, kari
jezevec
159 příspěvků 24.3.07 13:17
...

Milá Miradko, v naší školní jídelně nemáme problém s čočkou. Máme na dochucení tzv.„Fígl“, dochucujeme lákem ze sterilovaných okurek.Na pomaštění používáme osmahnutou sušenou cibuli, je hned hotová a křupe, děti ji vyžadují hodně. K čočce podáváme převážně uzenou rolku, též opečenou uzeninu a v neposlední řadě uzené TOFU, které se jen prohřeje v konvektomatu. S kyselou okurkou je to bezva oběd. Jako další luštěninu děláme fazole, na hl. pokrm používáme od firmy ETO velké bílé fazole a ty upravujeme jako MEXIK0, po čínsku, fazolový guláš,fazole v toskánské omáčce, někdy přidáme šunku jullien a vždy se k tomu podává chléb. Z luštěnin děláme polévky, ať už míchané či z jednotlivých druhu, fazolovou děláme jak bílou tak i s paprikou a slaninou/dá se koupit vegetariánská slaninka-hotový sypký výrobek/Těch variant může být dost, záleží na surovinách, které jsou zrovna k dispozici. Zmíněné uzené tofu lze rovněž do polévek použít místo uváděné uzeniny v normě. Je to zdravé a u nás se to už dávno osvědčilo. Tak přeji ať se zadaří

Diskuzní téma - Strukoviny (luštěniny) pre deti
jezevec
159 příspěvků 8.2.07 04:06
Komentáře k receptům

Vážení, v komentářích k receptům se stále více rozmáhá nešvar, že se nepíše k věci. Myslím tím procvičování v češtině, slibování, že to brzy uvařím (ale pak už nic), osobní vzkazy a pozdravy atd. Pod receptem se tak nashromáždí třeba 40 komentářů, ale o receptu se nedovíte nic. Protože tvůrci serveru vytvořili pro tuto „lidovou tvořivost“ řadu jiných rubrik, co kdybychom je využívali a pod recepty psali, jak nám chutnalo, co jsme udělali jinak a lépe atd. Bylo by to přehlednější. Srdečně zdravím

Diskuzní téma - Komentáře k receptům
jezevec
159 příspěvků 9.1.07 02:43
...

Ahoj Rosničko, já jsem tohoto " opilce" spáchal přesně podle návodu /viz. odkaz Esme/, jen med jsem vynechal a bylo to moc dobré. Je vhodné vyzkoušet si před otevřením plechovky zda 0.3 nebo O.5 l, /podle velikosti kuřete a trouby. Doporučuji část pečení přikrýt alobalem, přípaně potřít, ale dobu dodržet. Dobrou chuť přeje
jezevec

Diskuzní téma - kuře na plechovce piva
jezevec
159 příspěvků 14.11.06 08:54
...

Dlouhé, nudné, k ničemu.

Diskuzní téma - PROČ CHODÍ LIDÉ DO RESTAURACÍ
jezevec
159 příspěvků 10.11.06 12:16
...

Děkuji, Tasmo, jsi doslova zlatá /a bleskurychlá/. Do oblasti Jeseníku: dík za snahu !!

Diskuzní téma - Giant beans
jezevec
159 příspěvků 10.11.06 11:08
Giant beans

Prosím, nemá někdo recept na toto řecké jídlo? Tam je v každé hospodě, ale je to trochu z ruky. Jinak budu experimentovat a pak vás potrestám svým receptem!!!Fazole už mám.

Diskuzní téma - Giant beans
jezevec
159 příspěvků 25.9.06 13:51
...

Ahoj Housenko,
ze své zkušenosti (mám cukrovku a miloval jsem sladké všeho druhu) radím zapomenout na to,že to existuje. Jídla, nápoje, cukroví, dorty…Je to nejméně bolestivé. Stejně jako nikdo nemůže být trochu těhotný neznám kuřáka, který to hodně omezil a vydržel. Po nějakém čase jsou výjimky častější a častější…Podle mne je lepší si občas dát tu svíčkovou (2-3 knedlíky) nebo vepřovou s hromadou zelí. Dělám to tak už 12 let a krevní cukr mám v pohodě. Partnerovi přeji také takové štěstí,

Diskuzní téma - Aby toho nebylo málo...
jezevec
159 příspěvků 19.5.06 09:03
...

Tak jsem se nechal namlsat a ten zázrak si koupil. Zatím jsem v tom uklohnil jen segedinský guláš podle návodu, co s tím přišel, ale byl moc dobrý (to říkala sestra a ta vařit opravdu umí!) Teď zkusím chili con carne a dám vědět, jak to dopadlo. Všechny moudra od všech majitelů „automatické pračky“ mezi hrnci" vítá
Jezevec

Diskuzní téma - Slow-cooker, crock-pot, pomalý hrnec

Zobrazit všechny příspěvky uživatele jezevec »

Napsat uživateli jezevec zprávu   Přidat uživatele jezevec do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz