Teď jsem trošku rozpačitý - celou svoji týdenní výplatu bych vsadil,
že jsem před dvěma či třemi dny svůj příspěvek na Labužniku
uveřejňoval, ale dnes ho nemohu najít. Nic se však neděje - opakování -
matka moudrosti
Máte s tímto výrobkem zkušenosti? Já jsem dlouhé roky chodil kolem pultů s onou „nezdravě vyhlížející“ potravinou s jistými rozpaky - až nedávno jsem si to lajznul, zakoupil, vykradl jsem pár receptů, provedl jsem patřičný zdrojový sourcing, splichtil jsem to dohromady a výsledkem bylo něco, co bylo v každém ohledu poživatelné, ale ještě jsem si nebyl jistý, zda se to dostane do kategorie „rodinné stříbro“. Ovšem ne-vinná klobása se jen tak lehce nechtěla vzdát a v mém nějakém mozkovém centru utkvěla (zřejmě geneticky dána příslušnost). Předevčírem jsem ji měl potřetí a ta zajímavá kakofónie (pozor - neplést si s průjmovým onemocněním) chutí mě ještě dnes provází…
Budu rád, když mě někdo upozorní na nějakou zajímavou úpravu - já jsem ji jen lehce opekl, a ať je toho více a dá se to konzumovat na více způsobů, tak jsem tam přidal nějaké žampiónky, lečo, kečup a ve finále to posypal strouhaným sýrem. O koření nehovořím - to každý dle svého gusta. A i přes všechny tyto ingredience si klobása zachovala svoji nádherně kyselkavou chuť a to ostatní byl jen doplněk.
A nyní budu někoho citovat (snad se na mě neurazí), ale takto to dnes
svými chuťovými pohárky vnímám i já: Vinnou klobásu odborníci
přirovnávají k extravagantní dámě s mnoha zvláštnostmi. Buď si ji
zamilujete (to většinou opravdoví gurmáni), nebo se jí ani nedotknete.
V tom případě ani nevíte, o co přicházíte