Ivo

Ikonka uživatele Ivo
Registrován od: 03.01.05, naposledy on-line 12.12.17 11:06
Počet příspěvků v diskuzích: 1045 na konci světa kousek od Jeseníku

Mezi mé radosti patří život na venkově se vším, co tento druh existence přináší. Jako vyhraněné koníčky mám dobré jídlo, houby a zejména jejich fotografování, amaterské operování nad výpočetní technikou a dobrou společnost. Mezi dobrou společnost počítám např. našeho řezníka, který nám každoročně mění čuníka ve spoustu dobrot, kamaráda, který mi pomáhá udit klobásy, skupinu přátel z Ostravy, kteří každé Velikonoce čeří poklid naší vísky a samozřejmě ty milé a příjemné abonenty tohoto Labu, kteří jsou ochotní se mnou ztratit pár vět a poradit, když to našinec potřebuje.
Většina těchto událostí se odehrává zde:

za přísného dozoru Arnyho:           

ICQ: 307984288
Skype: ivosisko
Práce: technik stavební firmy
Koníčky: vše kolem výpočetní techniky, dobré jídlo (zejména konzumace, potěší však, když lecos svedu sám), chalupa

Oblíbené kuchyně: Česká

 
Ivo
1045 příspěvků 4.2.17 23:14
Vinná klobása a co Vy na to

Teď jsem trošku rozpačitý - celou svoji týdenní výplatu bych vsadil, že jsem před dvěma či třemi dny svůj příspěvek na Labužniku uveřejňoval, ale dnes ho nemohu najít. Nic se však neděje - opakování - matka moudrosti :)

Máte s tímto výrobkem zkušenosti? Já jsem dlouhé roky chodil kolem pultů s onou „nezdravě vyhlížející“ potravinou s jistými rozpaky - až nedávno jsem si to lajznul, zakoupil, vykradl jsem pár receptů, provedl jsem patřičný zdrojový sourcing, splichtil jsem to dohromady a výsledkem bylo něco, co bylo v každém ohledu poživatelné, ale ještě jsem si nebyl jistý, zda se to dostane do kategorie „rodinné stříbro“. Ovšem ne-vinná klobása se jen tak lehce nechtěla vzdát a v mém nějakém mozkovém centru utkvěla (zřejmě geneticky dána příslušnost). Předevčírem jsem ji měl potřetí a ta zajímavá kakofónie (pozor - neplést si s průjmovým onemocněním) chutí mě ještě dnes provází…

Budu rád, když mě někdo upozorní na nějakou zajímavou úpravu - já jsem ji jen lehce opekl, a ať je toho více a dá se to konzumovat na více způsobů, tak jsem tam přidal nějaké žampiónky, lečo, kečup a ve finále to posypal strouhaným sýrem. O koření nehovořím - to každý dle svého gusta. A i přes všechny tyto ingredience si klobása zachovala svoji nádherně kyselkavou chuť a to ostatní byl jen doplněk.

A nyní budu někoho citovat (snad se na mě neurazí), ale takto to dnes svými chuťovými pohárky vnímám i já: Vinnou klobásu odborníci přirovnávají k extravagantní dámě s mnoha zvláštnostmi. Buď si ji zamilujete (to většinou opravdoví gurmáni), nebo se jí ani nedotknete. V tom případě ani nevíte, o co přicházíte :srdce:

Diskuzní téma - Vinná klobása a co Vy na to
Ivo
1045 příspěvků 1.2.17 02:30
Hledám človíčka

Ahoj děcka,

jsem starý a kdysi velmi aktivní uživatel tohoto webu a figuruji zde pod nickem Ivo (pravděpodobně) - už si to nepamatuji. Jakási nostalgie (pro neznalé choroba, která napadá zejména přestarlé, ale i mladší, málo odolné jedince, kteří se neumí úspěšně bránit dnešní tryskově době) mě sem po dlooouhé době zavála a tak jsem si připomněl časy dávno minulé…přiznávám, bylo to milé pohlazení po duši…připomenout si velikány tohoto webu Mánka, Babi, Camilia, Pendu…promiňte mi ostatní, byl by to přeobrovský seznam (navíc, řada nás se rozprchla po celé, jak geografické, tak i internetové zeměkouli)…bylo to prostě opravdu o tom, že jsem se vrátil (hluboce) zpět nejen v prostředí Labu, ale i v osobním životě a jak už to u nostalgie bývá, dokonce i uronil slzu, neboť s tím byla svázaná řada osobních zážitků. I když prostředí Labužníka změnilo majitele, kabát atd., tak stále je mmístem, kde se potkávají lidé, kteří umí skloubit lásku k člověku s tím hřejivým pocitem blaha, když si něco dobrého „proženou“ žaludkem :)

A zde je můj problém - potřeboval bych nutně mluvit s Labužnicí, která používala nick Eleeen - umí mi někdo v tomto ohledu pomoct?

Vivat Labužník, Ivo

Diskuzní téma - Hledám človíčka
Ivo
1045 příspěvků 26.7.08 11:13
Ahoj Muso

Mám pro Tebe rezervované 1 a půl sedadla a třičtvrtě kufru (to na ty koláčky…chichi) - tak zvaž, kolik toho napečeš, abychom tam vlastně něco přivezli :-)

Diskuzní téma - Sraz Vysočina, září 2008
Ivo
1045 příspěvků 24.7.08 22:13
Česnek

…tak dobrá, Bendu ještě necháme v klidu a sežereme někomu rybičky ...... hihi

Diskuzní téma - Sraz Vysočina, září 2008
Ivo
1045 příspěvků 24.7.08 18:40
Pejsek Jenda Benda

…já proti tomu také nic nemám - psy mám rád… :-))))))))))))))))))))) vezmu česnek :-)))

Diskuzní téma - Sraz Vysočina, září 2008
Ivo
1045 příspěvků 22.5.08 14:14
Něco jsem dostal...

Před nedávnem jsem dostal skleničku s tímto zajímavým obsahem (když tam jsou houby (a to je jediné slovo, které jsem z názvu uměl přeložit…hihi), tak to musí být zajímavé) - Crema di Funghi Porcini con Tartufo. A protože to nechci jen tak zbůhdarma otevřít a zlikvidovat, tak se Vás chci doptat, zda s touto „potravinou“ máte zkušeností a jak to konzumujete :-))

Diskuzní téma - Něco jsem dostal...
Ivo
1045 příspěvků 22.5.08 14:03
Jolanko...

…myslíš jako něco takového?

ale aby to pak nedopadlo takto:

Diskuzní téma - Dnes má svátek Ivo
Ivo
1045 příspěvků 20.5.08 17:09
Ahoj mojí milí spolužrouti...

…musím Vám říct, že Vaše gratulace mě málem dohnaly k slzám…je to od Vás moc pěkné a velmi si toho vážím…ale musím si Vám postěžovat - ne každý byl tak milý a pozorný - jestli chcete znát reakci mé ženy na moje skromné, opatrné a nenápadné konstatování, že mám svátek a že si určitě zasloužím velké překvapení, tak se podívejte zde TARGET = _new :-))))))

Ještě jednou děkuji

Diskuzní téma - Dnes má svátek Ivo
Ivo
1045 příspěvků 29.4.08 07:39
Mánku...

…a Ty se hleď ke své paní chovat slušněji - nebudu ji pořád zachraňovat.....hihihihihihi......

Diskuzní téma - Setkání labužníků Písek, 26.4.2008
Ivo
1045 příspěvků 29.4.08 07:30
Drahý Nero...

…vždyť víš, že mám doma podobného sympaťáka (jen v trochu menším vydání) a tudíž jsem na takovéto noční „klábosení“ zvyklý, takže mě to nijak nerušilo a jak jsem říkal, spíše uspalo jako to robátko usíná při ukolébavce.......

Diskuzní téma - Setkání labužníků Písek, 26.4.2008
Ivo
1045 příspěvků 28.4.08 20:32
Ali...

…to vůbec nemělo vyznít jako kritika Mánka či Tebe (vždyť jsem se rovněž přidal k popravě Kloudů…hihi)…já jen cítil potřebu plivnout jedovatou slinu na personál a přitom uklidnit Jitušku, že to není její vina.....možná jsem se vyjádřil dost neobratně …fakt bych si nedovolil Tě nějak napadat, zejména po té romantické sobotní procházce.....

Diskuzní téma - Setkání labužníků Písek, 26.4.2008
Ivo
1045 příspěvků 28.4.08 12:32
Vzkaz pro mi drahou Jitušku (ale i ostatní)...

…Jituško, vůbec si Mánkovy řádky, poznámku Alice_G a to co nyní napíšu i já neber na sebe - Ty za nic nemůžeš a Tobě patří především dík za obětavost a za perfektní výkon Tvého manžela. Ovšem musím říct, že obsluha, která se měla postarat o naší spokojenost, patřila do kategorie hororů a těžkých snů…svým neprofesionálním a nediplomatickým přístupem ve mně vzbuzovali pocit, že výkon své profese snad dostali nějakým soudním rozhodnutím za trest a opravdu jsem musel místy bojovat s pocitem, že jsem tam nechtěný. Naštěstí tyto negativní dojmy dokázala zcela potlačit a vymazat skvělá atmosféra, o kterou se postarali všichni zúčastnění Labužníci bez rozdílu, za což bych Vám chtěl věnovat obrovský dík a současně vyjádřit radost nad tím, že jste na mne, za dobu, co jsem byl „nezvěstný“, nezapomněli a vřele mě přivítali…současně musím uznat, že Písek byla skvělá volba, je to nádherné město a i jeho okolí je určitě neméně půvabné. Dokonce i noční „pokec“ Karmínka s Nerem, kdy Karmínek neustále opakoval „chrrrr“ a Nero mu odpovídal „haf“ mě příjemně ukolébal a uspal :-). Takže už se těším na další setkání, ať je kdekoliv :-)

Diskuzní téma - Setkání labužníků Písek, 26.4.2008
Ivo
1045 příspěvků 27.4.08 22:15
...
Diskuzní téma - Setkání labužníků Písek, 26.4.2008
Ivo
1045 příspěvků 22.10.07 10:57
Ahoj Padre...

…ber moje údaje čistě orientačně - já v případě guláše počítám s 15 dkg masa na osobu a co se týká objemu hotového výrobku, tak cca 3 dl na hlavu (včetně masa) - ono tak trochu záleží, budeš-li jej servírovat s knedlíkem anebo se bude konzumovat s chlebem (mám zkušenost, že s chlebem se ho sní o trošku více (páč ho mívám trošinku řidší))…

A ještě jsem chtěl poznamenat, že jsem shodou okolností vařil gulášek zrovna včera a na nedávno probíhající Flóře Olomouc jsem si na zkoušku zakoupil níže zveřejněnou maďarskou gulášovou pastu, kterou jsem do něj frcnul (zhruba lžíci na 4 porce) a jak na taková podobná vylepšení příliš nejsem, tak v tomto případě to byla bomba - fakt sqělá…

Ještě stojí za zmínku (aniž bych chtěl někomu dělat reklamu), že ty pasty tam byly vícero příchutí.......

Diskuzní téma - Guláš
Ivo
1045 příspěvků 2.8.07 17:34
Jen skromný názor...

…už skutečnost, že se jedná o krádež by měla znamenat, že by měl nastoupit někdo se zbraněmi......a ještě malá poznámka: a to, co tam servírují je ta kvalitní čokoláda nebo ta šizená?

Diskuzní téma - Nový spôsob účtovania v čokoládovni pod Michalom
Ivo
1045 příspěvků 31.7.07 23:24
Snad....

…se mu bude blížit toto … Zkus experimentovat

Diskuzní téma - kořenový chléb
Ivo
1045 příspěvků 2.7.07 13:41
Jéé, děvčátka díky....

…HelčiK - ten Tvůj je skoro stejný, jako ten můj, jen s tím rozdílem, že ten můj stojí, kdežto ten Tvůj leží.....hihi…a ani trochu to nemyslím dvojsmyslně

Diskuzní téma - Nevíte, zda se ještě dostane koupit?
Ivo
1045 příspěvků 21.6.07 20:53
Jitule....

…doufám, že jako chřestítko obdrží Labužnickou vařečku…gratuluji

Diskuzní téma - Nová labužnice?
Ivo
1045 příspěvků 21.6.07 20:49
No, Bali...

…to už se tak pozdě skoro ani nehodí, ale ještě to risknu a rovněž Ti popřeji nejen k narozeninám, ale i ke všem dnům až do 15.6.2008 spoustu báječných zážitků :-)

Diskuzní téma - Milá Bali, vše nejlepší k narozeninám
Ivo
1045 příspěvků 16.6.07 18:16
Mojí milí SpoluLabužníci...

…děkuji všem za pochvaly, ale nepatří jen mi. O sympatičnost oné fotogalérie (mohu-li být natolik neskromný a takto ji ohodnotit) se zasloužili všichni zúčastnění, kteří svojí přítomností, pohodou a srdečností vdechli těm fotkám jistý půvab. Ještě jednou děkuji i za ostatní.

Diskuzní téma - Setkání labužníků 2007

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Ivo »

Napsat uživateli Ivo zprávu   Přidat uživatele Ivo do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz