gmp

Ikonka uživatele gmp
Registrován od: 27.09.07, naposledy on-line 08.05.19 23:27
Počet příspěvků v diskusích: 1603 Ostrava pod Lysou horou

Skype: gmpmilos
Práce: důchodce
Koníčky: život

 
gmp
1603 příspěvků 10.10.14 18:53
Zemřela Alice G.

Kdo jste ji znali, věnujte ji tichou vzpomínku.

Příspěvek upraven 11.10.14 v 09:22

Diskusní téma - Zemřela Alice G.
gmp
1603 příspěvků 05.04.14 17:06
-

Hašek: Redaktorem časopisu Svět zvířat :,(

Diskusní téma - Labužník ante finem
gmp
1603 příspěvků 13.04.13 11:06
*

Já nevim, kdyby v tom byly hořký mandle tak by to bylo hořký hned vod začátku. V bakelitu nebyla, v ubrousku.

Diskusní téma - Záhada mandlové dědovky
gmp
1603 příspěvků 13.04.13 09:52
Záhada mandlové dědovky

Realisoval jsem dědovku podle
http://www.labuznik.cz/…ova-babovka/
Já hlava dubová - postrádal kokos i dal jsem mleté mandle. Po upečení výtečná, leč za dva dny hořká - nekonzumovatelná. Máte někdo nějakej nápad čím by to mohlo bejt!!!

Diskusní téma - Záhada mandlové dědovky
gmp
1603 příspěvků 05.04.13 09:22
/

:lol: tak to mou osobu nikdá nenapadlo, byť se vo mně řiká lecos. :mrgreen:

Diskusní téma - Zatraktivněme Lab
gmp
1603 příspěvků 04.04.13 21:47
+

:think: ve vobrácenym taktu? Voblíknou se a dou vařit? :mrgreen: :lol: :D Já sem jen prostý synek ze vsi na mě se musí s lopatou :nevim:

Diskusní téma - Zatraktivněme Lab
gmp
1603 příspěvků 04.04.13 09:28
Zatraktivněme Lab
Diskusní téma - Zatraktivněme Lab
gmp
1603 příspěvků 03.04.13 11:55
-

Co se mé osoby dotýče, připadá mi to tak trochu jako kdyby se tůristum zakazovalo fotit na dovolené.
Když už zakázat focení, tak zakázat nafoukaným pánům šéfkuchařům focení se s celebritami a pak s těmito „pornofotkami“ exhibovat na zdech restaurace - toalety včetně.
Pokud se dotejče focení k recesspisu, tak uznávám všechny kteří to umí. Danda, Wydra, Joris… Já ne. Ale pro recesspis přeci nejni podstatný vobrázek. Za čumák mě přece musí chytit v první řadě použité suroviny a pak příprava, tam pak pracuje fantazie. Když mě tohle nechytí, tak žádnej vobrázek (krom Nigely) na světě širym mi nedokáže říct, že zrovna tohle bych měl uvařit. Nehovořim o instruktážních fotkách kdy se ukazuje jak se co dělá. Sem se zas rozkecal.

Diskusní téma - Americký zápisník: Koniec food porna v Amerike
gmp
1603 příspěvků 03.04.13 11:33
Americký zápisník: Koniec food porna v Amerike

Luxusné newyorské reštaurácie zakazujú svojim hosťom fotografovať jednotlivé chody.

Food porn, ako Američania nazývajú fotky delikátnych jedál objavujúcich sa na sociálnych sieťach, sa môže stať minulosťou.

Luxusné newyorské reštaurácie najnovšie zakazujú svojim hosťom fotografovať jednotlivé chody. Majitelia reštaurácií tvrdia, že sa tak snažia zachovať bezchybnú atmosféru pre náročných hostí.

Záblesky od vedľajšieho stola totiž môžu znehodnotiť romantickú chvíľu nejedného páru pochutnávajúceho si na ustriciach a kaviári.

Skreslené fotografie
Prestreté stoly so striebornými príbormi, sofistikovaná obsluha, francúzske a kalifornské vína, krásne naaranžované taniere a intímne osvetlenie samozrejme do New Yorku či San Francisca, symbolov americkej zážitkovej gastronómie, už niekoľko desaťročí lákajú labužníkov z celého sveta.

Tí sa potom nezriedka chvália na Facebooku pochúťkami za pár stovák dolárov a pripoja ktomu aj neostrú fotografiu z mobilu, ktorá môže skresliť podstatu celého zážitku.

Naškrobený čašník v bielych rukavičkách vtedy diskrétne zakročí a pošepne hosťovi do ucha, že v tomto lokáli sa fotiť nesmie.

Francis Ang má na starosti dezerty vo vychýrenej sanfranciskej reštaurácii Fifth Floor a so zdravým kalifornským prístupom tvrdí, že ho nedokonalé fotografie jeho kreácií neurážajú.

Tyranskí kuchári „Hostia si chcú moje jedlá pamätať a to je veľká česť,“ hovorí s pokorou.

Luxusné reštaurácie stavajú na jedinečnom talente šéfkuchára, ktorý prezentuje zážitok chutí aj farieb.

Otázkou preto ostáva, či sa dôvtipní manažéri newyorských reštaurácií len nesnažia zakryť „tyranské” spôsoby newyorských šéfkuchárov, ktorí sa preslávili egocentrizmom a rozbíjaním tanierov, a teraz sú nespokojní so škaredými fotografiami ich jedál.

(Autorka je fotografka, žije v Michigane.)

http://www.sme.sk/…amerike.html

Diskusní téma - Americký zápisník: Koniec food porna v Amerike
gmp
1603 příspěvků 03.04.13 11:18
******
Diskusní téma - Moje hubnutí
gmp
1603 příspěvků 28.03.13 20:53
Přání k velké noci svátku jara

Každej at si vybere co mu pasuje

Diskusní téma - Přání k velké noci svátku jara
gmp
1603 příspěvků 22.03.13 22:53
+

Jsem již zklidněn a domestikován, tedy ještě jedno menu, tentokrát s nápisem Na svatbu:
1/Polévka s jaterním seglinkem
2/Losos (v aspiku) se smetanovou majonézou, okrášlený citronem mahonovými lístky, máslovými růžičkami a kaviárem
3/Hovězí maso s duš. omáčkou, okrášlené žemlí dlouhou na koláčky krájenou a lezonem na mísu přilepenou mrkví, kedlubnami, růžinky z kapusty, květáku, rýže dušená, křen na tenké lístky krájený a cukrářským karmínem barvený, zel. petrželí, špenát, malé brambůrky z velkých vykrajované.
5/Kapouni pečení, rozkrájení a vcelku složení, manžetkami z bílého a růž. papíru opatření.
5/Srnčí kýta v celku složená, rozkrájená, málo podlitá šťávou, velkou manžetou opatřená, paštičkami a polníčkem obložená. Ostatní šťáva se podává v omáčníku.
Tady - žel - zápis končí. Je to jen přepis bez úpravy. Příkladně u výrazu „paštičkami“ si nejsem ani částečně jist zda se jedná o paštičky, taky by to mohlo být pastičkami, postřičkami…

Diskusní téma - Sestavení slavnostního menu
gmp
1603 příspěvků 22.03.13 22:04
+

Něco mi poráde říkalo, že bych někde v archivech měl najít nějaká menu. Tak jsem odfičel do Ostravy, prohrabal jsem a objevil. V tech tetinejch černejch deskách. Je toho hodně, to by snad bylo lepšejší ofotit, ale na ukázku tu připnu pár dní.

1. ledna 1902
Polevka rýžová s husímy drobečky
Omáčka koprová
Maso hovězí s kadeřníkem
Vepřová se zelím a knedlikem
Pečená husa s bramborem
Stříkané věnečky

30. ledna
Polévka svítková
Omáčka česneková
Maso s tuřínem
Svíčková se smetanovou omáčkou a knedlikem
Telecí přírodní řízek s bramborovou kaší
Tvarohový pudink

3. února

Polévka bramborová
Omáčka oranžový křen
Maso s hrachem
Telecí nadívané klobásovou nádivkou
Telecí jazyk s polskou omáčkou a rýží
Omolety nadívané čekuládou.

A dál už nemůžu psát, protože slintám jak Mates. A kdybys viděla ten pohled, co sem se vod něj naučil…

Diskusní téma - Sestavení slavnostního menu
gmp
1603 příspěvků 16.03.13 06:54
+-

http://www.labuznik.cz/…na-slehacka/#…
tady, pod SLEČNA se ukrývá Švarcenberská kuchyně i s několika jídlosklady.

Diskusní téma - Sestavení slavnostního menu
gmp
1603 příspěvků 15.03.13 17:36
jen upřesni kudy se ubírat

Máš na mysli sestavení menu s konkrétními recesspisy? Nebo rámcové ve stylu: Slezské velikonoce, nebo Polská svatba v městě zamilovaných…atp.?

Diskusní téma - Sestavení slavnostního menu
gmp
1603 příspěvků 08.03.13 16:07
MDŽ

Děvčata a dívky, přeji Vám k dnešnímu svátku z celého velkého a širého srdce!!!
:kytka:

Diskusní téma - Dnes je Den zien :)
gmp
1603 příspěvků 15.02.13 20:11
+

Opeřený had promluvil. Sejměte a poklekněte.

Diskusní téma - Vaření jako úchylka
gmp
1603 příspěvků 09.02.13 21:24
-

Mě si tedy hezky nepumpnul, ale nasral škaredě. Tak at se Ti splní co chceš.

Diskusní téma - Pepíček má narozeniny
gmp
1603 příspěvků 08.02.13 21:08
-

Drahá má Anežko, ne snad, že Tě chci lákat do osudových tenat svého padoušství, ale musím Ti říci, že s brambory na loupačku nemáš pravdu.
http://www.labuznik.cz/…na-loupacku/
Recesspis vložil pan kolega Parles, který chodil do stejného bufetu jako já, na stejné smažené býčí žlázy s bramborovým salátem(3,60Kčs) jako já. Což pochopitelně svědčí o jeho vybraném vkusu.
Potom taky vynikající recesspiskyně bedla
http://www.labuznik.cz/…na-loupacku/
:hug:

Diskusní téma - Labužničení za málo peněz - existuje?
gmp
1603 příspěvků 02.02.13 22:19
+

No poslední kníha v červené vazbě, kterou jsem držel v ruce byla Kartouza Parmská a třetí díl Káji Maříka r. v. 1970 - ten šel celej do šmelcu. Mohu zcela zodpovědně prohlásit, že uvedené publikace se k dotčenému absolutně nehodí. Především pro svou hmotnost. Jistě by zalakala Tvá něžná zápěstí. Pak také pro nedržitelnost meteriálu. I po velmi krátkém zamávání takovouto knihou, změní se v neřízenou střelu a domácí ráj v katastrofu změní letící Háj. Doporučil bych pro podobné akce volit příkladně Zelenou knihu, zesnulého Muamara Kadáfího. Je lehká, padne do ruky…

Diskusní téma - Omáčka na kachnu

Zobrazit všechny příspěvky uživatele gmp »

Napsat uživateli gmp zprávu   Přidat uživatele gmp do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz