georgehradec

Motto: Když je pára vše jde líp

Ikonka uživatele georgehradec
Registrován od: 14.01.06, naposledy on-line 22.04.19 09:04
Počet příspěvků v diskusích: 377 Hradci Králové

Práce: penzista

 
georgehradec
377 příspěvků 14.02.19 18:05

Proti gustu žádnej dišputát. Co jinému chutí druhému ne. Ten chleba s máslem a cukrem je u mě normál. I chleba s hořčicí jsme ve Včelném (koupaliště v RK)baštili. Slaný, sladký, kyselý co kdo rád. :mavam: A vůbec mějme se báječně.

Diskusní téma - Nezvyklé kombinace v jídle
georgehradec
377 příspěvků 13.08.13 16:26

Viděl jsem býčí žlázy na zastávce Ryšánka v malém krámečku s lahůtkama.

Diskusní téma - Býčí žlázy
georgehradec
377 příspěvků 13.08.13 16:24
Koření pěti vůní

Dobrý den gurmáni, pro ty co chtěj použít koření pěti vůní doporučuju navštívit obchod MARKS&SPENCER (Metro Budějovická) kde mají výběr koření. Uvidíte, nakoupíte a budete in. Mějte se báječně. George :P

Diskusní téma - Koření pěti vůní
georgehradec
377 příspěvků 02.06.13 13:09

Restovat a restovat beru jako vařit, kořenit, ochucovat a co já vím, prostě dělat svůj dobrý gulášek! :P

Diskusní téma - Guláš
georgehradec
377 příspěvků 31.05.13 12:10

Zajímavé a musím to zkusit. Díky za inspiraci. :P

Diskusní téma - Guláš
georgehradec
377 příspěvků 24.05.13 07:48

Každé jídlo a guláš obzvlášť se musí dělat srdcem a pak si můžeš dovolit cokoli přidat co jazýčku lahodí. Hlavně základ je všechno. Já dávám tolik cibule (na objemu) kolik masa. A restovat a restovat, přidávat další ingredience a dílo se podaří. Dobrou chuť! :lol:

Diskusní téma - Guláš
georgehradec
377 příspěvků 04.04.13 08:29
@misapoho píše:
Chtěla jsem se zeptat na recept na klasicky nefalšovaný hospodský guláš. Nevím, jak dosáhnout jeho užasné chuti. Prolezla jsem spousty receptu, zkoušela jsem několik druhů, ale pořád to není ono. Můžete mi někdo poradit. Díky

Cibule!! To je základ gulášů! Cus!

Diskusní téma - Guláš
georgehradec
377 příspěvků 13.01.12 14:09
Dotazy a odpovědi

Dobrý den gurmáni, prosím o pomoc. Jak mám ukládat v oblíbených receptech jednotlvé recepty do mnou zvolených kategorií? Stále se mi nedaří tento problém vyřešit, a to již od nové formy Labužníka. Dříve jsem ty problémy neměl. Děkuji za poradu a mějte se báječně! Ať vám plotna nevychladne! :roll: Georgehradec

Diskusní téma - Kategorie v Oblíbených receptech
georgehradec
377 příspěvků 18.03.08 16:48
Hledám marinádu s javorovým sirupem

Kdo mi poradí jak s touto ingrediencí nakládat masíčko.

Diskusní téma - Hledám marinádu s javorovým sirupem
georgehradec
377 příspěvků 09.01.07 01:33
Kuře na plechovce piva.

Rosničko podívej se na můj příspěvek. cus g.

Diskusní téma - kuře na plechovce piva
georgehradec
377 příspěvků 09.01.07 01:27
...

Zkusím vložit příslušný recept:
Ožralé kuřePamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu.
Ožralé kuřeTento recept jsem objevil v nejmenovaném časopise, ano byl to Cooks Illustrated a nedalo mi to, abych honem nezaběhnul do konzumu pro kuře a pár plechovek piva.Myšlenka vrazit kuřeti do zadku plechovku piva mě nedala spát dokud jsem si to nevyzkoušel … a řeknu Vám je to BOMBA! :-)) Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.Já osobně se velkým kusům bílého masa na kuřeti vždycky vyhýbal a zpracovával ho následně na něco jiného. Těm časům je teď konec. Věřte, či nevěřte, na talíři mi zbylo stehno i křídlo, nacpal jsem se tím dříve odsuzovaným masíčkem k prasknutí, je to prostě balada. Myslím, že u mě doma bude sedět na pixle jedno kuře každý týden :-))Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne jako mě při focení :-) Ingredience:1 celé kuře (cca 1,5kg) ,1 plechovka piva Nálev:2 lžíce medu ,3 lžíce oleje ,3 lžíce sojové omáčky ,1 lžíce vinného octa ,4 stroužky česneku ,1 lžička chilli v prášku ,1 lžíce červené chilli omáčky ,sůl 1. kuře z Fosterovy farmy 2. naložíme do nálevu a necháme hodinku natáhnout 3. pivo usrkneme a do víčka uděláme další dvě díry

Originál článku pochází ze serveru Labužník.com a naleznete jej spolu s komentáři na adresehttp://www.labuznik.com/article.php?ID=33

Vše co uvádím mám ztažené z internetu. Vyzkoušel jsem a není to pravé ořechové. Ale proti gustu žádný dišputát. Zdravím

Diskusní téma - ...

Zobrazit všechny příspěvky uživatele georgehradec »

Napsat uživateli georgehradec zprávu   Přidat uživatele georgehradec do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz