Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line včera v 19:09
Počet příspěvků v diskusích: 3848

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 

Rajčatový salát s vejci

Odkaz na uvaření

Eja 29.04.15 13:10

Mám ráda i tu nejjednodušší verzi - rajčata, vajíčka, sůl, pepř, pažitka, trochu majonézy, ale jen maličko.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Cuketová Frittata

Odkaz na uvaření

Eja 12.04.15 12:56

Na pánvi, otočeno pomocí talíře. Cibule červená. Moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Jemný tvarohový koláč z drobenky

Odkaz na uvaření

Eja 28.03.15 17:53

Pro změnu „štrúdlová“ náplň - jablka na plátky, lehce prohnané na pánvi se skořicovým cukrem, citronovou šťávou a místo rozinek brusinky. Nová čtvercová forma 24×24, tu jsem trochu nevychytala. Foto po odříznutí přismahlého kraje, ale ten byl moc dobrý.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Krůtí prsa na zeleninovém lůžku

Odkaz na uvaření

Eja 18.03.15 16:18

Volná variace. Místo sezamu kokos. Místo žampionu mandarinka.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Anglický salát

Odkaz na uvaření

Eja 18.03.15 15:26

Bez tatarky, navrch trocha čerstvého sýra. Hořčice dijonská. Dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Jemný tvarohový koláč z drobenky

Odkaz na uvaření

Eja 04.03.15 16:11

Povidlí jedlíci nemají v oblibě, takže rybízová marmeláda, nepřidána skořice, ale do náplně strouhnuta pomerančová kúra. K horní vrstvě drobenky ještě trocha mandlových plátků.Je ještě vlažný, ale neodolala jsem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Sleďový salát s uzeným lososem

Odkaz na uvaření

Eja 04.03.15 13:11

Přidán kousek jablka, křen bavorský ze skleničky, kysaná smetana. Moc dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou

Odkaz na uvaření

Eja 22.01.15 15:45

Tentokrát na zakázku pro sousedku/kamarádku k narozeninám. Kompotované broskve.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Dušené hovězí na česneku

Odkaz na uvaření

Eja 22.01.15 15:42

Začátek na plotně, doměkka v troubě. Nepoužita mouka, nebylo třeba. Na poslední půlhodinku v troubě přidáno půl palice česneku v trojím alobalu na rošt, ve finále nakrájen na jemné plátky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Ředkvičkový salát (pro Ryby)

Odkaz na uvaření

Eja 22.01.15 12:45

Ředkvičky i celer část na plátky a část najemno, ementál na nudličky, sůl, pepř, hodně pažitky a maličko majonézy na spojení. Osvěžující, dobré.
I když to není pro mne, já nejsem Ryba. Ale Lev, vlastně Lvice.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Boršč z Ukrajiny

Odkaz na uvaření

Eja 22.01.15 11:09

Maso hovězí - mleté, tím to začalo, zbyla mi hrstička ( osmahnout, zalít, hodinku táhnout vývar). Zelenina krájená, ne strouhaná. Zelí kysané Otické. Bez brambor.
Na to, že boršč vůbec nebyl v plánu a rodil se až za pochodu podle toho, co dala lednice …

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Obrácené topinky

Odkaz na uvaření

Eja 20.01.15 17:46

Děkuji za připomenutí, dělávala jsem to kdysi docela často. Můžeme si s tím vyhrát.
Troška hořčice. Sardelová filátka. Jakákoli zelenina.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Houbová omáčka ze Sudet

Odkaz na uvaření

Eja 18.01.15 11:27

Ze sušených lišek. Ztracené vajco nahoru, okurčiček hodně. Moooc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Pohanková sekaná II

Odkaz na uvaření

Eja 17.01.15 13:35

Dodržela jsem recept skoro do puntíku, jen se mi nechtělo dělat sekanou, tak byly karboše. Přistrouhla jsem trochu mrkvičky. Výborné.

Přidávám ještě fotku použité pohanky. Začala jsem ji používat častěji, moc mi chutná napůl s rýží jako příloha, je z ní moc dobré zeleninové rizoto - „pohankoto“ ??? :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Houbovec 2

Odkaz na uvaření

Eja 23.12.14 10:08

Všechno ve větším množství, množství od oka. Uzeného bůčku, hub, česneku a majoránky hodně. Sníh z bílků nakonec.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Slané pečivo s kysaným zelím

Odkaz na uvaření

Eja 23.12.14 09:27

Neexperimentovala jsem. Držela jsem se receptu.
Moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Předvánoční trifle

Odkaz na uvaření

Eja 21.12.14 11:25

Foto zde.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Obyčejný bramborák

Odkaz na uvaření

Eja 20.12.14 13:29

Nějak náhodou jsem narazila na diskuse o bramboráku a chuť byla silnější než já. Základ klasicky jako dělám vždycky - brambory nahrubo:najemno v poměru cca 3:1, nepatrně slít ale nemačkat, vajíčko, hodně česneku a majoránky, sůl, trocha pepře. Lety prověřeno, kapka oleje na nepřilnavou pánev, bramboráky se spolehlivě „pustí“ pánve a jsou krásně křupavé. Dnes jsem dle diskuse ctěných labužnic/íků přidala trochu strouhanky. Bramboráky se odmítaly pustit pánve, chovaly se velmi nezodpovědně a vzniklo co? No trhanec…
Což o to, dobré to bylo, ale už to nebudu příště pokoušet.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další »
Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz