Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line včera v 19:09
Počet příspěvků v diskusích: 3848

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 

Listové těsto 2

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:49

Nevyzkoušela jsem recept - dělala jsem z kupovaného. Podle tohoto receptu http://hrnecvhlave.cz/…ove-spiraly/. Na Labu jsem ho nenašla, tady není fotka, tak přidávám sem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Tatarák z uzeného lososa

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:43

Ve formě jednohubek na kolečkách lehounce opečených plátků čerstvého rohlíku. Losos filet uzený studeným kouřem. Čerstvý kozí sýr smíchaný s trochou Philadelphie.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Hermelín plněný jablky

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:39

Neflambováno - nebylo čím. Do základu z jablek na másle trocha drcených ořechů, pár otočení mlýnku se směsí pepřů a špetička piment d'espelet. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Obyčejné dušené vepřové maso

Odkaz na uvaření

Eja 24.10.15 16:44

Na másle, s jednoduchou hustou kaší. Opravdu jen maso, sůl, máslo. Dobrota.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Bajecny rybi tagine

Odkaz na uvaření

Eja 23.10.15 05:13

Kombinace petrželky a kopru se smetanou je výborná, a řapíkatý celer já můžu v jakékoli úpravě. S rýží moc dobrá večeře.
( Nafoceno, ale fotky nepodařené, takže radši ne…)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Benátská snídaně

Odkaz na uvaření

Eja 30.09.15 09:36

Dobrá snídaně. S lehce dohněda cibulkou dokonce překvapivě dobrá.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré

Odkaz na uvaření

Eja 28.09.15 17:03

Alis, bylo to moc dobré. Sice to vypadá na první pohled složitě, ale není. Vychází to přesně na 4 hořáky sporáku a vše je hotové najednou. Přemohla jsem horečku, kašel a pocit že mne někdo zmlátil a nelitovala jsem…je mi výrazně lépe :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Hovězí bourguignon

Odkaz na uvaření

Eja 27.09.15 11:20

Tento recept je asi nejpodobnější - proto dávám foto a odkaz sem.
 http://hrnecvhlave.cz/…-de-taureau/

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Rychlá a vlhká jablková buchta

Odkaz na uvaření

Eja 24.09.15 08:45

Na druhý pokus to bylo ono. Loupání jablek mi přišlo jako ztráta času, olej a vypocenou šťávu z proslazených jablek k vejcím, pak suché přísady. Plátky mandlí nahoru, brusinky dovnitř. Za 30 minut bylo upečeno. Druhý den je buchta ještě lepší.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Mrkvové rizoto "po arabsku"

Odkaz na uvaření

Eja 24.09.15 08:42

To je tak, když si člověk nepřečte recept - zapomněla jsem dát mrkev…
Vařila jsem klasicky - risotto s rukolovo-česnekovým pestem, rýže Arborio, podlévala střídavě bílým vínem a kuřecím vývarem. Bylo to moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Odkaz na uvaření

Eja 16.09.15 16:51

Poměr mrkev :petržel: celer - cca 2:1:2, bez cibule, na kilo zeleniny velká palice českého česneku a 200 g soli. Petrželové natě hodně, neváženo. Strouháno najemno na robotu. Část do skleniček, část do krabiček do mrazáku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Lišky na smetaně (pro Panny)

Odkaz na uvaření

Eja 07.09.15 15:32

Lištičky klasicky na trošce cibulky doměkka. Po změknutí trocha soli a pepře. Mezitím uvařit brambory doměkka.
Ve finále přidat do hub trochu creme fraiche a petrželky, už nevařit. Brambory šťouchnout s trochou dobrého másla.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Svačina hajného Robátka – liška s rajčetem

Odkaz na uvaření

Eja 06.09.15 13:40

I bez větvičky za uchem to bylo moc dobré…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Angreštový koláč se smetanou

Odkaz na uvaření

Eja 17.07.15 17:52

Kdybych se držela přesně receptu, tak by byl skvělý, i takhle je moc dobrý. Nechtělo se mi vyvalovat, tak jsem jen těsto rukama rozprostřela do koláčové formy. A hlavně jsem bílky šlehala zvlášť i když do ne úplně tuhého sněhu. To je tak, když někdo moc přemýšlí…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Vepřové na mrkvi

Odkaz na uvaření

Eja 02.05.15 17:12

Vepřové v mrkvi jsem dělala klasicky, cibule do zlatova, kousky krkovičky, jen sůl a pepř, dušeno do skoroměkka, pak mrkev, podlití jen do získání husté šťávy, dochuceno citronovou kúrou, špetkou muškátového květu.
Trocha zbyla - tak jsem si vzpomněla na Pampeliščino přidání vajíčka na zahuštění. Úmyslně jsem zkusila do zbytku v kastrolu přidat vajíčko a za stálého míchání, jako třeba smaženice z hub … překvapivě dobré…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Smaženice z ředkviček 3

Odkaz na uvaření

Eja 29.04.15 13:11

Oblíbené - ředkvičky na troše másla, sůl, pepř, vajíčka rozšlehaná s trochou smetany.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další »
Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz