Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Score: 0 Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line 11.7.20 13:26
Počet příspěvků v diskuzích: 3869

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 

Ricottové gnocchi se špenátem a prosciuttem

Odkaz na uvaření

Eja 16.12.15 14:40

Dovolila jsem si do základu omáčky přidat kousek najemno řapíkatého celeru. Omáčku jsem nijak dojemna nemixovala. Jinak vše podle receptu, nočky po zcezení bych doporučila nechat chvilku odpočinout, tak dvě minutky.
Jistě by se dalo servírovat vybraně, ale já jsem zvolila hluboký talíř a lžíci - autor promine… Jeden noček v popředí rozkrojen napůl.
Edit: ty ne moc estetické kousky je Gran Moravia ne strouhaný, ale na jemné plátky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Listové těsto 2

Odkaz na uvaření

Eja 14.12.15 10:01

Tentokrát naslano.
Náplň 55 g mletých mandlí, 20 g másla, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra - půl a půl staré goudy a parmezánu. Pršutu hrstička najemno nakrájeného. Ostatní postup viz odkaz v předchozí sladké verzi.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Vanilkové rohlíčky z tvarohu

Odkaz na uvaření

Eja 12.12.15 13:00

Za mne jednoznačně ano- zařazuji do repertoáru.
Poměr přesně 1:1:1, mouka hrubá, máslo, tvaroh ze staniolu, vaničku nedoporučuji. S těstem se pracuje dobře, na vále podsypávat hladkou moukou je nutné. Vyválet NATENKO!!! Odležení netřeba, pokud do cca půl hodiny máte všechno v troubě. Část kolečka 4 cm, plněná pomerančovým džemem, přehnout, prsty utěsnit. Pomůcka Zuzky určitě s výhodou, bez ní je to dost piplačka.
Obaleno cumoučka + bio vanilkový cukr demerara.
Proto jsem na druhou část zvolila jako pomůcku své pelmenidlo, plněno želé višeň + griotka. Obaleno cumoučka + mleté vlašské ořechy.
Z úplného zbytku ještě pár rohlíčků obalených v tom co zbylo.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Karbanátky z ovesných vloček

Odkaz na uvaření

Eja 8.12.15 12:46

Volná variace, směs vloček, špaldy, žita. Smíchané s kořenovou zeleninou a zbytkem vývaru z ní. Sůl, pepř, majoránka, česnek, vajíčko na spojení. S brsalátem z „Co nového na kopci“ - nakrájené brambory ještě horké zalité vývarem z kořenové zeleniny, okurčičky, bílá a červená cibule, sterilovaná paprika, hořčice, sůl, pepř, olej.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Listové těsto 2

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:49

Nevyzkoušela jsem recept - dělala jsem z kupovaného. Podle tohoto receptu http://hrnecvhlave.cz/…ove-spiraly/. Na Labu jsem ho nenašla, tady není fotka, tak přidávám sem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Tatarák z uzeného lososa

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:43

Ve formě jednohubek na kolečkách lehounce opečených plátků čerstvého rohlíku. Losos filet uzený studeným kouřem. Čerstvý kozí sýr smíchaný s trochou Philadelphie.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Hermelín plněný jablky

Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:39

Neflambováno - nebylo čím. Do základu z jablek na másle trocha drcených ořechů, pár otočení mlýnku se směsí pepřů a špetička piment d'espelet. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Obyčejné dušené vepřové maso

Odkaz na uvaření

Eja 24.10.15 16:44

Na másle, s jednoduchou hustou kaší. Opravdu jen maso, sůl, máslo. Dobrota.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Bajecny rybi tagine

Odkaz na uvaření

Eja 23.10.15 05:13

Kombinace petrželky a kopru se smetanou je výborná, a řapíkatý celer já můžu v jakékoli úpravě. S rýží moc dobrá večeře.
( Nafoceno, ale fotky nepodařené, takže radši ne…)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Benátská snídaně

Odkaz na uvaření

Eja 30.9.15 09:36

Dobrá snídaně. S lehce dohněda cibulkou dokonce překvapivě dobrá.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré

Odkaz na uvaření

Eja 28.9.15 17:03

Alis, bylo to moc dobré. Sice to vypadá na první pohled složitě, ale není. Vychází to přesně na 4 hořáky sporáku a vše je hotové najednou. Přemohla jsem horečku, kašel a pocit že mne někdo zmlátil a nelitovala jsem…je mi výrazně lépe :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Hovězí bourguignon

Odkaz na uvaření

Eja 27.9.15 11:20

Tento recept je asi nejpodobnější - proto dávám foto a odkaz sem.
http://hrnecvhlave.cz/…-de-taureau/

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Rychlá a vlhká jablková buchta

Odkaz na uvaření

Eja 24.9.15 08:45

Na druhý pokus to bylo ono. Loupání jablek mi přišlo jako ztráta času, olej a vypocenou šťávu z proslazených jablek k vejcím, pak suché přísady. Plátky mandlí nahoru, brusinky dovnitř. Za 30 minut bylo upečeno. Druhý den je buchta ještě lepší.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Mrkvové rizoto "po arabsku"

Odkaz na uvaření

Eja 24.9.15 08:42

To je tak, když si člověk nepřečte recept - zapomněla jsem dát mrkev…
Vařila jsem klasicky - risotto s rukolovo-česnekovým pestem, rýže Arborio, podlévala střídavě bílým vínem a kuřecím vývarem. Bylo to moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Odkaz na uvaření

Eja 16.9.15 16:51

Poměr mrkev :petržel: celer - cca 2:1:2, bez cibule, na kilo zeleniny velká palice českého česneku a 200 g soli. Petrželové natě hodně, neváženo. Strouháno najemno na robotu. Část do skleniček, část do krabiček do mrazáku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Lišky na smetaně (pro Panny)

Odkaz na uvaření

Eja 7.9.15 15:32

Lištičky klasicky na trošce cibulky doměkka. Po změknutí trocha soli a pepře. Mezitím uvařit brambory doměkka.
Ve finále přidat do hub trochu creme fraiche a petrželky, už nevařit. Brambory šťouchnout s trochou dobrého másla.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Svačina hajného Robátka – liška s rajčetem

Odkaz na uvaření

Eja 6.9.15 13:40

I bez větvičky za uchem to bylo moc dobré…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Angreštový koláč se smetanou

Odkaz na uvaření

Eja 17.7.15 17:52

Kdybych se držela přesně receptu, tak by byl skvělý, i takhle je moc dobrý. Nechtělo se mi vyvalovat, tak jsem jen těsto rukama rozprostřela do koláčové formy. A hlavně jsem bílky šlehala zvlášť i když do ne úplně tuhého sněhu. To je tak, když někdo moc přemýšlí…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další »
Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

Inzerce

TOP 3 vyhlášené pizzerie v Praze

10.07.20 | Milujete pizzu a chcete si na tomto oblíbeném italském jídle pochutnat tak, až se vám budou dělat obrovské boule za ušima? V tom případě určitě chcete vědět, kde si v Praze můžete zajít na nejvyhlášenější pizzu, která vám zaručeně vyrazí dech. Máme pro vás seznam nejlepších pizzerií, kde si určitě pochutnáte. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz