Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line včera v 19:05
Počet příspěvků v diskusích: 3857

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 

Šťouchané brambory s brokolicí

Odkaz na uvaření

Eja 26.01.16 13:44

Brambory a brokolice uvařeno dle receptu. Oravskou slaninu na kostky jsem na suché pánvi nechala pustit tuk, křupavou děrovačkou vyndala a na tuku nechala cibuli změknout skoro dohněda, přidala pórek a zpět kostičky slaniny. Do velmi ledabyle šťouchnutých brambor s brokolicí s trochou mléka jsem vmíchala část cibulové směsi, zbytkem posypala.
Dobré je to, ten pórek je tam podle mne zbytečný.
Rajče jsem dala na talíř jen proto, že to autor receptu píše - vůbec se tam chuťově nehodí…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Macháčkovo koláčky

Odkaz na uvaření

Eja 18.01.16 12:45

Použila jsem trochu změklé máslo, ubrala cukr na 60 g, jinak podle receptu. Vlašské ořechy nasekané nahrubo.
Rybízový džem.
Chutná mi to, křupavé, ne moc sladké.
Lehce poprášeno cukrem před předáním sousedce ke kafi.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Šťavnaté kuřecí kousky nažluto

Odkaz na uvaření

Eja 15.01.16 17:24

V receptu je ananas, stejnou službu prokázalo mango. Cibule hodně doměkka, pak kuřecí prsíčka na kousky, po chvíli přidáno indické kari. Při dušení trochu podléváno kuřecím vývarem.
Pak rozděleno na dvě části, jedna doplněna hráškem.
Do druhé kousky manga, trochu chilli, trochu citronové šťávy.
Klasika, s mangem moc dobré.
S rýží.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Pórková polévka 2

Odkaz na uvaření

Eja 13.01.16 13:05

Koukal na mne kousek pórku… Na másle nakrájený pórek, kostičky brambor a maličko mrkve pro barvu, trochu prohnat v hrnci, pak zalít horkou vodou, sůl, pepř. Pokud bych zahušťovala, tak rozhodně teď a ne až po přidání vajíčka. Ale přišlo by to zbytečné. Navrch trochu pažitky do talíře. Rychlovka, která nezklame.
( Receptu dávám míň bodů - sypat pórek do horké vody a jíšku až po vajíčku není podle mne úplně to pravé…)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Neobvyklý bramborový salát

Odkaz na uvaření

Eja 12.01.16 16:48

Je to tak - neobvyklý, ale moc dobrý.
Lydie sice nepíše o teplotě podávání, ale podle mne vlažný, není nutno nechat rozležet.
Slaninu jsem dala jen navrch, vmíchat ji dovnitř se mi nezdálo.
Příloha asi žádná - je v tom všechno.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Skopové na smetaně

Odkaz na uvaření

Eja 11.01.16 17:19

Není co dodat …

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Zapékané krůtí řízky

Odkaz na uvaření

Eja 10.01.16 12:43

Trocha zbyla, tak jen tak lehká svačinka, do jednoporcovek navrch brkaše. Stále stejně dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jogurtový dezert

Odkaz na uvaření

Eja 09.01.16 12:52

Moc jsem nesladila, na 200 ml šlehačky a 200 ml selského jogurtu jen dva vanilkové cukry. Ještě kape, ale už teď to má dobrou konzistenci. Pár bobulek černého rybízu z mrazáku a lžíce černorybízového džemu chvíli spojit v kastrůlku na plotně, navrch pár strouhnutí pomerančové kúry. Moooc dobré.

Lydie, já vím, pořád vytahuju Tvoje recepty…ale ještě jsem neskončila…protože jsou výborné…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Zapékané krůtí řízky

Odkaz na uvaření

Eja 09.01.16 12:24

Fígl tohoto receptu je ta hrubozrnná hořčice. Moc dobré.
Sosík je ukryt v „mističce“ z rýže. Že aby to bylo fotogenické, po rozhrábnutí příborem to vypadá jinak…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Karbanátky ze sýra

Odkaz na uvaření

Eja 08.01.16 12:19

Autor sice nepíše o výběru sýra, ale radila bych spíš 30% eidam, který jinak považuji za nepoživatelný. Já jsem dala 48% goudu, na chuť to bylo sice určitě lepší, ale i při rychlém smažení se to blížilo víc smažáku než karboši.
Ale s trochou špenátu moc dobrý docela lehký oběd.
( Historku o špenátu dávám do „zkušeností s výrobky“)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Ořechový dort "Národní"

Odkaz na uvaření

Eja 06.01.16 17:59

Korpus je moc dobrý, určitě se dá podávat jen s trochou šlehačky a ovocem. Já jsem po prokrojení promazala džemem jablko + brusinky + skoro neznatelný karamel. Poleva Ganache dle Babi.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Brambory s kapustičkami a karí

Odkaz na uvaření

Eja 06.01.16 12:34

Změnila jsem drobnost - na olej jsem dala trošku hodně najemno nakrájené cibule, nechala jen do světlé barvy, přidala indické kari od Avokáda, ještě trochu římského kmínu a chilli, brambory, maličko podlila, když byly skoro měkké, tak jsem přidala kapustičky. Dosolila, nechala kapustičky do al dente.
Moc dobré. S trochou jogurtu.
Zbylo na zítra do krabičky do práce, natrhám tam včerejší superdietní vepřové.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Vepřová pečeně vařená ve vodě

Odkaz na uvaření

Eja 05.01.16 14:41

Že by byla chyba v receptu od Lydie - to zcela vylučuji. Přicházím v úvahu já, hrnec, maso. Použila jsem pečeni od neprověřeného řezníka, pouštěla víc tekutiny, než bych si přála, takže o podlévání nemohlo být řeči. Po dvou hodinách jsem ztratila nervy, rozpadající se maso utáhla do dvojitého alobalu, tekutinu v kastrolu obohatila snítkou rozmarýnu, dvěma stroužky česneku a kouskem másla a vytvořila šťávu.
Maso se rozpadalo, je to vidět na fotce, ale pečené vypadá jinak…
Nebylo to špatné, ale dovedla bych si představit lepší využití použité flákotky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Dort Kilimandžáro

Odkaz na uvaření

Eja 01.01.16 13:03

Naslano. Plátkový country chleba zvlhčený zeleninovým vývarem. Náplň žervé + zakysaná smetana + ztužovač. Kaviár, vejce, solená treska. Miska vystlaná fólií, vrstveno, ztuhnout, vyklopit.
Pokus. Příště chleba rozemlít a spojit trochou másla, poctivě vytvarovat „klobouček“. Víc si vyhrát.
Ale - tudy vede cesta…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Lužický bramborový salát

Odkaz na uvaření

Eja 01.01.16 11:46

Autor to sice inzeruje jako letní salát, ale použila jsem ho dnes k pečenému kuřátku a byla to dobrá volba. Poměry nejsou uvedeny, takže dle intuice, cibule červená pro barvu, 15% kysaná smetana místo majonézy. Doporučuji.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Rampušákův hubník

Odkaz na uvaření

Eja 26.12.15 17:17

Rampušák tu nemá fotečku tak sem.
Až dnes, místo kuby hubník. 23.12. jsem před dvěma dny v práci nestíhala.
A navíc úplně jinak… část hmoty vločky, směs, špaldové, žitné, uvařené a ještě trochu zalité vodou z namočených hub. Nastaveno klasicky namočeným rohlíkem. Hoodně hub, česneku, čerstvé petrželky…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

linecke s tukovou naplni

Odkaz na uvaření

Eja 26.12.15 16:29

Náš debatní klub si zaslouží fotečku. Linecké klasika 3:2:1, ne podle tohoto receptu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Ricottové gnocchi se špenátem a prosciuttem

Odkaz na uvaření

Eja 16.12.15 14:40

Dovolila jsem si do základu omáčky přidat kousek najemno řapíkatého celeru. Omáčku jsem nijak dojemna nemixovala. Jinak vše podle receptu, nočky po zcezení bych doporučila nechat chvilku odpočinout, tak dvě minutky.
Jistě by se dalo servírovat vybraně, ale já jsem zvolila hluboký talíř a lžíci - autor promine… Jeden noček v popředí rozkrojen napůl.
Edit: ty ne moc estetické kousky je Gran Moravia ne strouhaný, ale na jemné plátky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další »
Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz