Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...
Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká
25.5.16 20:25
Skvělé…místo šlehačky 15% kysaná smetana se Smetafixem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům22.5.16 17:39
Jednoduché, moc dobré…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům22.5.16 17:37
Moc dobré, kombinace hořčice, kaprlat a sardelek nikdy nemůže zklamat. K chřestu skoro moc výrazné, ale dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům21.5.16 12:52
Sem se to hodí… rychlé, nenáročné. Mátové želé, selský jogurt s trochou vanilkového cukru, rebarbora jen lehce podušená s cukrem demerara, jahody.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům11.5.16 19:07
Vše po hrstech - nové brambůrky, ředkvičky a okurka na velejemné plátky, stonek řapíkatého celeru, hodně pažitky, balkán, trocha soli a bílého pepře. Lehce v míse promíchneme rukama.Labužníci zakápnou oliváčem s trochou dijonské hořčice. Já ne. Pokud nejsou brambůrky v převaze, není nutno.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům9.5.16 18:02
Malé neloupané nové brambůrky doměkka. Balkán rozdrobený, moje úchylka - čerstvá nať řapíkatého celeru.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům29.4.16 16:20
Název sedí, ostatní už ne, ale sekaných je tady …hodně… A tahle
nemá fotku.
Klasika vepřové + hovězí, před mýma očima u řezníka lezlo z mlýnku.
Vajíčko, na kostičky kousek rohlíku bez namáčení, sůl, pepř, na
droboučké kostičky cuketa a červená macatá paprika, čerstvý tymián,
čerstvá petrželka - té hodně. Důkladně propracovat, nechat chvíli
odležet - než se rozehřeje trouba. Šťavnaté, voňavé, dobré.
Hodnotím můj recept.
27.4.16 16:14
Nechci vkládat jako nový recept, tomuto se podobá nejvíc.
Na pánvi na troše oleje cuketa, červená paprika, cibule, česnek, chilli
paprička. Sůl, pepř, čerstvý tymián. Jen pár minut, ne na kaši.
Vmíchána uvařená pohanka. Chvíli rozležet.
Lze jistě přidat lilek,žampiony…
27.4.16 15:15
Rebarbora na kousky chvíli promíchaná s cukrem demerara. Na poslední chvíli ještě neloupané jablko na malé kousky - přišlo mi jí málo. Do drobenky přidány ovesné vločky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům22.4.16 17:28
Tvarohových pomazánek je tu hodně, tahle se blíží nejvíc. Místo
pohanky ovesné vločky.
250 g měkkého tvarohu co nejvyšší kvality ( použila jsem farmářský),
3 PL uvařených osolených vychladlých vloček, 3 PL nastrouhané mladé
mrkve, nasekaný medvědí česnek - hodně. Promíchat a v tlusté vrstvě
mazat na dobrý kváskových chleba.
22.4.16 17:20
Tvarohových pomazánek je tady hodně, nechci přidávat další, sem se to
asi hodí nejlépe.
250 g co nekvalitnějšího měkkého tvaru ( použila jsem farmářský),
3 vrchovaté PL osolených uvařených vychladlých
ovesných vloček, 2 PL strouhané mrkve, česnek medvědí - hodně.
Promíchat a namazat na dobrý chleba - hodně tlustě.
22.4.16 13:08
Následovala jsem Zuzku a autora receptu jsem nepochopila - opravdu to vařil
jak píše?
Na troše slunečnicového oleje jsem přivedla cibuli do lehce zlatava,
přidala proužky krůtích prsou, česnek, majoránku, trochu soli a pepře,
zatáhla maso, přikryla poklicí a dusila pomaličku do skoro úplně měkka.
Nebyl žádný důvod k podlévání. Pak jsem přidala hlívu na velké kusy,
přiklopila, hlíva je na skus rychle, přidala nadvakrát trochu smetany do
požadované konzistence.
Hotovo. Žádný bujon, žádná jíška, jen chuť krůtího a hlívy jemně
dotažená česnekem a majoránkou. Moc dobré - s brambory jen lehce
šťouchnutými s petrželkou a zbytkem smetany.
Tak nevím, jestli mám hodnotit originál recept nebo co z něj bylo…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům21.4.16 16:43
Již poněkolikáté upečena - výborná. Na zpestření trocha sekaných vlašáků a 72% čokolády.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům20.4.16 18:09
Vepřové v mléce - receptů je tady různých několik, tento nemá
fotečku, tak variaci přidávám sem. Podle Gurmánky.
600 g pečeně, potřít olejem, nechat na nepřilnavé pánvi zatáhnout
z obou stran, lehce osolit, trochu rozmarýnu, kousek másla na
maso,6 neloupaných stroužků česneku, podlít mlékem a dusit pomaloučku a
podlévat mlékem.
Dnes s brambory jen tak šťouchnutými s trochou mléka a pažitkou. Zítra
do sosu přidám trochu žampionů a bude s těstovinami.
19.4.16 14:03
Moc dobré, pomerančová kúra s mrkví dobře ladí. K tvarohu jsem
nepřidávala kysanou smetanu, tučný vaničkový jsem nechala odkapat.
Pro strávníky s plechovějšími ústy toto http://www.labuznik.cz/…pomazanka-2/
18.4.16 15:59
Tento recept se mi nikdy nepodařilo nafotit, hotové jídlo nějak vždycky zmizelo…hned…Poprvé jsem použila červené víno, od té doby už vždycky dle receptu bílé, jen ty černé olivy vždycky nahrazuji zelenými. Anciny recepty je radost číst a je i radost podle nich vařit.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům18.4.16 11:04
Do „chci uvařit“ vybírám často podle autora receptu, tady mne inspirovala předchozí dobrá zkušenost s petrželkovými knedlíčky v petrželkové omáčce. Do vývaru přihozen sušený hráškový lusk. Hrášek čerstvý. Výsledek předčil - v dobrém - mé očekávaní.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům17.4.16 17:06
Kulaté cuketky nebyly, ale maličké podlouhlé ano. Varianta se žampiony. Moc dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům16.4.16 18:52
S okurkovým salátem s jogurtem a koprem - místo tatarky. Nadýchané, dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům15.4.16 17:58
Inspirací byl ten mandarinkový kompot. Vzpomněla jsem si na debatu nad
jedním receptem, že asi fígl je prohnat dílky čerstvých mandarinek
sladkým roztokem, že pak zmizí ta drobná vlákénka. Funguje to.
Dílky mandarinek jsem vložila na chvíli do kastrůlku s vařící vodou
s trochou cukru, když začaly vypadat jako z kompotu, vylovila jsem je a
nechala oboje vychladnout. Do vychladlého nálevu jsem přidala citron, mátu,
a kousky banánu, mandarinek a jablek. Promíchala,
nechala chvilku, pak v pohárku vychladit. Lehké, dobré - v této
podobě.