Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line včera v 19:09
Počet příspěvků v diskusích: 3848

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 

Thajská polévka

Odkaz na uvaření

Eja 06.10.17 13:09

Nechci dávat jako nový recept, tomuhle se trochu blíží…
2 hodiny tažený kuřecí vývar ještě zredukovaný na cca 2/3, na oleji trocha cibule na měsíčky, jakékoli kvalitní kari, zelený banán, kokosové mléko, rajčata z plechovky + ten vývar. Vložka trocha rýže, maso, feferonka. Hodil by se koriandr, ale nějak k němu pořád nemůžu najít cestu.
Původní recept určitě taky dobrý.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Přílohová kukuřice

Odkaz na uvaření

Eja 02.10.17 14:03

Kukuřice Bonduelle, feferonka, gouda, petrželka…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Podzimní zelenina pečená na plechu

Odkaz na uvaření

Eja 28.09.17 13:13

Dýně, kaštany, cuketa, fenykl, řepa, česnek, čerstvý tymián…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Mrkev s datlemi

Odkaz na uvaření

Eja 27.09.17 19:55

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Guláš z hlívy ústřičné

Odkaz na uvaření

Eja 20.09.17 08:11

Rychlovka k večeři, vydušeno tak, aby byly kousky hlívy obaleny omáčkou. S trochou kysané smetany do talíře.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Odkaz na uvaření

Eja 15.09.17 18:22

Použila jsem trochu jiný způsob přípravy - podle mých zkušeností „osmahneme, přidáme…a trochu podusíme“ je roštěnka ve fázi tuhosti - ale to může být moje chyba. Takže nudličky z pupku nejdřív doměkka podusila, pak vyjmula, přidala do výpeku ostatní, nechala pár minutek, vrátila maso. Kečup domácí ( ve kterém celer i řapíkatý je). Dobré to bylo.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Mrkvovy kolac s kokosom

Odkaz na uvaření

Eja 09.09.17 20:44

Lydusko - rybíz už jsem nesehnala, takže sušené brusinky. Cukru jen polovina. Před vložením do trouby posypáno kokosem. Vynechání prášku do pečiva nebyl úmysl - nějak jsem pozapomněla, ale můj obvyklý postup vyšlehání vajec s cukrem v robotu opravdu důkladně do bílé pěny ho nahradil. Moc dobré, rozhodně ne naposled, ještě lepší druhý den.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Netradiční kečup

Odkaz na uvaření

Eja 02.09.17 09:30

Dělala jsem na zkoušku z kila rajčat a odpovídající poměr ostatních surovin, dala jsem jak jsem psala v diskuzi jeden řapík celeru. Místo pálivé papriky maličkou feferonku.
Výborné, rozhodně ještě udělám další.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

Odkaz na uvaření

Eja 23.08.17 18:20

Drobenka vločky, třtinový cukr a máslo.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Vepřové kotlety na karí s banány

Odkaz na uvaření

Eja 14.08.17 20:51

Bohužel kvalita fotky v umělém osvětlení je taková, že ji nepřidám. Ale je to moc dobré…a ta bramborová kaše k tomu…Pokud by někoho napadla rýže, tak ne…fakt ta brkaše…

Ostrý patizonový salát

Odkaz na uvaření

Eja 05.08.17 11:48

Na radu Birkany jsem použila větší cuketu. Vypotit. Hustý jogurt, křen, hořčici, pažitku, cibuli. Jako lehký malý oběd výborné. Ale přece jen si myslím, že z patizonu by to bylo ještě lepší.

Krémová mrkvovo petržlenová polievka

Odkaz na uvaření

Eja 28.07.17 20:45

Moc dobrá. Jogurt nahoru s trochou pažitky a pár strouhnutí citronové kúry.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zapekaný patizón alebo cuketa

Odkaz na uvaření

Eja 27.07.17 10:53

Tak ještě jednou…
Gouda + pažitka + rajčátko na ozdobu porce.
Opět bez prdopeče, vajíčka do pěny, oleje jen šplíchnout.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zapekaný patizón alebo cuketa

Odkaz na uvaření

Eja 22.07.17 13:41

Upekla jsem ještě jednou, chtěla jsem si ověřit, jestli je tam nutný prášek do pečiva… I když jsem nešlehala sníh, ale jen celá vajíčka - do opravdu nadýchané pěny (nabyla do skoro poloviny mísy robota), tak tam prdopeč podle mne opravdu není nutný. Použila jsem opět ementál, sedí mi tam asi nejvíc, a doporučuji i méně oleje než je v receptu, stačí opravdu je trochu. Navrch jsem posypala plátky mandlí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Humus (hoummous)

Odkaz na uvaření

Eja 28.04.17 12:32

Inspirací byl velmi sofistikovaný recept na hummus od Florentýny - který přišel včera jejímu fanklubu Kuchařky pro dceru mailem, se všemi různými vychytávkami, příprava trvá dva dny…
Chuť byla větší než jsem čekala, neměla jsem ho už řadu let, takže jsem sáhla po piksle cizrny a za 10 minut bylo hotovo.
Světlá tahini pasta, římský kmín, česnek, sůl, citronová šťáva - vše s citem, na talířku oliváč a řapíkatý celer na nabírání…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Velikonoční nádivka po stopadesáté

Odkaz na uvaření

Eja 14.04.17 14:41

Jako každý rok..

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Eja 14.04.17 14:37

Velikonoční linecké.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Další »
Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz