Eja

Motto: Jak říkával můj manžel - hranice mezi mojí nechutně optimistickou povahou a blbostí je někdy velmi nezřetelná...

Ikonka uživatele Eja
Registrován od: 01.07.03, naposledy on-line včera v 19:09
Počet příspěvků v diskusích: 3848

Oblíbené kuchyně: Bulharská Česká Chorvatská Francouzská Indická Italská Jordánská Libanonská Maďarská Syrská Turecká

 
Eja
3848 příspěvků 11.02.18 09:48
bezlepek

@Res bezlepek je teď šlágr :nevim:
Existují už teď data o tom, že bezlepková dieta ( ať už z důvodů celiakie nebo „jen tak“) zvyšuje riziko cukrovky II. typu…není to sice zatím úplně jasné, ale asi to tak bude.
Za mne (nejsem laik) - omezení lepku ano, je to v souladu s preferencí „zdravé výživy“ ( co to je :mrgreen: ), ale vyloučení lepku „jen tak“ ne.

Diskusní téma - Zdravé jídlo
Eja
3848 příspěvků 21.12.17 20:04
Vánoce 2017

Všem pohodové Vánoce a v roce příštím vše nej…a taky aby přežil Labužník :mavam:

Diskusní téma - Vánoce 2017
Eja
3848 příspěvků 20.12.17 08:56
Vaření brambor - trochu jinak

Admin nezahálel a „Pánkův mistrovský bramborový salát“ je fuč…
Ale http://www.mojetenerife.cz/…y-zpusob.php tahle úprava brambor stojí za vyzkoušení…
( nefunguje vložení odkazu)

Diskusní téma - Vaření brambor - trochu jinak
Eja
3848 příspěvků 21.11.17 19:49
Díky

@Joris2 Děkuji moc, to je ono :mavam:

Diskusní téma - SOS cukroví
Eja
3848 příspěvků 18.11.17 09:36
Apetit

Už jsem si vzpomněla - pekla jsem výjimečně podle receptu z Apetitu - zřejmě číslo 11/2016 nebo spíš 10/2016 - a ty už nemám. V online Apetitu recept není.
Nepomůže někdo? Nemáte ta loňská čísla? Děkujiiii.

Diskusní téma - SOS cukroví
Eja
3848 příspěvků 17.11.17 21:15
SOS cukroví

Ahoj Labužníci - docela trapas…
Pekla jsem vloni naprosto skvělé cukroví - základ bylo jako linecké, ale s nemletým mákem, slepováno lemon curdem. Nejsem si vůbec jistá tím poměrem máku do těsta…
Projela jsem Labu a Hrnec…a nemůžu to najít…Mám to i nafocené…
Vyhledávač nepomohl.
:nevim:

Diskusní téma - SOS cukroví
Eja
3848 příspěvků 12.10.17 12:38

@MarcelaKon tak tenhle článek by mne nepřesvědčil o ničem…
Ale ano, že luštěniny jsou zdravé, o tom není pochyb.
Chce to se k nim „projíst“ - to není jen čočka na kyselo, hrachová kaše a polívka…
Hledat a zkoušet - červená čočka je skvělá na mnoho způsobů, já třeba nepřišla na chuť cizrně - jediná výjimka je hummus, určitě tak 2× do měsíce ho udělám, fazolí je taky hodně druhů, ale i s obyčejnými bílými se dá kouzlit, v časové tísni i s těmi z plechovky.
Jak často? Já určitě jedenkrát týdně, spíše častěji…i podle roční doby, podzim a zima ideální doba.
:mavam:

Diskusní téma - Zdravé jídlo
Eja
3848 příspěvků 12.10.17 11:51

@di já jeho památku uctím uvařením některých jeho receptů…už jsem je projela všechny a :potlesk:

Diskusní téma - Zemřel Constantin Plesky
Eja
3848 příspěvků 02.09.17 17:18

Hledala jsem sice něco jiného, ale narazila jsem na tento odkaz.
Za poslední čtyři roky jsem tam 3× organizovala raut pro 15-20 hostů a pokud bych něco podobného potřebovala i v budoucnu, tak jedině Karolina.
Výborná komunikace, obsluha, jídlo :potlesk:…Doporučuji.

Diskusní téma - Hospůdka Karolínka
Eja
3848 příspěvků 10.04.17 07:46

@di našla jsem to zde

Diskusní téma - Mazání receptů
Eja
3848 příspěvků 03.04.17 19:25
A ticho

A admini mlčí… :nevim: :cert:

Diskusní téma - Mazání receptů
Eja
3848 příspěvků 28.03.17 16:23

Je krásně, admini jsou na sluníčku…
Takže odpověď bych nečekala, momentální nálada na mazání není viz zde
:zed:

Diskusní téma - Mazání receptů
Eja
3848 příspěvků 28.03.17 09:26

Dobrá je taky „Kde se dobře vaří“, to se může klidně zrušit, protože název podniku je adminem vymazán… :mrgreen: :cert:

Diskusní téma - Mazání receptů
Eja
3848 příspěvků 31.12.16 09:52

Po roce se opakuji.
Přinesl někomu Ježíšek Super Food - hravě a zdravě?
Za mne :palec: :palec: :palec:

Diskusní téma - Jamie Oliver
Eja
3848 příspěvků 22.12.16 14:32
Vánoce 2016

Vše klidné a pohodové vánoční svátky ve společnosti blízkých a dobrého jídla a pití a v roce příštím hodně lásky a pevné nervy.

Diskusní téma - Vánoce 2014
Eja
3848 příspěvků 28.09.16 12:35
Stroj na výrobu těstovin

Chci koupit kmotřence šikovné kuchařce k Vánocům strojek na výrobu těstovin. Něco malého a jednoduchého, ale kvalitního. Stačí, když vyleze tenký plát těsta, zbytek ručně - tagliatelle, lasagne. Ne nic komplikovaného na výrobu špaget apod.
Myslíte, že tohle by mohlo splňovat požadavky?
Podotýkám, že je to dárek plánovaný po předchozí dohodě.
Jiný tip?

Diskusní téma - Stroj na výrobu těstovin
Eja
3848 příspěvků 15.09.16 12:07

@birkana stránky jsem samozřejmě navštívila, odkaz v Tvém profilu funguje dobře :mavam:

Diskusní téma - Konec Labužníka- opravdu?
Eja
3848 příspěvků 28.08.16 14:08
Konec Labužníka- opravdu?

Dámy a pánové labužníci,
tak si tak myslím, že konec Labu je tu - tentokrát asi definitivně - a jakékoli resuscitační úsilí nemá smysl :(
Náštěvnost a přispívání těch, kdo Labu ještě udržovali při životě se blíží nule.
Lyduska je výjimka :potlesk: Škoda.
Dando, Tlustá bábo, Casino, Zuzko, Birkano ( Ty už jsi asi pryč)…a další…
Tak aspoň vložte na rozloučenou nějaký super recept.

Diskusní téma - Konec Labužníka- opravdu?
Eja
3848 příspěvků 05.07.16 17:09

Tak podruhé Tesco překvapivě :palec:
Velmi rychlá a lehká brzká večeře.
Kousky cukety na troše oliváče, přidat Kormu - jen aby cuketu obalila, do ještě lehce křupava pár minutek - dle chuti ev. dosolit nebo přidat chili papričku nadrobno, mezitím nové brambory uvařit, jogurt smíchat s pažitkou a trochou soli.

Diskusní téma - Tikka Masala
Eja
3848 příspěvků 31.05.16 17:32

@valča123 30% eidam má možná nižší obsah tuku, ale to je tak všechno, na pizze dle mne nemá co dělat. ( ale podle mého hlubokého přesvědčení je v jakékoli tepelné úpravě nepoživatelný - jo, na smažák dobrý…na studeno koneckonců taky…)
Nevidím nic nezdravého na pizze s rajčaty, mozzarellou a bylinkami.
Pokud chceš bohatší složení, ke kterému se mozzarella nehodí, tak parmezán, pecorino…
Rajčatový protlak bych už vůbec neřešila, použila bych kvalitní Passatu, dochucenou…
:mavam:

Diskusní téma - Hermelín a sýry

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Eja »

Napsat uživateli Eja zprávu   Přidat uživatele Eja do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz