DolceVita

Score: 0 Registrován od: 12.09.10, naposledy on-line 10.1.13 00:24
Počet příspěvků v diskuzích: 44 jižních Čechách (doufám, že to tak zůsta

mám ráda smysluplné věci - a přesně takové tyhle stránky jsou. Díky Vám všem, že do těchto virtuálních pavučinek svými prsty po klávesnici vcházíte a zanecháváte tu po sobě milé stopy. Bez Vaší vůle tu něco zanechat, by tu byla pustá virtuální krajina. Je báječné, že to tak není, je tu labužníků ráj.

Web: http://www.dolcevita.blog.cz, http://www.gurmanka.cz
Koníčky: mám ráda lidi - tak všechno hezké, co s tím souvisí. Dobré jídlo a pití v dobré společnosti, má vlastní rodina, má práce, můj dům, má zahrada, můj pes, … krátce řečeno: DOLCE VITA

 
DolceVita
44 příspěvků 5.10.08 09:55
...

Jsem moc ráda, že se kniha líbí :-) V každé knihovně zodpovědného labužníka si trůní mnoho úchvatných kuchařských knih a situace v mé knihovně je naprosto identická. Moje kuchařska se s nimi rovnat nemůže, tak aby se tam někde nemačkala v koutku, udělala jsem ji tak, aby pasovala do kuchyně. Je v ní špetka nápadů, špetka starých oprášených receptur, snad i špetka něčeho nového pro ty, kteří vaří zá:,–(ně od boku podle vlastních receptur - - je nás většina !

Měla by sloužit pro radost.
Já mám radost, že jste si jí všimli
Už se těším až budu mít konečně čas na nové blogoreceptury, protože můj archiv zase praská ve švech. Prima neděli a extra porci labužnických zážitků k tomu.

Diskuzní téma - ...
DolceVita
44 příspěvků 28.4.08 08:59
Díky za prima labužnický večer v Písku :-)

Ráda jsem vás všechny (zúčastněné) poznala a někdy příště se snad najde víc času si popovídat o našich společných „pikantně labužnických zájmech“. Díky za srdečné přijetí a za všechny milé dárky. BYLO TO MOC FAJN !!! Ještě jednou díky, Šárka (DolceVita)

Diskuzní téma - Díky za prima labužnický večer v Písku :-)
DolceVita
44 příspěvků 6.3.08 13:53
Tak se budu těšit

Tolik labužníků na jednom místě ještě Písek neviděl :-)

Diskuzní téma - Labužnická premiéra :-)
DolceVita
44 příspěvků 4.3.08 11:27
Labužnická premiéra :-)

Ač nejsem se všemi labužníky jedna rodina, se vztahem k dobrému jídlu jsme si tu všichni rovni :-) Uposlechla jsem kamarádskou informaci od Mánka a přes Jitušku se na sraz do Písku přihlásila taky.

Pokud je někdo od Č. Budějovic či vzdálenějšího okolí, u nás v autě bude ještě dost volných míst. Zdravím a těším se na kus řeči v Písku :-)

DolceVita alias Šárka
www.dolcevita.blog.cz
(si dovoluje v labužnické společnosti na srazu v Písku ob:,–(it 1+1 židle, slovy tedy dvě :-)

Diskuzní téma - Labužnická premiéra :-)
DolceVita
44 příspěvků 25.10.07 00:23
Taky jsem zvědavá na knihu od Flo :-)

A to mám ty dcery rovnou 2 :-) Vyřešila jsem to zatím tak, že když mají absenci v mé kuchyni, tak alespoň na www.dolcevita.blog.cz najdou své oblíbené dobroty. Asi tu knihu od Flo budu muset koupit rovnou 2×

Diskuzní téma - Taky jsem zvědavá na knihu od Flo :-)
DolceVita
44 příspěvků 28.6.07 09:28
Nejlepší kuchařka na světě - je tu !!

Auguste Escoffier - Moje francouzská kuchyně

O knize se dá mluvit jenom v superlativech! Je to bible každého znalce kuchařského umění. Trochu podrobněji se s ní můžete seznámit zde. Jednejte rychle, po této knize byl dlouhá léta hlad, je to unikát :-)
http://dolcevita.blog.cz/…-svete-je-tu

Diskuzní téma - Nejlepší kuchařka na světě - je tu !!
DolceVita
44 příspěvků 21.6.07 15:49
Dávám ti za pravdu :-)

Škoda jen, že těch rybích obchůdků je u nás tak moc málo. Určitě se to časem zlepší a tato kniha tomu pomůže. Přeji hodně odvahy zkoušet další roztodivné potvůrky z říše pod hladinou. Na kuchařku se už těším. Čím nás ty holky asi překvapí?

Diskuzní téma - Dávám ti za pravdu :-)
DolceVita
44 příspěvků 20.6.07 14:05
Zaručeně poslední gratulace k narozeninám

Podle hesla „lépe pozdě než vůbec“ přeji milé Bali k narozeninám všechno nejlepší a zachovat si stále radost ze života, optimismus a mít stále sny, které se jí podaří jeden po druhém uskutečňovat. Vypadá to, že narozeniny máme „skoro“ ve stejný den, tak ať rok od roku mládnem na duši, protože mladá duše každému sluší

Diskuzní téma - Zaručeně poslední gratulace k narozeninám
DolceVita
44 příspěvků 20.6.07 13:55
Mořská kuchařka !! Skvělé překvapení

Skvělá informace pro všechny labužníky a labužnice :-) http://smartpress.cz/…y_detail.asp?…
Na této adrese jsem objevila info, že brzy se na pultech knihkupců v zemi České objeví úžasná Mořská kuchařka, kterou napsaly 2 známé labužnice. Konečně se nebudou stát fronty jenom u řezníka a nastává renesance obchůdků rybářských. Vybaveni touto kuchařkou si troufneme na všechny mořské potvůrky, co žijí pod hladinou. Říkám na rovinu, na tuto knihu se těším: "Milé holky autorky, díky za tuto radostnou novinu, protože ryb v české kuchyni by mělo být opravdu víc. Takováto kniha jednoznačně chyběla! Milí labužníci a labužnice, snad vás tato zpráva potěšila tak, jako mě a přeji vám, aby se tato kniha u vás zabydlela rovnou v kuchyni a na talíři hodně exotických dobrůtek mořem vonících. Krásné léto všem přeje Šárka/DolceVita (www.dolcevita.blog.cz)

Diskuzní téma - Mořská kuchařka !! Skvělé překvapení
DolceVita
44 příspěvků 25.2.07 14:52
Olivová kuchařka - famózní kousek do každé knihovny ;)

Knížka se moc povedla! S olivovým olejem vařím o sto šest a nyní budu vařit ještě o něco víc ;) Gratuluji autorkám a přicházím s dotazem: „Co se chystá dalšího“ v edici „Jídlo jako lék“? Zdravím všechny labužníky a labužnice

Diskuzní téma - Olivová kuchařka - famózní kousek do každé knihovny ;)
DolceVita
44 příspěvků 10.2.07 14:50
Anthony Bourdain - doporučuji ;)

Šéfkuchař na cestách & Důvěrnosti z kuchyně - 2 knihy které mě momentálně příjemně zaměstnávají. Bourdainovo vyprávění je strhující, prošpikované elegantním chlapáctvím a dokonalým citem pro kuchyňský žargon. Napůl geniální, napůl rebelantské, dohromady neodolatelné

Diskuzní téma - Anthony Bourdain - doporučuji ;)
DolceVita
44 příspěvků 23.11.06 20:24
Recept na vánoční štólu

Zpráva pro všechny, kdo hledají receptík na vánoční štólu. Přišla jsem vás pozvat na mé stránečky, kde jsem tento recept právě zveřejnila. Adresa je www.dolcevita.blog.cz Omlouvám se, že ho nenapíši na stránky labužníka (i když pár receptů jsem zde již taky nechala). Je to jen nedostatkem času a též tím, že jsem začala provozovat svůj gastronomický blog a už mi na nic jiného nezbývá čas :-) Třeba tam najdete něco zajímavého, ale v každém případě „hledači receptu na vyzkoušenou vánoční štólu“ ho najdou hned v úvodu. Pěkný večer a všechny dny příští

Diskuzní téma - Recept na vánoční štólu
DolceVita
44 příspěvků 23.11.06 19:26
Vánoční štóla

Zpráva pro housenku :-) ten recept mám a pro tebe ho nyní zpracuji a šoupnu na své gastronomické stránky. Tak zavítej tak cca za 1 hodinu na www.dolcevita.blog.cz
Recept je vyzkoušený, peču ho já sama pravidelně každé vánoce, tak se nemusíš bát, že nevyjde. Je prostě skvělá a já si vánoce bez vánoční štóly neumím představit :-)

Diskuzní téma - Vánoční štóla
DolceVita
44 příspěvků 21.11.06 17:37
www.dolcevita.blog.cz Pozvání na mé stránky :-)

Zdravím všechny labužníky a přicházím vás pozvat na mé nedávno vzniklé stránky o gurmáství, vaření, s recepty co fungují. Sama píši, fotím, vařím, smažím, snažím se udělat radost sobě i druhým, tak přijměte pozvání, pokud chcete. Ráda vás tam uvidím, přeji příjemné zimní dny.

Diskuzní téma - www.dolcevita.blog.cz Pozvání na mé stránky :-)
DolceVita
44 příspěvků 15.8.06 01:05
Výborná a zdravá pomazánka

Osmahnout jemně krájenou cibulku na troše dobrého oleje, přidat 2 kostky lučiny a 4 rozklepnutá vejce. Lučina se krásně rozpustí do vajec a na pánvi umícháme jemný vaječný krém se sýrovou příchutí. Osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem. Potom přidáme nasekané mladé cibulky (popřípadě pažitku, petrželku, kdo co má rád, ale s tím zeleným nešetřit :-) Jíst se to může hned, ale já tuhle pomazánku mám raději studenou a mažu si ji druhý den na horké celozrnné touasty. Je to mňamka a říkám si, že celkem zdravá :-)

Diskuzní téma - Výborná a zdravá pomazánka
DolceVita
44 příspěvků 14.8.06 00:24
Držím palce při výběru té správné firmy

Dostavěli jsme velký dům a mé zjištění je takové, že zlatých českých ručiček je nějak pomálu. Vznikly nám vady neodstranitelné, tím pádem další výdaje. Výjimka potvrzuje pravidlo. Jediná perfektní firma, která pro nás pracovala se jmenuje SAUNY Dyntar, pokud někdo má v úmyslu pořídit si saunu, tuto firmu doporučuji. Opravdu kvalita na světové úrovni! Tak alespoň jedno pozitivum. Můj muž je architekt, přesto se nepodařilo vše uhlídat. Přeji všem, kdo se pro stavbu rozhodne, aby se domečkem splnil jeho sen a vše bylo tak, jak má. Musí se věřit. Držím palce.

Diskuzní téma - Držím palce při výběru té správné firmy
DolceVita
44 příspěvků 14.8.06 00:13
Nechám se zlákat dobrým tipem

Na oplátku mohu já doporučit restauraci přímo v Třeboni (speciální rybí) s názvem „ŠUPINKA“. Tradičně si tam dávám „Kapří filetu dle pytláka Říhy“ a mohu jenom doporučit. Vaří tam fakt skvěle, ale nad těmi oblohami též musím oko zamhouřit, kousek toho č. a b. zelí se tam vždy najde … Měj se hezky a díky za doporučení.

Diskuzní téma - Restaurace Růženka, Chlum u Třeboně
DolceVita
44 příspěvků 27.3.06 14:20
Další info :-)

Najít se to dá - je tam celkem slušné značení trasy. Co jsem jedla? Pomalu už všechno :-) Chodím tam často a vždy je to úžasné. Naposledy jsem si tam dala beefsteak z bizoního masa. Úžasné jsou ryby. Mají tam např. kraby i humry přímo z akvária, ale vždy jsem jim darovala život a nepřála si žádného na talíř. Ráda se na ně dívám. Ostatně mořská akvária v tomto podniku jsou též úžasný zážitek. Vaří tam tak dobře, že nemohu vybrat jedno jídlo, které bych doporučila. Chutě jsou různé, ale sympatická obsluha vždy perfektně poradí. Doporučuji dezerty místní výroby - takový čokoládový dortový řez s pistáciovým krémem, to opravdu nemá chybu. Chce to odvahu a zkusit tam zajít. Cenově to nikoho nezruinuje.

Diskuzní téma - HLINĚNÁ BAŠTA Průhonice u Prahy
DolceVita
44 příspěvků 24.3.06 18:17
HLINĚNÁ BAŠTA Průhonice u Prahy

Absolutně vyjímečné a útulné prostředí, jídlo prvotřídní kvality a recepty opravdu originální i tradiční (profesionálně a hlavně s láskou připravované) a obsluha milá, pozorná. Tímto bych chtěla poděkovat za nevšední zážitky v této hospůdce za sebe i za všechny zahraniční kamarády, kteří po jedné návštěvě sdílejí to nadšení taky. Nejlepším poděkováním pro restaurant je to, že se „stavíme znovu“. Opravdu mohu každému doporučit

Diskuzní téma - HLINĚNÁ BAŠTA Průhonice u Prahy
DolceVita
44 příspěvků 2.6.04 13:07
...

Tortilla - španělská bramborová omeleta.
Milá salamandro, pokud hledáš recepturu na španělskou bramborovou omeletu, dej mi vědět a já ti ho pošlu. Tortillu dělám dost často, protože ji celá má rodinka miluje. Je to báječné jídlo a ve Španělsku moc oblíbené. Měj se hezky - tady máš můj kontaktní e-mail sarka.skachova@centrum.cz.

Diskuzní téma - Tortila

Zobrazit všechny příspěvky uživatele DolceVita »

Napsat uživateli DolceVita zprávu   Přidat uživatele DolceVita do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz