Precetla jsem si o vsech uskalich pri vyrobe rahatu a podivala se na recepty
z Kypru, ktery nabizi nejlepsi rahat, jaky jsem kdy jedla a tam se uvadi, ze
uspech zavisi na case vareni, mluvi o 2 hodinach, coz by mohlo vysvetlit, proc
mnohokrat rahat netuhne tak, jak by mel…
recept bez primesi je tento: 100 l vody, 90 kg cukru, 15 kg kukuricneho
skrobu a 40 g citric acid. Jestli jsem dobre delila, na 3 l vody vyjde 2.7 kg
cukru, 0.45 kg k. skrobu a 1.2g citridu
voda s cukrem a citridem se vari 35 min,
potom se prileje skrob, rozpusteny ve studene vode a vse se vari a micha pri
100-130 stupnic C asi dve hodiny. (36 otacek /min)
nakonec prichute a pak naliti do pekace…atd…
Dagmarap
Score: 0
Registrován od: 30.11.16, naposledy on-line 3.12.16 15:53
Počet příspěvků v diskuzích: 1
Počet příspěvků v diskuzích: 1
- Kde diskutuji
- Disk. příspěvky
rahat