daduuja

Registrován od: 03.02.14, naposledy on-line 20.01.18 13:56
Počet příspěvků v diskusích: 1130
Jsem začátečník
 

Pekingská kachna

Odkaz na uvaření

daduuja 14.03.17 21:08

Vyzkoušeno i na kuřeti, je to taky prudce jedlé :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bounty koláč

Odkaz na uvaření

daduuja 14.03.17 21:02

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Thajský salát s hovězím masem

Odkaz na uvaření

daduuja 14.03.17 20:24

Výborný recept, výborný salát.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Makrela po pirátsku

Odkaz na uvaření

daduuja 11.03.17 13:06

Nemám makrelu moc ráda, ale Vasili mne fotkou namlsal :-), stejně jsem je nakonec vykostila, jako parles.
Marináda s rumem je výborná, jen jsem přidala trochu třtinového cukru, byl to skvělý oběd :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Slaný country štrůdl

Odkaz na uvaření

daduuja 10.03.17 19:12

Vynechala jsem strouhanku, místo grilovacího koření přidala pikantní klobásu nakrájenou i s uzeným na kostičky.
Náplň jsem zabalila do listového těsta jako buchty.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Steak jak bota

Odkaz na uvaření

daduuja 05.03.17 19:11

Vzala jsem prostředek ze svíčkové, ukrojila tři pořádné špalky, veprostřed stáhla motouzkem, louboutěnky 38 bylo škoda a polobotku 44 jsem nenašla :-), takže bez klepání, přes noc pomazané olejem odpočívaly v lednici, před vlastním procesem se rozehřívaly dvě hodiny na lince. Na rozpálené grilovací pánvi po 4 minutách z každé strany zatažené, v troubě na 200°C vyhřáté dodělané. Byly úplně tak, jak je máme rádi, jako když se prostředníček spojí s palcem :-)
Páni, 17 let a stále to tu funguje :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Cibulovo žampionový krém

Odkaz na uvaření

daduuja 04.03.17 18:58

Žampiony hnědé napůl s bílými, špetka anýzu. Med umocnil chuť, je dokonalá.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Pestrý listový salát

Odkaz na uvaření

daduuja 04.03.17 18:49

Přidala jsem špenát, místo černých oliv plněné zelené - svěží předjarní večeře :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Moravská beskydská játra

Odkaz na uvaření

daduuja 01.03.17 20:19

Recept připomíná - http://www.labuznik.cz/…ske-skracky/, nicméně dnešní játra byla podle receptu Vasili :-)
Cibule jsem měla veliké, stačily dvě, grilovací koření nemám, ale přidala jsem dva stroužky česneku.
Zapečené na litinových jednoporcovkách, výborné :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Rohlíková rychlo pizza

Odkaz na uvaření

daduuja 27.02.17 20:02

Soňa dnes poslala jednoduchý recept na využití bagety, která už postrádá čerstvost.
Půlku bagety nakrájet na kostičky, trošku mléka, vejce, parmazán, sůl, pepř, pořádně rozmíchat, skoro na kaši.
Na pánev olivový olej, malinko, část těsta rozprostřít po celé pánvi, na těsto pár plátků dobré šunky, dobrého sýra, oregano, pokropit olivovým olejem, parmazán, rajčata a přikrýt další vrstvou těsta. Navrch parmazán a upéct.
Moc dobré to bylo, taková italská plněná zbytková placka :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Hovězí vývar s morkovými knedlíčky (pro Ryby)

Odkaz na uvaření

daduuja 26.02.17 15:15

Přidala jsem trošku strouhanky, jsou výborné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Čína podle mé kamarádky

Odkaz na uvaření

daduuja 22.02.17 14:30

Kousky krůtích prs jsem měla přes noc naložené v: sójová omáčka, vejce, lžíce kari, sůl, bílý pepř a solamyl pro masitá jídla.
Wok jsem rozpálila nasucho, přihodila čili papričku, nalila tři lžíce kukuřičného aromatizovaného oleje, zahřála na vysokou teplotu a po částech (aby se olej příliš neochladil) přidávala naložené kousky masa. Opekla jsem z jedné strany, přidala cibule, promíchala a chvilku podusila. Vypnula plyn a do woku přimíchala naťovou cibulku a celé zakápla sezamovým olejem.
Perfektní oběd za 15 minut.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Králičí stehýnka, česnek, kapary a rozmarýn

Odkaz na uvaření

daduuja 21.02.17 15:48

Skvělé, lahodné, voňavé :-)
Jen jsem neodolala a k olivovému oleji přidala rozkrájený kousek uzené slaniny a na tom lahodném tuku pomalu opékala a dusila stehna.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Krůtí prsa - "Escaldums"

Odkaz na uvaření

daduuja 19.02.17 13:43

Oblíbené španělské jídlo, které najdeme i na Mallorce, Baleárských ostrovech … v různých obměnách. Místo mandlí piniové oříšky, ale i jádra lískových, přidávají se rozinky, švestky nebo sušené meruňky …

Větší kousky krůtích prs jsem obalila v hladké mouce smíchané se sušeným česnekem, solí a pepřem, opekla na olivovém oleji. Zároveň s krůtím jsem opekla spodní kuřecí stehýnka s kostí pro plnější chuť.
Přidala jsem slabé nudličky cibule, sušené švestky, rozinky a plátky mandlí, nechala mírně zkaramelizovat, podlila vínem, odpařila, přidala vývar, bobkový list, hřebíček a kousek skořice, malou lžíci rajského protlaku a pod pokličkou dusila skoro doměkka.
V hmoždíři jsem utřela na pastu mandle s česnekem a ke skoro hotovému pokrmu přidala a dodusila.
Escaldums je lepší uvařit den předem a při ohřívání přidat majoránku. Skvělé jídlo, které nám chutná s opečenými bramborami.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 36 Další »
Napsat uživateli daduuja zprávu   Přidat uživatele daduuja do přátel

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz