daduuja
Počet příspěvků v diskuzích: 1150
- Moje recepty
- Vařím
- Oblíbené recepty
- Chci vařit
- Kde diskutuji
- Založená témata
- Disk. příspěvky
Karle, nikdy jsem ji nepřipravovala a tuším, že ani nikdy nebudu,
protože mi plně vyhovuje originál s logem kohouta (btw. ve znamení kohouta
se v roce 1945 majitel narodil , ale nuselská kuchta - http://nuselskakuchta.blogspot.cz/…riracha.html
s ní má zkušenosti, třeba tam najdeš odpověď
Tak to mne opravdu mrzí a je mi smutno.
PAN kuchař, možná tento článek ho přiblíží víc - https://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
A jeho recepty jsou k nalezení pod nickem youpi a Louis.
Louis RIP
Pro mne je víceúčelovým hrncem - Concept 5000.
Umí vařit pomalu na hi i low, udržuje teplotu až 4h, vaří v páře,
smaží, peče chleba, frituje, umí uvařit rýži, dusit a má funkci sousvide
od 45-95°C po jednom stupni.
Dobře se v něm vaří omáčky, přímo v něm osmažím cibuli, přidám
maso, po opečení zapráším moukou, přidám koření, podle potřeby podliju
a přepnu na pomalý hrnec a už nemusím hlídat, nic se nepřipálí, mouka se
perfektně provaří…
Sousvide je jeho další +, které ocení zaměstnaná žena
Marmelády se dělají sami…
Je to jeden z mála pomocníků, které jsou u nás stále v běhu
@Kaculka10 přidávám
info odkaz - https://www.youtube.com/watch?…,
stojí to opravdu zato, ale chce to s sebou sponzora nebo dva
@Jirka 8 i já
zdravím a děkuji za pochvalu Myslím, že na poctivém tálu by uvařil
každý dobře
Jsem s ním navýsost
spokojená
A ještě asi naposled óda na litinu z České litiny
Chuck tender, zavakuovaný se snítkou rozmarýnu, solí a pepřem, vařený
při 54°C 6h, odleželý týden v lednici při 4°C a zprudka opečený na
tálu. Škoda, že na focení nakrájeného už byla tma, růžové šťavnaté
maso podávané s listovým salátem (špenát, římský salát, rukola a
listy červené řepy) se zálivkou z olivového oleje, balzamika, javorového
sirupu… grilovací ráj
A pstruzi potočáci, lahůdka za 8 minut
Jirko, fakt dík. Dokonce i to čištění se stává rutinou
@birkana snad si
nechceš dělat reklamu na své soukromé stránky přes Labužníka? Čoveče,
kam by Labužník došel, kdyby si každý dal jen odkaz?
Pošli mi adresu přes SZ, prosím
Grilujeme cokoliv a docela často a máme to dost vychytané, přesto jsem
toužila po pořádném litinovém tálu.
Ano, pořádném, těžkém a silném, aby byl napůl hladký a napůl
vroubkovaný.
A tady musím poděkovat Jirkovi za jeho nabídku na Českou litinu.
Setkali jsme se s člověkem na první pohled sympatickým, který rozumí
tomu, co prodává.
Koupili jsme obdélníkový tál, na vroubky se pohodlně vejde jihoamerický
stejk z kterého se najedí tři lidi, vejdou se tři válečky vepřové
panenky nebo oba filety ze Smuhy královské.
Na hladkém konci se perfektně ugriluje zelenina, plněné žampiony nebo
tousty se sýrem.
Tál máme 14 dní a večeříme každý den venku, zkusili jsme ryby,
hamburgery, stejky, vepřovou panenku, krkovici i bůček, vepřová žebra a
dokonce i obyčejné buřty chutnají daleko líp než na otevřeném ohni.
Zkoušela jsem i doma na plynu, pstruhy a vepřové maso. Bramborové placky
jsou jedinečné.
Jirko, maximální spokojenost!!!
Ještě edit - 3cm plátek z kýty jihoamerického býka, syrové plátky
brambor, sladká kukuřice a zelené fazolky, kompletní venkovní večeře na
litině
Ejo, díky tomu, že jsi mne zmínila jako první, tak jako první
odpovídám
S Labužníkem se zatím neloučím a snad ani v budoucnu nebudu, mám tu
přátele s kterými se ráda stýkám, ať už u nás doma nebo ve světě
nebo jen tady na labu, je to letité a nostalgické
Možná se tyto stránky ztratí, protože se zřejmě nehodí do jakéhosi
konceptu, a není to jen Labužník, nebo jsou admini opravdu nýmandi? a proto
nemám chuť ani potřebu cokoliv přidávat (tedy - ještě počítám
s výjimkou, kterou hodlám uskutečnit dnes
Ale chodím sem pro recepty a dokud budou fungovat, tak chodit budu
Měj se hezky, určitě se tu ještě potkáme
Tak si tak říkám, k čemupak to asi je tohle vyhledávání - http://www.labuznik.cz/…dience/repa/
Admini!!!
M. Klíma alias Aftic, autor Čínské kuchařky a šéf první Čínské restaurace ve Vodičkově ulici… http://www.rozhlas.cz/…tru--1636778
Přispíval komentáři i sem na Labužníka, tehdy jsme byli ještě
slavní
Adminko Gábino, či kdo tu píšete ty vzkazy o zlepšování.
Myslíte, že je ve vašich silách a v dohledné době jste schopni konečně opravit u receptu http://www.labuznik.cz/…ane-smetany/?… fotky, tak aby souhlasily s receptem?
Nedávno jste žádali o podnět na zlepšení Labužníka, takže toto je podnět první.
Před dvěma lety jste začali opravovat Ingredience, dodnes není hotové
nic, pouze jste oznámili, že se to programátorovi nepovedlo.
Takže, když se to nepovedlo, tak už Ingredience zůstanou tak jak jsou? nebo
na tom programátor dva roky usilovně pracuje a stále se nedaří?
Podnět druhý (stále se opakující).
Děkuji za odpovědi na obě otázky.
Daniela
Si snad děláte prču?
Stačí se podívat na rok 2014 - http://www.labuznik.cz/…inece-43707/,
podívat se na recepty pod liči, myslím, že se nic nezměnilo.
Měli byste změnit programátora!
A další a další připomínky najdete ve vzkazech adminům, připomínky,
na které dodnes nikdo nereagoval a jelikož můj šestý smysl funguje dobře,
tak ani reagovat z vaší strany nebude.
Na co tedy chcete nové podněty na zlepšování, nám bude stačit, když
uděláte po letech to, co jsme žádali kdysi.
Myslím, že naší prací (uživatelů) je přidávat recepty, fotky,
diskutovat… vaší prací je starat se o technickou a desingovou stránku
webu a bylo by i od vás přínosné něčím motivovat.
Inspiraci můžete najít na zmíněných Top receptech
To, co jste tu zatím předvedli, nestojí za nic!
Omluvit se je hezké a nic to nestojí, nicméně jste opět nesplnili nic ze
slibů
Labužník je umírající web a já si myslím, že hlavně díky vám,
adminům.
V receptech a fotkách je chaos, který málokdy řešíte, odkaz na FB
z titulky zmizel, deníčky podléhají cenzuře a vložení zápisku vámi je
zdlouhavé, až nakonec není ani aktuální a dalších a dalších
nedostatků…
Stejné problémy mají na také vašem webu - konvi -, od května si
stěžují, že nejdou přidávat fotky…
Na Top receptech nyní probíhá soutěž https://www.toprecepty.cz/…esic-cerven/ a něco se děje, fotky na jejich FB stránkách se aktualizují snad každou hodinu…
Admini, jsou tyto weby skutečně náplní denodenní vaší práce za kterou
pobíráte plat?, nebo je provozujete, jen jako pro vás, nezáživný
koníček?
Fakt by mne zajímala odpověď.
@Eja Putin ale píše o vyhledávání podle ingrediencí, ne hledat recept nebo podrobné vyhledávání.
Putin, máš pravdu, jsou tam i recepty, které obsahují pouze např. 4cm
pórku , ale i sladký koláč, který pórek
neobsahuje vůbec