daduuja

Registrován od: 03.02.14, naposledy on-line 12.01.19 19:18
Počet příspěvků v diskusích: 1143
Jsem začátečník
 
daduuja
1143 příspěvků 03.12.17 13:07
Vánoce 2017

Krásné Vánoce

Diskusní téma - Vánoce 2017
daduuja
1143 příspěvků 14.11.17 21:07

Karle, nikdy jsem ji nepřipravovala a tuším, že ani nikdy nebudu, protože mi plně vyhovuje originál s logem kohouta (btw. ve znamení kohouta se v roce 1945 majitel narodil :-)), ale nuselská kuchta - http://nuselskakuchta.blogspot.cz/…riracha.html s ní má zkušenosti, třeba tam najdeš odpověď :-) :mavam:

Diskusní téma - Sriracha kvašení
daduuja
1143 příspěvků 12.10.17 20:42

Tak to mne opravdu mrzí a je mi smutno.
PAN kuchař, možná tento článek ho přiblíží víc - https://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
A jeho recepty jsou k nalezení pod nickem youpi a Louis.
Louis RIP

Diskusní téma - Zemřel Constantin Plesky
daduuja
1143 příspěvků 22.12.16 19:42
Diskusní téma - Vánoce 2014
daduuja
1143 příspěvků 07.10.16 22:16

Pro mne je víceúčelovým hrncem - Concept 5000.

Umí vařit pomalu na hi i low, udržuje teplotu až 4h, vaří v páře, smaží, peče chleba, frituje, umí uvařit rýži, dusit a má funkci sousvide od 45-95°C po jednom stupni.
Dobře se v něm vaří omáčky, přímo v něm osmažím cibuli, přidám maso, po opečení zapráším moukou, přidám koření, podle potřeby podliju a přepnu na pomalý hrnec a už nemusím hlídat, nic se nepřipálí, mouka se perfektně provaří…
Sousvide je jeho další +, které ocení zaměstnaná žena :-)
Marmelády se dělají sami…
Je to jeden z mála pomocníků, které jsou u nás stále v běhu :-)

Diskusní téma - Fritovací hrnec
daduuja
1143 příspěvků 23.09.16 18:53

@Kaculka10 přidávám info odkaz - https://www.youtube.com/watch?…, stojí to opravdu zato, ale chce to s sebou sponzora nebo dva :-)

Diskusní téma - Kam s dětmi v Praze - netradičně?
daduuja
1143 příspěvků 18.09.16 21:35

@Jirka 8 i já zdravím a děkuji za pochvalu :-) Myslím, že na poctivém tálu by uvařil každý dobře :-) Jsem s ním navýsost spokojená :mavam:

Diskusní téma - Litinový tálek
daduuja
1143 příspěvků 12.09.16 19:59

A ještě asi naposled óda na litinu z České litiny :-)

Chuck tender, zavakuovaný se snítkou rozmarýnu, solí a pepřem, vařený při 54°C 6h, odleželý týden v lednici při 4°C a zprudka opečený na tálu. Škoda, že na focení nakrájeného už byla tma, růžové šťavnaté maso podávané s listovým salátem (špenát, římský salát, rukola a listy červené řepy) se zálivkou z olivového oleje, balzamika, javorového sirupu… grilovací ráj :-)

A pstruzi potočáci, lahůdka za 8 minut :-)

Jirko, fakt dík. Dokonce i to čištění se stává rutinou :-)

Diskusní téma - Litinový tálek
daduuja
1143 příspěvků 12.09.16 19:51

@birkana snad si nechceš dělat reklamu na své soukromé stránky přes Labužníka? Čoveče, kam by Labužník došel, kdyby si každý dal jen odkaz? :P
Pošli mi adresu přes SZ, prosím :-) :mavam:

Diskusní téma - Dotazy, nápady a připomínky pro admina
daduuja
1143 příspěvků 04.09.16 13:25
U Kasků

V Bakově nad Jizerou = zážitková restaurace - http://penzionrestaurantukasku.webnode.cz/

Diskusní téma - U Kasků
daduuja
1143 příspěvků 01.09.16 22:38
Česká litina

Grilujeme cokoliv a docela často a máme to dost vychytané, přesto jsem toužila po pořádném litinovém tálu.
Ano, pořádném, těžkém a silném, aby byl napůl hladký a napůl vroubkovaný.
A tady musím poděkovat Jirkovi za jeho nabídku na Českou litinu.
Setkali jsme se s člověkem na první pohled sympatickým, který rozumí tomu, co prodává.
Koupili jsme obdélníkový tál, na vroubky se pohodlně vejde jihoamerický stejk z kterého se najedí tři lidi, vejdou se tři válečky vepřové panenky nebo oba filety ze Smuhy královské.
Na hladkém konci se perfektně ugriluje zelenina, plněné žampiony nebo tousty se sýrem.
Tál máme 14 dní a večeříme každý den venku, zkusili jsme ryby, hamburgery, stejky, vepřovou panenku, krkovici i bůček, vepřová žebra a dokonce i obyčejné buřty chutnají daleko líp než na otevřeném ohni.
Zkoušela jsem i doma na plynu, pstruhy a vepřové maso. Bramborové placky jsou jedinečné.
Jirko, maximální spokojenost!!!

Ještě edit - 3cm plátek z kýty jihoamerického býka, syrové plátky brambor, sladká kukuřice a zelené fazolky, kompletní venkovní večeře na litině :-)

Diskusní téma - Litinový tálek
daduuja
1143 příspěvků 28.08.16 17:19

Ejo, díky tomu, že jsi mne zmínila jako první, tak jako první odpovídám :-)

S Labužníkem se zatím neloučím a snad ani v budoucnu nebudu, mám tu přátele s kterými se ráda stýkám, ať už u nás doma nebo ve světě nebo jen tady na labu, je to letité a nostalgické :-)
Možná se tyto stránky ztratí, protože se zřejmě nehodí do jakéhosi konceptu, a není to jen Labužník, nebo jsou admini opravdu nýmandi? a proto nemám chuť ani potřebu cokoliv přidávat (tedy - ještě počítám s výjimkou, kterou hodlám uskutečnit dnes :-)
Ale chodím sem pro recepty a dokud budou fungovat, tak chodit budu :-)

Měj se hezky, určitě se tu ještě potkáme :mavam:

Diskusní téma - Konec Labužníka- opravdu?
daduuja
1143 příspěvků 06.08.16 08:29

Tak si tak říkám, k čemupak to asi je tohle vyhledávání - http://www.labuznik.cz/…dience/repa/

Admini!!!

Diskusní téma - Hledání podle ingrediencí
daduuja
1143 příspěvků 31.07.16 13:25
Vzpomínka na legendu

M. Klíma alias Aftic, autor Čínské kuchařky a šéf první Čínské restaurace ve Vodičkově ulici… http://www.rozhlas.cz/…tru--1636778

Přispíval komentáři i sem na Labužníka, tehdy jsme byli ještě slavní :-)

Diskusní téma - Vzpomínka na legendu
daduuja
1143 příspěvků 22.07.16 19:57
Oprava fotek u receptu

Adminko Gábino, či kdo tu píšete ty vzkazy o zlepšování.

Myslíte, že je ve vašich silách a v dohledné době jste schopni konečně opravit u receptu http://www.labuznik.cz/…ane-smetany/?… fotky, tak aby souhlasily s receptem?

Nedávno jste žádali o podnět na zlepšení Labužníka, takže toto je podnět první.

Před dvěma lety jste začali opravovat Ingredience, dodnes není hotové nic, pouze jste oznámili, že se to programátorovi nepovedlo.
Takže, když se to nepovedlo, tak už Ingredience zůstanou tak jak jsou? nebo na tom programátor dva roky usilovně pracuje a stále se nedaří?
Podnět druhý (stále se opakující).

Děkuji za odpovědi na obě otázky.
Daniela

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
daduuja
1143 příspěvků 12.07.16 13:11
Adminko Gábino,

Si snad děláte prču?
Stačí se podívat na rok 2014 - http://www.labuznik.cz/…inece-43707/, podívat se na recepty pod liči, myslím, že se nic nezměnilo.

Měli byste změnit programátora!

A další a další připomínky najdete ve vzkazech adminům, připomínky, na které dodnes nikdo nereagoval a jelikož můj šestý smysl funguje dobře, tak ani reagovat z vaší strany nebude.
Na co tedy chcete nové podněty na zlepšování, nám bude stačit, když uděláte po letech to, co jsme žádali kdysi.

Myslím, že naší prací (uživatelů) je přidávat recepty, fotky, diskutovat… vaší prací je starat se o technickou a desingovou stránku webu a bylo by i od vás přínosné něčím motivovat.
Inspiraci můžete najít na zmíněných Top receptech :-)

To, co jste tu zatím předvedli, nestojí za nic!

Diskusní téma - Obnovení deníčků
daduuja
1143 příspěvků 09.07.16 18:22
Omluva Birkaně

Omluvit se je hezké a nic to nestojí, nicméně jste opět nesplnili nic ze slibů :-(
Labužník je umírající web a já si myslím, že hlavně díky vám, adminům.
V receptech a fotkách je chaos, který málokdy řešíte, odkaz na FB z titulky zmizel, deníčky podléhají cenzuře a vložení zápisku vámi je zdlouhavé, až nakonec není ani aktuální a dalších a dalších nedostatků…
Stejné problémy mají na také vašem webu - konvi -, od května si stěžují, že nejdou přidávat fotky…

Na Top receptech nyní probíhá soutěž https://www.toprecepty.cz/…esic-cerven/ a něco se děje, fotky na jejich FB stránkách se aktualizují snad každou hodinu…

Admini, jsou tyto weby skutečně náplní denodenní vaší práce za kterou pobíráte plat?, nebo je provozujete, jen jako pro vás, nezáživný koníček?
Fakt by mne zajímala odpověď.

Diskusní téma - Obnovení deníčků
daduuja
1143 příspěvků 23.05.16 05:38

@Eja Putin ale píše o vyhledávání podle ingrediencí, ne hledat recept nebo podrobné vyhledávání.

Putin, máš pravdu, jsou tam i recepty, které obsahují pouze např. 4cm pórku :-), ale i sladký koláč, který pórek neobsahuje vůbec :-)

Diskusní téma - Hledání podle ingrediencí
daduuja
1143 příspěvků 15.05.16 19:13

@valča123 Ahojky :-), značka RACIO je nastopro určitě zdravá, působí mírně projímavě, takže čistí organismus zevnitř, což se projeví po času i navenek :-)

Diskusní téma - Hubnutí a strava
daduuja
1143 příspěvků 09.02.16 20:24

Pepíčku, jestli sem ještě někdy nakoukneš, ty to vidíš - všechno nejlepší k narozeninám :srdce:

Diskusní téma - ZZakladateli tohoto serveru

Zobrazit všechny příspěvky uživatele daduuja »

Napsat uživateli daduuja zprávu   Přidat uživatele daduuja do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz