Claudia

Score: 0 Registrován od: 20.09.10, naposledy on-line 21.5.15 08:38
Počet příspěvků v diskuzích: 103 Praze
 
Claudia
103 příspěvků 29.1.10 18:55
Kuchyňský robot RONIC 3000

Slyšela jsem o tomto zázračném kuchyňském robotu a viděla jsem předváděčku, že opravdu vše co slibují dokáže, ale i přesto se mi zdá cena 30.000,– Kč poněkud přemrštěná. Máte někdo s tímto robotem zkušenosti? Vyplatí se? Opravdu za tu cenu stojí?

Diskuzní téma - Kuchyňský robot RONIC 3000
Claudia
103 příspěvků 10.11.08 13:29
Perníčky

Prosím o radu zkušené labužníky:
v časopise jsem viděla fotky vykrajovaných perníčků, které mají uvnitř jakoby vitrážovým způsobem udělané okénko, které vznikne spečením bonbónů. Psali tam, že se těch rozdrcených bonbónů musí dát při pečení tak akorát - ale to znamená co? Jak silnou vrstvu mám udělat? Strašně ráda bych to vyzkoušela, ale zároveň se znám a vím, že jak se mi to nepovede napoprvé, už to znovu dělat nebudu…

A ještě jeden dotaz - jak se nanáší na perníčky bílková poleva na větší plochu? Normálně zdobím z ustřiženého růžku igelitového sáčku, ale na větší plochu to není. Když to rozetřu mašlovačkou, tak to v té polevě nechá stopy a nebude hladká nebo jo? Jaký je na to fígl?

Diskuzní téma - Perníčky
Claudia
103 příspěvků 18.1.08 07:25
...

Všem děkuju za rady, příští týden budu zase péct, tak vyzkouším potření olejem, vyndám před pečením háky a také zkusím nastavit pečení jako by to byl větší chleba… a to by bylo, abych nezvítězila!!!!

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 17.1.08 15:10
suma

Chápu to správně, že mám ty háky vyndat až po vykynutí? Nemůže se mi tím vyndáním těsto „zdrcnout“?
O tom vymazání olejem jsem také nevěděla… jen mi připadá, že když ji předem vymažu, tak se stejně olej pak zapracuje do těsta a na stěně nádoby nezůstane nic. Nebo myslíš vymazat až po vykynutí při tom vyndavání háků?

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 17.1.08 13:05
bouraci

Díky za tip, zkusím recept najít!!! :-)

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 17.1.08 13:04
buraci

Příště ty háky zkusím také vyndat před pečením, snad pak půjde chleba líp vyklopit.
U mě v pekárně je to tak, že po promíchání chleba začne kynout, pak háky těsto lehce prohodí, kyne podruhé, naposledy ho háky prohodí a kyne potřetí - až pak následuje pečení, takže si myslím, že bych zkusila háky vyndat před tím třetím kynutím…

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 17.1.08 09:43
buraci

Díky za rady.
Beru tedy jako fakt, že kůrka bude světlejší než u koupeného chleba.
Jen s tím vyndaváním asi budu ještě bojovat - já to totiž zkoušela i tou dřevěnou špachtlí, jenže se mi ji při vyndavání chleba podařilo zlomit… … proto jsem pojala podezření, jestli není na vyndavání nějaký lepší „fígl“.

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 16.1.08 14:12
Domácí pekárna Moulinex XXL

Dostala jsem k narozeninám tuto pekárnu. Hned jsem pečlivě přelouskala různé dobré rady a recepty na internetu a podle jednoho podle všeho velmi osvědčeného receptu jsem se pokusila o svůj první domácí chlebík.

Recept byl: 300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí

A teď ten můj dotaz: po skončení cyklu byla kůrka chleba skoro úplně světlá, jako by se skoro vůbec nepekl. Nastavení na pečení jsem nechala základní se „středně propečenou kůrkou“, na množství ingrediencí i jejich pořadí jsem si dala opravdu pozor, koexistence těsta se zdála být v pořádku, i pěkně vykynulo (droždí jsme měla to s modrým ptákem), jen to upečení mi nějak není jasné… Dala jsem chleba po skončení cyklu ještě na 10 minut zpět do pekárny dopéct a kůrka dostala příjemně světlou nazlátlou barvu, uvnitř byl pěkně propečený, jen po tom dopečení ta kůrka kromě zezlátnutí opravdu dost ztvrdla.
Nemám v okolí nikoho, kdo by pekárnu také vlastnil, tak se ptám vás - opravdu má být po skončení pečení na „středně tmavou kůrku“ ta kůrka tolik světlá? Z návodu se nedá nic moc vyčíst… :-(

A ještě jedna věc - měli jsme opravdu veliký problém vyklopit po upečení chléb z nádoby. Nechala jsem ho v ní po dopečení ještě tak 10 minut stát už mimo pekárnu, ale pak ne a ne se mrška vyklopit. Neexistuje na to nějaký „fígl“?
Před pečením jsem nevyndala hnětací háky, protože v návodu psali, že se mohou vyndat ale nemusejí - no, přiznávám, že do prvního pečení jsem se bála zasahovat, spíš jsem chtěla vyzkoušet, co ta pekárna vlastně dělá. Pomůže, když ty háky příště vyndám?

Diskuzní téma - Domácí pekárna Moulinex XXL
Claudia
103 příspěvků 6.11.07 15:34
...

Také se o pekárnu chystám „napsat Ježíškovi“ a našla jsem někde na netu tohle (bohužel nevím kde, jen jsem si zkopírovala do počítače text), snad Ti to trochu pomůže:

Malá velká pomocnice, tak ráda nazývám svoji domácí pekárnu, která před necelým rokem zaujala v naší domácnosti opravdu čestné místo na kuchyňské lince a také v rozvrhu každodenních činností. Pryč jsou doby, kdy jsme si večer vzpomněli, že nemáme pečivo na ráno, případně na přípravu svačin do školy či práce. Teď stačí otevřít víko, nasypat ingredience a zvolit program. Jak jednoduché! Chceme-li být ráno vzbuzeni příjemnou vůní čerstvého chleba, nastavíme si opožděný start. Také začínáte uvažovat o koupi tohoto kuchyňského zázraku? Dovolím si připravit vás na tento nákup.
Má to smysl?
Jestliže ještě stále zvažujete, zda je pro vás domácí pekárna chleba správnou investicí, nabízím vám malý přehled těch důležitých pozitiv, které tento spotřebič přinese do vaší domácnosti.
Už nikdy nemusíte řešit, zda máte dostatečné množství čerstvého pečiva. Provoníte si celý dům příjemnou vůní čerstvého pečiva.
Nemusíte se přizpůsobovat nabídce pekárny, sami si připravíte pečivo, na které máte právě chuť. Jíst zdravě? Žádný problém. Stačí se zásobit správnými moukami a ostatními potřebami.

Pokud jste si nikdy netroufli na buchty a jiné dobroty z kynutého těsta, s pekárnou to zvládnete levou zadní. Jen do ní nahážete suroviny, o uhnětení a vykynutí už se postará sama.
Ušetříte. Chléb o hmotnosti 1300 g vyjde včetně elektrické energie na cca 12 Kč. Na jednoduchá jídla nepotřebujete troubu. Sekanou či flíčky upečete v pekárně.
Víte, co jíte. Dostupná cena (od 900 Kč).

Myslím, že už není nad čím váhat. Jdeme nakupovat!

Která je ta nej?
Domácí pekárna se skládá z pečícího prostoru, kde najdete pečící formu a hnětací hák(y), ovládacího panelu a samozřejmě víka. Základní dělení domácích pekáren je na tu s jedním hnětacím hákem a s dvěma hnětacími háky. Viditelný rozdíl je na tvaru hotového chleba. Vyberete-li si jeden hák, chléb bude vypadat jako krychle, kdežto s dvěma hnětacími háky docílíte kvádru. Některé pekařinky upřednostňují druhou variantu, neboť dva háky těsto propracují kvalitněji.

Pro čtyřčlennou rodinu je vhodná pekárna o objemu 1,3 kg a více. Věřte, že jakmile se dáte do pečení, vaše průměrná spotřeba pečiva rapidně vzroste. Nehledě na to, že větší nádoba pojme i více těsta třeba na koláče.

Velmi oblíbenou značkou je naše česká ETA, ve dvou provedeních – ETA Siesta a ETA Harmony. Většina redakce vlastní tu první. Můžeme jen doporučit. Důležitým bodem při výběru značky je totiž i servis.

Nezanedbatelným aspektem při každém nákupu je finanční obnos, který jsme schopni ze svého rozpočtu na danou věc uvolnit. Domácí pekárna nás ale příliš nezatíží. Pořídíme ji už od cca 900 Kč, ale pak počítejte, že cena odpovídá množství nabízených programů. Kolem 2.000 Kč zaplatíte za slušnou kvalitu a programové vybavení. Ovšem máte-li zálusk na vyšší cenové sféry, je možné investovat až 7.000 Kč.

Kolik funkcí máš…
Prohlédněte si naši chytrou tabulku funkcí a programů, které nabízejí různé typy pekáren. Vyberte si, které jsou pro vás důležité a ty sdělte jako kritéria nákupu prodavači. Ten vám na základě těchto informací doporučí vhodnou značku a typ.
Nastavení barvy Pomocí tlačítka si zvolíte, zda chcete světlou, střední nebo tmavou kůrku.
Velikost Pro malé množství chleba velikost I., pro velké velikost II.
Standardní programy pečení klasický (bílý, pšeničný, žitný chléb); sprint/rychlý (cca poloviční doba celkového programu „klasický“); toastový chléb; sladký chléb; celozrnný chléb; příprava těsta; pečení; sendvič
Předehřev surovin Velmi důležitá funkce pekárny. Zaručuje kvalitně upečené pečivo.
Pečení z kypřícího prášku Pečení bez kvasnic, hned po hnětení pekárna peče.
Příprava marmelády, zavařování Můžete zahodit velký zavařovací hrnec s teploměrem, pekárna to zvládne sama.
Odložený start Díky až 13hodinové maximální době si můžeme např. večer nachystat suroviny a nastavit výrobu chleba tak, aby byl hotový ráno, kdy vstáváme.
Akustický signál Pokud budete do těsta dodatečně přidávat nějaké suroviny, například rozinky, pekárna vás upozorní opakovaným pípnutím, že je ten vhodný čas.
Pojistka opakovaných funkcí Někdy se stane, že v průběhu přípravy chleba dojde k výpadku elektrické energie. Pekárna si zapamatuje, kde skončila.
Pojistka proti přehřátí Po pečení vám pekárna na displeji napíše, že před dalším pečení musíte chvilku počkat, aby nedošlo k jejímu přehřátí.
Přihřívání Jakmile je chléb upečený, ale vy zrovna nemáte čas si jej vyzvednout, pekárna jej ještě hodinu přihřívá.
Program na pečení bezlepkového chleba Máte-li člena rodiny, který může jíst pouze bezlepkové pečivo, tento program jistě oceníte.
Automatický dávkovač rozinek Nemusíte čekat, až bude vhodný čas na přidání dodatečných surovin, pekárna se o to postará sama.
Vlastní program Nastavte si program ušitý vám i vašemu pečivu na míru.

Až bude doma
Jakmile si přivezete pekárnu domů, důsledně si přečtěte návod k obsluze, který obvykle obsahuje i malý receptář, tabulky s přesným výpisem činností jednotlivých programů a řešení možných problému při pečení. Před prvním pečením postupujte dle rad výrobce.
O hnětací háky a pečící nádobu se starejte dobře, aby vám nepřilnavý povrch vydržel po dlouhou dobu neporušený.

Přeji příjemné pečení!

Diskuzní téma - Domácí pekárna
Claudia
103 příspěvků 26.6.07 14:06
Jarko

Všimla jsem si diskuze až teď :-(
Teď už je asi pozdě, ale mohla bych poprosit o semena na příští rok? Tuhle rostlinu vůbec neznám, ale stála by za pokus!

Diskuzní téma - Daruji semena za 2 známky
Claudia
103 příspěvků 14.6.07 15:40
...

Děkuju všem za rady - pen pendrek nebo podobné cukrovinky mě vůbec nenapadly!!! No ještě štěstí, že existuje Labužník a ně něm vy!!!
Ty foky dortů jsou úžasné, brada mi klesla až na klávesnici, úplně škoda je pak rozkrojit…

Diskuzní téma - marcipán
Claudia
103 příspěvků 14.6.07 08:04
marcipán

Prosím o radu šikovné cukráře a cukrářky - chci udělat tátovi speciální dort k narozeninám ve tvaru kytary a řeším dva problémy:
1. Jak nejlíp obarvit marcipánovou hmotu? Udělat marcipán sama si netroufám, u nás ho v jednom malém pekařství prodávají, ale je jen surový a neobarvený. Napadlo mě použít klasickou sypkou barvu jako se s ní obarvují polevy na perníčky, ale jak tu barvu nejlíp zapracovat do maricpánové hmoty? Mám ji tam zapracovávat jen tak nebo ji mám předem třeba zředit kapkou vody?
2. Jak by jste udělali struny na té kytaře? Předem říkám, že rovnou čáru polevou prostě nedokážu udělat, klepou se mi ruce. Neexistuje na to nějaký trik? Nebo neexistuje třeba něco jako jedlé nitě, když je jedlý papír? Nebo co třeba ten jedlý papír zkusit nastříhat na slaboučké proužky - dá se to vůbec? A kde se jedlý papír dá v Praze koupit?
Já vím, je to spousta otázek najednou, ale opravdu ocením každou radu.

Diskuzní téma - marcipán
Claudia
103 příspěvků 25.5.07 15:18
...

Já si doma vždycky šplhnu obyčejným smaženým sýrem v těstíčku s bramborovou kaší, ale jinak miluje zelí a sýr, takže osvědčené jsou u nás lazaně se zelím (recept jsem sem už kdysi vkládala) nebo třeba momentálně Kološvárské zelí. Čím se mu fakt nezavděčím, tak to jsou jídla sladká, takže takové lívance nebo kynuté knedlíky jsem nejedla už ani nepamatuju (vařit si je zvlášť jen pro sebe jsem líná). Naštěstí přímo miluje i poměrně obyčejná jídla jako třeba vařenou brokolici zapečenou se sýrem se studenou omáčkou z kysané smetany, Lučiny a bylinek nebo fazolky na smetaně, šťouchané brambory se špenátem nebo se zelím, koprovku… jojo, mám doma vděčného strávníka ;-))

Diskuzní téma - chlapi a jejich chutove bunky... aneb co se u vas vari?
Claudia
103 příspěvků 5.1.07 03:56
AZ Gastro

Tak už jsem se také zaregistrovala, oba časopisy se mi v pohodě stáhly. Jen jsem do nich zběžně nakoukla a vypadá to na moc zajímavé počteníčko a inspiraci - dekuju za bezva tip!

Diskuzní téma - Internetový časopis ke stažení zdarma!
Claudia
103 příspěvků 8.8.06 10:25
Eleen

Máš pravdu, maďarská kuchyně má výborné záviny - občas mám příležitost ochutnat a to se můžu doopravdy jak se říká „užrat“. Určitě nebudu ani z daleka sama, kdo si takové recepty rád zařadí mezi oblíbené, tak jestli můžeš, určitě je na Labužníka vlož!!

Diskuzní téma - koláč s koprem
Claudia
103 příspěvků 8.8.06 10:20
Super tipy!

Děkuju všem za pomoc - myslím, že ten z kynutého těsta bude „ten pravý“. Jen se chci zeptat, jestli se ten tvaroh ještě nějak ochucuje nebo se prostě jen smíchá s koprem. A jak je to asi poměrově - na kolik těsta kolik tvarohu. Nikdy jsem ten koláč neviděla ani neochutnala a kamarádka si to už taky nepamatuje, když ho babička naposledy pekla, byla kamarádka v první třídě a dneska je jí přes 40.

Jinak specielně děkuju za recepty s brynzou - od dovolené v Tatrách je to můj snad nejoblíbenější sýr, takže koláče z listového těsta určitě zkusím!

Diskuzní téma - koláč s koprem
Claudia
103 příspěvků 7.8.06 10:29
koláč s koprem

Hledám pro kamarádku recept na koláč, který dělala její babička kdysi na Slovensku v okolí Rožňavy. Bohužel babička už dávno zemřela a recept se u nikoho z rodiny nechoval. Prý se to peklo na plechu, spodní vrstva bylo „nějaké těsto“, na tom tvarohová vrstva s koprem, prý to bylo moc dobré. Prosím, kdo by jste něco podobného znal, poraďte, kamarádka bude mít letos kulaté narozeniny a ráda bych jí překvapila neobvyklým dárkem. Děkuju.

Diskuzní téma - koláč s koprem
Claudia
103 příspěvků 7.8.06 10:27
Děkuju

Díky moc za tipy, určitě vyzkouším, marmeláda z josty je fakt moc dobrá, přidávám do ní trochu rybízu a fakt nemá chybu.

Diskuzní téma - josta
Claudia
103 příspěvků 2.8.06 15:21
josta

Zase se mi letos urodilo docela dost josty a protože u nás nikdo nechce víno a marmeládu mám ještě loňskou, hledám nějaké šikovné recepty. Prosím, poraďte.

Diskuzní téma - josta
Claudia
103 příspěvků 22.9.05 14:21
Díky Pendo

Vyzkoušela jsem odsud objednat dárek k manželovým narozeninám a jsem nadšená - zatím tedy jenom já, manžel má narozky až za pár dní, tak si ještě bude muset na dárek počkat, ale moc se mi líbila ochota zaměstanců, rychlost dodání a balení dárku je také super.
Díky za skvělý odkaz!

Diskuzní téma - originální dárky pro každého...

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Claudia »

Napsat uživateli Claudia zprávu   Přidat uživatele Claudia do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz