chocolat

Score: 0 Registrován od: 10.10.04
Počet příspěvků v diskuzích: 106 Praze

Práce: studentka
Koníčky: nejradši se sama procházím po centru a navštěvuju různé restaurace a obchody s delikatesama,čímž si rozšiřuju své labužnické obzory.jinak ve volném čase chodím do kina a hraju na bicí

 
chocolat
106 příspěvků 18.11.05 18:33
Andry...

mrkám na to…bezva. zrovna dneska sem dostala v hypernově zadara lahev bílýho, takže už vim, co s ním udělám°

Diskuzní téma - víno a vaření
chocolat
106 příspěvků 17.11.05 14:20
Andry...

…díky, těšim se na recepty!

Diskuzní téma - víno a vaření
chocolat
106 příspěvků 29.10.05 19:02
hola maňana,

oceňuju zajímavý článek. ani jsem neměla tušení, že existuje něco jako stupnice pálivosti a myslela jsem si, že nejpálivější papričkou je scotch bonnet (nevím jak se to píše, takže v tom mám možná chybu) - na jakém stupni by se teda umístila? a dají se u nás vůbec všechny tyhle nejrůznější varianty čili sehnat? v mnoha mexických receptech se objevuje např. čili ancho atd. kde na tyhle věci v čr kápnu? muchas gracias

Diskuzní téma - Nová nejpálivější paprika vyzrazena!
chocolat
106 příspěvků 22.10.05 00:09
víno a vaření

nepatřím zrovna mezi vinaře, ikdyž naše rodina má dlouhou vinařskou tradici. co se pití týče, holduju sladkým dezertním, popřípadě lehkým bílým vínům.
jaké víno se ale nejlépe hodí, pokud chci připravt jídlo na způsob coq au vin?
abych diskuzi na téma vaření s vínem rozšířila, tak pište jakékoliv vhodné kombinace určitého vína s jinými surovinami ( zvěřina, ryby…)
díky

Diskuzní téma - víno a vaření
chocolat
106 příspěvků 17.10.05 09:43
jo,došly

poslala jsem ti děkovnou soukromou zprávu na tvého labužníka. ona ti nepřišla?! pokud ne, tak to ještě zopakuju: formičky mi udělaly hroznou radost, nejvíc se mi líbí ta ve tvaru zrcátka. jenom je škoda, že u většiny chybí druhá polovina, ale já už si s nima nějak poradím. můžu tě ujistit, že u mě nebudou jenom ležet ve špajzu a co nejdřív je zužitkuju. pokud se ti nechce do kina, tak co třeba videokazeta nebo dvd? jaký filmový žánr se ti líbí? pokud se trochu vyznáš, tak se nestyď a klidně si napiš o konkrétní film od spol. intersonic nebo bioscop - můžeš si to vyhledat na netu.
ještě jednou děkuju a kdybys někde objevila prodávat další formičky, dej vědět.

Diskuzní téma - čokoládko,
chocolat
106 příspěvků 16.10.05 17:37
fastfood

já, ač velký gurmán, občas skočím na čínu. poslední dobou chodím i do biojídelny - vaří celkem šlichty, ale můžu si nabrat aspoň čerstvý salát a dát si zdravý dezert, ale to není fastfood jako takový. do mekáče se stavujem jenom na cestě k babičce - dávám si salát a zmrzku s karamelem. tak to by bylo asi všechno, co mě spojuje s rychlým občerstvením.
jinak si myslím, že naše republika na tom není zas tak špatně. ostatně se můžete přesvědčit o alarmující situaci ve velké británii v pořadu školní jídelna podle jamieho na programu spektrum - dnes ve 21:45 - to je teprve síla!
mám pocit, že běžná česká rodina se všudypřítomným éčkám stejně nevyhne, fastfood nefastfood. kupujeme přeštítkované prošlé maso, uzeniny pochybného složení, konzervované potraviny, nastříkané ovoce atd. atd.
jediným možným řešením je odstěhovat se na venkov a živit se vlastní živočišnou a rostlinnou produkcí, jinak nikdy nevíte, co se vám zrovna dostane na vidličku.

Diskuzní téma - fastfood
chocolat
106 příspěvků 15.10.05 14:16
Pepíčku

taky jsem ti včera poslala fotku k receptu. jenom ti to sděluju, abys mě mohl upozornit, kdyby náhodou nepřišla. díky

Diskuzní téma - Fotky k receptům
chocolat
106 příspěvků 12.10.05 21:48
vaření ve vakuových sáčcích

koupila jsem si kuchařku od francouzského šéfkuchaře alaina ducasse a v několika raceptech používá k pomalému vaření masa vakuové sáčky. například uvádí, že slepici máme vařit zavakuovanou- tlak 5, uzávěr 2.8 ve vodě teplé 62 stupňů 14 hodin!
celkem síla, co? tak by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenosti s něčím podobným a jestli se takové vakuové sáčky určené k vaření dají koupit.

Diskuzní téma - vaření ve vakuových sáčcích
chocolat
106 příspěvků 7.10.05 19:39
ahoj pilko!

těší mě tvůj zájem. do čokolády nedělám, je to jen má záliba, jako dobré jídlo vůbec. mám spoustu čokoládových receptů na dezerty i na slaná jídla. na čokoládové bonbony jich moc není, ale jak budu mít volnou chvíli, vložím na labužníka nějaké recepty na čoko. lanýže. zatím ti můžu doporučit recept na rychlé čokoládové suflé, který jsem právě vložila- je fakt super.
zatím se měj

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
chocolat
106 příspěvků 3.10.05 18:21
mildo!!

pane bože- trapas…oprava…jmenuju se jana SANDOVÁ

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
chocolat
106 příspěvků 3.10.05 18:17
hurá!!!

bezva, tak mi je můžeš poslat domů: jana jandová, malkovského 601, praha 9 - letňany, 199 00
každopádně napiš na balíček svou adresu a pokud jsi z prahy, tak ti na oplátku pošlu volňásky do kina a pokud ne, tak si řekni, co bys chtěla sehnat.
díkydíkydíky

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
chocolat
106 příspěvků 26.9.05 19:16
Mildo!

to by bylo super! každopádně i kdyby nic, tak děkuju za snahu…

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
chocolat
106 příspěvků 22.9.05 20:37
salát Waldorf

dneska v prima vařečce dávali speciál o dánské kuchyni a připravili tento salát: řapíkatý celer i s listy posekáš nadrobno, přidáš nakrájené jablko a rozpůlené hrozny bez jadýrek a drcené i celé vlašské ořechy.dresink je z kysané smetany, drcených vlašáků, soli a trochy cukru.
mám děsně blbou paměť, takže neručím za kompletnost receptu, klidně popusť uzdu fantazii, ale i takhle to zní celkem dobře

Diskuzní téma - řapíkatý celer
chocolat
106 příspěvků 21.9.05 21:31
sushi problém

maňana má pravdu, jde o velmi komplikovanou záležitost, tak by asi bylo dobré skočit do velkého knihkupectví, jako je např. luxor- dnes už je k dostání spousta knih věnovaných sushi.a když je nechceš kupovat, tak stačí chvíli posedět a něco si přečíst.
jinak pokud vím, tak věci na přípravu sushi prodávali i v tescu na národní- rýži, řasy, ocet, zázvor, wasabi…
nikdy jsem to nezkoušela, ale viděla jsem v televizi připravovat jednoduchou variantu sushi. speciální sushi rýže se uvaří- bez soli. pak se k ní přidá rýžový ocet a pokud seženeš, tak trocha mirinu.
pokud chceš dělat maki rolky,tak na jeden konec plátu řasy nori naneseš vrstvu rýže, uděláš v ní žlábek a do něj náplň dle uvážení- avokádo, červená paprika, ředkev, mrkev, okurka…a syrové, čerstvé ryby- losos, tuňák, mořský vlk, modrohlav,kreveta, sardinka,krabí tyčinky…prostě co tě napadne, potom přidej trošičku wasabi a třeba můžeš přidat i sezamové semínko a rašu zaroluj.suché konce navlhči, aby se slepily.nech chvíli odležet,aby řasa zvlhla a pak nakrájej na malé válečky. jí se s wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem.
hodně štěstí a dobrou chuť

Diskuzní téma - Poradíte? jak na suši
chocolat
106 příspěvků 14.9.05 10:03
...

určitě se hodí i sladké- lívanečky, francouzské toasty, scones, palačinky, vafle…
kdysy sem byla na bruch v jedné restauraci a tam nabízeli i sushi a různé mořské potvory jako krevety, ústřice…, různé saláty, grilované maso a ryby a dobrý nápad jsou i teplé kukuřičné tortily, které si každý sám naplní dle svého přání- na náplň maso na nudličky, salsa, guacamole, kysaná smetana, fazole, čerstvá zelenina, zelený salát…
prakticky není na brunch nic zakázáno a fantazii se meze nekladou

Diskuzní téma - Brunch
chocolat
106 příspěvků 9.9.05 09:03
veteš a starožitné formičky na čokoládu

zdravím,
viděl někdo někde, třeba ve vetešnictví, prodávat staré formičky na výrobu čokoládových pralinek, tabulek apod.? klidně kdekoliv v čr, ale nejlépe v praze či zlíně a okolí. jinak mi můžete poradit, kde jsou v praze dobrá vetešnictví- znám jen jedno na újezdě. dííííííííííík

Diskuzní téma - veteš a starožitné formičky na čokoládu
chocolat
106 příspěvků 17.8.05 08:21
www.illy.cz

mrkni na tyhle stránky a pod položkou čaj a čokoláda se můžeš podívat na ceník- mají i čokoládové boby v balení po 3kg (398 kč/kg)
ještě jsem si je nekoupila,ale dlouho o tom uvažuju.to balení je přecejen trochu velké.mám jeden tip:pokud znáš cukrárnu.kde boby používají,tak by ti třeba prodali menší množství.já to takhle dělala s čokoládou valrhona.jenže já žádného odběratele bobů neznám.

Diskuzní téma - Kakaové boby v ČR?
chocolat
106 příspěvků 24.5.05 19:01
a další mexiko...

už 2 zdroje(moje známá z mexika a jeden americký pár) mi doporučily restauraci cantina na újezdě pod petřínem.ještě jsem tam nezašla,ale co jsem koukala,mají i slušné ceny,takže dlouho váhat nebudu.

Diskuzní téma - Mexická restaurace
chocolat
106 příspěvků 24.5.05 18:51
pro zájemce:

mrkněte na stránky www.tcmbohemia.cz

Diskuzní téma - jehličky
chocolat
106 příspěvků 11.5.05 15:02
sushi

sushi nepatří zrovna mezi levné záležitosti a pokud se ho chcete opravdu nacpat a neutratit celou výplatu,tak zkuste třeba restaurante brasileiro ve slováči nebo na staromáku-za salátový bar platíte jednotnou cenu 245 kč-krom salátů je v nabídce i sushi- tuňák,losos,butterfish,krabí tyčinky,vaječná rolka,avokádo. navíc si můžete dát třeba i ústřice.další už poněkud dražší volba jsou nedělní brunche za cca 800 kč- nabízí hotel intercontinental,mariott, restaurace sarah bernhardt… zkušenost mám s interconti a mariottem a zvlášť druhý zmíněný hotel doporučuju-obrovský výběr sushi,mořských plodů,salátů, teplých jídel i dezertů a sýrů.mňam

Diskuzní téma - Sushi

Zobrazit všechny příspěvky uživatele chocolat »

Napsat uživateli chocolat zprávu   Přidat uživatele chocolat do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz