casino

Motto: I KDYBY CELÝ SVĚT STÁL, KDYŽ SI MYSLÍM, ŽE JE LEPŠÍ SEDĚT, TAK SEDÍM!.............. Motto: „NESNAŽTE SE TEXTY PSÁT TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VAŠE NEJBLIŽŠÍ ČI PŘÁTELE. PIŠTE TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VÁS.(Sergej Lukjaněnko)“

Ikonka uživatele casino
Registrován od: 24.06.08, naposledy on-line dnes v 19:24
Počet příspěvků v diskusích: 4486 Casino

Koníčky:
vaření, kynologie, burzovní obchody, tvorba keramiky, ruleta.

 

Jahodové risotto – Risotto con le fragole

Odkaz na uvaření

casino 07.06.11 14:08

Aby byla pěknější fotečka na titulním místě, přesunuji tu svou, nepatřičnou, do komentářů :)
Edit: 8.5.2013

Palačinky z tvarohového těsta

Odkaz na uvaření

casino 03.03.11 21:15

Když jsem doma řekl, že se chystám na amolety z tvarohového těsta, má paní jen protočila panenky…
Už ty ingredience! Pominu-li cukr, je to základní rozpis na těsto; když do něj přidáte kostku tvarohu a nepřilejete navíc asi tři deci mléka, tak těsto hodně tekuté nebude a nebude.
A smažení? První kusy byly takový lehký, polosyrový dezert na lžičku… Teprve za šestý kus bych se už nemusel stydět! Proti normálnímu těstu se toto smaží při nižší teplotě a zákonitě déle.
Fakt je ten, že poteplu jsou palačinky jako peříčko a i když jak papír, tak jsou nadýchané. Postudenu jsou pak stejné jako ty bez tvarohu.
Tož tak…

Avokádo-mrkvičkový zdravý a chutný salát pro dva

Odkaz na uvaření

casino 31.01.11 21:56

Jj, KRÁSA… snad ZDRAVÁ, ale rozhodně CHUTNÁ :-) „Poněkud“ upraven poměr avokádo : mrkev = 1:1 a místo mořské soli použita sůl kuchyňská…
Podáváno ve vydlabaných slupkách (postup „dlabání“ se osvědčil, použit byl příborový nůž) posypáno praženými slunečnicovými semínky, jako předkrm.

Rajská omáčka s hovězím masem

Odkaz na uvaření

casino 31.01.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

Světoznámé Florentýnky (Fiorentine)

Odkaz na uvaření

casino 19.12.10 21:05

„Díky“ polámanému mlýnku vzniklo v nabitém harmonogramu vánočního pečení okno jak auslág (většina cukroví u nás obsahuje mleté jádroviny). Kromě slepovaného lineckého byl tedy spáchán i tento recept. Musím zdůraznit, že je to bleskovka. Pokud máte kolíbku, tak i to sekání jádrovin se urychlí… a pak už to jde skoro samo.
POZOR při pečení! První plech jsem nespálil jen díky tomu, že jsem byl v dočichu :-) Takže teplota v horkovzduchu snížena na 175°C a i potom je to fofr: 3 až 5 minut (podle množství těsta) Je to práce pro jednoho skoro na plný úvazek :-) Než ohrábnete upečené korpusy na 1. plechu (cukráři to objíždějí kruhovým vykrajovátkem - samozřejmě větším než je korpus :-) ) nachystáte 3. plech (na pečící papír 6 hromádek velikosti menšího vl. ořechu) tak 2. plech v troubě už karamelizuje… a tak pořád dokola.
Pro ty, co nemají hrnek: 45g mandle, 40g ořechy, 80g cukr.
Ze dvou dávek 36ks
Výsledek podle očekávání: V Ý B O R N Ý !!!

Smažený kapr na hořčici

Odkaz na uvaření

casino 08.11.10 19:23

No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí lepší, výsledek je vynikající!!!
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“ :-) (mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg) Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá v bezcholeste­rolovém :-) obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal pepř).
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více ( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky, která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co kdy zeťáček ukuchtil) :-) , tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo „navinulé“

Stránka:  « Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Napsat uživateli casino zprávu   Přidat uživatele casino do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz