casino

Motto: I KDYBY CELÝ SVĚT STÁL, KDYŽ SI MYSLÍM, ŽE JE LEPŠÍ SEDĚT, TAK SEDÍM!.............. Motto: „NESNAŽTE SE TEXTY PSÁT TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VAŠE NEJBLIŽŠÍ ČI PŘÁTELE. PIŠTE TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VÁS.(Sergej Lukjaněnko)“

Ikonka uživatele casino
Score: 0 Registrován od: 24.06.08, naposledy on-line 13.6.20 22:57
Počet příspěvků v diskuzích: 4497 Casino

Koníčky:
vaření, kynologie, burzovní obchody, tvorba keramiky, ruleta.

 

Jahodové risotto – Risotto con le fragole

Odkaz na uvaření

casino 7.6.11 14:08

Aby byla pěknější fotečka na titulním místě, přesunuji tu svou, nepatřičnou, do komentářů :)
Edit: 8.5.2013

Palačinky z tvarohového těsta

Odkaz na uvaření

casino 3.3.11 21:15

Když jsem doma řekl, že se chystám na amolety z tvarohového těsta, má paní jen protočila panenky…
Už ty ingredience! Pominu-li cukr, je to základní rozpis na těsto; když do něj přidáte kostku tvarohu a nepřilejete navíc asi tři deci mléka, tak těsto hodně tekuté nebude a nebude.
A smažení? První kusy byly takový lehký, polosyrový dezert na lžičku… Teprve za šestý kus bych se už nemusel stydět! Proti normálnímu těstu se toto smaží při nižší teplotě a zákonitě déle.
Fakt je ten, že poteplu jsou palačinky jako peříčko a i když jak papír, tak jsou nadýchané. Postudenu jsou pak stejné jako ty bez tvarohu.
Tož tak…

Avokádo-mrkvičkový zdravý a chutný salát pro dva

Odkaz na uvaření

casino 31.1.11 21:56

Jj, KRÁSA… snad ZDRAVÁ, ale rozhodně CHUTNÁ :-) „Poněkud“ upraven poměr avokádo : mrkev = 1:1 a místo mořské soli použita sůl kuchyňská…
Podáváno ve vydlabaných slupkách (postup „dlabání“ se osvědčil, použit byl příborový nůž) posypáno praženými slunečnicovými semínky, jako předkrm.

Rajská omáčka s hovězím masem

Odkaz na uvaření

casino 31.1.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

Světoznámé Florentýnky (Fiorentine)

Odkaz na uvaření

casino 19.12.10 21:05

„Díky“ polámanému mlýnku vzniklo v nabitém harmonogramu vánočního pečení okno jak auslág (většina cukroví u nás obsahuje mleté jádroviny). Kromě slepovaného lineckého byl tedy spáchán i tento recept. Musím zdůraznit, že je to bleskovka. Pokud máte kolíbku, tak i to sekání jádrovin se urychlí… a pak už to jde skoro samo.
POZOR při pečení! První plech jsem nespálil jen díky tomu, že jsem byl v dočichu :-) Takže teplota v horkovzduchu snížena na 175°C a i potom je to fofr: 3 až 5 minut (podle množství těsta) Je to práce pro jednoho skoro na plný úvazek :-) Než ohrábnete upečené korpusy na 1. plechu (cukráři to objíždějí kruhovým vykrajovátkem - samozřejmě větším než je korpus :-) ) nachystáte 3. plech (na pečící papír 6 hromádek velikosti menšího vl. ořechu) tak 2. plech v troubě už karamelizuje… a tak pořád dokola.
Pro ty, co nemají hrnek: 45g mandle, 40g ořechy, 80g cukr.
Ze dvou dávek 36ks
Výsledek podle očekávání: V Ý B O R N Ý !!!

Smažený kapr na hořčici

Odkaz na uvaření

casino 8.11.10 19:23

No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí lepší, výsledek je vynikající!!!
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“ :-) (mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg) Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá v bezcholesterolovém :-) obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal pepř).
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více ( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky, která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co kdy zeťáček ukuchtil) :-) , tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo „navinulé“

Stránka:  « Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Napsat uživateli casino zprávu   Přidat uživatele casino do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz