bryndziarik

Score: 0 Registrován od: 14.10.04
Počet příspěvků v diskuzích: 26
 
bryndziarik
26 příspěvků 18.11.05 10:07
Co to je?

V novom cisle Apetitu je pribaleny darecek od Tuperware - taka plastova vec…neviete, co to je? Tipujem z jednej strany zdobitko na polevy, alebo pomazanky.. ale ista si nie som.. poznate to niekto?

Diskuzní téma - Co to je?
bryndziarik
26 příspěvků 21.10.05 17:27
Hm.. mala by to byt polievka

Chilli con carne milujeme! Ale teraz hladam recept na polievku, pride sestra a chcem nam urobit plnene papriky, lenze priatel ich nema rad, tak som chcela urobit nejaku vydatnu polievku - ale fazulu sme mali minuly tyzden prave v tom chilli:-) takze strukovinovu velmi nie, vyvar sa mi nezda dostatocne syty a kapustnicu tiez neje:-) takze mi vysla gulasovka :-)

Diskuzní téma - Gulášovka z mletého masa
bryndziarik
26 příspěvků 21.10.05 16:57
Gulášovka z mletého masa

Chcela by som skusit uvarit gulasovu polievku z mletého masa… osmazit na cibuli, trosku tej papriky, trosku paradojok, nejaka korenova zelenina, zo dva zemiaky a krupicove halusticky… myslite, ze sa to mlete masko bude v polievke spravat slusne? :-) alebo mate nebodaj nejaky vlastny osvedceny recept na gulasovku z mleteho?

Diskuzní téma - Gulášovka z mletého masa
bryndziarik
26 příspěvků 29.5.05 15:28
..ach jo...

..keby som bola pozornejsia, tak by som nezakladala nove fora :-)) …pardóóón :-)))

Diskuzní téma - Dakujem vsetkym...
bryndziarik
26 příspěvků 29.5.05 15:24
Dakujem vsetkym...

…kedze sme odchazali uz v piatok, nestihla som vase receptiky a tak som upiekla rychlu buchtu z cokolady Margot - recept je na labuzniku - pridala som do nej este na drobne kusky pokrajanu horku cokoladu a len sa tak po nej zaprasilo:-) .. piknikova sezona len zacina - vase receptiky este urcite vyskusam!

Diskuzní téma - Dakujem vsetkym...
bryndziarik
26 příspěvků 26.5.05 19:27
rychly a uzasny kolac pre partiu, ktory vydrzi presun v sobotnej

Neviete mi poradit nejaku uzasnu buchtu, stavnatu a taku, aby zvladla presun a horucavy, ktore hlasia na sobotu? Viem, ze receptov su tu mraky, ale ouha - ked neviem, co presne hladam:-)) nemate nieco osvedcene? Dakujem, dakuje:-))

Diskuzní téma - rychly a uzasny kolac pre partiu, ktory vydrzi presun v sobotnej
bryndziarik
26 příspěvků 11.1.05 15:26
Dakujem vsetkym,

skusim nejaku kompilaciu:-) Eji, tvoj recept sa mi zda najblizsi tomu, co som tak asi v predstave hladala, ako dlho nechas papriky pobublavat? a pri plneni mam asi nechat priestor, aby mohla ryza nabobtnat.. alebo nie?

Diskuzní téma - Plnená paprika ako od maďarskej babičky
bryndziarik
26 příspěvků 10.1.05 23:20
Plnená paprika ako od maďarskej babičky

Prosím, prosím, nemáte niekto recept na papriky plnené zmesou mletého masa a ryže, dusené v paradajkovo-paprikovej omáčke? Aj by som si trúfla, len potrebujem technicky poradiť s druhom ryže - a či ju tam dať surovú, alebo predvarenú.. nemáte niekto maďarskú babičku? :-)

Diskuzní téma - Plnená paprika ako od maďarskej babičky
bryndziarik
26 příspěvků 13.12.04 22:48
Koľko to bude stáť?

…nevie mi niekto prezradiť, koľko stojí kuchtenie? :-) tak približne… keď varím a pečiem v Čechách na plynovom sporáku… ide mi o to, ci mám mat výcitky svedomia, ked budem vyvar tahat pat hodin:-)

Diskuzní téma - Koľko to bude stáť?
bryndziarik
26 příspěvků 5.12.04 22:57
...

…stretla som raz zverolekara, ktory musel kvoli alergii zmenit zamestnanie, sama som bola alergicka na macky.. jeden aj druhy sme sa alergie zbavili… ja len, keby si sa chcel inspirovat… www.pust.cz

Diskuzní téma - Dva frňáci hledají nového páníčka...
bryndziarik
26 příspěvků 23.11.04 15:41
...

no .. je pastika a pastika.. neviem, ci zhanas recept na zlozitu pastiku zapekanu vo forme vylozenej slaninkou, alebo len dobrucku domacu nahradu pastik z konzervy, ale u nas doma je popularna pecenovka:-) neboli jatrovka:-) a robim ju takto .. na panvicke rozpustim kusok masielka a na nom orestujem na jemnucko pokrajanu jednu cibulku tak, aby zmekla, ale nezmenila farbu, pridam 20 - 25 dkg kuracich pecienok a okorenim podla momentalneho hnutia mysli.. niekedy pastikovu zmesku od Antonina a niekedy len stipku cierneho korenia. Ked mam otvorene vino, podlejem vinom - cervenym - ked nemam a vedla varim polievku, podlejem polievkou a ked ani to, tak vodou:-)) nie vela, tak, aby sa tekutina stihla odparit :-)) ked je pecienka hotova, neham ju trosku vychladnut, dam do misy, pridam trosku citronovej stavy, lucinu, trosku horcice a sol a mixujem tycovym mixerom do hladka. Da sa pridat aj na tvrdo uvarene vajicko.. a da sa pridat aj trosicka konaku:-)) ked je zmes hladka, prenesiem do misky, povrch uhladim a zalejem tenkou vrstvou rozpusteneho masla a dam stuhnut. Na teplych toastikoch MNAM!

Diskuzní téma - paštika
bryndziarik
26 příspěvků 17.11.04 18:32
...

no jo no, ale ma byt to masko pred tym nejako upravene? a ktore je najvhodnejsie?

Diskuzní téma - Zavarane maso
bryndziarik
26 příspěvků 17.11.04 17:42
Zavarane maso

hm.. ako sa to robi? Ake masko a kolko? ako ho pripravit a ako dlho sterilizovat? poradite mi? (mozno som zle hladala, ale nic som nenasla:-()

Diskuzní téma - Zavarane maso
bryndziarik
26 příspěvků 17.11.04 16:30
Dakujem..

..nad gulasovkou som uvazovala aj ja a asi to vyhra, mam vyborny rodinny recept s krupicovymi haluskami, tak ho sem pridam, ak ho nenajdem:-))
a potom este zvazujem dvojchodove menucko, pretoze som dost polievkova, ale cinske instantne moc nemusim.. nejaka lahka zeleninkova alebo cesnakova polievocka a nieco z jedneho hrnca… lenze.. si nie som ista, ako to tam bude s nakupovanim, pretoze nebudeme autickom a travit pol dna cestou na nakup sa mi nechce :-))) ked mozem byt na kopci:-)).. takze nemate este inspiraciu na jedlo z jedneho hrnca stvorene zo zavaraneho maska? :-))

Diskuzní téma - Co uvarim kamaratom na horach?
bryndziarik
26 příspěvků 14.11.04 21:39
Co uvarim kamaratom na horach?

Chystame sa na hory bez stravy, tak sme sa dohodli, ze kazdy den vari niekto iny. Co uvarit, aby sa nasytili bruska po sportovani, nebolo to prilis pracne a ako bonus by som napriklad mohla zaposobit ako skvela kucharka? :-)) Myslim, ze cestoviny a ryza budu casto, skor som mala na mysli nieco ako.. no nieco… ved vy urcite viete co a poradite :-))

Diskuzní téma - Co uvarim kamaratom na horach?

Zobrazit všechny příspěvky uživatele bryndziarik »

Napsat uživateli bryndziarik zprávu   Přidat uživatele bryndziarik do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Reveňový koláč Reveňový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz