Bradhal

Registrován od: 10.08.04, naposledy on-line 7.1.19 17:37
Počet příspěvků v diskuzích: 12
 

Ovesná kaše z mikrovlnky

Odkaz na uvaření

Bradhal 16.12.17 11:41

Děti mají ovesnou kaši na snídani každý pátek. Zkusila jsem tuto verzi, je to super rychlé. Díky.

Výtečná česneková pomazánka

Odkaz na uvaření

Bradhal 16.12.17 10:00

Nevěřila bych, že jde obyčejnou česnekovou pomazánku nějak vylepšit. Ale jde. Na pohled zvláštně šedivá, ale ta Niva tomu dává úplně nový rozměr. Otestována na menší společnosti, dostala jednoznačně přednost před klasikou a recept se teď šíří do dalších domáctností. Díky.

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Odkaz na uvaření

Bradhal 24.9.13 20:06

Zdravím.
Zrovna jsem ji uvařila, ze zvědavosti. Příště bych asi nedala cibuli, ale stroužky česneku, místo smetany jsem dala mléko a myslím, že to stačilo. Přidala jsem mrkev, maličkou mladou cuketu a jeden zbylý párek. Taková „jiná kmínová“ polévka, kterou normálně vaříme. Určitě recept znova použiju, když mi zbude větší množství chleba, jako alternativu k běžnému zpracování formou topinek. Díky.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Mandle s čokoládou

Odkaz na uvaření

Bradhal 25.8.13 21:31

Zdravím.
Vyzkoušela jsem, jednoduchý recept, chuťově dobrý výsledek. Měla jsem o něco větší množství mandlí, při použití jednoho bílku by hmotu nešlo dobře rozetřít do plochy, takže jsem se ani nepokoušela, přidala jsem trochu rumu a udělala z ní kuličky velikosti mirabelek. Vařečkou jsem vytvořila důlky, naplnila je čokoládovou polevou a zapíchla celou mandli. Rychle udělané a dobré cukroví. Přístě dám méně cukru a zkusím přikápnout pár (možná i víc) kapek dobrého mandlového likéru.

Čočkorýže

Odkaz na uvaření

Bradhal 21.8.13 17:30

Zdravím.
Před chvílí jsem dovařila. Použila jsem čistý protlak, nicméně výsledná chuť je tím jakoby nakyslá. Jedlé, ale nic zázračného. Příště budu volit sladký kečup (Kand), k té rýži mi to v této kombinaci přijde asi vhodnější. No ještě uvidím, co to udělá ve spojení s pečeným kolenem, co je v troubě.

Znovuzrozené ředkvičky

Odkaz na uvaření

Bradhal 8.8.13 11:00

Dobrý recept, jak využít nadbytek řekviček případně jak dobře využít ty zavadlé, co zůstaly zapomenuté v ledničce. Jde to i s bílou ředkví (mám vyzkoušenou velkou sladkou japonského typu, ne naše ostré bílé).

Karbanátky do trouby

Odkaz na uvaření

Bradhal 5.8.13 17:31

Zdravím.
Vařila jsem už několikrát, jinak už je ani nedělám. Dávám méně majoránky, nebo žádnou, a víc grilovacího koření. Výborné, díky za recept.

Kukuřičný salát

Odkaz na uvaření

Bradhal 31.10.12 11:39

Zdravím.
Na kukuřičný salát se sýrem jsme chodili kdysi dávno. Tento recept potěšil, hned jsem to udělala. Sýr to chce lepší než „výrobní eidam“ a pozor na množství majonézy, dala jsem tři polévkové lžíce Hellmann´s a už to bylo moc. Po rozložení na druhý den o něco lepší. Bohužel to ale pro mě není „ten pravý“ kukuřičný.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Uzené se zelím a hruškami

Odkaz na uvaření

Bradhal 13.10.12 18:50

Zdravím.
Vynikající kombinace chutí. Na jalovčinky jsem si vzpomněla, až když jsem byla doma z lesa, ale i bez nich skvělé. Jako uzené jsem použila libovou Pražskou uzenou kýtu, hrušky italské Abaté, domácí bohužel nejsou. Místo opečených bramborových knedlíků, které známe a které by k tomuto jídlu sedly opravdu parádně, jsem nouzově použila bramborovou kaši s opečenou cibulkou. Výborné, ale ty knedlíky tomu rozhodně dodají další plus. Pozvaní hosté jsou konzervativní strávníci, ale toto si pochvalovali a hodlají rovněž zkusit.
Díky za recept, tato úprava bude u nás určitě klasickému uzenému se zelím hodně konkurovat.

Pečený bůček s blumami

Odkaz na uvaření

Bradhal 3.10.12 21:00

Zdravím.
Bůček neděláme často, spíš méně, pečeme klasicky s cibulí. Tento recept jsem tu našla včera, nadchl mě tak, že jsem hned nakoupila ingredience a začala s přípravou. Dnes jsem to dopekla.
Chuť je to zajímavá, ale delikatesou bych to nenazvala. Ano, použité „blumy“ byly jenom sladké a šťavnaté, moc vlastní chuti neměly, a ano, kupovaná rybízová marmeláda se nevyrovná domácí, ale přesto jsem čekala na výsledku trochu víc. Knedlík k tomu dobře seděl, výsledná chuť nebyla špatná, ale zase nás nepřesvědčila natolik, abychom to šli v dohledné době zkusit jinak a lépe.

Pětiminutový koláč v mikrovlnné troubě

Odkaz na uvaření

Bradhal 27.4.12 18:13

Neodolala jsem a vyzkoušela. Podle diskuze pod receptem jsem udělala změny - místo lískových jsem dala sekané vlašské ořechy, přidala jedno sekané jablko, menší hrst sušených amerických brusinek a trochu griotky. Termostat na mikrovlnce se bohužel už definitivně odporoučel do věčných lovišť, tak to nebylo za pět minut, ale dopékala jsem. Nicméně výsledek skvělý a ještě lepší po pár hodinách uležení. Určitě to bude dělat často, děkuji moc.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

AAA Absolutně senzační gril

Odkaz na uvaření

Bradhal 27.4.12 18:07

Vynikající recept. Nejvíc nám chutnalo mleté krůtí, pak čisté hovězí, ale dobrá je i klasická směs vepřového s hovězím. Koření dáváme různé (Country, Gyros, Argentina gril, Čubrica, Adžika), pak si každý host vybere, co mu voní a chutná víc. Občas dáváme po otočení nahoru plátek nějakého sýra. Taky k tomu podávám několik různých omáček a hromadu zeleniny, strávníci si to kombinují podle vlastních chutí. Jednoduché a výborné, rozhodně náš grilovací favorit, díky moc.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Napsat uživateli Bradhal zprávu   Přidat uživatele Bradhal do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz