blueska

Score: 0 Registrován od: 03.07.05, naposledy on-line 29.12.10 15:44
Počet příspěvků v diskuzích: 149 Kopru

Mám ráda jednoduchá jídla a jednoduché lidi. Jednoduché není totéž co primitivní, myslím tím, že v nich mají být věci důležité a podstatné. V jídle i v lidech. Neb okrasy zbytečné mnohdy zastírají základ a jádro.

ICQ: 230257244
Práce: ......jako lev! :-)
Koníčky: kecání , humor, muzika, chození do kopců a z kopců, jízda na kole s vidinou pivní pěny a samozřejmě JÍDLO!

 
blueska
149 příspěvků 5.3.06 10:27
Esme díky

Děkuji Esmeraldo, to je přesně ONO!!! Ještě jednou díky, moc se mi to líbí, aspoň využiju leta nepoužívanou šlehačkovou láhev.

Diskuzní téma - Nevím název a nemůžu najít
blueska
149 příspěvků 5.3.06 07:04
Nevím název a nemůžu najít

Asi před týdnem jsem tady narazila na zajímavý recept a ted ho nemůžu najít ani vyhledavačem. Nevím název, pamatuju si jen, že to byla STUDENÁ KUCHYNĚ, použila se želatina a ještě moc věcí a ve finále se to upravilo ve ŠLEHAČKOVÉ LÁHVI, kdo to zná? POMOZTE - díky

Diskuzní téma - Nevím název a nemůžu najít
blueska
149 příspěvků 28.8.05 09:53
...

Nikomu jsem hlavu netrhala, Esme. Taky občas vařím co dům dá a někdy se to dá i jíst. Jen to neperu na labužníka jako „objev roku“. Nejsem jediná, kdo si myslí, že kvantita pak přebíjí kvalitu. V diskusi jsem si všimla, že naopak každý, kdo má jiný názor než „to jediné zdravé jádro“- Penda & spol. je nemilosrdně napadán a vyštván z tohoto serveru, což jeho autor zajisté neměl v úmyslu. A co se terminologie a mého slovníku týče, jestli vám tolik vadí 5 teček.....tak klidně znovu napíšu „sračky“ - tak si dámy dejte na nosánky kapesníček. Mám ve zvyku nazývat věci pravými jmény a nikoho osobně jsem neurazila.

Diskuzní téma - co dum dal
blueska
149 příspěvků 24.8.05 07:29
nekamenujte mne :-)))

Lassienko, starala jsem se nejen o své a sestřiny, ale kvůli třem dětem v cizině jsem se musela orientovat i na papu arabských dětí…čtěte CO píšu, rozhodně nechci dětem ubírat právo na dobré a zdravé jídlo, jen si myslím, stejně jako v případě kvant receptů „co dům dal“, že je tady pak pel-mel, pak ztrácí web svůj původní smysl - labužník a gurmet - to snad není jen o hladu. Byl to proboha jen můj názor, tak se nečilte.

Diskuzní téma - co takhle zaradit nejake recepty pro batolata
blueska
149 příspěvků 24.8.05 07:26
Ach jo

Lassienko, starala jsem se nejen o své a sestřiny, ale kvůli třem dětem v cizině jsem se musela orientovat i na papu arabských dětí…čtěte CO píšu, rozhodně nechci dětem ubírat právo na dobré a zdravé jídlo, jen si myslím, stejně jako v případě kvant receptů „co dům dal“, že je tady pak pel-mel, pak ztrácí web svůj původní smysl - labužník a gurmet - to snad není jen o hladu. Byl to proboha jen můj názor, tak se nečilte.

Diskuzní téma - Ach jo
blueska
149 příspěvků 22.8.05 06:51
proboha

jídel pro batolata zas není tolik, a lepší bude nějaký server Miminko, Naše dítě a tak, ne?
Labužník nám nechej jako labužníka.

Diskuzní téma - co takhle zaradit nejake recepty pro batolata
blueska
149 příspěvků 20.8.05 06:57
...

nevím, co tady kdo komu napsal za poznámku ale ať to bylo cokoli, nechápu urážlivé a odmítavé postoje. Souhlas s Rosničkou, také mi chybí oba dva, ale vidím, že je zřejmě tento server koncipován jako ***** hotel, což by nebylo na škodu ze strany receptů, ale jakmile vás nepustí ani přes recepci, nemáte-li správnou kartu …smutné a trapné. To myslím hlavně na tebe _eva_ bo tobě to evidentně neva. Fašounské moresy, to teda nemusím. Kastování lidí na základě čehokoli - pýcha a nadutost, nedostatek tolerance a nadhledu. Vězte, že i lidé, kteří pijí výhradně francouzské archivní a jedí lanýže, mají dvě dírky do nosu a jednu do řiti.

Diskuzní téma - Pupek a Osceola
blueska
149 příspěvků 1.8.05 07:24
čajíky

Triky, pouze mátový čaj se nesmí v těhotenství dlouho a často. A vůbec je dobré čajíky střídat. Pošlu ti do tvých stránek něco. ahojda Eva

Diskuzní téma - bylinkovy caj
blueska
149 příspěvků 31.7.05 09:11
...

Esme, jestli myslíš červené (oranžové, žluté) kapie, tak povařit chvíli v osolené vodě, pak narovnat do sklínky a zalít nálevem (na litr vody 3 deci octa 8%, 20 g soli a 100 g cukru) do každé sklenice 3 zrnka pepře, 2 nové koření, 1 bobkový list. 1/2 lžičky hořčičného semínka. Na závěr PL olivového oleje.
A jestli myslíš nakládané papriky bílé nebo zelené, tak zkus: nakrouhané zelé prosolíme a promačkáme, nakrájíme cibuli, nastrouháme křen, směsí nabušíme odjádřené papriky, naskládáme do velké sklenice a volná místa prosypáváme zbylým zelím (směsí). Zalijeme svařenou vodou se solí (na litr vody 15 g soli), zatížíme a necháme kvasit. Brou chuť :-)

Diskuzní téma - Nakládané papriky
blueska
149 příspěvků 30.7.05 12:50
Alice a Scarlet

Děkuju… :-) na to máslo a citronovou štávu si nevzpomínám, ale jistě tam byla oloupaná jadérka z meruňěk, dávaly tomu aroma…tak zkusím tento :-)…ještě jednou dík

Diskuzní téma - Meruňkový džem
blueska
149 příspěvků 29.7.05 07:27
Meruňkový džem

Někam se mi ztratilo moje hledání :-( …meruňkvý džem dle Delie Smith. Bez konzervantů. Zná někdo poměr meruňky:cukr? Postup si pamatuju, přes noc nechat meruňky zasypané cukrem a pak vaři + jedérka z meruněk.........pomóóóć :-) díky.

Diskuzní téma - Meruňkový džem
blueska
149 příspěvků 29.7.05 05:28
Meruňkový džem

Nemá prosím někdo recept na meruňový džem dle Delia Smith? Dělala jsem ho loni a nenapsala. Dělá se bez konzervantů, pouze se meruňky zasypou cukrem a nechají přes noc (jde mi o váhový poměr meruňky:cukr) a pak se přidá pár nastrouhaných jader. Díky předem.

Diskuzní téma - Meruňkový džem
blueska
149 příspěvků 27.7.05 08:59
Gong - jídelníček

odkaz na web - jídelníček :-), dáte mi za pravdu, že návšětva nebyla marná
http://www.hotel-gong.cz/Jidelnicek.htm

Diskuzní téma - Štramberk - Hotel GONG
blueska
149 příspěvků 21.7.05 19:57
Štramberk - Hotel GONG

Vynikající kuchyně pro labužníky, posedět se dá v selské jizbě nebo noblesní restauraci. Vyhlášená a vyhledávaná pro slavnostní příležitosti.

Diskuzní téma - Štramberk - Hotel GONG
blueska
149 příspěvků 21.7.05 19:51
Kuře v hodinkách - Praha

Ta restaurace se jemnuje „Kuře v hodinkách“ a je na rohu…Seifertova ulice, Pha 3. Z jídelníčku jsem si vybrala Kuře v hodinkách, zbytek jsem jen mlsně přečetla. Vhodné pro konzumenty s vytříbeným hudebním vkusem a mlsným jazykem.

Diskuzní téma - Kuře v hodinkách - Praha
blueska
149 příspěvků 21.7.05 19:31
to patří do 7 pro radost

tak se omlouvám :-)

Diskuzní téma - Zrazy zavijane
blueska
149 příspěvků 21.7.05 19:31
Zrazy zavijane

1/ Naklepanou hovězí roštěnku mázneme 2/hořčicí. Pomeleme 3/ vepřový bůček libovější, přidáme 4/cibulku na jemno 5/ česnek 6/sůl a 7/ pepř.
Mletou směsí naplníme hovězí asi tak jako se dělají ptákos espaňolos, smotáme a zavážeme.
Tak a ted by se to měla zprudka opéct a dusit, ale neřeknu na čem, protože to už by byla další ingredience a každý si ji domyslí

Do štávičky pak můžeme přidat brusinky nebo rybízovou zavařeninu, nejlíp mi to chutná s knedlíkem. A pivem. Ten divný název je po polski, chlopaci

Diskuzní téma - 7 ingrediencí pro radost - pro všechny lidičky :o)
blueska
149 příspěvků 21.7.05 19:28
Zrazy zavijane

1/ Naklepanou hovězí roštěnku mázneme 2/hořčicí. Pomeleme 3/ vepřový bůček libovější, přidáme 4/cibulku na jemno 5/ česnek 6/sůl a 7/ pepř.
Mletou směsí naplníme hovězí asi tak jako se dělají ptákos espaňolos, smotáme a zavážeme.
Tak a ted by se to měla zprudka opéct a dusit, ale neřeknu na čem, protože to už by byla další ingredience a každý si ji domyslí

Do štávičky pak můžeme přidat brusinky nebo rybízovou zavařeninu, nejlíp mi to chutná s knedlíkem. A pivem. Ten divný název je po polski, chlopaci

Diskuzní téma - Zrazy zavijane

Zobrazit všechny příspěvky uživatele blueska »

Napsat uživateli blueska zprávu   Přidat uživatele blueska do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz