birkana

Motto: "Doma jez, co máš, jinde, co ti dají!" - citace mojí nezapomenutelné babičky, báječné kuchařky, mé učitelky a rádkyně

Ikonka uživatele birkana
Registrován od: 06.02.12, naposledy on-line 12.12.18 16:56
Počet příspěvků v diskusích: 1682

Preferuji jednoduché pokrmy připravené z dostupných zdrojů, tedy z toho co „roste, létá, plave či běhá“ okolo.

Oblíbené kuchyně: Ostatní

 

Vánoční kuba s houbami

Odkaz na uvaření

birkana 31.07.12 10:54

Navíc jsem přidala trochu zeleniny (hrášek s mrkví), pekla jsem ve formě na bábovku. Chutná nejen na Vánoce :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Masová domácí konzerva

Odkaz na uvaření

birkana 03.07.12 12:24

Zavařila jsem i maso z pečeného kuřete - zbavené kostí a kůže. A také klobásy. Kuře jsem zalila výpekem a doplnila vývarem. Klobásy jen osolenou převařenou vodou (jako na syrové maso). V těchto případech stačí sterilizace jednoduchá - litrová sklenice cca 75 minut při 100°C.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bramborová pomazánka na chlebíčky

Odkaz na uvaření

birkana 03.07.12 10:59

Mazala jsem na chlebíčky a také touto pomazánkou naplnila bagetu. Chlebíčky byly bez masa, do bagety jsem dala navíc k zelenině a vejci šunkový salám. Obojí bylo moc a moc dobré. Tak moc, že bagetu jsem nestihla vyfotit :-) :-) :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Špenátový salát podle babi

Odkaz na uvaření

birkana 30.06.12 09:36

Karlovic: Vyzkoušela jsem a musím konstatovat, že salát je úžasný. Lecjaké „pejskokočičkovské“ variace přece daly vzniknout vyhledávaným specialitám hodněohvězdovaných kuchařů. Špenátovému salátu podle babi dávám plný počet bodů!!!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Koprová omáčka 4

Odkaz na uvaření

birkana 29.06.12 15:54

Nakonec jsem ještě zjemnila máslem. Omáčku jsem podávala se sázenými vejci a houskovým knedlíkem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Vepřové maso v mrkvi

Odkaz na uvaření

birkana 28.06.12 17:06

Mrkev jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Protože už je toto jídlo u nás s vařenými bramborami „okoukané“, upekla jsem brambory v troubě podle zdejšího (mnou trochu upraveného) receptu Zemiaky á la Flinstones. Byl to chutný oběd. Doporučuji.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Bramborový guláš

Odkaz na uvaření

birkana 27.06.12 10:35

Pro mého „masožravce“ jsem doplnila opečeným salámem a na kolečka nakrájenou syrovou cibulí. Za vše hovoří to, že si šel přidat - bez salámu. Gulášek BYL k večeři, rozležet se nestačil :-) :-) :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Špagety s mrkví

Odkaz na uvaření

birkana 26.06.12 17:34

Jednoduché, rychlé, levné, bezmasé jídlo. Špagety došly, použila jsem na přípravu vřetena. Protože jsem vařila pro dospělé, nakonec jsem lehce přisolila a opepřila.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Plněná rajčata I

Odkaz na uvaření

birkana 26.06.12 14:06

Velejednoduché, ultrarychlé a nízkokalorické letní pohoštění pro nečekanou (a při tom milou) návštěvu. Jen malou poznámku - vejcem rajče naplňte asi ze 3/4, protože vařením nabyde. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládnou i šikovné děti a nebo kuchař, co „připálí i vodu“.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Houbové košíčky

Odkaz na uvaření

birkana 24.06.12 17:24

Houby jsem na cibulce podusila s mletým kmínem a osolila jsem je. Dusila jsem do odpaření tekutiny. Zdobila jsem domácí tatarkou, mletou paprikou s troškou chilli a snítkou kopru.

Ta houska na fotce je taky domácí :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Houbová drštkovka

Odkaz na uvaření

birkana 20.06.12 17:32

Vařila jsem ze sušených hříbků v poměru: na množství hub čerstvých 1/9 hub sušených. Sušené hříbky jsem povařila ve vodě a zcedila. Pak už jen základ na dršťkovku, přidat povařené houby, krátce zavařit a hotovo.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Zapečený hlávkový salát

Odkaz na uvaření

birkana 19.06.12 11:49

Díky za báječný nápad! Vaši myšlenku jsem realizovala stylem „co dům dal“. Nemaje anglickou, dala jsem špek. Na 4 saláty jen 3 vejce (2 dovnitř a jedno navrch), neb slepice lenošily :-); místo žampiónů loňské sušené hříbky (hrst povařených a drobně nasekaných). Pak už jen strouhanka z 1 rohlíku, polohrubá mouka, palička česneku, cibule, sůl a jako koření jen kmín. Špek, houby a česnek jsou samy o sobě dost aromatické, tak nechci jejich chuť přehlušit chutěmi jinými. Pekla jsem v koláčové formě vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Teprve po zapečení jsem povrch zalila rozšlehaným vejcem a dopekla.

Příště zkusím přidat uzeniny, zeleninu a sýry zbylé po studeném pohoštění.

Jen malou poznámku pro vegetariány - místo anglické na oleji osmažte cibuli s mrkví (drobně nakrájené) a do hmoty přidejte již zmíněné houby a vaše oblíbené bylinky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Napsat uživateli birkana zprávu   Přidat uživatele birkana do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz