birkana

Motto: "Doma jez, co máš, jinde, co ti dají!" - citace mojí nezapomenutelné babičky, báječné kuchařky, mé učitelky a rádkyně

Ikonka uživatele birkana
Registrován od: 06.02.12, naposledy on-line 12.12.18 16:56
Počet příspěvků v diskusích: 1682

Preferuji jednoduché pokrmy připravené z dostupných zdrojů, tedy z toho co „roste, létá, plave či běhá“ okolo.

Oblíbené kuchyně: Ostatní

 
birkana
1682 příspěvků 30.07.18 17:50

Zuzko , naděje umírá poslední. Vařit budu dál a fotky archivovat. A až se blýskne na lepší časy (snad se toho dožiju), přidám je :dance: .

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1682 příspěvků 30.07.18 17:11

Zuzka1973 :mavam:, je mi jasné, že admini můj dotaz řešit nebudou. Mohli by jej však předat programátorovi - předpokládám, že se v koncernu nějaký schopný najde :evil:. Včera jsem se snažila nahlásit nefunkční přidávání fotek přes odkaz „Napište nám“ dole v patičce stránky. Zpráva patrně neodešla.

Dřív aspoň občas někdo z adminů pročítal diskusi. A reagoval, byť mnohdy nic neříkajícími větami. Dnes tam snad nikdo nesedí, opravdu jen ten automat :pocitac:.

Jsou prázdniny a dovolené. Já optimisticky a možná i naivně očekávám, že se odpovědi přece jen (snad na podzim :nevim: ) dočkám :lol:.

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1682 příspěvků 18.07.18 15:47
"Vylepšení" práce s fotkami

Admin Labužník. cz , ještě loni, když jsem nahrála fotky k uvaření a pak se mi tyto (po uložení) nehodily k zobrazení pod komentářem v galerii dole, mohla jsem je na stránce pro úpravu smazat. Z galerie zmizely, ale na serveru (data.labuznik.cz) zůstaly a daly se případně ještě použít či na ně odkázat např. v diskuzích a zprávách pro spřátelené labužnictvo :srdce:.

Dnes jsem tuto operaci provedla a fotky se vymazaly definitivně! I z úvodu receptu, kam jsem chtěla fotku doplnit, avšak pod uvaření se mi moc nehodila k zobrazení. Nahrála jsem ji tedy znovu; i když je na první pozici, v úvodu receptu je stále adresa k té původně nahrané (ve zdrojovém kódu stránky).

Už to, že si nemůžu sama vyměnit vlastní fotku v úvodu za podařenější (třeba z opakovaného Uvaření) zrovna dvakrát nepřispívá k přívětivějšímu prostředí pro uživatele Labužníka.

Předem děkuji za odpověď

Dagmar

P. S. Snad admini můj příspěvek objeví - pod nickem, který jsem použila v oslovení, se nějaký ten týden už nepřihlásili :roll:. Nechci jim psát SZ, možná by se veřejná odpověď hodila i ostatním :think:

Zároveň se omlouvám :kytka: uživatelce daduuja , že jsem použila její téma. Ta vhodnější admini uzamkli.

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1682 příspěvků 28.01.18 18:45

@Magdulkaa, mě by zajímalo, kolik kg za jak dlouho jsi při profesionálně sestaveném hubnoucím plánu shodila. A kolik peněz to stálo? Předem dík za odpověď.

Diskusní téma - Hubnutí se světem zdraví
birkana
1682 příspěvků 14.01.18 18:38

Téměř čtvrt roku jsem tu nebyla. Nic se nezměnilo 8o. Je půlka ledna a v záhlaví stále odkazy na cukroví, Vánoce, Silvestr a Nový rok. Po vzoru tvůrců jdu pokračovat v hibernaci :lol: :mavam:

Diskusní téma - Přátelské prostředí Labužníka
birkana
1682 příspěvků 12.05.17 09:54
@RitaKa píše:
…pokud ses do té doby stravovala normálně

Co je to vlastně „stravovat se normálně“? Někdo žije na tucích a sacharidech (typicky k snídani a svačině kobliha nebo chléb pomazaný čokoládovou pomazánkou :cert: ) a třeba já jsem od mala odmítala sladké zákusky, čokolády a bonbony.

Zato flák dobrého masa opečený jen „na kůrku“ (tedy uvnitř téměř syrový), domácí uzené, tatarák (dobré mleté hovězí klidně i bez přísad a i nesolené, prostě jen tak), jakákoli grilovaná masa - to je pro mne pochoutka, víc, než ledasjaký dort :hug:. Na játrovou zavářku musím koupit nejméně dvojnásobek jater, protože průběžně uštipuji.

A k tomu masu mi stačí už jen kopec zeleniny s jednoduchým dresinkem. Mám vyzkoušeno, že po masitém jídle se zasytím lépe a na delší dobu, než třeba po těstovinách upravených bez masa a nebo po rýži jen se zeleninou - i když jsou ty pokrmy relativně dost omaštěny. Samozřejmě, že sacharidové přílohy také jím, ale jen „dětské porce“, abych neurazila kuchaře :lol:. Dávám přednost luštěninám.

Podle mého názoru záleží dost na tom, jak jsme naučeni od dětství. Takže pro milovníky buchet a koláčů bude přechod na paleo stravování určitě problematičtější a „bolestnější“, než pro masožravce. Ono zbavit se závislosti na sladkou chuť bude asi podobně svízelné, jako zbavit se jiných závislostí :nevim:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1682 příspěvků 26.04.17 19:27

Dovolila jsem si exhumovat toto i toto téma :potlesk: :potlesk: :twisted: :palec:.

Diskusní téma - Labužník ante finem
birkana
1682 příspěvků 24.04.17 16:05
Odměrky na potraviny

Na několika místech jsou zde roztroušeny přepočty objemů potravin (hrnek, lžíce) na gramy - většinou v komentech pod recepty. Já jsem také dlouho přepočítávala a vážila :roll:.

Abych si práci usnadnila, pořídila jsem si sadu plastových odměrek (v Tescu ve slevě za cca 32 Kč) o objemech 1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/8 cup (hrnek); 1, 1/2 tbsp (lžíce); 1, 1/2, 1/4, 1/8 tsp (lžička). Těch pár korun jsem ráda obětovala pro pohodlí a rychlejší práci při vaření podle původních receptů ze zahraničních stránek :lol: :dance:.

Diskusní téma - Odměrky na potraviny
birkana
1682 příspěvků 22.04.17 13:50

Příspěvek odešel 2× :roll:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1682 příspěvků 22.04.17 13:44

@Loveme, Jako každá dieta, která se odlišuje od přirozené skladby stravování, může i proteinová dieta poškodit zdraví!

Proteinová (paleo) dieta je účinná, ale udržet tělo ve stavu ketózy může být zpočátku nepříjemné a mnohý to nezvládne. Hlavně ale nekupuj žádné „hotové“ diety se spoustou speciálních preparátů za nehorázný peníz. Tento typ diety se dá připravit z docela obyčejných surovin, jen je třeba pečlivěji vybírat a uvážit, co je vhodné a co ne.

Jestli máš vážný zájem o tento typ stravování, prostuduj stránky s tématem paleolifestyle, ketogenní dieta, bezsacharidová dieta. Pozorně uvaž všechna pro i proti. A poslední upozornění - návrat (po zhubnutí) k běžné stravě musí být velmi pomalý. Podobně jako u diety Dr. Středy. Jinak hrozí velký jo-jo efekt :twisted:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1682 příspěvků 28.03.17 19:49

@Zuzka1973, klíč? :roll: Maně mne napadají tarotové karty, kávová sedlina, křišťálová koule…

P. S. Jako stará čarodějnice to přece musím vědět :jazyk: :lol:

Diskusní téma - Mazání receptů
birkana
1682 příspěvků 24.03.17 17:53

@di, tenhle recept je možná podobnější - kalamary obalované smažené. Najdeš jej na russianfood*com pod názvem „Жареные кальмары“.

Diskusní téma - Chopitos - hledám recept
birkana
1682 příspěvků 24.03.17 17:31

@Jolula, a co zde http://allrecipes.com/…thentic-pho/

Diskusní téma - Pho polévka
birkana
1682 příspěvků 21.03.17 14:56

@di, kdyby ti stačilo něco podobného, zkus SPIEDINO DEL ADRIATICO - dobrý recept na úpravu chapadelnaté havěti :lol: :mavam:. Najdeš ho třeba u Itala: www tečka sitalemvkuchyni tečka cz/recept/Spiedino-del-Adriatico

Diskusní téma - Chopitos - hledám recept
birkana
1682 příspěvků 21.03.17 09:39

@Putin, já nejdřív zelí scedím, lehce vymačkám a šťávu pak postupně do pokrmu přidávám. Tím jednoduše reguluji výslednou kyselost. Zelí neproplachuji.

Diskusní téma - Kysané zelí
birkana
1682 příspěvků 21.03.17 07:56

… já jsem ze západu Čech a tak doporučím to naše, Křimické :lol: :mavam:. Nikdy nezklamalo :kytka:.

Diskusní téma - Kysané zelí
birkana
1682 příspěvků 24.02.17 09:30

@miradka, raději posílám soukromou zprávu. Přiložené odkazy by mohly být smazány :mrgreen:

Diskusní téma - Kterou vybrat?
birkana
1682 příspěvků 16.02.17 14:45

Sedlčanský Hermelín (původní český) 120 g má asi 1555 kJ, rýžové chlebíčky Racio balení 130 g mají 2105 kJ a dvacetiminutovou chůzí o přibližné rychlosti 5 km/h lze odbourat zhruba 350 - 380 kJ :cert:.

Energetické hodnoty - zdroj: kalorické tabulky cézet

Diskusní téma - Hermelín a sýry
birkana
1682 příspěvků 24.01.17 12:26

@di, jsem nenapravitelný optimista :zed:. Snad můj příspěvek poslouží těm, co by dotaz mínili vážně :nevim:

Diskusní téma - Pestovani lilku
birkana
1682 příspěvků 24.01.17 11:29

@AlenaSoukupova, na obalu od semen je uvedeno 0,2 cm (symbol vlevo dole). Já vysévám cca 0,5 cm. Pěstuji zpočátku ve fóliovníku, který na léto odstraním.

@meisje píše, že jej slimáci nežerou, ale pozor na mandelinku bramborovou! Ta se na nich ráda „pase“, tedy aspoň na těch mých :cert:

Diskusní téma - Pestovani lilku

Zobrazit všechny příspěvky uživatele birkana »

Napsat uživateli birkana zprávu   Přidat uživatele birkana do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hruškový koláč Hruškový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz