birkana

Motto: "Doma jez, co máš, jinde, co ti dají!" - citace mojí nezapomenutelné babičky, báječné kuchařky, mé učitelky a rádkyně

Ikonka uživatele birkana
Registrován od: 06.02.12, naposledy on-line 23.03.19 06:41
Počet příspěvků v diskusích: 1687

Preferuji jednoduché pokrmy připravené z dostupných zdrojů, tedy z toho co „roste, létá, plave či běhá“ okolo.

Oblíbené kuchyně: Ostatní

 
birkana
1687 příspěvků 30.07.18 17:50

Zuzko , naděje umírá poslední. Vařit budu dál a fotky archivovat. A až se blýskne na lepší časy (snad se toho dožiju), přidám je :dance: .

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1687 příspěvků 30.07.18 17:11

Zuzka1973 :mavam:, je mi jasné, že admini můj dotaz řešit nebudou. Mohli by jej však předat programátorovi - předpokládám, že se v koncernu nějaký schopný najde :evil:. Včera jsem se snažila nahlásit nefunkční přidávání fotek přes odkaz „Napište nám“ dole v patičce stránky. Zpráva patrně neodešla.

Dřív aspoň občas někdo z adminů pročítal diskusi. A reagoval, byť mnohdy nic neříkajícími větami. Dnes tam snad nikdo nesedí, opravdu jen ten automat :pocitac:.

Jsou prázdniny a dovolené. Já optimisticky a možná i naivně očekávám, že se odpovědi přece jen (snad na podzim :nevim: ) dočkám :lol:.

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1687 příspěvků 18.07.18 15:47
"Vylepšení" práce s fotkami

Admin Labužník. cz , ještě loni, když jsem nahrála fotky k uvaření a pak se mi tyto (po uložení) nehodily k zobrazení pod komentářem v galerii dole, mohla jsem je na stránce pro úpravu smazat. Z galerie zmizely, ale na serveru (data.labuznik.cz) zůstaly a daly se případně ještě použít či na ně odkázat např. v diskuzích a zprávách pro spřátelené labužnictvo :srdce:.

Dnes jsem tuto operaci provedla a fotky se vymazaly definitivně! I z úvodu receptu, kam jsem chtěla fotku doplnit, avšak pod uvaření se mi moc nehodila k zobrazení. Nahrála jsem ji tedy znovu; i když je na první pozici, v úvodu receptu je stále adresa k té původně nahrané (ve zdrojovém kódu stránky).

Už to, že si nemůžu sama vyměnit vlastní fotku v úvodu za podařenější (třeba z opakovaného Uvaření) zrovna dvakrát nepřispívá k přívětivějšímu prostředí pro uživatele Labužníka.

Předem děkuji za odpověď

Dagmar

P. S. Snad admini můj příspěvek objeví - pod nickem, který jsem použila v oslovení, se nějaký ten týden už nepřihlásili :roll:. Nechci jim psát SZ, možná by se veřejná odpověď hodila i ostatním :think:

Zároveň se omlouvám :kytka: uživatelce daduuja , že jsem použila její téma. Ta vhodnější admini uzamkli.

Diskusní téma - Oprava fotek u receptu
birkana
1687 příspěvků 28.01.18 18:45

@Magdulkaa, mě by zajímalo, kolik kg za jak dlouho jsi při profesionálně sestaveném hubnoucím plánu shodila. A kolik peněz to stálo? Předem dík za odpověď.

Diskusní téma - Hubnutí se světem zdraví
birkana
1687 příspěvků 14.01.18 18:38

Téměř čtvrt roku jsem tu nebyla. Nic se nezměnilo 8o. Je půlka ledna a v záhlaví stále odkazy na cukroví, Vánoce, Silvestr a Nový rok. Po vzoru tvůrců jdu pokračovat v hibernaci :lol: :mavam:

Diskusní téma - Přátelské prostředí Labužníka
birkana
1687 příspěvků 12.05.17 09:54
@RitaKa píše:
…pokud ses do té doby stravovala normálně

Co je to vlastně „stravovat se normálně“? Někdo žije na tucích a sacharidech (typicky k snídani a svačině kobliha nebo chléb pomazaný čokoládovou pomazánkou :cert: ) a třeba já jsem od mala odmítala sladké zákusky, čokolády a bonbony.

Zato flák dobrého masa opečený jen „na kůrku“ (tedy uvnitř téměř syrový), domácí uzené, tatarák (dobré mleté hovězí klidně i bez přísad a i nesolené, prostě jen tak), jakákoli grilovaná masa - to je pro mne pochoutka, víc, než ledasjaký dort :hug:. Na játrovou zavářku musím koupit nejméně dvojnásobek jater, protože průběžně uštipuji.

A k tomu masu mi stačí už jen kopec zeleniny s jednoduchým dresinkem. Mám vyzkoušeno, že po masitém jídle se zasytím lépe a na delší dobu, než třeba po těstovinách upravených bez masa a nebo po rýži jen se zeleninou - i když jsou ty pokrmy relativně dost omaštěny. Samozřejmě, že sacharidové přílohy také jím, ale jen „dětské porce“, abych neurazila kuchaře :lol:. Dávám přednost luštěninám.

Podle mého názoru záleží dost na tom, jak jsme naučeni od dětství. Takže pro milovníky buchet a koláčů bude přechod na paleo stravování určitě problematičtější a „bolestnější“, než pro masožravce. Ono zbavit se závislosti na sladkou chuť bude asi podobně svízelné, jako zbavit se jiných závislostí :nevim:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1687 příspěvků 26.04.17 19:27

Dovolila jsem si exhumovat toto i toto téma :potlesk: :potlesk: :twisted: :palec:.

Diskusní téma - Labužník ante finem
birkana
1687 příspěvků 24.04.17 16:05
Odměrky na potraviny

Na několika místech jsou zde roztroušeny přepočty objemů potravin (hrnek, lžíce) na gramy - většinou v komentech pod recepty. Já jsem také dlouho přepočítávala a vážila :roll:.

Abych si práci usnadnila, pořídila jsem si sadu plastových odměrek (v Tescu ve slevě za cca 32 Kč) o objemech 1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/8 cup (hrnek); 1, 1/2 tbsp (lžíce); 1, 1/2, 1/4, 1/8 tsp (lžička). Těch pár korun jsem ráda obětovala pro pohodlí a rychlejší práci při vaření podle původních receptů ze zahraničních stránek :lol: :dance:.

Diskusní téma - Odměrky na potraviny
birkana
1687 příspěvků 22.04.17 13:50

Příspěvek odešel 2× :roll:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1687 příspěvků 22.04.17 13:44

@Loveme, Jako každá dieta, která se odlišuje od přirozené skladby stravování, může i proteinová dieta poškodit zdraví!

Proteinová (paleo) dieta je účinná, ale udržet tělo ve stavu ketózy může být zpočátku nepříjemné a mnohý to nezvládne. Hlavně ale nekupuj žádné „hotové“ diety se spoustou speciálních preparátů za nehorázný peníz. Tento typ diety se dá připravit z docela obyčejných surovin, jen je třeba pečlivěji vybírat a uvážit, co je vhodné a co ne.

Jestli máš vážný zájem o tento typ stravování, prostuduj stránky s tématem paleolifestyle, ketogenní dieta, bezsacharidová dieta. Pozorně uvaž všechna pro i proti. A poslední upozornění - návrat (po zhubnutí) k běžné stravě musí být velmi pomalý. Podobně jako u diety Dr. Středy. Jinak hrozí velký jo-jo efekt :twisted:.

Diskusní téma - Dieta podle Štefana Margity aneb 9 kg za 14 dní
birkana
1687 příspěvků 28.03.17 19:49

@Zuzka1973, klíč? :roll: Maně mne napadají tarotové karty, kávová sedlina, křišťálová koule…

P. S. Jako stará čarodějnice to přece musím vědět :jazyk: :lol:

Diskusní téma - Mazání receptů
birkana
1687 příspěvků 24.03.17 17:53

@di, tenhle recept je možná podobnější - kalamary obalované smažené. Najdeš jej na russianfood*com pod názvem „Жареные кальмары“.

Diskusní téma - Chopitos - hledám recept
birkana
1687 příspěvků 24.03.17 17:31
Diskusní téma - Pho polévka
birkana
1687 příspěvků 21.03.17 14:56

@di, kdyby ti stačilo něco podobného, zkus SPIEDINO DEL ADRIATICO - dobrý recept na úpravu chapadelnaté havěti :lol: :mavam:. Najdeš ho třeba u Itala: www tečka sitalemvkuchyni tečka cz/recept/Spiedino-del-Adriatico

Diskusní téma - Chopitos - hledám recept
birkana
1687 příspěvků 21.03.17 09:39

@Putin, já nejdřív zelí scedím, lehce vymačkám a šťávu pak postupně do pokrmu přidávám. Tím jednoduše reguluji výslednou kyselost. Zelí neproplachuji.

Diskusní téma - Kysané zelí
birkana
1687 příspěvků 21.03.17 07:56

… já jsem ze západu Čech a tak doporučím to naše, Křimické :lol: :mavam:. Nikdy nezklamalo :kytka:.

Diskusní téma - Kysané zelí
birkana
1687 příspěvků 24.02.17 09:30

@miradka, raději posílám soukromou zprávu. Přiložené odkazy by mohly být smazány :mrgreen:

Diskusní téma - Kterou vybrat?
birkana
1687 příspěvků 16.02.17 14:45

Sedlčanský Hermelín (původní český) 120 g má asi 1555 kJ, rýžové chlebíčky Racio balení 130 g mají 2105 kJ a dvacetiminutovou chůzí o přibližné rychlosti 5 km/h lze odbourat zhruba 350 - 380 kJ :cert:.

Energetické hodnoty - zdroj: kalorické tabulky cézet

Diskusní téma - Hermelín a sýry
birkana
1687 příspěvků 24.01.17 12:26

@di, jsem nenapravitelný optimista :zed:. Snad můj příspěvek poslouží těm, co by dotaz mínili vážně :nevim:

Diskusní téma - Pestovani lilku
birkana
1687 příspěvků 24.01.17 11:29

@AlenaSoukupova, na obalu od semen je uvedeno 0,2 cm (symbol vlevo dole). Já vysévám cca 0,5 cm. Pěstuji zpočátku ve fóliovníku, který na léto odstraním.

@meisje píše, že jej slimáci nežerou, ale pozor na mandelinku bramborovou! Ta se na nich ráda „pase“, tedy aspoň na těch mých :cert:

Diskusní téma - Pestovani lilku

Zobrazit všechny příspěvky uživatele birkana »

Napsat uživateli birkana zprávu   Přidat uživatele birkana do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz