babi

Ikonka uživatele babi
Registrován od: 25.02.02, naposledy on-line 19.11.15 01:59
Počet příspěvků v diskusích: 6360 Kanada

Profese: 3D Designer

 
babi
6360 příspěvků 08.12.14 00:19

@KVB, zdravim! Zde je recept http://www.labuznik.cz/…ho-prosince/, minila jsem pridat fotku sveho svedskeho vnuka jak maslovackou potira buchticky, ale obrazek mne utek nekam do etheru, najdu-li jej, pridam dodatedne. Zde je trochu historie o 13 prosinci a jeho tradici ve Swedsku, kde zije muj syn se svoji swedskou rodinou https://www.youtube.com/watch?… …

Diskusní téma - Śvédská esíčka
babi
6360 příspěvků 01.11.14 22:58

Nemohu uverit svym ocim…

Alicko, bylas mi hodne blizka, vazila jsem si Te velice. Odpocivej v pokoji a panum, synovi a tatinkovi si dovoluji projevit hlubokou soustrast!

Jitka

Diskusní téma - Zemřela Alice G.
babi
6360 příspěvků 07.08.14 00:06
Krasne sladkosti...

Jiz delsi dobu sleduji stranky „Sladký a slaný::Dulce y salado“ ktere tvori JORIS http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/archive/2014/8

Diskusní téma - Moc pěkné stránky
babi
6360 příspěvků 04.08.14 01:55
Novy kulinarsky film

Do kin prichazi novy americky film od Steven Spielberg, http://www.lehighvalleylive.com/…beef_bo.html (doufam, ze odkaz bude pracovat) pro Labuzniky jako delany… Nesmirne se na nej tesim :)

Diskusní téma - Novy kulinarsky film
babi
6360 příspěvků 01.07.14 01:26

Cirou nahodou jsem nasla clanek pojednavajici o tom jak pripravit jidlo na ohni v divocine. Pstruh z horskeho potoka pripraveny na ohni je vyborny, brambory v popelu jsou pochoutkou :palec: http://www.buzzfeed.com/…camping-food pod kazdym obrazkem je Technique/Recipe here a kliknutim na ‚here‘ se ukase cely navod na pripravu. Bohuzel je vse v anglictine.
Preji Vam peknou dovolenou kdekoliv se budete nachazet :)

Diskusní téma - Co varit v kempu?
babi
6360 příspěvků 09.05.14 00:41

@cooky Slane susenky jsou u nas oblibene k syrum a to jak domaci, tak nektere kupovane. Mohou byt take s ruznymi seminky a starobilymi obilovinami.

Diskusní téma - Sušenky nebo oplatky
babi
6360 příspěvků 24.12.12 07:12

http://www.youtube.com/watch?…
Pozehnane Vanoce a uspesny novy rok Vam vsem preje,

babi

Diskusní téma - Vánoce 2012 a všechny Evy
babi
6360 příspěvků 14.12.12 02:19

Jolanko, naprosto s Tebou souhlasim :potlesk:

Diskusní téma - Mandle - prečo lúpať?
babi
6360 příspěvků 12.12.12 21:45

:D Na mandlove slupce neni nic spatneho… Mandle se jednoduse loupou podle toho do ktereho receptu se pridaji. Napriklad, otoustovane solene loupane mandle s lahvi vinka - klasika - chutnaji jinak, nez prazene neloupane mandle okorenene chili a smesi jineho koreni. Tak je to take napriklad u cukrovi, v nekterych receptech se pouzivaji oloupane osusene mlete mandle a v nekterych se pouzivaji neoloupane mlete. Je to poznat nejenom na barve cukrovi, ale chuti take. Navic neloupane strouhane mandle obsahuji mene tuku. Nikdo nezakazuje pouzivat neloupane mandle… pouzivam je taktez. Nekdy vsak nejsem lina a je-li to zahodno, tak mandle oloupu, tak jako trebas liskove orisky. Francouzi naprikled maji specialitu… kdyz jsou cerstve vlasske orechy, tak si je loupou a pojidaji s nejakym dobrym dzemem :palec: Takze je to nekdy osobni zalezitost 8o

Diskusní téma - Mandle - prečo lúpať?
babi
6360 příspěvků 10.12.12 23:47
prectete si o Moravskem cukrovi

Moravske cukrovi, tak jak se zachovalo az nekde v dalavach USA. Dlouho jsem po nem patrala, az jsem se dopatrala a zde se o tom muzete docis trochu vic. http://www.labuznik.cz/…hu-historie/
:mavam:

Diskusní téma - Prečtěte si o Moravském cukroví
babi
6360 příspěvků 08.09.12 23:07
Slovník gastronomických výrazů

Poucne a zajimave - mozna vsak znate… http://www.lacucinait.cz/cs/slovnik/ :idea:

Diskusní téma - Slovník gastronomických výrazů
babi
6360 příspěvků 05.09.12 00:15

Jcs1, no v te americke verzi si pozvali Anglicana Gordon Ramsay, na ktereho jsem hodne alergicka, osypu se jenom co slysim jeho hlas!
Pridala jsem seznam svetovych poradu http://en.wikipedia.org/wiki/MasterChef :twisted:

Diskusní téma - MasterChef
babi
6360 příspěvků 02.09.12 19:11

Zuzko :palec:

Diskusní téma - MasterChef
babi
6360 příspěvků 02.09.12 18:39

Zuzko, to co pises je smutnou pravdou, avsak to nejspis neni ten hlavni, nebo jediny duvod…to jsou PENIZE! Ano, nebudou se vydavat penize na porady na ktere se takrka nikdo nediva, ale ja si myslim, ze je v tom jeste neco jineho, ze ty kucharske hvezdy jednoduse chteji prilisne honorare za ukazky svych znalosti. Navic je snadnejsi hrat porodce, nez pripravit poctivou dejme tomu hodinovou prehlidku v kuchyni se stale novymi a zajimavejsimi recepty a radami. Ti, co neco opravdu v kulinarskem svete znamenaji, ti se nepropujci pro tento druh poradu. Radeji napisi kucharskou knihu, anebo vydaji DVD atd. i kdyz jeste je par hvezd s porady na ktere se clovek s chuti podiva. Jednoduse, tak to je se vsim, clovek musi byt selektivni. Osobne pouze doufam ze se jedna o trend a ze nakonec bude z ceho vybirat…

Diskusní téma - MasterChef
babi
6360 příspěvků 02.09.12 17:51
Jak oddelit zloutek od bilku po cinsku
Diskusní téma - Jak oddělit žloutek od bílku po čínsku
babi
6360 příspěvků 01.09.12 22:57

:twisted: Ha Ha, takovych poradu je plno. Tento vznikl jako vetsina „reality shows“ v Anglii kdysi davho v minulem stoleti… nakonec, zde si muzete precist http://masterchef.neprepinej.cz/. Jestli se k Vam dostanou vsechny ruzne kucharske reality shows, tak se mate na co tesit 8o A tech poctivych opravdovych kucharskych poradu s opravdovym profesionalnim varenim ubyva, az nejspis vsechny zmizi. Ale, kdo se na ty porady diva, to je mi zahadou, avsak to musi byt desne davy, kdyz se jim to vyplaci :nevim:
Ja se dnes divala na tricet let stary, cernobily zaznam o tom, jak se vari francouzska cibulacka s Julia Child…naproste poteseni!

Diskusní téma - MasterChef
babi
6360 příspěvků 19.08.12 22:04

Jenom naokraj…nasla jsem chlebicek Lukullus. To ze to neni s rybou a citronem je proto, ze jsem vlastne, priznavam se, nedocetla za slovo „sezrali“…

Diskusní téma - Lukulus Chlebíček?
babi
6360 příspěvků 14.08.12 18:02

Ahoj…recept je dokonce na Labu http://www.labuznik.com/recipe.php?… Je to nemecky recept http://www.rezeptewiki.org/wiki/Lukullus …mej se!

Diskusní téma - Lukulus Chlebíček?
babi
6360 příspěvků 06.08.12 23:27

Casino posilam Vam dva zpusoby jak svazat masovou pecinku/roladu.
Prvni je klasicky, coz si clovek rychle osvoji http://www.youtube.com/watch?… a dalsi o neco slozitejsi http://www.youtube.com/watch?…
druhy je pro line, nebo zacatecniky http://www.youtube.com/watch?…
Osobne vazu take nenaplneny kus masa, kdyz chci aby udrzel pekny tvar :idea: Zdravim…

Příspěvek upraven 06.08.12 v 23:33

Diskusní téma - Vázání rolády
babi
6360 příspěvků 02.05.12 23:08

Terezo,
u meho receptu „Chlapsky veprovy gulas“ nemohu kliknout na tlacitko „upravit“ z duvodu, ze tam proste neni!
Nevim, co bych jeste objevila, kdybych ponekud detailneji prochazela svymi recepty…

Take cekam na odpoved, proc byly odstraneny moje autorske forografie davno pridane do byvale formy Labuznika, kde vsechny fotografie byly stejne velikosti…coz znamena male!

Tesim se na odpoved a s pozdravem,

babi

Diskusní téma - Nazov receptu.

Zobrazit všechny příspěvky uživatele babi »

Napsat uživateli babi zprávu   Přidat uživatele babi do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz