anthemis

Motto: "Kde není vůle, není ani cesta".

Ikonka uživatele anthemis
Registrován od: 28.02.05, naposledy on-line 25.07.17 20:28
Počet příspěvků v diskusích: 32 Olomouc

Po trajdání po světě opět v ČR, konkrétně v Olomouci. Krásné město, pokud neznáte, vřele doporučuji.

Jsem pokročilý kuchař

Oblíbené kuchyně: Australská Brazilská Česká Čínská Evropská Francouzská Indická Indonézská Italská Japonská Latinskoamerická Malajská Marocká Řecká Španělská Thajská Britská Vietnamská

 

Hrnečková šlehačková bábovka

Odkaz na uvaření

anthemis 09.10.16 20:26

Nevím, co jsem udělal špatně, ale tyhle recepty, kde je napsáno „1 smetana“ (to je kolik? 125 ml? 250?), a upečte ve středně vyhřáté troubě (Na kolik? Na jak dlouho?) mi asi nějak nejdou. Výsledkem byla, bohužel zrovna při návštěvě, příliš tuhá a vůbec ne nadýchaná bábovka. To mě mrzí, těšil jsem se na změnu :/.

Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

Odkaz na uvaření

anthemis 04.09.11 12:36

Tak jsem ji dnes opět zkoušel, tentokrát kamarádům na piknik dnes odpoledne. Jelikož jsem se nemohl rozhodnout, s čím ji udělat, udělal jsem každou třetinu jinou :). Jedna je s nakrájenýma čerstvýma hruškama a skořicovým cukrem, druhá s čerstvýma švestkama a mletým mákem s cukrem (co mi zbyl ze sladkých nudlí předevčírem - vyhazovat jídlo se nemá, že jo ;)…), a ta třetí je s na kousky nakrájenýma broskvema a vanilkovým cukrem. Na vše jsem ještě dal tvaroh umíchaný s cukrem a trochou pravé vanilkové esence - vždycky do středu plánované porce jednu lžičku, a posypal drobenkou. Teď je teda dopečíno, a já už i ochutnal od každě třetiny kousek…tak snad než dojedu na piknik, ještě i něco zůstane :))). Jen tak na okraj, a obzvlášť pro ty, kterým se tahle skvěla buchta nevede - používám jako měrku 200 ml kelímek od zakysané smetany, jogurt vždycky Hollandia - selský jogurt, a míchám velkou lžící a zásadně jen ručně, mixér je zbytečný nádobí :). Hold jsem línej, ale někdy s eto snad i vyplatí, haha…

Napsat uživateli anthemis zprávu   Přidat uživatele anthemis do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz