anthemis

Motto: "Kde není vůle, není ani cesta".

Ikonka uživatele anthemis
Score: 0 Registrován od: 28.02.05, naposledy on-line 25.7.17 20:28
Počet příspěvků v diskuzích: 32 Olomouc

Po trajdání po světě opět v ČR, konkrétně v Olomouci. Krásné město, pokud neznáte, vřele doporučuji.

Jsem pokročilý kuchař

Oblíbené kuchyně: Australská Brazilská Česká Čínská Evropská Francouzská Indická Indonézská Italská Japonská Latinskoamerická Malajská Marocká Řecká Španělská Thajská Britská Vietnamská

 

Hrnečková šlehačková bábovka

Odkaz na uvaření

anthemis 9.10.16 20:26

Nevím, co jsem udělal špatně, ale tyhle recepty, kde je napsáno „1 smetana“ (to je kolik? 125 ml? 250?), a upečte ve středně vyhřáté troubě (Na kolik? Na jak dlouho?) mi asi nějak nejdou. Výsledkem byla, bohužel zrovna při návštěvě, příliš tuhá a vůbec ne nadýchaná bábovka. To mě mrzí, těšil jsem se na změnu :/.

Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

Odkaz na uvaření

anthemis 4.9.11 12:36

Tak jsem ji dnes opět zkoušel, tentokrát kamarádům na piknik dnes odpoledne. Jelikož jsem se nemohl rozhodnout, s čím ji udělat, udělal jsem každou třetinu jinou :). Jedna je s nakrájenýma čerstvýma hruškama a skořicovým cukrem, druhá s čerstvýma švestkama a mletým mákem s cukrem (co mi zbyl ze sladkých nudlí předevčírem - vyhazovat jídlo se nemá, že jo ;)…), a ta třetí je s na kousky nakrájenýma broskvema a vanilkovým cukrem. Na vše jsem ještě dal tvaroh umíchaný s cukrem a trochou pravé vanilkové esence - vždycky do středu plánované porce jednu lžičku, a posypal drobenkou. Teď je teda dopečíno, a já už i ochutnal od každě třetiny kousek…tak snad než dojedu na piknik, ještě i něco zůstane :))). Jen tak na okraj, a obzvlášť pro ty, kterým se tahle skvěla buchta nevede - používám jako měrku 200 ml kelímek od zakysané smetany, jogurt vždycky Hollandia - selský jogurt, a míchám velkou lžící a zásadně jen ručně, mixér je zbytečný nádobí :). Hold jsem línej, ale někdy s eto snad i vyplatí, haha…

Napsat uživateli anthemis zprávu   Přidat uživatele anthemis do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz