anka22

Ikonka uživatele anka22
Score: 0 Registrován od: 12.07.11, naposledy on-line 9.9.12 22:36
Počet příspěvků v diskuzích: 95 Berlín
 
anka22
95 příspěvků 26.6.12 01:31

@sivakova Moc děkuju :) Anka

Diskuzní téma - Vaření jako úchylka
anka22
95 příspěvků 25.6.12 22:06

@SalinkaaRubenek Stejnou chuť to nemá, ale i na to si člověk zvykne. Já se jezdím nechat rozmazlovat od maminky :-D

Diskuzní téma - Češi ve Francii
anka22
95 příspěvků 25.6.12 22:04

Tak dobrá jako paní Siváková nejsem, vařím jen pro dva, teprve třetí rok. Většinou spíš bez masa. Ale baví mě to vymýšlet, baví mě vařit a nejvíc mě baví pozorovat lidi, jak jim chutná. Jestli je to úchylka, odmítám se léčit :lol:

Diskuzní téma - Vaření jako úchylka
anka22
95 příspěvků 25.6.12 13:20

Tady jsou spíš Češi, co si vozí potraviny z Francie ;-)
Až budeš žít v zahraničí dýl, zjistíš, že je lepší přizpůsobit recepty než tahat tuny jídla z čech.

Diskuzní téma - Češi ve Francii
anka22
95 příspěvků 31.5.12 11:42

Pokud jsme správně sledovala diskusi, tak Avital se neptá na to, co patří do izraelské kuchyně, asi je sama židovka, ale spíš co se myslí kategorií „izraelská kuchyně“ na tomhle webu. Ale nechci mluvit za ní.

Diskuzní téma - Izraelská kuchyně
anka22
95 příspěvků 22.5.12 12:49

Zuzko, já zas nechápu, proč se tu míchá úcta k chlebu s náboženstvím. A navíc jenom s katolickým. Evangelíci, židi a ateisti chleba nekřižují, ale váží si ho taky. Zeptej se lidí, co prošli koncentrákem, válkou a jinými pohromami, co pro ně chleba znamená a jestli by do něj píchli kudlu. A vůbec to nemusí souviset s pánembohem ani s charakterem.
A na Hou jsem nevzpomínala kvůli křižování chleba, ale kvůli jeho úctě k obyčejným, prostým a jednoduchým věcem. A že jeho slova hladila jsem napsala, protože ty tvoje jsou spíš jako rány.
Jestli je pro tebe úcta k chlebu jenom pověru, tak buď ráda, asi jsi nikdy nepoznala nouzi. Já taky ne, ale moji blízcí ano.

Diskuzní téma - Chléb a nůž
anka22
95 příspěvků 22.5.12 00:57

Proč se mi v souvislosti s touhle diskusí vybavuje pan Hou? Možná proto, že on by nůž do chleba nikdy nepíchl, ale všechno, co napsal hladilo.

Diskuzní téma - Chléb a nůž
anka22
95 příspěvků 16.10.11 00:21
Na suchou pleť

Mám podobný problém. Po koupání jsem celá stažená, kůže mě svědí. Používám hloubkově hydratující tělové mléko Neutrogena, velká flaška s pupičkou asi za 6€, prodává se i v Čechách. V lékarně se dá možná ještě koupit šlehaný glycerin, ale nevím, jestli ho prodají všude nebo jen známým či podle nálady.
Neutrogena se dá použít jako mýdlo, já se s ní odličuju - namažu obličej, pořídně promnu a opláchnu horkou vodou. Zůstane hladký a kůže se nestahuje. Můžu doporučit.

Diskuzní téma - Kosmetický krém Sorbolene
anka22
95 příspěvků 10.10.11 11:47
obchodování???

Tenhle server přece není o obchodování, ale také ji na profilu mám - záložku která má hodnotit obchodování se mnou. Co je to za blbost?!

Diskuzní téma - Aktivita uživatele, záložka Inzerce
anka22
95 příspěvků 25.9.11 20:58
Jano 2905,

souhlasím s tebou i když jen zčásti. Jsouc trochu zpozdilá, nevím proč se lidé houboví dělí na „rourkaře a lupenáře“. Já jsem tedy nejšťastnější, když si z lesa nesu košík směsi, kde mám všechno - bělohlavým hřibem počínaje, přes borováky, suchohříbky, pár sameťáků, spoustu růžovek a nepohrdnu ani šedivkou a holubinky nejenom mandlové, ale i fialové, zelené a nazelenalé, žluťoučke lyšky i talířovité bedly. Když se najde oříš neboli kotrč a teď v posledních dnech ryzce, václavky a havelky, je to svátek. Nepohrdnu ani pestřcem z louky u lesa a je mi líto, že syrovinky už se skoro nevidí. Všechny houby jsou přece skvělé a pod maso nebo na vaječinu je směs nejlepší, zrovna tak jako do poctivé bramboračky.
Jéje, dobrou chuť, houbaři!

Diskuzní téma - Loupat nebo neloupat houby?
anka22
95 příspěvků 25.9.11 20:40

Milá Wydro, to víš, že máš zuby lepší než člověk, proto můžeš vatovce neloupaného :). A degustovat vína bych ráda, ale nemůžu, nechutnají mi :-P

Diskuzní téma - Loupat nebo neloupat houby?
anka22
95 příspěvků 22.9.11 14:10

Žampiony neloupu. Ze všech hub, které sbírám, loupu jenom růžovky a pýchavky. Obojí proto, že mi bez slupky přijdou chutnější. Na růžovkách jsou navíc na slupce bílé puntíky ze zbytnělé tkáně, které nám nechutnají a slupka pýchavky se takřka nedá rozkousat. Tedy té větší.
A taky to tak dělá moje maminka :lol:

Diskuzní téma - Loupat nebo neloupat houby?
anka22
95 příspěvků 12.7.11 18:17
Design

Design se nejprve studuje jako takový, až pak se student specializuje. Di má pravdu, že to má hodně společného s uměním a s architekturou, ale dá se studovat i samostatně na většině univerzit v Evropě i ve světě. Osobní vynikající zkušenost se studiem designu na Humboldtově univerzitě v Berlíně.
Ale požadavky jsou opravdu vysoké a odpad během studia veliký. Soukromá příprava před studiem nezbytná, zvlášť když dělá ekonomii.
Držím dceři palce!

Diskuzní téma - Studium bytového designu

Zobrazit všechny příspěvky uživatele anka22 »

Napsat uživateli anka22 zprávu   Přidat uživatele anka22 do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz