anickav

Score: 0 Registrován od: 31.01.06, naposledy on-line 4.7.16 09:34
Počet příspěvků v diskuzích: 2904
 
anickav
2904 příspěvků 4.6.13 10:02
Birkana

Mne od 19.5. stále nestihli odpovedať. (o tom filé) Schválne sa sem len kvôli tomu chodím pozerať, či ma budú ignorovať, alebo len mňa? :mrgreen:

Diskuzní téma - Dotazy, nápady a připomínky pro admina
anickav
2904 příspěvků 20.5.13 11:09
Casino,

Preceňujete ma. (Priznávam, moje ego sa zatetelilo.) Niekedy svoj jemnocit nenávidím, ale extra veľký asi nebude. Preto sa radšej neprihlásim a nie som tu.
:mavam: :hug:
Príspevok nie je k veci, možno ho Viktor vymaže…párkrát som, aj napriek svojmu jemnocitu, vymazaná bola… :mrgreen:

Diskuzní téma - Viktore !
anickav
2904 příspěvků 19.5.13 16:11
FILÉ - len rybie?

V „Nejčastější okruhy receptů“ je napr. uvedené „FILÉ“. Po rozkliknutí sa ukážu recepty na rôzne úpravy rybieho filé, ale aj recept na filo cesto. Pokiaľ viem, v gastronómii sa pod pojmom „filé“ všeobecne rozumie vykostené mäso. Teda aj hovädzie, bravčové (vepřové) aj rybie aj iné…

Diskuzní téma - Dotazy, nápady a připomínky pro admina
anickav
2904 příspěvků 19.5.13 12:11
Moja fúzia

Pred odkvapkaním primiešam soľ a provensálske bylinky.

Diskuzní téma - Viktore !
anickav
2904 příspěvků 13.5.13 09:21
Danka, je to

ABSURDNÉ! Treba začať plesať nad mäsom zapečeným so zemiakmi a smotanou a buchtou so zakysanou smetanou. Alebo „českou“ čínou. :mavam: (Som na lôžku a nazriem častejšie.)

Diskuzní téma - Laskavostí za lepšího Labužníka
anickav
2904 příspěvků 12.5.13 20:06
Svato

Čože ti zmazali? Aj mňa zmažú? Je tu fajn, že? :dance:

Diskuzní téma - Laskavostí za lepšího Labužníka
anickav
2904 příspěvků 6.5.13 14:07
Tlustá bába!

Keď sa u nás objavila prvá pidikobylka, začala mi hovoriť „babinka“. Čo ti poviem? Je to úžasné oslovenie. Druhá - ruská bábuška - leží v zemi 8.000 km od nás na južnej Sibíri. Vychovala úžasného syna, človeka, akým sa hovorí, že sú soľou Zeme. Dokáže meniť aj názory iných ľudí.
Pa. :mavam:

Diskuzní téma - Májová mláďátka v r. 2013
anickav
2904 příspěvků 25.4.13 17:04
Danka! Bolo by zaujímavé

Čo by si pod mikroskopom videla - taký rez z labužníckeho nebožtíka by mohol byť zaujímavý.
Definovala si to presne, mimochodom, ako vždy…nemastné, neslané. Ani casino už nie je to, čo býval(o).

Diskuzní téma - Laskavostí za lepšího Labužníka
anickav
2904 příspěvků 18.4.13 11:33
Láskavá tlustá bábo!

Minule som chcela nejako vtipne zareagovať na Sylviu, akože si sadneme atď…všetko je preč. Nostalgia a spomienky ma nútia sem nazerať, teraz mám divné pocity z celého, priznávam, dokonca akoby aj pocit poníženia z jednania majiteľov webu - asi adminov…takže tak…svet sa točí ďalej, na stránky sa kliká, láskavá reklama prináša láskavý osoh…
Manana je príjemný a láskavý pán, neviem, aké láskavé slovo použil, ale sa mu nedivím. Tiež mám nutkanie.
Piekla som pagáče, dala som do nich aj medvedí cesnak, náramne sa mi vydarili, mančaft krochkal blahom.
:mavam:

Diskuzní téma - Laskavostí za lepšího Labužníka
anickav
2904 příspěvků 29.3.13 07:47
Miloško, ja som si vybrala...

Želám všetkým príjemné sviatky a veriacim hlboké prežite veľkonočného tajomstva.

Diskuzní téma - Přání k velké noci svátku jara
anickav
2904 příspěvků 23.3.13 08:51
Kaderníci

Môžu byť lahôdka?

Diskuzní téma - Sestavení slavnostního menu
anickav
2904 příspěvků 20.3.13 14:36
Alenka,

Ešte mi nejaké veci vypadli, na všetko som si nespomenula, až neskôr, ale snažila som sa…iba kvôli tebe!
Jedno je fakt, kedysi by pri podobnej téme bolo cvrkotu…
S poklonami nepreháňaj, všetko je u nás iba také obyčajné a jednoduché. (Spomínam na Labužnicu, čo v deň svadby vstávala asi o štvrtej a makala v kuchyni a vyrábala naozajstné delikatesy…)
Je nás ako hadov, takže jedno adoptívne dieťa navyše (ktoré toho veľa nezje, vlastne skoro nič neje), to sa stratí…
Ak nezabudlo cestu. :hug:

Diskuzní téma - Sestavení slavnostního menu
anickav
2904 příspěvků 17.3.13 14:30
Nie

Nie sme o smäde, nebudem sa rozpisovať, že kupujem minerálky, do ktorých robím a pridávam sirup z josty alebo bazových kvetov. Pijeme to, čo asi každý - džúsy, Vineu, pivo alko aj nealko, víno červené aj biele, chutí nám zvlášť bikavér, na prípitok slivovicu z Myjavy… :mavam:

Diskuzní téma - Sestavení slavnostního menu
anickav
2904 příspěvků 17.3.13 12:57
Ali!

To slovo „slavnostní“ ma veľmi odrádzalo, či mám nejako reagovať.
Trochu ma poznáš, aj moju famíliu, asi ťa neprekvapím. Najradšej mám oslavy v lete, príp. na jar a na jeseň, keď sa dá grilovať. Mančaft sa akosi rozptýli po záhrade, niekto sedí v pieskovisku, niekto v bazéne, niekto leží pod stromom, príp. si odskočí s člnom na rieku, príp. mrňatá sú uložené k spánku do chládku pod stromom. Taká akcia u nás trvá celý deň, príp. pokračuje na druhý deň.
Všetko sa snažím prichystať deň dopredu, aby som si rodiny užila tiež.
1. Grilovanie
marinované vykostené kuracie stehná - pri vykosťovaní dvadsiateho už chytám nervy, ale dokončím to - bravčová krkovička, kebaby, klobásy, uvarené vykostené marinované koleno, ryby, šampiňóny Portobello, baklažány, papriky, celý cesnak v alobale atď. Grilujú mladí muži, sú chválení, ja „len“ všetko nachystám…
2. Ak nie je počasie na grilovanie - uvarím kotol kapustnice, bigosu, gulášu, boršč, držkovú, halászlé, plnený kapustný list - podľa výberu mladých.
3. Utopenci
tie sú vždy (v lete, v zime) a za každého počasia, robím podľa teba
4. Šaláty

  • z čerstvej zeleniny
  • z pečenej červenej repy
  • z pečenej cibule
  • z cícera
  • zo šošovice
  • fazuľové
  • z kyslej kapusty
  • podľa nálady a bozku múzy (pampeliška, šrucha, rukola, vtáčí šalát, mangold, baby špenát…)


5. Slané pečivo

  • pagáče - oškvarkové, bryndzové, tvarohové, syrové
  • slané syrové šneky
  • cesnakové osúchy
  • cesnakové trojuholníky
  • zelňáky s oškvarkami - posledný hit u nás
  • louhované praclíky - predposledný hit


6. Rôzne
suchá pikantná klobása, maďarská saláma, syry, nakladaný Hermelín
Dievčatá operatívne robia misy so syrmi a šunkou a salámami podľa potreby a spotreby.
7. Sladké

  • koláčky od Muso (malé kysnuté dvojctihodné)
  • rohlíčky tvarohové, makové, orechové
  • štrúdle
  • múčnik podľa výberu mladých, včera mala pidikobylka narodeniny, tak bola straciatellová torta, inak vedú kardinálske rezy od lydie
  • V lete musí byť zmrzlina a šľahačka k tomu


8. Chlieb

  • biely mäkký maďarský


9. Pomazánky

  • 2-3 druhy (hummus, šošovicová, bryndzová, vajcová, z romadúru, tvarohová)


10. nakladané uhorky, feferónky, kapusta, huby, karfiol, horčica, kečup, chren…
11. Oriešky - rôzne druhy, olivy, pražená cizrna alebo sója (zemiakovým chipsom sa vyhýbam)

Všetko je stále na stole, všetci stále niečo žujú a rozprávajú, popíjajú a ja s nimi. Medzitým zbieram odkladané poháre a dokola umývam.
Debaty po odpadnutí detičiek pokračujú do noci.
Mám to rada…

Diskuzní téma - Sestavení slavnostního menu
anickav
2904 příspěvků 8.3.13 08:54
Casino,

Úchylné to nie je určite.

Diskuzní téma - Nikdy nezapomeneme
anickav
2904 příspěvků 27.1.13 20:33
Deti sú zmyslom života

A vnúčatá jeho potvrdením…
Gratulujem, je to úžasné.

Diskuzní téma - Jak chodíte volit?
anickav
2904 příspěvků 23.12.12 09:07
Príjemné vianočné sviatky všetkým

A Evám, Evičkám, Evinkám (jednu mám doma) želám veľa zdravia, spokojnosti a nech sa im v živote darí! :kytka:

Diskuzní téma - Vánoce 2012 a všechny Evy
anickav
2904 příspěvků 6.12.12 19:02
casino
:*
Diskuzní téma - Jak dlouho vydrží těsto?
anickav
2904 příspěvků 6.12.12 12:10
Uvažovala som,

Či mám reagovať. Neviem si totiž prestaviť, že by som mala upiecť niečo z cesta, v ktorom je surové vajce (u lineckého žĺtko) a trčalo mi to predtým tri týždne v chladničke.
Tak isto ma fascinuje, že už teraz sa niekde pečie na sviatky a v kréme, alebo v nepečenom múčniku je to surové vajce, žĺtko, mlieko. :think:

Diskuzní téma - Jak dlouho vydrží těsto?
anickav
2904 příspěvků 19.9.12 09:06
Romanka,

Neviem, či nie je už neskoro. Našla som to načmárané na papieri…
7 kg zeleniny (mrkva, kareláb, karfiol, zelí a pod.)
7 l vody
1 kg morskej soli
celerové listí - rapíkatý celer
nálev:3 litre vody
1,3 l octu
1,5 kg cukru
16 ks bobkový list
1 PL nové korenie
1 PL pepř celý
Soľ rozpustiť vo vode, pridať zeleninu-kúsky, necháš do druhého dňa.
Nálev:
Zmiešať všetko, priviesť do varu.
K zelenine pridať listí a zaliať teplým nálevom. 2-3 dni rozležať, potom do sklenic, zaliať nálevom a uzavrieť, nesterilizovať!
Ahoj! :*

Diskuzní téma - Zelenina v mořské soli

Zobrazit všechny příspěvky uživatele anickav »

Napsat uživateli anickav zprávu   Přidat uživatele anickav do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Mrkvový salát Mrkvový salát
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz